Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x04 - A helyettesítő tanár

2008. június 12. 11:27 - leeann

Ez a rész egy hatalmas sikítással kezdődik, és a sikítás okával, egy vámpírral, Buffy is a helységben van, viszont nem tud harcolni a fenevaddal. Xander viszont ott terem és megmenti Buffyt, majd felmegy a színpadra és gitárszólót ad elő. Gyorsan kiderül, hogy Xander álmában voltunk, elaludt biológia órán. A tanár viszont nem az alvó Xandert, hanem Buffyt pécézi ki és óra után közli vele, hogy ő jó képességű lány, és ha tanul, nem lesz gond. Biológia tanárbácsi kedves, de sajnos meg is hal. Valami lény keze, vagy csápja végez vele.


A Bronzeban vagyunk, ahol Xander próbál nagyzolni, felhasználva ehhez Buffyt és Willowt, csakhogy Buffy észreveszi Angelt és oda is megy hozzá. Xander féltékenyen nézi őket. Angel odaadja Buffynak a bőrdzsekijét, majd figyelmezteti őt, hogy vigyázzon, mert itt van a villás. Másnap a suliba tartva Giles se tudja hirtelen, hogy ki lehet az a villás, de legalább van minek utánanézni. Xander jön is a hirrel, hogy a biológia tanár nincs ma bent, de a fiú nem igazán kap levegőt, mert egy gyönyörű nő tart felé, aki a 109-es termet keresi. Xander hírtelen nem tudja, merre van arccal, így nem tud válaszolni. Mikor becsöngetnek, kiderül, hogy gyönyörű nő az eltűnt tanárurat helyettesíti.

A tanárnő az imádkozó sáskákról beszél, és az osztályból a fiúk minden szaván csüngnek. Az egyik nagyszájú fiú azzal dicsekszik az ebédlőben, hogy randizik este a tanárnővel. Cordi is befut az ebédlőbe, ahol nagy sikítással jelzi, hogy egy hűtőkamrában rálelt az eltűnt biológia tanárra, pontosabban a fej nélküli biológia tanárra. A nagy riadalom szomorúságba csap át a csipet csapat tagjai között, akik a könyvtárban - hol máshol - próbálják kitalálni, hogy mi történhetett szegény tanárbácsival. Buffynak eszébe jut, hogy Angel biztos erre figyelmeztette őt előző este. Van néhány találgatás Giles és Buffy részéről is, de nyomozásra fel, mert egyik elmélet sem biztos.


Giles egy szétmarcangolt csövesről szóló újságcikket mutat, hátha ez és a tanárbácsi esete összekapcsolódik. Egy vámpír is eszébe jut Gilesnak, aki vezeklésül levágta ez egyik kezét, de nem lehet tudni, hogy ő lehet-e a villás, akiről Angel beszélt. Giles megígérteti Buffyval, hogy nem megy vadászni a parkba éjjel, ahol a csöves embert megtalálták, mert nagyon veszélyes lehet. Viszont mikor leszáll az este, Buffy a park kerítésén mászik befelé. Sötét park, sejtelmes zene, Buffy egyedül ténfereg, tuti valami rémesbe akad, majd alighogy ezt leírom, máris rátámad valami rémes. Ez lesz a villás vámpír, aki verekszik egy kicsit a vadásszal, de egyszercsak rendőrök jelennek meg és a villás elszalad. Buffy utána megy, és valami olyat lát, amitől nem kap szikrát.


Villás vámpír meg akar támadni egy nőt, mikor az megfordul, és a vámpír úgy megijed tőle, hogy azonnal eltűnik a csatornában. A nő, aki halálra rémített egy vámpírt, az új csábos tanárnő. Buffy másnap a suliban el is meséli Gilesnak, hogy mit látott az éjjel. Giles sem érti, hogy mitől tud egy tanárnő megrémíteni egy vámpírt. Buffy megy is az órájára, hogy kiderítse, mi a bánat van, de az igazgató lecsap rá, hogy neki is beszélnie kell a nyomozóval, aki a tanárbácsi ügyében nyomoz. Viszont Buffy soha nem fog eljutni a biológia órára, mert éppen Cordi beszél a nyomozóval és az nem öt perc. Eközben a tanárnő Xander nyakába liheg bele és közli, hogy óra után várja őt. Buffy elkésik az óráról, ezért nem is megy be.


A tanterem ablakán keresztül viszont meglátja, ahogy a tanárnő feje 180 fokban képes hátrafordulni a nélkül, hogy a teste is a fejével fordulna. Buffy a könyvtárba tartva elmeséli Willownak, amit látott, sőt, az a nagyszájú fiú sincs meg, aki előző este randizott a tanárnővel. A nő kezd nagyon gyanús lenni. Giles se jutott előrébb, mert nem talált semmit, ami egy vámpírból félelmet váltana ki. Buffy szerint, mivel ember nem képes a fejét körbe forgatni a nyakán, biztos valami rovar lesz, mert rovar van olyan, ami képes erre. Tanárnő éppen szendvicset készít magának, mikor Xander érkezik hozzá. A tanárnő meghívja Xandert estére a lakására. Miután a fiú elmegy, tanárnéni tücsköket tesz a szendvicsébe és meguzsonnázik.


