Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Office 1x01-1x02 - Pilot, A másság napja

2008. június 09. 13:08 - candyperfumegirl

Üdv mindenkinek a Dunder Mifflinnél! Számomra ez a nap pirosbetűs ünnep, amikor egy magyar tévé műsorára tűzte az utóbbi évek legjobb vígjátéksorozatát, az Office-t. Igen, ez elfogultan hangzik, lehet velem vitatkozni is, de azt hiszem, lesznek páran, akik osztani fogják a véleményemet, elsősorban azok, akik elmosolyodni is képtelenek a Farrelly testvérek vígjátéknak csúfolt tragédiáin, ellenben percekig tudnak röhögni egy hamisítatlan angol komédián. Tény, hogy nem mindenkinek fekszik az Office humora, akit viszont egyszer elkap a hangulata, azt nem ereszti, mert a műfajban ez bizony remekmű, méghozzá a későbbi évadok folyamán egyre inkább sírvaröhögős.

Akkor kezdjük a bemutatással, amivel a Pilot is foglalkozik. Az Office-ról tudni kell, hogy egy érdekes műfaj, áldokumentumfilm-szituációs komédia hibrid, a sztori szerint egy dokumentumfilmes csapat (őket sosem látjuk) veszi az iroda életének minden pillanatát, valamint rendszeresen interjúkat is készítenek a szereplőkkel, ezért vannak olyan jelenetek, amikor a karakterek kiszólnak a sorozatból, véleményt alkotnak, reflektálnak az eseményekre. Az iroda és a csapat bemutatását a főnök, Michael Scott kezdi, aki a világ legjobb főnöke – mondja ő. Ennek alátámasztására vett is magának egy „A világ legjobb főnöke” feliratú bögrét, azt hiszem, ez mindent elmond róla. Michael stílusát szavakkal leírni nem egyszerű, de aki találkozott már idióta főnökkel, aki baromi viccesnek és jófejnek képzeli magát, közben a legkevésbé sem az, az szorozza meg ezt tízzel, és akkor a közelébe kerül a Michael Scott –jelenségnek.

Az első, akit Michael bemutat, a recepciós Pam, aki ősidők óta dolgozik itt annak ellenére, hogy igazából illusztrátor szeretne lenni, és a legkevésbé sem érdekli a munkája –bár ez utóbbival egyáltalán nincs itt egyedül. Ami azt illeti, nem sokan vannak a Dunder Mifflinnél (mert ez a cég neve- a leghülyébb nevű fiktív papírgyár a világon), akik életcéljuknak tekintetnék a jelenlegi munkahelyüket. Ez nem túl meglepő, ugyanis a világ legunalmasabb irodáját kell elképzelni, és az mindenkinek a saját találékonyságán múlik, hogy próbálja túlélni a 8 órás munkaidőt.

Ezek után egy igazi álompárt ismerhetünk meg, Jimet és Dwightot, mindketten az értékesítésen dolgoznak, de mintha két különböző bolygóról jöttek volna, annyira ellentétes a munkamoráljuk és a személyiségük, mondanom sem kell hogy rajongva szeretik egymást. Jim „a jófej srác” az irodában, aki meglepően kreatív annak ellenére, hogy el van dugva egy kreativitást teljességgel nélkülöző munkahelyen, Dwight pedig saját bevallása szerint a tökéletes dolgozó mintapéldánya, és elvárja, hogy ezt tudja is róla mindenki. Dwight K. Schrute, a regionális igazgató asszisztense (az utóbbi szót szereti elhagyni egyébként) nem egy egyszerű eset, először is ő az egyetlen, aki minden hátsó szándék szerint imádja Michael Scottot, támogatja is minden döntésében, vagy éppen az aktuális hülyeségében. Dwight amish származású, egy répafarmon él, önkéntes rendőr, rajong a küzdősportokért, a Battlestar Gallacticáért és a Dunder Mifflinért, és még távolról sem mondtam el róla mindent. Gyakorlatilag rá van tetoválva a homlokára, hogy „szívass”, de az benne a zseniális, hogy képes az összes furcsaságát olyan magabiztossággal viselni, hogy azért csak imádni lehet. Jim pedig addig sem unatkozik, amíg itt van Dwight, mert első számú munkaköri kötelességének Dwight életének megkeserítését tartja, amiben egyébként Pam lelkes partnere.

Befut a főnöknő, Jan, elképesztő miniszoknyában, aki évente lejátssza a „ki a legdögösebb főnöknő a tévében” meccsét Lisa Cuddyval, egyelőre döntetlen az állás. Hasonlóan öltözködnek, hasonló határozottsággal közlekednek a munkájukban, és kezelhetetlen alkalmazottak témában neki is van legalább annyi tapasztalata. Egyébként ő az egyetlen ember, akitől Michael fél, élmény nézni, ahogy kicsire összehúzza magát Jan tűsarkai előtt. A főnökasszony most kifejezetten rossz hírt hozott, a cég egyik részlegét leépítés fenyegeti, ami akár Michael Scott részlege is lehet, ha nem javítanak a teljesítményükön, és az alapján, amit eddig láttunk a működésükből, ez határozottan vészes előjel rájuk nézve.

Érkezik még egy új munkaerő is, Ryan, a gyakornok, akinek Michael úgy érzi, kötelessége bemutatni, mekkora király hely ez a Dunder Mifflin, úgyhogy be is hívja Pamet egy kis hangulatjavító szituációs játékra. Meglepően meggyőző síri hangon előadja neki, hogy kezdetét vette a leépítés, és ő az első, aki lapátra kerül, mivel lopja a post-iteket. Pam nem éppen egy erős idegzetű alkat, és a következő pillanatban már romokban hever, amikor Michael széles vigyorral közli, hogy csak viccelt, Ryan pedig próbál beleolvadni az irodabútorba. Hát ilyen vicces fickó ez a Michael Scott, nem véletlen vette magának azt a bögrét.

Jim közben próbálja Pamet megfűzni egy teljesen ártatlan munka utáni iszogatásra (ez egy szép kis állandó motívum lesz), amikor befut Roy, Pam vőlegénye, akiről annyit érdemes tudni, hogy az Értelmező Kéziszótárban a „tuskó” szócikk mellett az a hivatkozás áll, hogy „ld. Roy”. Ők Pammel már 3 éve jegyesek, de az esküvő időpontját csak nem akarják kitűzni, Pam meg nem az az öntudatos nő, aki ilyesmiért patáliát csapna. Roy egyébként szintén a Dunder Mifflin alkalmazásában áll, a papírraktárban az egyik pakolófiú, így nem tart neki sokból feljönni a recepcióra, és ellenőrizni, hogy a menyasszonya körül nem ugrál-e valami sales-es fickó –ahogy az elég gyakran előfordul.

A Pilot a főbb szereplők bemutatásával véget is ér, jöjjön a második rész, ’A másság napja’. Ez egy különleges nap az irodában, a vezetőség ugyanis rájuk küldött egy előadót, aki a másság és tolerancia témakörében fogja trenírozni a csapatot. Michael rendkívül izgatott, de csak azért, mert nem is sejti, hogy mindez azért van, mert eleresztett az irodában pár rasszistának minősülő beszólást. Michael Scottban egyébként az a szép, hogy fel sem tűnik neki, amikor valami bántót nyög be, és arról sincs fogalma, hogy az intolerancia nála gyári beállítás, ezért képes magát minden pironkodás nélkül a világ legnyitottabb és legtoleránsabb emberének feltüntetni.

Így veszi kezdetét A másság napja, az előadó szépen finoman próbálja a dolgokat adagolni, ami persze Michaelnek unalmas, és nem bírja ki, hogy át ne vegye az irányítást, és egy vérciki Chris Rock imitációt is előadjon. Ez mindenkinek kb. annyira szórakoztató, mint gyantázás, és olyan fejeket is vágnak a dologhoz. Az irodában egyébként 3 „kisebbségi” munkatárs van, az indiai Kelly, a mexikói Oscar és a fekete Stanley, úgyhogy ezen a napon Michael megkülönböztetett figyelemmel nyüzsög körülöttük. Az másságtani előadás teljes kudarccal zárul, úgyhogy az előadó inkább négyszemközt beszél Michaellel, és próbálja a tudtára adni, hogy miatta volt az egész cirkusz, és a vezetőség most már annyival is beéri, ha aláír egy „én Michael Scott, fogadom, hogy rendes, toleráns, imádnivaló plüssnyuszi leszek” –szövegű papírt, csak essenek már túl ezen a szenvedésen. Michael készségesen alá is írja – Dodó kacsa névvel.

Ezek után pedig úgy dönt, hogy majd ő megmutatja, milyen egy valamirevaló Másság nap, az ő egyéni elképzelései alapján. A dolgozók fejét elnézve ezek egy szombati túlórának is jobban örültek volna, de ha egyszer a Michael Scott Ötletgyár beindul, akkor attól élő ember nem menekül. Illetve csak egy. A tréning kezdetén, a HR-es Toby (az egyetlen ember az irodában, akit Michael bevallottan rühell) elereszt egy általa poénosnak tartott megjegyzést, majd Michael kivágja egy igen frappáns mondattal: „ez itt a befogadás helye, úgyhogy húzz innen a fenébe”. Na az ilyen pillanatokban mutatkozik meg igazán Michael Scott varázslatos személyisége. Toby viszont megúszta a másság-tréninget, amit a többiek kénytelenek végigszenvedni.

Michaelnek sikerül egy olyan módszert kiagyalni, ami nem hogy elsimítaná, hanem direkt szítja az egyes nemzetekkel szembeni előítéleteket –persze úgy, hogy ő mindezt a legjobb szándékkal követte el, bámulatos tehetsége van az ilyesmihez. Mindenkinek húznia kell egy kártyát, rajta egy nemzetiséggel, amit a homlokukra ragasztanak, és ez alapján kell majd kommunikálniuk egymással. Feledhetetlen pillanat, amikor a fekete Stanley a „fekete” feliratú táblával a homlokán elég beszédes arckifejezéssel belebámul a kamerába. Michael nagy szerényen és tökéletes önismerettel a „Martin Luther King Jr.” Feliratú táblát választja önmagának, és minden erejével azon van, hogy rasszista megnyilvánulásokra és egymás sértegetésére cukkolja fel alkalmazottait. Rendkívül izgalmas számára pl. a zsidó (=Pam) kontra fekete (=Stanley) meccs, ami szerinte a szenvedés olimpiája, holocaust kontra rabszolgaság. Ilyen beszólást sem merne megengedni magának minden főnök, el kell ismerni, Michael Scott kimondottan bátor ember.

Az Office-ban egyébként a mellékkarakterek is izgalmasak, érdemes odafigyelni pl. az alacsony szöszire a könyvelésről „jamaicai” táblával a homlokán. Ő Angela, az az alkalmazott, aki legnagyobb eséllyel alapít majd Michael Scott Rajongói Klubot a jövőben (/szarkazmus), és amilyen fejeket néha képes vágni, az egy egész estés élmény. Csak egy tipp, mindig figyeljétek az arcát, mindent elmond Michael aktuális húzásairól.

A táblás játéknak az lett a vége, hogy mindenki kellőképpen kiakadt Michaelre, néhányan egymásra is, majd amikor Michael összegzi a nap tapasztalatait (ami az ő szemében természetesen egyértelmű siker) Pam már végképp kidől. Jim vállán alszik el, elérve ezzel, hogy Jim számára (aki a másság nap alatt elesett egy üzlettől és így némi bónusztól) mégiscsak jó legyen ez a nap. És ez még egy relatív eseménytelen nap volt a Dunder Mifflinnél, érdemes lesz ide visszatérni minden vasárnap.

Címkék: office
46 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocak 2008.06.09. 13:51:48

Kétségkívül nem olyan idegesítő, mint a brit eredeti, de elmosolyodnom azt hiszem, egyszer sikerült a két rész alatt. Na mindegy, még adok neki esélyt, hátha.

Barmiaron (törölt) 2008.06.09. 13:53:57

A Black Books óta nem rohogtem ilyen jót ... koszonom srácok ... remélem a Via3 leadja mind a 4 évadot ... ez egy mestermu!

metamorph 2008.06.09. 13:54:41

egy újabb indok az atombomba értelmes felhasználásához

Vowel 2008.06.09. 13:54:53

tökjó!
szeretni fogom! :D

pizsama 2008.06.09. 13:56:40

Szép összefoglaló. Dwight-nél kihagytad a Harry Potter imádatot, illetve a macskás Angela "fapicsaságát" is érdemes kihangsúlyozni. Nekem amúgy Kevin a kedvencem! Jah, és a szinkron nem sikerült valami jól...

chr(27) 2008.06.09. 13:57:02

olyan jol sikerult megalkotni a fonokot, hogy nezni is kenyelmetlen... en ezert fejeztem be a 3-ik epizodnal, hogy oszinte legyek. de a szituk tenyleg jok, na

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.09. 14:02:12

Candy, miért mindig a bunkó főnököket írod meg? :)

amúgy sztem rém szar és gyenge volt az 1. rész, én nem fogom nézni...

Savafan 2008.06.09. 14:03:41

bevallom, nagyon vártam az előzetes infók alapján.
és nem igazán fogott meg. nem röhögtem végig és igazából mosolyogni is csak 1-2 alkalommal volt okom.
talán a jövő héten még belenézek de ha az sem kap el akkor marad annyi más:((
sajnálom...
pláne, hogy asszem a jövő héttől egy időben lesz a califorgiával

frmn 2008.06.09. 14:12:40

Az eredeti sorozat valamivel jobb, eppen a leirhatatlanul kinos pillanatai miatt... es a karakterek sem ilyen 'valogatottak'

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.06.09. 14:14:48

nekem bejött. a Working (www.imdb.com/title/tt0118517/) óta hiányzott már egy ilyen sorozat a képernyőről.

Gabba 2008.06.09. 14:19:58

Pam jó fej.

Ennek a Dwightnak meg eszméletlen arcberendezése van... Már a Sírhant Művekben is feltűnt nekem. :-)
Ha ilyen kollégám lenne, menekülnék.

gonoszkiralylany 2008.06.09. 14:23:23

fú, ha Black Books szinten van akkor én is elkezdem nézni :)) eddig vhogy kimaradt

Tikus 2008.06.09. 14:24:27

Borzasztó, ahogy az amcsik kedvéért újraforgatták az amúgy tökéletes angol eredetit... Ricky Gervais utánozhatatlan, annyira clueless nem tud lenni senki más (másik példa: Extras).

Hát, a szinkron... Az eredeti hangkulisszák hiánya mellett rettenetesen zavaró, hogy unásig ismert szinkronhangokat hallok megint, és a szinkronstúdió nem veszi a fáradtságot, hogy a süketszobát valami normális akusztikai környezetté változtassa. FELIRATOT AKAROK! FELIRATOT AKAROK!

winnie 2008.06.09. 14:28:11

"Borzasztó, ahogy az amcsik kedvéért újraforgatták az amúgy tökéletes angol eredetit... "

mázli, hogy újraforgatták - és nem csak az amcsik kedvéért. gervais 12 része vs daniels-ék 66 része, avagy minden a nézőkért.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.06.09. 14:29:04

hát ez borzalmas volt. legalábbi sz első 15 perce. tovább nem bírtam ezt az idegesítő idiótát.


:(

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.06.09. 14:34:32

Hát a felét láttam tegnap este, jobb volt mint az előzetese ami abszolút nem fogott meg.
Én Dwighton röhögtem sírva amint bevallotta, hogy az indiaiak szexuálisan vonzzák. Mellette az indiai csaj meg hirtelen furán kezdett nézni :D

Bird_ 2008.06.09. 14:36:57

Ja, az első néhány (kb 4) részen keresztül kell rágnia magát az embernek, de az utána jövők már tényleg sírvaröhögősek sokszor. A szinkron meg rém béna, de remélem azért nem vágja teljesen haza a sorozatot.

johevi 2008.06.09. 14:40:19

Az biztos, hogy kell egy hullámhossz az egész befogadására, aki nem kapta el a két rész alapján, az ne nézze, aki viszont rákapott az függő lesz. Nekem speciel nagyon bejött. A helyzetkomikumok ( pl a "mizujs srácok"at követő kínos csend, olyan volt, mint "az engem gyíkká változtatott" ) az arcjátékok mind zseniálisak, mindig érdemes nézni a háttérben lévőket is, mit csinálnak, hogy viselkednek. És aki ilyen multikörnyezetben dolgozik, az tudja, hogy ez az egész közröhely mennyire nincs messze a valóságtól...

johevi 2008.06.09. 14:43:57

Ja és a legjobb, amikor Scott felsorolja az emberiségre legjobban ható személyeket: M.L.King, Gore és JÉZUS ( értitek: JÉzus!!! ) és ahogy megmagyarázta, és tényleg úgy gondolta..... könnyeztem a röhögéstől.

waces · http://blog.waces.hu 2008.06.09. 14:58:32

tikusnak van igaza. gervais utanozhatatlan. Talan jobb lett volna, ha nem ujraforgatjak az eredetit, hanem annak az alapjan csinaltak volna egy office space szeru tortenet. igy inkabb kinos, mint kultikus.

vorpex 2008.06.09. 15:07:50

Creed a legnagyobb király!

mizie 2008.06.09. 15:49:14

szerintem meg a főnök bunkósága meg a többiek balfaszsága nem viszi el a storyt. ezerszer inkább Extras.

pipboy2000 2008.06.09. 15:53:20

Nincs nagyon értelme vitázni, hogy melyik a jobb, me az Office(US) kilépett az uk árnyékából. Teljesen más lett már az első évad alatt is, könnyebben befogadható (hogy ez előny vagy hátrány döntse el mindenki maga), szerethetőbb karakterek (nem is emlékszem má pl "jimre" "pamra", a főnökre meg "dwightra" azé igen, ritka elbaszott alakok), jobb "sztori".
Az akinek nem jött volna be az office adjon még 1 esélyt mert megéri. Lakótársam utál mindent ami vígjáték, film sorozat, teljesen mind1. Az officet meg egyben ledaráltuk, utána újranéztem vele az ukt is, az is nagyon bejött neki. Odaadtam neki az arrested developmentet is, hogy az is kurva jó, de attól behányt. Na, szóval az office az jó. mind2.

KZsoci 2008.06.09. 16:02:27

helló

nem szoktam hogyvoltban hozzászólni, de most muszáj, mert szerintem a viasat egyszerűen TÖNKRETETTE a műsort azzal, hogy leszinkronizálta. tegnap megnéztem kíváncsiságból, hogy magyarul hogy hangzik (angolul végig láttam majdnem az egészet, és imádom), és egyszerűen egy kicsit sem találtam viccesnek. a magyarhangok többsége nem passzol az eredetihez, tele van fordítási hibával, és a fő baj az, hogy (már fentebb is írták) a studiószinkron miatt teljesen elveszik a dokumentumfilm-légkör, és csak egy rendkívül idegesítő szitkommá válik az egész...

ha már az analfabéták miatt nem lehet feliratosan leadni, legalább azt csinálhatták volna, mint az ilyen spektrum-nesönel-diszkoveri csatornákon, hogy az eredeti hang is megy, és alámondással megy magyarul (nem egyetlen hanggal, értelemszerűen). szerintem ez még passzolna is az eredeti koncepcióba. :)

redriot77 2008.06.09. 16:13:29

Nekem a brit változat nagy kedvencem, itt figyel a polcon is dvd-n. Az amcsi verziótól nem sokat vártam, de azért belenéztem: nem volt olyan szar mint amilyenre számítottam, attól féltem hogy nagyon fel lesz hígítva az egész, de nem volt rossz.

Valamiért mégsem volt olyan jó mint a brit verzió. A beltenyészetes, ronda angol fejek nagyon jók voltak: Garreth a bilifrizurájával és a két számmal nagyobb öltönyével, a koboldfejű Tim, a hörcsögvigyorú David Brent, őket így szoktam meg. A vérbunkó Finchről még nem is beszéltünk... Ráadásul ennek a magyar szinkronja is élvezhető volt.

Az amcsi verzió karakterei kicsit jellegtelenebbek, és a szinkron sem igazán jó, az eredeti verzió dokumentum-fílingjéből itt semmit nem érezni. Azért még próbálkozok vele, mert a főszereplő nem rossz, de eddig nálam az eredeti a favorit.

greg_garcia 2008.06.09. 16:38:28

A brit verzió kolosszális! Ecce Homo...

Grizon 2008.06.09. 16:39:48

Eh, de megoszt ez mindnekit!
Én még nem tudom, hogy jó-e ez vagy senem...nem vinnyogtam hangosan a röhögéstől, sőt, inkább feszengtem, de úgy érzem helyes a reakcióm, ezt akarja kiváltani az office.
A karakterek baromi jók, az őket játszó színészek szintúgy, de még nem vettem meg teljesen, mondom, inkább frusztrál, mint nevettet.

Mike36 2008.06.09. 16:50:54

ez szar amcsi remake
olyan szinten lopás, hogy még dialógusok is ugyanazok
persze az amcsiknak szabad plagizálni, ez náluk alap (meg gondolom megvették ennek a jogát, legalábbis nagyon merem remélni)

Mike36 2008.06.09. 16:53:35

no meg azért Mackenzie Crook (Gareth) fejét nehéz überelni

Mike36 2008.06.09. 16:57:07

nem brit verzió hanem van a brit The Office, és van az amcsi másolat

www.imdb.com/title/tt0290978/
(2001-2003)

és az amcsi 2005-ös másolat:
www.imdb.com/title/tt0443336/

a dialogusok szó szerint ugyanazok
csak az amcsiknak valahogy ez a becsipődséük, hogy maguknak mindent megcsinálnak újra

hgy habzana a szájuk ha az európaiak ilyen szinten lemásolnák a filmjeiket

Mike36 2008.06.09. 17:00:29

update
akkor csak az eleje és az alapötlet plagizálás

Kaa 2008.06.09. 17:05:13

Szerintem a brit verzió jobb. Az amerikaiak azért csinálták meg újra, mert a britben olyan akcentussal beszélnek, amit még az amerikaiak se nagyon értenek. De ha már úgyis magyar szinkron, szerintem az eredetit kellett volna.

redriot77 2008.06.09. 17:59:39

Ja, vmiért nagy mániájuk az amcsiknak rimékelni az euro filmeket. Általában gyengébbek az eredetitől. A hétvégén volt a retekklubon egy Pierre Richard vígjáték amerikanizált változata - nyomába sem ér az eredetinek.

ladislaus 2008.06.09. 18:05:11

Jo beszolások vannak benne, a második évadban kulonosen! Jo ez, sajátságos szarkasztikus humora van. :)

A topic cimehez pedig: Az enyem az! Idiota, barom, es még szerintem rasszista is. Pedig en is feher vagyok es ö is, de en magyar, ö ír. Ennyi. Felmondok :)

hunterbear 2008.06.09. 18:46:27

a brit office halvány mása ez. aki látta a britet, annak ez már olyan műanyag.

candyperfumegirl 2008.06.09. 18:57:25

Szerintem nincs értelme az angolt és amerikait mérlegre tenni. Én mindketőt bedaráltam és imádtam, de máshogy, másért, mert egy idő után teljesen leválik az eredetiről az amerikai és megtalálja a saját útját. Túl is nő rajta, de ez egyéni vélemény.

Nyilván nem fogja mindemki szeretni, de szeritnem annak, akinek ez kínos volt, vagy alig mosolyodott el rajta, az jöjjön vissza pár hét múlva és nézzen bele egy második évados epizódba, mert akkor találja meg az igazi hangját és humorát a sorozat. Az első évad szerintem is döcög.

Marla Singer 2008.06.09. 20:04:38

nekem tetszett és ha még ennél is jobb lesz a köv részekben - ahogy sokan írták -akkor csak nyerhetünk vele ...pár felszabadult percet; akinek tetszett anno a Hivatali patkányok mozifilm ezen vonulata, szerintem bírni fogják...és persze ha valaki hasonló munkahelyen dolgozik, az igen is tud röhögni, ha máson nem akkor a párhuzamokon valóság és TV közt

s3v3n 2008.06.09. 20:17:45

mivel az US 1. évad az UK 1. évadát másolta, ezért az első évada valóban gyengébb mint az eredeti, brit verzsön. node ez az évad rövid. ami ezután jön az viszont teljesen más. jobb. sokkal.

mókus 2008.06.10. 03:21:22

a pierre richard-os filmekből a másikat is feldolgozták

van az, amit amcsiban apák napjaként adtak le, meg a bankrablós

Gn · http://www.google.co.hu 2008.06.10. 11:22:14

emberek, ezt is Gervais csinálta! Tehát tudatosan ugyanaz az első pár rész mint az angol. De ahogy irtam máshol is, ezt ne az angol Office amcsi verziójának kell nézni, hanem egy amerikai vigjátéknak. aminek nagyon jó!!

TorrenteXY 2008.06.10. 16:14:33

Igazából én mikor elkezdtem nézni, nem tetszett. A szerelmi szál volt egyedül nekem vicces, és azt kedveltem meg. Azért asszem a 3. részben van már az egészségi biztosításos, azon egyszer már durván felröhögtem, és onnan nincs megállás! :D

Amúgy pedig tényleg úgy indult az egész, hogy egy másolat ugye, és rá kellett húzni a dokumentumfilmes bőrt. Ez még az első évadnál zavaró, de később csak hozzátesz az értékhez, a poénokhoz. Például a híres Valentin napi rész, amivel reklámozták is("You make me complete"), akkorra már tényleg előnnyé vált a doku-film környezet.

Amúgy kedvenc sorozatom több mint egy éve! :D

Az angol pedig tényleg jobb, de abban talán nem lett volna ennyi potenciál, mert ez még a 4. évad után is csak javul! :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.06.12. 14:04:37

Hát, ez borzasztó volt! Főleg csak hallomásból ismertem a sorozatot, sokan szeretik, de amit a Viasat leadott, az nekem nem kell.

De azért hozzá kell tennem, hogy szívből utálom Steve Carellt, úgyhogy félő, az angol nyelvű változat sem tetszene... :(

candyperfumegirl 2008.06.12. 14:06:35

Ha nem szereted a főszereplőt, akkor nincs mit tenni. Én meg imádok midnent, amihez Steve Carellnek köze van, úgyhogy én szerencsés helyzetből indultam az Office-szal.

Drakeamarth 2008.06.16. 19:02:00

Na, kinek hogy tetszett a második adag?
süti beállítások módosítása