Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 1x03 - Anyai szigor

2008. június 10. 10:00 - leeann

Giles kiosztást tart, konkrétan Buffynak, aki szurkolólánynak van öltözve. Viszont nem poénból néz így ki, hanem azért, mert be akar lépni a szurkoló kórusba. Na, pont ezért veszekszik vele Giles is, nem tartja jó ötletnek. Buffy viszont szeretné a normális 16 évesek életét élni, így figyelmen kívül hagyja a figyelője intelmeit és csak azért is elmegy a válogatóra. Persze egy sötét helyre is elmegyünk, ahol valaki rosszban sántikál, de még nem tudjuk, ki az és mit akar. Buffyt elkíséri a válogatóra Willow és Xander, valamint Cordelia is ott van, hol lenne máshol. Az első lány, aki bemutatja a gyakorlatát, rögtön bajba is kerül, miközben dobálja a végtagjait erre-arra: egyszercsak füstölni kezd és meggyulladnak a kezei.


Buffy rögtön leszakít egy zászlót és eloltja az égő lányt. A kis csapat összegyűlik a könyvtárban, és megpróbálnak okos magyarázatot találni a kigyulladt lány esetére, persze egyelőre nem olyan egyszerű dolog ez. Az első és legjobb tipp a spontán égés, amit a harag válthat ki. A nyomozás indul. Buffy elindul körülnézni egy kicsit, Willow meg az iskola számítógépes rendszerében kutakodik, történt-e már hasonló eset régebben. Buffy, mikor hazaér, elmeséli, hogy a szurkolócsapatba fog járni. Anyja örül, mert szerinte akkor kezdődtek a bajok, mikor annak idején kilépett belőle.

Másnap elérkezik a válogató második napja, itt már Buffy és Cordi is sorra kerül, mert ma csapatválogató van. Mindenki rendben megcsinálja a gyakorlatot, kivéve egy Amy nevű lányt, aki Cordeliát is magával sodorja, mikor elesik. Senkinek nem esett baja, de Amy eléggé el van szontyolodva a bénázása miatt, az iskolai vitrin előtt áll és azt meséli Buffynak, hogy az anyja annak idején szurkolóbajnok volt 3 megyében. Persze erről néhány trófea is tanúskodik. Buffy próbálja vigasztalni az elkeseredett lányt, de nem nagy sikerrel. Willow elmeséli Buffynak, hogy Amy anyja egy zsarnok és keményen edzi a lányát, nem válogatva a módszerek között.


Sőt, Willownak régen jó barátnője volt Amy, és mikor az anyja diétára fogta, Willowéknál nassoltak csokis kekszet. Amy az öltözőben van és hangokat hall a kihalt, sötét helyen, de nem lát senkit, majd mikor megfordul…. Ááá semmi, csak Cordelia az. Bár ő is felér egy démonnal és ezt alátámasztva megfenyegeti Amyt. Xander benyomakodik az izgatott lányok közé, hogy megnézze a kiírást arról, hogy kik kerültek be a szurkolócsapatba. Örömmel jelzi, hogy Buffy és Amy is bekerült tartalékként, Willow felvilágosítja a fiút, hogy a tartalékosok nem csapattagok. Szegény Amy be van tojva, hogy a kedves mama nem fogja jó szemmel nézni azt, hogy csak tartalékos lett.


Megint a sötét helyen vagyunk és egy üstben valami zöld lé rotyog. Ez elég rendesen boszorkányságra utal. Sőt, ha azt is hozzáteszem, hogy egy női hang sötétséget és démonokat hív, akkor már nem csak boszorkányságra utal, hanem az is. A boszi egy játékbabának bekötözi a szemét és a kotyvalékba dobja, majd Cordelia nevét és a pusztuljon szót használja egy mondatban. Vagyis a boszi néni megátkozta Cordit. Másnap reggel Buffymama arra próbálja meg rávenni a lányát, hogy ha már nem került be a szurkolócsapatba, szerkeszthetné az évkönyvet. Buffy szerint egy frászt, majd a suliba indul.


Xander és Willow még mindig arról beszélnek, hogy a fiú járni szeretne Buffyval, amit úgy próbált a lány tudtára adni, hogy adott neki egy szerencsekarkötőt még az első szurkoló válogató előtt. Buffy viszont ezt egyszerű kedvességnek vette, amire Xander is kezd rájönni. Cordival is találkozunk a suliban, egyelőre él. Talán nem is fogta őt az átok. Xander azért tesz még egy próbát, hátha felfigyel rá Buffy, de a vadász inkább Cordelia fura viselkedésére figyel fel és nem Xander töketlenkedésére. Úgy tűnik, mégis fogott Cordin az átok, mert csak lézeng, mint aki ott sincs, ahol épp van.


Cordinak ahol épp lennie kell, az az autóvezetői vizsgája. Cordi beül az autóba, majd a vizsgáztató elmondja, merre kéne mennie, de az autó nagy sebességgel elindul, irányíthatatlanul jobbra-balra cikázik, majd áttörve egy kerítést a forgalmas úton megáll. Mindenki kiszáll az autóból, de Cordi még mindig nem nagyon tudja, hogy merre van arccal, így az út közepén ténfereg. Buffy észreveszi, hogy erőteljesen közelit Cordelia felé egy autó ezért fut, ugrik és végül elrántja az autó elől a ténfergő lányt, aki időközben halálra rémült, mert nem lát semmit. Giles spontánégéses tippjét le lehet húzni a klotyón, de újabb tipp van, méghozzá a mágia.


Giles fel is tesz két nagyon is helytálló kérdést: miért akarja bántani valaki Cordit? És miért gyújtották fel Ambert? A helyes válasz és a 2 pont Buffyé. Egy közös van a lányokban, hogy mindketten a szurkolócsapat tagjai. Amy az elsőszámú gyanúsított az ügyben, mert túlzottan meg akar felelni az anyjának. Giles szerint ez nem elég ok, de Willow és Buffy szerint ez pont az. Giles úgy gondolja, hogy előbb bizonyíték kell és nem vád. Ha mégis Amy az, akkor óvatosnak kell lenniük, mert nem mindennapi dolgokra képes. Willow utánanéz, hogy vett-e ki Amy mágiáról szóló könyveket. Willow helyett Giles talál valamit. Egy oldatot kell kotyvasztani, és ha ezt egy boszorkányra öntik, akkor a bőrén kék színű elváltozás keletkezik.


Az oldat létrehozására a legmegfelelőbb a kémia óra. Willow meg is csinálja az oldatot, Buffy meg akcióba lendül. A lötty Amy kezén kékre változik, de riadalom támad az órán, mert egy lánynak egyszerűen eltűnik a szája. A csapat szerint ez is Amy műve, így felkerekednek, hogy beszéljenek Amy anyjával. Amy időközben hazaér és furán beszél az anyjával, sőt, úgy viselkedik, mintha ő lenne a mama. Ezután varázsolni indul kezében azzal a karkötővel, amit Xander adott Buffynak. Újabb reggelre ébredtünk. Buffy teljesen fel van dobva, mert bekerült a szurkolócsapatba és majdnem elkotyogja az anyjának, hogy vámpírvadász.


A suliban is elég furán viselkedik, ujjong, ugrál, pörög jobbra-balra, majd egy lányt jó messzire eldob, ezért gyorsan ki is zárják őt, a helyére Amy kerül be. Buffy folyamosan úgy viselkedik, mintha be lenne rúgva, majd elájul, szerencsére Willow és Xander ott vannak mellette. Giles szerint a boszorkány meg akarja ölni Buffyt, és ha nem cselekednek gyorsan, akkor ez kb. 3 óra múlva be is következik. Ezt az eseményt elkerülendő meg kell törni az átkot. Buffy alig áll a lábán, de Giles-szal elmennek a lány lakására. Amy anyukája nyit ajtót és közlik vele, hogy a lánya írtja az osztálytársait. Miközben Amy mamája és Giles veszekednek, Buffy fura dologra lesz figyelmes.


Amymama csokis kekszet majszol, amit Amy tett nem is egyszer, így rájönnek, hogy Amymama egyenlő Amy és viszont. Kiderül, hogy Amy mamája a gonosz boszi és elvette a lánya testét, mert újra fiatal akart lenni. Amy elmeséli, hogy az apját hogyan kergette el az anyja és bezárkózott napokra, majd kicserélte magát a lányával. Közös erővel feltörik a mama varázsszobáját, és Giles reméli, hogy megszüntethetik az átkokat, csak kellenek a használt könyvek. Buffy már lábra se tud állni, annyira rosszul van, így Gilesnak karban kell vinnie. Visszamennek az iskolába és Giles nekiáll varázsolni Amy segítségével. Amy mamája eközben szurkol ezerrel, majd mikor a piramis legtetején áll, leszédül és a földre esik.


BosziAmy rájön, hogy valaki éppen vissza akarja fordítani az átkokat, amit elosztogatott. Azonnal megy is rendet tenni, de Willow megpróbálja feltartani őt, hogy Xander hátulról megtámadhassa. Amymama lerendezi őket néhány kézmozdulattal, majd tovább halad. Megérzi, hogy hol varázsolnak és egy tűzoltócsákánnyal töri be az ajtót. Mikor bejut, azonnal az asztalon fekvő magatehetetlen Buffyt veszi célba. Ám ekkor Giles a varázslásban a tetőpontra ér és minden átok semmissé válik. Már az igazi Amy fogja a csákányt, és ő nem akar a vadászból két fél darab vadászt csinálni. Buffy magához tér, de dühös anya, aki újra a saját testébe került, lebirkózza Buffyt, majd a lánya ellen fordul. Mami elveszi Amytől a csákányt és a szánalmas életéért a lányát hibáztatja.


Időközben Buffy jobban lett, így mamát alaposan kiüti, de a mama nem nyugszik és varázsolni kezd. Egy nagy fényár jön ki a kezéből és Buffy felé megy, hogy elvigye a lány lelkét, de a vadász egy tükröt tesz maga és a boszimama közé, így a varázslat a boszin csattan, majd egyszerűen eltűnik, nem tudni, hova. Xander és Willow is befut a végére elég harciasan, de már minden rendben van. Amy másnap a suliban éppen azt meséli Buffynak, hogy mennyire örül, hogy az apjával élhet. Cordelia is jól van és újra elviselhetetlenül a régi. Buffy és Amy megállnak a trófea vitrin előtt és nézik a mama trófeáját, miközben Amy elmeséli, hogy nem hallott a mamájáról, majd mikor továbbhaladnak a trófeának igazi szemei lesznek. Na, megvan a mama.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annieke 2008.06.10. 14:10:18

A hogyvolt jó, de ezek az első részek nem voltak még valami nagy számok.
süti beállítások módosítása