A könyvtárban közben Buffy megtalálta, hogy az imádkozó sáska képes arra, hogy 180 fokban elfordítsa a fejét. Willow és Giles úgy gondolják, hogy a tanárnő ember, mi köze lenne az imádkozó sáskához? Buffy szállítja is az éveket: úgy forgatja a fejét, mint senki más, elijeszt egy vámpírt és bevadítja a fiúkat. Willownak is hírei vannak: az előző este eltűnt fiú sehol sincs, Xander pedig épp a tanárnőhöz készül. Úgy látszik, érvek elfogadva, indulhat a rovarirtás. Buffy arra kéri Willowt, nyomozza ki, hogy a tanárúron vannak-e harapásnyomok, mert az imádkozó sáska nagyot harap. Giles pedig úgy dönt, hogy felhívja egy ismerősét Európában.


Buffy pedig Xandert kutatja fel és meg is találja, majd elmondja a tényeket. Xander azt hiszi, hogy a nőnek ő tetszik, és amit Buffy mond, az kamu. Így hát Xander kikel magából és faképnél hagyja Buffyt. Tehát Xander este megérkezik a tanárnőhöz, aki még csábosabban van felöltözve, mint eddig bármikor. A tanárnő Martinivel kínálja a fiút, majd előadja, hogy be van indulva rá és megkérdezi őt, hogy szexelt-e már nővel. Xander némi kamu után elismeri, hogy még szűz. Tanárnéninek pont ez kell. Xander hall valami kiabálást, de azt hiszi, hogy Martinitől hall hangokat, pár pillanat múlva el is ájul.


Mikor magához tér egy ketrecben találja magát és Miss Frenchből egy hatalmas sáska lett. Buffy idegesen járkál fel-alá a könyvtárban, közben Giles még mindig Európával kiabál, Willow pedig megtalálta a tanábácsiról a halottkémi jelentést és pár képet is. Buffynak igaza volt, van a tanárbácsin harapásnyom, mert az imádkozó sáska párzásnál leharapja a hím fejét. Willow teljesen kivan, mert aggódik Xanderért, de Buffy szerint nincs miért aggódni, tuti otthon van és semmi baja. Xander eközben a szomszéd ketrecben meglátja Blaynet, az előző nap eltűnt fiút.


Blayne most nem nagy legény, hanem egy siránkozó szűzike. A fiú elmeséli az újonnan érkezőnek, hogy sáskatanárnő milyen rémséges dolgot művel majd velük, mert ő már végignézett egyet. Gilesnak végre sikerült beszélnie a meghibbant bogártudóssal, aki már találkozott sáskatanárnővel, de senki nem hitt neki és jól bezárták a muszájdzsekis osztályra. Giles elmeséli a lányoknak, hogy megtudta, mivel állnak szemben. Ez a nősténysáska szűz fiúkat csábít a fészkére gyönyörű nő alakjában, párzik velük, majd megöli őket. Buffy úgy gondolja, hogy Xander így nincs veszélyben, de Willow tudja, hogy, amit Xander mesélt a hódításairól, az mind kamu, így viszont meg fog halni.

A sáskanő legjobb megölési módszere az ízekre tépés. Közben Willow megtudja, hogy Xander nincs otthon. Megpróbálja megtalálni sáskatanárnő címét, miközben Buffy arra kéri Gilest, hogy vegye fel kazettára egy denevér hanghullámát, mert attól a sáska kikészül. Gondolja, ha már úgy is megcsinálta a leckéjét, akkor használja is. A csonka csapat elindul menteni, de a címjegyzék szerinti címen egy ősz hajú nyugdíjas biológiatanárnő lakik, így sáskatanárnő felé megszakad a nyom. A két fiú hatalmas bajban van, és ki tudja, mikor érkezik a segítség. Buffynak van egy ötlete a tanárnő megtalálására, amihez lemászik a csatornába.


Xander közben egyre közelebb van a fejetlenséghez. Buffy, mikor visszatér a csatornából, magával hozza a villás vámpírt megkötözve. Buffy a vámpírt lökdösi végig az utcán, hogy mondja meg, hol lakik a sáskacsaj. Villás kiszabadul, de Buffy ártalmatlanná teszi őt pikk-pakk. Mikor a sáska már épp paráználkodna Xanderrel, Buffy ugrik be az ablakon egy kis sáskairtásra. A bazi nagy sáskát pofán fújja némi chemotox-szal, majd egy kis bunyó után előkerül a denevérhang is, amitől sáskacsaj meghibban, így Buffy könnyűszerrel kaszabolja fel.


Xander belátja, hogy egy hülye, és örül, hogy megmentették. A két fiú ekkor tudja meg, hogy sáskacsaj csak a szűzekkel éri be. Ciki, mi? Xander elveszi a Buffytól a kaszaboló szerszámot és ripityára töri a sáskanő fészkében felhalmozott tojásokat. Buffy a Bronzeban iszogat valami lét, ahol Angel bukkan fel és gratulál a vadásznak, hogy egy újabb veszélyes vámpírt tett hidegre. Buffy még nem tudja, kicsoda Angel, de mindent a maga idejében alapon majd meg fogja tudni hamarosan. Másnap Buffy a biológia óra után az öreg meghalt tanárbácsi szemüvegét beleteszi a szertár ajtaján lógó kabátba, majd becsukja az ajtót és nem veszi észre, amit mi igen: a szertárban bizony van még néhány tojás, és az egyik már kezd repedezni.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása