Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 1x02 - Free Goat

2008. június 09. 23:23 - wayout

Most pedig következzen a hiánypótlás, adós vagyok egy kis kertvárosi körképpel.  Főszereplőnk Nancy Botwin, aki élt boldogan, mint nyuszi a fűben, míg a férje egy nap össze nem esett futás közben és meg nem halt. Nancy ahhoz, hogy fenntartsa eddigi életmódját, és hogy el tudja tartani a fiait, beáll marihuána dealernek. Nancy csinos, de kissé egzaltált külsejét ettől a résztől nyeri el, ahogy a többi szereplő is most kapja meg végleges külsejét. Ő egyébként nem éppen az a tipikus kertvárosi anyuka. (igazából se nem kertvárosi se nem anyuka) Legjellemzőbb tulajdonsága különös problémamegoldó készsége, közben olyan fejet vág, mint amikor egy rénszarvas szemez egy fényszóróval. Fiacskái nagy valószínűséggel nem lesznek Nobel díjasok, de azért jópofák: Silasnek a csajozás, Shanenek a hülye kérdések a specialitása. Nancy beszállítója Heylia nevű fekete nőci, aki füvezés igazi Yodája, a kisujjában van a nepperkedés. Az alkalmazottai között van a terhes lánya Vaneeta és unokaöccse Conrad, aki meglehetősen kedveli, a mi dealer anyunkat. Fontos szerepet játszik még Nancy könyvelője, Doug, aki legtöbb idejét az irodájában tölti füvezéssel. És ott van Celia. Ő az igazi pszicho anyuka, gonosz ribanc a javából, ezért szeretjük is nagyon:) Az ő és Dean lányai, a sajna idő előtt távozó Quinn és a kissé telt alakú, de anya szemétkedéseit kiválóan hárító Isabelle.

Ismét az Agrestic-i általánosból indítunk, a középpontban újra a tíz körüli kiscsajok. Nagyon rá jár a rúd szegényekre, most éppen kurvák és gengszterek témában próbálnak egy musical részletet egy túl lelkes meleg tánctanárral, rosszabb szerkóban, mint amit nekem kellett a szalagavatómon hordani hasonló témában. A tündéri kertvárosi anyukák meg éppen azt ecsetelik, hogyan kefél félre Celia férje ázsiai teniszedzőjével úgy, hogy Celia tőlük kb. fél méterre áll. Nancy kávét szürcsölve (ebben a részben végig hozzá lesz nőve a szájához a szívószál és a Lorelai Gilmoret meghazudtoló mennyiségű koffeines nedűt fog fogyasztani) finoman utal arra, hogy ezt nem itt és most kéne megbeszélni, de erre csak egy gunyoros mosolyt kap válaszként. Isabelle jön, csodálkozik, hogy nem a dadus jött érte, és láthatóan nem örül az anyjának. Celia elmondja, hogy azért nem tudott jönni, mert a nővérét kellett kivinnie a reptérre, aki bentlakásos suliba megy Mexikóba. Ezután Nancyt látjuk, amint egy kis mariskát ad el Shane karateedzőjének, hiába fontos jóban lenni a gyerekek tanáraival. Kiderül, hogy nepper maminak nem megy annyira jól az üzlet, mivel komoly likviditási gondjai vannak, még a karateedzést sem tudja kifizetni.

 

Anyagi problémáira megoldást keresve Doughoz, kedvenc füves könyvelőnkhöz megy, aki magyarok egyik kedvenc sportját, az adócsalást és a pénzmosást ajánlja. Nincs más dolga, mint kitalálni valami fedővállalkozást és máris tiszta lesz az a csúnya drogos pénz. Nancy reménykedve kérdezi, hogy a fiktív vállalkozásból lehet-e valaha igazi, mire Doug csak annyit mond, hogy recesszió van és a kisvállalkozásoknak egyébként is lőttek. Szegény Nancy minden összeesküdött ellene, kénytelen a bűn útján maradni. Doug egyébként az egyik legjobb humorú karakter, csupa jó beszólással, pl. most azt javasolja, ha Nancy esetleg névjegykártyát készíttetne, akkor ráírathatná, hogy „sell high”. (amit elég nehéz magyarra frappánsan fordítani, de elég egyértelműen utal arra, hogy rekreációs terméket árul) Otthon Botwinéknál se kép, se hang, a villanyt, a világítást és netet kikapcsolták. Silast viszont inkább az izgatja, hogy mi van Quinnel és mikor megtudja, hogy az meg elhúzott Mexikóba egy szó nélkül, eléggé kiborul szegény, még az a pénz se vigasztalja meg, amit korábban anyutól kapott, hogy ne nyaggassa a hiányos infrastruktúráért. Kint Shane ül a lugas tetején (eskü ez srác több időt tölt valaminek a tetején, mint lent a földön) és családi videót néz a 10. szülinapjáról. A videón megismerhetjük Judah Botwint, a megboldogult családfőt, aki elég jófejnek tűnik: világbajnok apuka és klassz férj, nem csoda, hogy kicsit diszfunkcionális lett a család nélküle.(élek a gyanúperrel, hogy ők voltak az egyetlen normális család ezen a luxus nyomortelepen)

 

Ugrunk hirtelen a Hodes házaspár fürdőszobájába, ahol éppen Dean és Celia készülődik a lefekvéshez. Látszik, hogy elég régóta házasok, és nem megy túl jól a szekér. Nuku romantika vagy házastársi bájcsevely. Celia igazából leszarja mit mesél a férje a munkájáról (Dean egyébként ügyvéd) csak az érdekli, hogy hogyan tudna kibaszni az önelégült férjével úgy istenigazából. Jön is a lehetőség, Dean altatót venne be éjszakára, kérdi biztonságos-e a két tabletta, Celia erre csak annyit nyög be, hogy vegyed drágám az egész üveggel. Dean elereszti a megjegyzést a füle mellett és megy aludni, Celia még marad elszív egy cigit és beizzítja a nullásgépet egy kis birkanyírásra. Másnap suliban Celia éppen plakátol, amikor érkezik Silas, hogy Quinn felől érdeklődjön. Celia pedig nem is lenne önmaga, ha nem gyalogolna bele egyenest szegény szerelmi bánatos kamaszunk lelkébe, megmondja neki, hogy a lánya egy kis ribanc, aki magasról tesz rá. Most ugrunk Nancyhez, Heylia konyhájában, ahol kiderül, hogy túl fehér és kertvárosi, hogy értse a fekete szlenget valamint, hogy Heyliánál nincs hitel. Vagy otthagy valamit vagy nincs cucc. Nepper anyunk szentimentális, úgy hogy a jegygyűrűje helyett a kocsiját hagyja ott fedezetnek, cserébe pedig megkapja Conrad öreg tragacsát.  

Balra el, Doughoz megy eladni, majd a parkolóban Celiával találkozik, aki éppen a férje után kémkedik. Egy kis pletyó után pszicho anyunk megjegyzi, hogy legszívesebben menne és szétverné a teniszedzőnő fejét egy abroncsvassal, de mivel elfelejtette a TiVoját beprogramozni a Shield-re, ezért muszáj hazamennie. Otthon Silas gubbaszt a kanapén, fája szíve Quinn után (tényleg nem csak kanos volt, hanem szerelmes), kint pedig Shane ül megint a lugas tetején. Ismét család videót néz a lelkem, látszik, hogy nagyon hiányzik neki az apja. Nancy igazán törődhetne vele vagy valami, vagy legalább leszedhetné a lugas tetejéről, de már mindegy, mert hirtelen le is esik onnan. El is törik a karja, és mivel nincs elég szar napja Nancynek, még egy őrült faszi zaklatja a kórházban azzal, hogy ellopott egy szabad kecskét, na erre varrjatok gombot. Mivel Amerikában elég drága az orvos, nepper anyunk újra meg van szorulva anyagilag, rohan is Heyliához utánpótlásért. Heylia viszont még mindig nem ad hitelbe, úgy hogy most már a jegygyűrűjét hagyja ott sírva, hát igen már Heylia öreganyja is megmondta, hogy az élet bizony szar. A teniszpályán Celia készül egy kis leszámolásra az edzőkével, de az egész végül piálásba torkollik. A kiscsaj védekezik, hogy csak szex volt semmi más, de ez annyira nem hatja meg a mi pszicho anyunkat. Nem igazán érti, hogy miért kefélt félre a férje, amikor ő mindent bevállalt: volt szerepjáték, különböző jelmezek és még egy olyan szex-hintát is vett. Ezután elcsevegnek arról, hogy Dean egy középszerű seggfej és hogy Celia nem szeret a problémákkal foglalkozni, inkább szeret úgy tenni, mintha nem léteznének. Aszta, ide tényleg kell az a következő kör pia.Nancy ül kint a kertben, elég rosszkedvű, megtalálja Shane kameráját és ő is elkezdi nézni a régi családi videót. Hirtelen dühös lesz és falhoz csapja a kamerát, utálja hogy meghalt a férje ő meg egyedül maradt egy nagy rakás kakiban és nem nagyon tudja hogy fog kilábalni ebből.

Végül egy kis esti körkép: Hodes rezidencián megváltoztak az erő viszonyok és Dean már attól tart, hogy Celia esetleg megmérgezi (dehogy, nem akar úgy járni mint Nancy), Botwinéknál pedig Judah kíván jóéjszakát nekünk egy régi családi felvételről.

Címkék: weeds
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.06.10. 09:19:06

Celia baromi jó, és nagyon passzol hozzá a magyar hang. Ki adja?

Amúgy ebben a soriban az összes szinkronhang jól el van találva.

wayout 2008.06.10. 10:01:30

Szerintem is. Nem tudom ki adja Celia hangját, van egy szinkronhangos adatbázis a neten, de abban nincs benne a weeds sajna.

Lukri 2008.06.10. 12:14:30

Biztos nem jó adatbázist találtál nézd meg itt: szinkron.gportal.hu/

candyperfumegirl 2008.06.10. 12:31:10

Spilák Klára szerintem. Egyébként tényleg nagyon jó, a karakter is és a szinkron is.

wayout 2008.06.10. 13:14:23

tényleg Spilák Klára, vicces, hogy ő volt Carrie Bradshaw magyarhangja is.

candyperfumegirl 2008.06.10. 14:16:14

Én nagyon szeretem őt, de az a baj, hogy már mindenhol ott van, minden sorozatban. Mindig van egy-két szinkronszínész, akit az adott időben túlhasználnak, most ő is ilyen. (a Szex és NY mozifilmben pl. nem találta meg az eredeti Carrie-t, sokkal nyávogósabb volt, de nem is csoda, ennyi szinkronszerep meleltt nehéz "előszedni" egy karaktert, akit 4 éve nem szinkronizált)

katicaboglarka 2008.06.10. 16:02:45

Jó volt a hogyvolt :) Már nagyon várom, hogy jelenik meg nálad a sorozat legjobb karaktere (Celia mellett természetesen), Andy bácsi.
Celia jelenete a teniszes csajjal nagyon nagy volt.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.06.11. 16:47:39

Andy bácsi egy elmebeteg idióta. A legjobb karakter lesz. :DDD

ovits 2008.06.17. 23:28:22

"(ebben a részben végig hozzá lesz nőve a szájához a szívószál és a Lorelai Gilmoret meghazudtoló mennyiségű koffeines nedűt fog fogyasztani)"

Azt hiszem nem nagyon spoilerkedek azzal, ha azt mondom, ez a szívószál hozzánövés minden második részre jellemző...
süti beállítások módosítása