Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 1x13 – Lord of the bling

2008. június 08. 10:36 - foxglove (törölt)

Bone Hamilton, a hírhedt rap-mogul kér segítséget a Mars-nyomozóirodától. Idáig gondtalan és fényűző életét élte Neptune-ban, amolyan helyi Győzikeként, de most attól tart, hogy elrabolták a lányát, Yolandát. Mars-apuka már előre érzi, hogy Bone a „problémás ügyfél” kategóriájába fog tartozni, de arra még ő sincs felkészülve, hogy a „vannak-e ellenségei” kérdésre egy nagyobbacska listát fog kapni. És ez csak Dél-Kaliforniára vonatkozik. Valószínűleg csak Veronica az egyetlen ember, akinek a Bone Hamilton név nem mond semmit, ellenben a Yolanda Hamilton már annál többet.

Mars-apuka a lista első jelöltjével, Sam Bloom-mal találkozik. Sam Bone ügyvédje volt egészen addig, amíg választania nem kellett a törvény és Bone között, az előbbi javára. Bone-t 2 évre lecsukták adócsalásért, Sam Bloom pedig egy rejtélyes támadás következtében örök életére tolószékbe került. Veronica közben Yolanda legjobb barátnőjével, Gabrielle-lel beszélget, aki azt ecseteli, hogy Yolanda eltűnésének estéjén csak úgy repült az idő a tanulással. Veronica nagyon büszke magára, hogy árulkodó testbeszéd-jelekből összerakja, hogy a lány hazudik, pedig ehhez nem kell felvenni Bevezetés a magánnyomozásba c. kurzust, ekkora kamuszöveget bárki kapásból felismer. Gabrielle Veronica erélyes fellépésére megtörik („Légyszi ne hazudozz már.” „Oké.”), és bevallja, mi történt valójában. Gabrielle pasija kidobó egy L.A. Blander nevű helyen (előtte Yolanda apjának dolgozott), így azon az estén ebben a bárban buliztak titokban. Na, ez már mindjárt hihetőbb történet.

Veronica gondolatban a régi szép időkben jár, amikor Yolanda és ő barátok voltak. Veronica karolta fel, amikor Hamiltonék a városba költöztek, és ő mutatta be a többieknek is. A flashbackben Logan meghívja Yolandát a hagyományos „nyaralnak a szülők, enyém a ház” bulijára. Yolanda beleegyezik, mindenki nagyon happy.

Logan mostanában már nemigen fog ilyen bulikat tartani. A következő társas esemény, amin részt vesz, az anyja temetése lesz. Aaron Echolls teljesen magába roskadva régi családi emlékeken mereng. Konkrétan azt, amikor Logan tizedik születésnapján az állatkertbe mentek. Logan keserűen megjegyzi, hogy emlékszik erre, mert aznap az apja betörte az orrát. Aaron szerint persze az egész Logan hibája volt, és különben is, Logan az ablakba verte be a fejét. A beszélgetés tökéletes kudarcba fullad.

Mars-apuka Bone Hamilton listájával bajlódik. Mivel a Gabrielle által említett kidobó, Marcel is szerepel rajta, ő lesz a következő kihallgatott. Marcel természetesen tagadja, hogy bármi köze lenne az emberrabláshoz, de ad egy tippet Mars-apukának: Bone második legnagyobb ellensége, a híres rapper Dime Bag is a bárban tartózkodott aznap este. Marsék a Duke Hotelhez hajtanak, hogy Mars-apuka a rapper távollétében egy poloskát rejtsen el a szobában. Veronica a hallban őrködik, és közben azon morfondírozik, hogy egy évvel ezelőtt Lilly, Yolanda és ő még legjobb barátnők voltak. A nosztalgiázásból az rázza fel, hogy a rapper és a slepp a vártnál előbb futnak be. Panaszt emelnek a recepciósnál a szoba nagyságát illetően, aki kénytelen áthelyezni őket az 1411-es szobába, a VIP-lakosztályba (még szerencse, hogy nem az 1408-asba). A jó hír, hogy Mars-apuka így nem fog lebukni; a rossz, hogy nem a megfelelő szobában helyezi el a poloskát. Veronica azt teszi, amihez a legjobban ért: improvizál. Szállodai hostessként mutatkozik be, és felajánlja, hogy körbekalauzolja őket az új szobájukban. És magában őszintén reméli, hogy a vendégek kényelméért tett szolgáltatás kimerül a bájcsevejben és a körbevezetésben. Miközben a telefon használatát demonstrálja, ügyesen beüzemeli a lehallgató-készüléket az asztal alatt. Probléma megoldva, a poloska kifogástalanul működik, a parkolóban Marsék már hallgathatják is a banda észrevételeit az első osztályú ellátásról és a szintén első osztályú, bár kissé cingár hostessről. Veronica zavartan mentegetőzik. Ő nem is cingár.

A temetés előtt Aaron újabb (reménytelen) kísérletet tesz Logan felé a békülésre, és megígéri, hogy most, hogy Lynn meghalt, apja helyett apja lesz. Túl kevés, túl későn. Logan egykedvűen fogadja a próbálkozást, de egy túlságosan is közel merészkedő lesifotós kihozza a béketűrésből. Széttöri a fickó gépét, aztán az apja ellen fordul, és azt vágja a fejéhez, hogy ő az ő hibája, hogy Lynn elment. Talán nem kellett volna végigdugnia a szomszédságot. Mindezt persze a többi paparazzi szeme láttára, lesz miről írniuk. Főleg, ha megtudják, amit Aaron Echolls a temetés után jelent be az ügynökének: ezennel ünnepélyesen visszavonul.

Veronica Yolanda öccsét, a geek prototípus Bryce-t keresi meg, aki tesióra helyett a mélyépítési tanulmányait végzi „a termőtalaj eróziós modellje városi környezetben” témakörben. Ezzel aligha fogja kivívni Bone Hamilton tiszteletét; gondolom, nem kell részletezni, hogy mennyire nincsenek egy hullámhosszon. Veronica kérdezősködésére Bryce, csakúgy, mint Gabrielle, visszakérdez: ugyan miért érdeklődik annyira Yolanda iránt, mikor nem is barátok. Pedig Yolanda nagyon kedvelte a bandát. Talán a kelleténél egy kicsit jobban is, derül ki a flashbackből. Logan partiján vagyunk, Logan, Yolanda, Veronica, Duncan és sok-sok alkohol. Veronica és Duncan indulnak, Veronica még visszamegy az ott felejtett táskájáért. Így pont elérheti Logan és Yolanda csókját. A történet folytatását innentől már ismerjük az előző részből: Veronica szalad Lillyhez a hírrel, Lilly szakít Logan-nal. Yolanda pedig…Yolanda innentől egy névtelen bitch marad.

Mars-apuka nyomatékosan megkéri Bone Hamiltont, hogy ha fontos neki a lánya, tegye félre a büszkeségét, és telefonáljon régi barátjának, Dime Bag-nek. Jelen pillanatban ő az egyetlen, aki információval rendelkezhet Yolandáról. Dime Bag nagyon élvezi a helyzetet, most végre revánsot vehet, amiért Bone egyszer szó szerint kilógatta az ablakon. Eléri, hogy Bone könyörögjön neki, aztán az arcába röhögve közli vele, hogy semmit sem tud a lányáról. Bone lecsapja a kagylót, Mars-apuka pedig nyugalomra inti, most jön a lényeg: a lehallgató-készülék majd jól leleplezi őket. Vagy nem. Azonkívül, hogy milyen jó nő ez a Yolanda, nem tudunk meg semmit. Megint.

Veronica és Wallace az L.A Blander előtti parkoló automatából elhozott parkolójegyek tömkelegét nyálazzák át. Az eredmény nem marad el. Sam Bloom fia, Benjamin is a bárban volt aznap éjjel, ez csak nem lehet véletlen. Mars-apuka újra meglátogatja az ügyvédet, aki nagyon idegesen azt bizonygatja, hogy a fiának semmi köze a Hamilton-lányhoz; annak ellenére, hogy amikor Yolandát utoljára látták, mindketten ugyanazon a szórakozóhelyen mulattak, és még csak az sem jelent semmit, hogy a fiút rajtakapták nemrég, hogy a Hamilton-házat figyeli. De ez az egész amúgy is lényegtelen, mert Benji a Dél-Kaliforniai Egyetemen tanul. Vagyis mégsem, sajnos ott sem lehet elérni, mert ismeretlen ideig ismeretlen barátaival Mexikó egy ismeretlen helyén tartózkodik. Talán.

Lynn Echolls halotti torára Logan idegei már rendesen felmondják a szolgálatot. Duncan az egyetlen, akinek ez feltűnik, és komolyan aggódni kezd. Van is miért. Logan egész egyszerűen nem hajlandó elhinni, hogy az anyja meghalt, és mindezt egy öngyújtóra alapozza. Az öngyújtó az anyai nagyapjáé volt, aki egy háborúból megmenekülve a következő feliratot gravíroztatta rá: „Végre szabad vagyok.” Lynn mindig a táskájában tartotta, a halála napján viszont Logan az anyja öltözőasztalán talált rá. Logan szerint ez egy jel, ezzel üzente meg az anyja, hogy elszökött Aaron Echolls rémuralma alól. Duncan csak néz nagyokat, és valószínűleg azon gondolkozik, hogy a barátságuk elég erős-e ahhoz, hogy a gyógyszereiket is megosszák egymással.

Mars-nyomozóiroda, Mars team-work. Veronica Benji szobatársától a tikos fegyver („kankó”) elsütése után megtudja, hogy Benji Las Vegasban bérel szobát. Mars-apuka rögtön rácsörög egy vegasi cimborájára. Benji titkáról hamarosan lekerül a lepel. Így Veronica is enyhítheti a lelkiismeret-furdalását, amiatt, hogy annak idején olyan csúnyán cserben hagyta Yolandát. Hiszen Yolanda tulajdonképpen teljesen ártatlan volt mindenben, szerinte az egész csókról szóló történet egy nagy kitaláció. Miután flashback-Veronica közölte vele, hogy a saját szemeivel látta, Yolandának erre is volt magyarázata: Logan mászott rá (ez egy igazi klasszikus érvelés). Ezek után teljesen érthető, miért viseli Veronica annyira a szívén a sorsát.

Bone Hamilton viharzik be az irodába, egy levelet lobogtatva. Az emberrabló félmillió dollárt követel Yolandáért cserébe. Mars-apuka úgy érzi, az eset már túlnőtt a hatáskörén, ideje lenne bevonni a rendőrséget. Bone viszont a saját módszerei szerint akar eljárni: a félmillió dollár mellé elrejtett GPS-jeladó és az „igazságosztói” fognak gondoskodni arról, hogy Yolanda épségben visszakerüljön. Bone és az emberei is készen állnak, az emberrabló nem is várat sokat magára. Telefonon keresztül azt az utasítást adja Bone-nak, hogy a pénz helyett húzza le a negyedmillió dollárt érő gyűrűjét az ujjáról, menjen oda a legközelebbi szemeteshez, tegye be az ott elrejtető labdába, és dobja a lefolyóba. Ő az utca végén álló taxiból fogja figyelni, hogy végrehajtja-e az utasításokat. Bone megteszi, amit kér, majd az embereivel megrohamozza a taxit, ami teljesen üres, ez csapda volt. Szívás. Veronicának közben támadt egy ötlete, és ehhez szüksége van pár gumikacsára. Nyomkövetőt rejt el bennük, és bedobja őket ugyanabba a lefolyóba, így a kacsák szépen elvezetik az „emberrablóhoz”, aki nem más, mint Bryce. A zuhogó eső és az eróziós kísérletek árulták el. Brycenak elege volt az apja állandó megvetéséből és így akart bizonyítani neki.

Yolandát pedig senki sem rabolta el, magától szökött el a szerelmével, Benjivel. Ezt Mars-apuka ismerőse is megerősíti. Bone egyik sokkból a másikba esik: Mars-apuka egy web-kamerás laptop segítségével kapcsolatot létesít Yolandával, aki örömmel újságolja, hogy Vegasban összeházasodott Benjivel. Addig nem jönnek haza, amíg a két család el nem ássa a csatabárdot. Bone reakciójából ítélve, még jó darabig maradni fognak. A napnak még nincs vége. Logan kopogtat be Veronica ajtaján, és azt akarja, hogy találja meg az anyját.

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.06.09. 09:29:27

köszi a hogyvoltot!
hihetetlen, hogy Anthony Anderson végighaknizta az összes sorozatot :)
süti beállítások módosítása