Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x11 - A kaptár (2)

2008. június 08. 14:12 - the black ball

Szóval ott hagytuk abba, hogy Sheppard térdel a lidérckirálynő előtt. Őfelsége első kérdése az, hogy honnan szereztük a dárdát, ami most vadász, egyszer majd eldöntik, melyik lesz a végleges. Sheppard nem éppen akar válaszolni. Kap egy kis fájdalmat, aztán a lidérc neve felől érdeklődik. Csak így tovább! A vallatás azonban hirtelen abbamarad. A királynőt valami megzavarja, és visszaviszik az alezredes a cellába. Elmondja a többieknek a fejleményeket. Teyla érezte, hogy a királynő dühös és ideges. És ekkor megjelenik a színen egy másik kaptárhajó is. Teyla ezt is megérzi. Lehet, hogy segíteni jött a másik, de lehet, hogy rivális. Szó, ami szó, ki kell jutnunk.


Ezalatt McKay még mindig a cserkészklubban van, és szétaggódja magát. Szerinte bajban van a csapat. A két cserkészt, aki McKay-re vigyáz, nem izgatja a késés. Megtudjuk, hogy ők őrzik a kapu kristályait. Kaptár. Sheppard felidézi, hogy egyszer Rodney úgy nyitott ki egy lidércajtót, hogy belevágott a kapcsolójába. Fordnak egész véletlenül van is egy kése. Dob, de mellé. Szerencsére Rononnak is van egy kése. Dob. A hatás: kialszanak a fények. Semmi gond, Rononnak van még egy kése. Ez eddig három kés a falban. Ugrunk. McKay végső elkeseredettségében elmegy az enzimes szekrényhez, és egy egész üvegnyit bead magának. És igen, SzuperMcKay visszatér!

Kaptár. Négy kés a falban. Ronon még a hajából is előhúz egy kést, ő az a fajta ember, akinek a fémdetektoron húszszor kell átmennie, és még akkor is jelezni fog. De az ötödik betalál, az ajtó kinyílik. Ford beadja magának az utolsó adag enzimet. Nincs több. A hangárhoz megyünk. Közben McKay Hulkká változik, és arrébb dobálja a cserkészeket. Megszerzi a kristályokat és elindul a kapu felé. Útközben egy jót vitatkozik magával, aztán irány Atlantisz.


Sheppardék útközben találnak pár bespájzolt embert. Naná, hogy meg akarjuk menteni őket. Ford ellenzi az ötletet, kivételesen jogos. Ugyanis a lidércek ránk találnak, és elhullunk. Megint. Két külön cellába kerülnek. Ronon, Teyla és Kanayo, valamint Ford, Sheppard és az egyik kiszabadított nő, Neera. Ford közli, hogy Rononéknál múlik az enzim hatása. És nem lesz egy leányálom. Atlantisz. McKay megérkezik. Hadar össze-vissza, elmondja, hogy beenzimezte magát, és hogy Ford így meg úgy, aztán összeesik.


Coldwell és Weir megy érdeklődni a dokihoz. McKay annyi enzimet adott be, mint amennyi alapból Fordban megtalálható egy esős vasárnapon. Mivel a városban nincs enzim, a leszoktatás nem fog menni. Úgyhogy marad az elvonás. Az elvonási tünetek már a többieken is jelentkeznek. Ford izzad és rángatózik, Kanayo szorong, Ronon meg álmos lesz. Na de McKay. Hogy is mondjam... Ő olyan „mekkéjesen” viselkedik. Enzim kell neki. Nem kap. Sértegeti Carsont, szerinte direkt élvezi, hogy szenved. Ja és hogy féltékeny, mert a városnak McKay-re nagyobb szüksége van, és mert minden nő őt akarja. Hehe. Mivel a dokit nem hatja meg, marad az „aggyámáenzimet” szöveg.


A hajón ezalatt Kanayo állapota eldurvult, és meg is halt. Aztán jönnek lidércek, és elviszik a testét. Fordért is mennek, bár ő még nem halt meg. Kiderül, hogy olyan gubókba rakják őket, ami sztázisfülkeként működik. Sheppard meg szóba elegyedik Neerával, és elmondja, hogy utálja a bohócokat. Ugrunk. McKay felépült. Elmond Weirnek részletesen mindent. Közben Ronon és Teyla is túlvan az elvonáson. Neera ezalatt igen közel kerül Sheppardhöz, mondván, hogy fázik. Aztán a Földről kérdezget, hogy ha megmenekülnek, elmehet-e oda velünk. Sheppard kerüli a választ, és gyanúsan néz.


Később jönnek az alezredesért, és megint a királynő elé kerül. Sheppad közli vele, hogy tudja, hogy Neera informátor. A Daedalus közben elindult. Elbújnak a bolygó mögött, aztán Lorne és McKay egy ugróval megnézi, hogy ott vannak-e a többiek. Ha nincsenek, akkor elpusztítják a kaptárhajót. Ugrunk vissza. Kiderül, hogy Neera lidércimádók közül való. Sheppard ezért egy kicsit megkeveri a melaszt. Azt mondja, hogy ő inkább az üzleti oldalt képviseli. A másik kaptárhajón lévő királynőnek dolgozik. Tőle kapta a dárdát, és így tudott bejutni a hajóra. A némber nem hisz neki, le akarja ellenőrizni. Sheppard közli, hogy a másik királynő úgyse fogja elárulni, ha így van. A helyi királynő kiakad, enni akar az alezredesből, erre megjelenik Ford, és lelövi.


Elmondja, hogy hol vannak Rononék, de ő nem megy, inkább még lidérceket kaszabol. Sheppard kiszabadítja őket. Megérkezik a Daedalus, az ugró kimegy körülnézni. Látják, hogy már két kaptár van. Hívják Sheppardöt, de nincs válasz. Úgyhogy Coldwell visszahívja őket, és indul a támadás. Sheppard elcsór egy dárdát, és felszedi Teyláékat. A lidércek sem malmoznak, kiküldik az összes dárdát a Daedalus ellen. Az alezredesnek nem tetszik, amit lát. Ahelyett, hogy a Daedalus felé menne, a másik kaptár irányába fordul, és elkezd tüzelni rá. Ezt McKay is észreveszi. Ez Sheppard! A rivális kaptár dárdái elkezdik lőni az originál dárdáit.


Aztán a két kaptárhajó leszáll a Daedalusról, és egymást kezdik el lőni. Coldwellnek tátva marad a szája a látványtól. Végül az egyik kaptár megadja magát, és felrobban, elpusztítva a másikat. Sheppardéknek semmi jele. Közlik a rosszhírt Weirrel. Na de ekkor pont aktiválódik a kapu, és igen, mindenki életben van. A közeli kapun átmentek, egy másik bolygón Sheppard visszaalakította Ronont és Teylát, aztán visszatértek Atlantiszra. Most hogy tudjuk, hogy a lidércek egymással versengnek, új stratégiát tudunk alkalmazni. Ja, és mi lett Forddal? Nos, azt hiszem, ez nyitott kérdés marad. Vége.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása