Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az egység 1x01 - Első megmérettetés

2008. június 13. 10:01 - gWhira

Két feleség villanásszerű feltűnésével kezdődik a sorozat, amiből azonnal ki is derül milyen jól tudnak hazudni a férjük hollétét illetően…


Snitt, a következő pillanatban az örökké borostás/szakállas Macket látjuk, amint éppen „St. Louisban old meg valamit”, President Palmer Blane, és két társa segítségével. Konkrétan egy fegyverkereskedő kiiktatásában vállalnak oroszlánrészt, a helyi feltehetően arab terroristák nagy bánatára. Főcím. (A zene nagyon találó az egész sorozathoz.)

Eligazitás. SzőrösMacket felesége éppen a lányuk szülinapi ajándékát illetően oktatja ki, amikor feltűnik TerminátorTom ezredes, és újabb bevetésre küldi szegény főhősünket. „…5 perc múlva találkozunk a barlangban…” Batman is szerepel a sorozatban? De nem, a bőregér helyett megérkezik az új csapattag és pereputtya. Kapunk egy férjéhez ragaszkodó, kissé ellenszenves fiatal feleséget az arcunkba, akit két military-feleség próbál meg terelgetni.

Újfiú Bob és Palmer Blane egy visszavonult tagot látogatnak meg, ahol Bob kap egy „kamionról leesett” díszdobozos fegyvert, afféle beavató-ajándékként. Mellékinfóként megtudjuk, hogy a szuperkatonák kevesebbet keresnek, mint a teszkós árufeltöltők… és mindegyiknek házsártos a felesége a munkával kapcsolatban.

Újonc felesége vergődik tovább, ám Terminátorunk állja a sarat. Tipikus jelenet következik: közkatona megjelenik, ezredesünk fülébe súg valamit, aki erre elrobog… Képváltás. Házsártos feleség tévében a hírekre pislant. Túszejtés valami repülőtéren, bréking nyúz. A két katona telefonja is felcsipog. Nocsak… elérte a hír az illetékeseket is? President Jonas Blane azonnal intézkedni kezd, térképet, fegyvert, repülőt rendel. ACTIOOOON!

A denevér barlangjában Terminátor éppen a két másik kommandóst igazitja el. Megtudjuk, hogy a gépet közel-keletiek tartják fogva (ki mások), és az egyetlen elérhető egység ebben a pillanatban pont az övék. Raknak a fenekük alá egy privát-jetet, és irány Idaho.


Feleségek ismét. Új, kifestett kecót kapnak, de az újonc feleség nyafog, hogy nem akar a bázison belül élni. Megkapja a kioktatást a többiek részéről miszerint a férje egy Ramboba oltott James Bond, akinek az álcája nagyon fontos. Még gyónnia sem szabad róla az egység lelkészének, aki mellesleg úgy tűnik minden vallással jóban van.

Kis gépen vagyunk, ahol President Blane éppen eligazitást tart a családja fényképeit szorongató kissé pirospozsgás arcú Újfiúnak.

Ismét váltunk, feleségnéző. Újonc Kim továbbra is hajtogatja a magáét, nem akar a kirendelt házban élni. Tévében mutatják a túszejtést a hírekben, kigyullad a feje felett a villanykörte. Szóval a férje ezt csinálja! Egyszerűen zseniális, mondhatom… A gépet megtámadó katonákat a terroristák élő adásban lepuffantják, amitől Kimre rátör a hasmars. Buta is, és az izgalmakat sem bírja. Reméljük a férje azért ennél többet tud majd.

Megint eligazítás a kisgépen, menet közben. Újoncunk telefont kap, értesítik a lelőtt rohamcsapatról. Érdekes, hogy President Blane-nek mindenféle kódra van szüksége ugyanezt az infót megkapni… Telefonál párat, majd kiszúrják a terroristák erdei felderítőit a levegőből. Gyorsan le is szállnak a közeli útra, nehogy csinos rakétát kapjanak a hátsójukba.

Az újonc feleségről közben kiderül, hogy bekapta a legyet, és most amiatt van rosszul. A vészhelyzetes kitérő után belépünk a denevér-barlang kütyü szobájába, ahol az ezredes és a többiek a tévén követik nyomon az eseményeket. Azért dolgoznak ott nem tv-függő emberek is, akik a lehallgatott rádióadásokat kísérik figyelemmel. A repülőgépet a terroristák mindenképpen a levegőbe akarják repíteni, csak a médiára várnak. (Nem elég nekik, hogy benne vannak a HírTV-ben élő egyenes adásban?). Újoncunk és főnöke a helyszínre érkeznek, ahol az FBI az úr. President Blane azonban a 24-ben tanult könnyedséggel rázza le Muldört.


Újabb kórházi röpkéből megtudjuk, hogy az elit alakulatnál a gyerekek többsége lány. Gondolom a fiú spermáknak árt a lőporfüst, és a tesztoszteron… Láthatjuk az újonc feleséget mosolyogni, hát nem egy felemelő látvány.

A két napbarnította kommandósunk is lassan megérkezik a helyszínre. Magasról ugranak ki, hogy felébredjenek az unalmas úttól. Közben hirtelen besötétedett, hiába Idahoban a nappal 20 perc alatt átfordul éjszakába. President Blane támadásra szánja el magát. Gyorstalpaló nyelvlecke az újoncnak, majd a kempingágyakon fekvő fegyverbuzikból kiválasztja az ex-rangereket. Újoncunk kap maga mellé egy társat, míg Blane-el a többi ember tart. A terv szerint az újonc-féle csapat kiiktatja a terroristák felderitőit, majd rádión jelez a gépen ülöknek a lehallgatott jelszóval.

Volt elnökünk szóváltásba keveredik egy díszhuszárral a parancsokat illetően, ám magasról leszarja ezeket. Laza csávó.

Az újonc feleséget közben leugatják, mikor a híreket akarja nézni a tévében. Vissza is kapcsol Barba-papára durcizva. Félrevonul telefonálni a testvérével, akinek elárulja, hogy férje a hírekben szereplő túszdrámánál van bevetésen. Blane felesége meghallja és majdnem átharapja a torkát emiatt.

Muldör megint szekálja kedvenc elnökünket, aki nagy nyugalommal farigcsál egy karót. Lehet éppen az ügynököt fogja rá felhúzni, ha tovább nyafog… Vagy a terroristák vámpírok, és ellenük kell? Megérkeznek az égből-pottyant társak is.


Hisztis újonc feleségünk éppen lelépni készül, ám sasszem Molly meglátja, és megint fejmosásban részesiti. Szóljon, akit nem idegesit ez az állandó nyafogás…

Újoncunk lopakodik az erdőben az ajándékba kapott stukkert szorongatva, tökig bekenve álcakrémmel. Egy nyisszantás, pár lövés, és a három kismalac terrorista elhalálozik. Blane is nekiindul vadászni. Robbanó töltet a gép ajtaján, újoncunk megadja a jelet. A terroristák a robbanószerrel kipárnázott gépen felkészülnek. A két ejtőernyős hátulról támad, ex-elnökünk a berobbantott ajtón keresztül, egy szál pisztollyal. Lassított felvételen megöli az összes terroristát, lekergeti a gépen ülő túszokat, és hatástalanitja a bombát.


A hírekben élőben mutatják, ahogy a fiúk Supermanes köpenye lobog mögöttük a hajnali fényekben. Idahoban az éjszakák is rövidek ezek szerint, nem csak a nappalok…

A csapat hazaérkezik, ki-ki megy a saját fészkébe. Újoncunk a hűtőből megtudja, hogy megint apa lesz, President Blane pedig whiskyhez nyúl, és szétlövi a hálószobai tükröt. Jó erős pia lehetett. A lövéseket hallják mások is, mint például SzőrősMack felesége, aki éppen Terminátorunk vázát polírozza…


A feleségek rinyálásaitól eltekintve nagyon jó kis sorozat, ajánlani tudom minden kicsit is akció- és/vagy fegyverbuzinak.

Címkék: az egység
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.06.13. 11:20:03

Tényleg jó kis action movie.

Kim eleinte valóban idegesítő, de később már rendben lesz, ráadásul jónő.

Idahoban meg valszeg felborult a tér-idő kontinuum ;-)

Savafan 2008.06.13. 11:46:39

jópofa sorozatnak néz ki, így első blikkre!
remélem az idegesítő picsa vagy kevesebbet szerepel vagy megkomolyodik:))
mondjuk elég gyenge terroristák voltak akiket egy kb 5 perces gondolkodás és tervezés után simán legyilkolnak palmerék:)
azért gondolom lesznek összetettebb műveletek is.
a tükör gondolom azért kapott mert az öregnek már herótja lehet az egésztől vagy kicsit becsavarodott.

a terminátor vázpolirozás tökéletes leírás:)))

s3v3n 2008.06.13. 17:08:44

az 1. évad néhol döcögött, de a 2.nagyon jó végig, legalábbis szerintem. egyébként a leggyengébb epizódok is szórakoztatóak számomra. a pilotra kijár egy gyenge 7/10.

Lóbelt Letfold 2008.06.14. 11:34:30

Az első rész után nem tudtam tovább nézni. Annyira sütött belőle, hogy ez egy toborzó propagandafilm. Én vagyok DzsÍÁjDzsó tök kemény, faszagyerek, szupertitkostitkos küldetésben a társaimmal, akikkel egy szuperkőkemény családot alkotunk. Otthon meg vár a szép feleségem.
Az ilyen köcsögök lógatják vízbe a csóringer arabokat, mert biztosak benne, hogy terroristák.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.06.14. 16:25:05

Lóbelt Letfold 2008.06.14. 11:34:30

azért nem ilyen egyszerű a világ

Alfdam · http://alpha.blog.hu 2008.06.15. 18:41:39

Én nem értem... nem közvetítette a TV élő egyenes adásban, ahogy lebattyognak a gépről? Akkor ők most nem titkos katonák? Ez nekem nem tiszta.

gWhira 2008.06.15. 19:05:20

Lóbelt Letfold:

A második évadban azért rendesen odacsapnak a politikusoknak, és kritizálják rendesen az USA képmutatását.

Alfdam:

Az első részben akadnak logikai bakik, mint ez is :)
süti beállítások módosítása