Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x16 - Ígéret

2008. június 09. 17:04 - Tipca

Az epizódok végére jellemző zenés montázzsal nyitunk: mindenki készül a nagy napra, melyen egybekel Lana és Lex, a gyerek is szépen fejlődik a lány pocakjában, Clark pedig a gyászöltönyét készíti elő az alkalom örömére, aztán talál egy bekeretezett fotót magáról és Lanáról, amit dühében kihajít a pajta ablakán. Nem lennék annak a helyében, akit eltalál vele…

Esküvői próba zajlik a kihalt templomban, a jegyespár csak úgy úszik a boldogságban. Már megvolt a gyűrűcsere is, mikor hirtelen egy kés fúródik át Lex mellkasán. Clark szúrta le, aki állítása szerint csak meg akarja menteni Lanát, de az nem így gondolja, ezért megfogja a fiú kezét, benne a késsel, és hasba szúrja magát. Természetesen ez csak egy álom volt, ami meglehetősen kiborítja Clarkot.

Felvirradt az esküvő napja, és ezt Clark egy agresszív szalmaköteg-pakolással veszi tudomásul, amivel kissé leamortizálja a pajtát. Chloe csörgeti meg, Clark segítségét kéri, ugyanis valahogy sikerült magára zárnia a Luthor borospince ajtaját. Clark odahussan, és nemes egyszerűséggel letépi a biztonsági fémajtót. Mikor azonban megtudja, hogy Chloe Lana Lexnek szánt ajándékáért ment le a pincébe, már indulna is, csakhogy Chloe rögtön faggatni kezdi. Szemrebbenés nélkül besétál egy égő házba, vagy egy golyó útjába állna, de ha a szívét kell kiöntenie a szeretett lánynak, azt nem meri bevállalni. Clark azzal vág vissza, hogy ha Chloe nem tudja, mennyire nehéz ez neki, akkor nem is ismeri igazán, végül elhussan.

Otthon az apja régi óráját nézegeti, s mikor hazaér az anyja, arról kérdezősködik, ő honnan tudta, hogy az apja az igazi. Martha persze látja, honnan fúj a szél, így némi anekdotázgatás után azt tanácsolja a fiának, hogy beszéljen Lanával, mielőtt még nem késő. Clark ezt meg is fogadja, és legnagyobb meglepetésére az éppen írogató Lana nem küldi el a búsba, sőt, egy kis örömködést és egy röpke csókot követően ötórai randevút beszélnek meg a smallville-i élet központjában, a Kent farm pajtájában. Clark boldogan távozik, éppen abban a pillanatban, mikor a másik ajtón belép valaki a szobába.

Lex a babáról készült ultrahangos felvételeket nézi, mikor a magzat hirtelen kinyitja a szemét, és egyenesen rá mered rémisztő arckifejezéssel. Ez is csak álom volt, visszaröppentünk az időben. Az esküvő napján Lex egyedül ébred az ágyban. Lana a másik szobában űzi kedvenc hobbiját, a kandallóba mered. Kicsit ideges, de ez érthető, hiszen az élete legboldogabb napja áll előtte – na persze.

A Luthor művekben Lionel látogatja meg Lexet. Lex bevallja az apjának, hogy minden reggel azon aggodalmaskodik, vajon az lesz-e a nap, mikor Lana megtudja, milyen ember is ő igazán. Attól fél, Lana talán nem jön el a templomba. Lionel rákérdez, hogy a fia mire volna hajlandó azért, hogy biztosan tudja: Lana ott lesz az oltárnál. A válasz az, hogy bármire, így hát Lionel távozik, de előtte még fültanúja lesz, amint Lexet valami fontos ügyben keresik fel telefonon.

Mi azt is megtudjuk, kicsoda: Dr. Langston, Lana nőgyógyásza. A találkát a templom alatti kriptában bonyolítják le, meglepően hangulatos körülmények között. Langston megzsarolja Lexet, hogy ha nem kap kétmillió dollárt, elmondja Lanának, mit tett Lex vele és a gyerekkel. A kopasznak ez nem nagyon tetszik, így pár jobb egyenessel próbálja jobb belátásra téríteni a dokit, aki ettől hanyatt vágja magát, és beveri a kobakját az egyik kőkoporsóba. Jobb híján Lex a már említett koporsóban dugja el a holttestet, aztán megy átöltözni. Éppen végez, már csak az ingujján lévő vércseppel vacakol, mikor Chloe kopogtat az ajtaján. Lana késik.

Ismét visszaugrunk az időben. Lana arról a napról álmodik, mikor négy évvel korábban a tavaszi bál után Clark megmentette őt a tornádóban. Felkel, és átmegy a másik szobába, ahol régi újságkivágásokat nézeget magáról, míg meg nem hallja, hogy Lex is felébredt. A kivágásokat visszarejti egy könyvbe, és gyorsan beáll a kandalló elé. Ismét látjuk a korábbi párbeszédet, de ez alkalommal annak is tanúi lehetünk, hogy miután hátat fordít Lexnek, az arca nem éppen boldogságról tanúskodik.

Az esküvőre eljött Nell néni is, akit már ki tudja, mióta nem láttunk. Örömködnek egy sort, de aztán Lana a nagynénjére zúdítja a bajait. Míg nem tudja, mi az igazság, addig hazugságnak érezné az esküvőt Lexszel. Nell azt javasolja, akkor derítse ki az igazságot, így Lana akcióba lendül. Megkéri Chloét, hogy hozza fel Lex ajándékát a borospincéből, s mikor a lány lemegy érte, rázárja az ajtót. Chloe először őt hívja fel, de mivel a megfelelő rejtekhely után kutat, nem ér rá felvenni a mobilját. Nemsokára megérkezik Clark, és kiszabadítja a lányt, majd kiönti neki a lelkét, mindezt Lana szeme láttára és füle hallatára. (Megj.: A jelenet végén kissé elszunnyadtak a CGI-sek, vagy Clarknak új ereje van kifejlődőben, a teleportálás, ugyanis a hussanás elég érdekesre sikerül.)

Ettől aztán úgy beleszerelmesedik Clarkba újfent, hogy sebtében ír is egy szakítólevelet Lexnek. Azon még meg sem szárad a tinta, mikor beállít Clark, és belekezd a titka felfedésébe. Megbeszélik a délután ötös randit a pajtában, aztán Clark jobbra el, az oldalajtón pedig belép Lionel, aki nem cicózik. Miután észreveszi az asztalon a búcsúlevelet, és még valahogy arra is ráérez, hogy a lány tudja Clark titkát, megfenyegeti őt, ha nem megy hozzá Lexhez, Clark nem éri meg a holnapot. S hogy minden kétséget eloszlasson, biztosítja Lanát: mindenkinek megvan a maga gyengéje, és ő ismeri Clarkét.

A templomban nagy a feszültség, mindenki tűkön ül, hogy a menyasszony vajon megérkezik-e. Csoda, hogy a teve2 nem szúrt be egy telefonos játékot: ha önök szerint eljön Lana, küldje el sms-ben az IGEN szót a következő telefonszámra… Clark eközben éppen lánykér, pontosabban kutyakér, ugyanis egyelőre Lana még a láthatáron sincs, csak főpróbát tart a nagy pillanat előtt. A templomban váratlanul felcsendül a nászinduló, és a kirittyentett Lana poroszkál végig a padsorok között, épp mikor otthon Clark megunja a várakozást és elhussan a templomba. Pont időben ér oda, hogy hallja Lana könnyek között elrebegett igenjét.

Az esküvő után, de még a nászút előtt az ifjú pár pihen egy kicsit. Lex távozik, hogy összeszedjen pár dolgot, Lana pedig szinte rögtön keserves sírásra fakad. Clark kopog be hozzá, és érthető módon, nem nagyon tudja hova tenni Lana iménti tettét. Rögtön arra gyanakszik, hogy Lex kényszerítette az esküvőre, de Lana mindent tagad, s egyre csak azt bizonygatja, azért ment hozzá Lexhez, mert szereti őt.

Lionel meglátogatja Lexet, hogy gratuláljon neki és lekeverjen egy atyai fülest. Tud a kriptában heverő hulláról, és segít is Lexnek eltüntetni a nyomokat, de finoman jelzi, hogy később még nagy árat fog érte kérni. Lex szemrebbenés nélkül belemegy, és ráadásul még meg is köszöni, főként, mivel pont ekkor nyit rájuk Lana. Lionel köszönti a lányt a Luthor családban, aztán távozik. Végül az újházasok rizs- és rózsasziromesőben kivonulnak a templomból, és beülnek a limuzinba, hogy elinduljanak közös útjukon. Lana szomorúan néz vissza a háttérbe húzódó Clarkra.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása