Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x12 - Láthatatlan

2008. június 07. 10:10 - Sonrisa

Az előző rész végén ott hagytuk abba, hogy Sockot nem kicsit diszkréten kidobták a családi fészekből. Mivel egyik barátjára sem akart ráakaszkodni (azon már túl van), és a hajléktalanszálló sem játszik, ezért éjszakára beköltözött a WB-be. Egész jól feltalálja magát, ám azért ez mégsem az édes otthon melege. Belátja, hogy nem ez a legjobb megoldás, szóval indulhat a kérókeresés. Caddy és Sam között dúl a love, olyannyira, hogy a fiúk titkos kis bowling-összejövetelére is hivatalos lesz. A tradíció része a nagymenő ruha is, Ben és Sock hozza a formáját, az a bevonulás nem semmi. (crossover: Sock a koponyás bowlinggolyóját Dexter 2x01-es kalandjaiból, Masukától vette kölcsön) Caddynek semmi köze a játékhoz, ohne technika és stratégia, ám a srácokat azért alázza rendesen. Még a félrement golyó is visszaáll a pályára, tarolás. Ez ellentmond a fizika törvényeinek, Sam kicsit elbizonytalanodik. Főcím.

A WB-ben Sam megosztja kételyeit barátaival, akik egy cseppet nézik csak üldözési mániásnak. Részükről semmi gáz nincs Caddyvel, Sam már rémeket lát. Munkahelyi megbeszélés, az áruházban tolvaj garázdálkodik, ami biztonsági rendszer felszerelését tette szükségessé. Ted úgy beszél a bűntényről, mintha a szíve egy darabja tört volna össze, visszavonhatatlanul. Áldozd csak fel magad a munka oltárán, más hasznot egyelőre úgysem nagyon jelentesz a társadalomnak. Benék azonnal le is lépnek a munkából, mivel Sock talált valami lepuszult szobát, azt fogják lecsekkolni. Megnyerő környék, otthonos, igazi agglegényes lakás, az ára sem veszélyes, hol is van a gond? Ott, ahol Sock ráhamisította Samék nevét a szerződésre. Hárman vették ki a lakást, és szobatársak lesznek. Vázolja is az elképzeléseit a berendezésről. Samék kicsit vonakodnak, azért mégiscsak jobb lett volna előre szólnia, végül azonban belemennek. Sőt, örülnek is az egésznek. Nem kell a szülőknél lakni többet – ez olyan igazi macsós dolog, mint Batman barlangja, éljen a szabadság.

Otthon persze nem fogadják kitörő örömmel Sam hirtelen jött önállósodási kísérletét, kis ellenkezés, aztán csak áldásukat adják a függetlenségre. Az új lakásban feltűnik Devilfőnök is, elpoénkodik a hirtelen jön változáson, szemfényvesztés, és egy játszótéren vagyunk az éjszaka közepén (irónia a magasfokon). Sam kikéri magának, hogy úgy bánnak vele, mint egy gyerekkel – a saját kecóhoz úgy néz ki társult egy adag önbizalom is. Az aktuális lélek korábban vadász volt, az erdejébe tévedő emberek kíméletlenül végezte ki. Az egykori erdő ma pedig a városi park. A további szükséges infók egy nagymenőhöz illő dossziéban összeszedve. S van valami trükk is a lélekkel, Ördögpapa azonban nem árulja el. Aki legény nappal, legyen éjjel is. Josiet majd megeszi a kíváncsiság, hogy az expasijának mit sikerült összehozni, el is rángatja hát Andyt háztűznézőbe, visznek valami sápadt kórót cserépben. (Ben nagy dilemmája: R2D2 vagy Leila hercegnő kerüljön a falra – néhány agysejtem erre felmondja a szolgálatot…bipbipbipbííííííííííííp)

Andy meglepődik azon, hogy Sam nem közölte még Cadyvel a költözés tényét – végülis járnak, vagy mi a szösz, kinek mondaná el először, ha nem neki. Vágás, csajos beszélgetés a Téglaházban. Josie osztja az igét, Andynek szólnia kéne, hogy Cady pár napja diszkréten fenyegette (az előző rész végén), s barátnője szerinte még mindig bele van esve Sambe. Találat. Duplán. Andy inkább a kivár-taktika mellett teszi le voksát. A híradóban újabb áldozatról számolnak be, itt lenne az ideje begyűjteni a Lelket is. Ajándékcsomagolásban érkezik az Edény is, egy designes konyhai „robotgép”. Látszólag. Ez itt a kulcsszó. Snitt, WB, ártatlannak tűnő csók Sam és Caddy között, kár, hogy közben ripityára törnek az üvegek a kiállított ajtóban. Valami kezd nagyon nem stimmelni. Az új legénylakásban a kis csapat élvezné a határtalan semmittevést, mikor a hálózatra kapcsolt „szórakoztatóközpontjuk” levágja a biztosítékot. Séta a szomszédokhoz, akiknek úgyis illene bemutatkozni.

A szomszédok pedig igazán segítőkészek. Tony és Steve. Semmi gond nincs velük, talán egyet kivéve: csak semmi előítélet, de egy homcsi párocska erőteljes benyomását keltik. Ezenkivül más gikszer nincs velük. Eddig. A párocska meg is invitálja másnap estére hőseinket egy kis vacsira, s kiderült, hogy hetero férfi is lehet a gasztronómiai ínyenc. Jelen esetben Sockon lepődünk meg, hogy mennyire biztosan mozog a kulináris élvezetekben. Meggyőződésem volt, hogy nála már a zacskósleves és a pirítós is főzésnek számít. Főleg hogy a hűtőben egy darab penészes sajt árválkodik (ami lehet, hogy az előző lakóké volt). Sock arra az elhatározásra jut, hogy félreteszi kezdeti aggályait, részéről mehet a haverkodás Tonyékkal. Ben is hasonlóképpen vélekedik, s Sam sem nagyon ellenkezik. De térjünk rá a munkára, le kell vadászni egy lelket.

Séta az erdőben, körbe-körbe, naná, hogy eltévedtek. Bent is beavatják a felnőttlétbe, fára kell másznia. Hol élt? Egy betondzsungel közepén? Annak rendje és módja szerint le is esik a magasból, hála Newtonnak. Egy halott, 5 perccel még mellettük elkocogó csóka mellé. A testi épség feláldozása szokás szerint Bennek jutott – Sam pedig azon van kiadva igazán, hogy ott volt a Lélek mellettük és nem vették észre. Sock eddig sem rajongott a sportért, s nem is lett meggyőzve. Fény gyúl az agyakban, talán ha ők is előadnák a nagy sportmanokat, a Szökevény lehet, hogy direktben feltűnne előttük. A kis banda csini trendi jogging-ruhákban futkos a fák között, sikoly, meg is van a következő áldozat. Talán a Lélek még a közelben van. Sock csapdába lép, levélzörgések, valami közelít, Samet fojtogatja egy láthatatlan alak, az Edény nem működik, kutyák közelítenek, láthatatlan alak eliszkol, mindenki megmenekül. Az akciónak vége.

WB-ben Ted Samet sameli szemeli ki az új biztonság rendszer telepítésére az áruházban, hirtelen szemfényvesztés, egy osztályteremben vagyunk. Felnőnek a gyerekek, ez már nem játszótér. Stílusos, hogy a helyszínekkel Devilfőnök mindig utal valamire (ha ép nem az áldozattal kapcsolatban van mondandója). Kis eszmefuttatás a széttört álmokról, majd Ördögpapa nagy kegyesen egy szemüveget ad fejvadászának, mondván, ezzel lehet látni mindenki igazi arcát (azt persze cselesen nem engedi, hogy Sam azon nyomban kipróbálja, pedig kíváncsi lennék, hogy mit mutatna a kép Mr. Megnyerő Mosolyról). Cady ismét felbukkan a WB-ben, Andyvel támad kedve társalogni, a téma természetesen Sam. Andy pedig bájosan elkotyogja neki, hogy Sam lakhelyet változtatott. Cady meg csak pislog, hogy milyen dolog az már, hogy ő, mint a hivatalos Barátnője, nem tud róla? Sőt, mástól kell megtudnia. Ha eddig nem kedvelte Andyt, most már egyenes utálja – s a Zöldszemű Szörny is a közelben ólálkodik.

Este, vacsorameghívásnak eleget téve a kis csapat ellátogat Tonyékhoz. Igazán barátságos népek, éjt nappallá téve jótékonykodnak, poli historok, és istenien főznek. Nekem miért csak az ordibálós, utcázós szomszédok jutnak? Stevék ráadásul férfi létükre háziasak is, s egy profi biztonsági rendszerrel is védik meghitt kis fészküket. Ami ötletet ad Samnek, talán mozgásérzékelőket kéne bevetni a soul-huntingnál. Kölcsön is veszik az áruház security system-jét, Ted pedig szívrohamot kap. A kis csapat teljes paintball-military felszerelésben indul küldetésükre: bátornak kell öltöznöd, hogy bátor legyél, mondá Sock. A terv megvan, de valami hibának kell lennie. Van is, az erdőn keresztül egy csapat önjelölt greenpeaces valami karitatív, jótékony futógálát készül rendezni. Nem lesz ez így jó. Sock magára vállalja a szabotálást – ebben az egyben úgyis profi. Addig Benék pedig felállítják az érzékelőket az erdőben.

Megindul a harc, Samék lődöznek vaktában, Sock pedig arra próbálja rávenni az embereket, hogy az is elég egy fa megmentésének, ha érzi a szeretetet, és az ember ölelgeti. Kissé flúgos elgondolás, de a fűagyúakat sikerül megtéríteni. Segélykiáltások, izgalmas pillanatok, sikerül begyűjteni, a gyanútlan kocogók ismét nyugodtan alhatnak. S még csak a szemüveget sem kellett használni. Ez sokat jelent, Sam felnőtt, nincs szüksége Devilfőnök segítségére, hogy elkapjon egy lelket. Visszaviszik a WB-be a kamerákat, Ted pedig a szívroham mellé agyvérzést is kap. Alkalmazottai meg csak röhögnek rajta. Én is csak röhögnék. Andy számonkéri Samen, miért is nem avatta be Cadyt, úgy véli, hogy valami nincs rendben a kapcsolatukban. Jah, és persze óva inti a csajtól. Olyan női megérzésként.

Felbukkan Ördögpapa, elégedetten veregeti meg Sam vállát, aki azonban komoly témára tereli a szót. Választ akar kapni arra, hogy Cady vajon sátáni ivadék-e? Örökkévalóságnak tűnő pillanatig csend, megfagy a levegő, majd a válasz: Nem. Huh, viszont akkor ez azt jelenti, hogy valami más van a furcsa jelek hátterében. Hm, hm, egyrészt jóhír a választ, másrészről viszont… Devilfőnök otthagyja nála a szemüveget, hátha szükség lesz rá. S figyelmezteti Samet, nehogy elbízza magát a hirtelen jött sikertől, nem baj, ha az embernek van önbizalma, csak fogja vissza magát.

Később Cadyt látjuk, épp Samre várakozik, aki mielőtt odamenne hozzá, úrrá lesz rajta a kíváncsiság és felteszi a szemüveget. A látvány semmit nem változik, pedig én azt vártam, hogy valami pokolfajzattal nézünk majd farkasszemet. Megnyugszik, ám a lány nekiszegezi az egyik legrettegettebb kérdést, ami egy kapcsolat kezdetén előfordulhat: miért zárja ki az életéből? Kiegyeznek egy mosolyszünetben (igazából Samnek nem sok választása volt, a lány már döntött helyette is). Szerintem a kapcsolat halálra van ítélve innentől kezdve. Zárójelenet, Sock és Ben egymást túllicitálva áradozik újdonsült szomszédaikról. Sam furcsállja, hogy effektíve leváltották a szüleiket egy b*zi párra – Sock szerint azonban zseniális húzás volt. Sam átsétál a ruháikért Stevékhez, csiszolóhang, épp a szarvaikat csiszolják le – te jó ég, ezek démonok, Sock és Ben kiköpi az ajándék kaját, ezek démonok, itt élnek köztük, most mi lesz, "egy démonpár” / „egy pár démon” él a másik ajtó mögött!

Címkék: reaper
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2008.06.09. 16:35:07

sajnálnám ha caddy megoldás nélkül lépne le az anyuci után. aki normálisnak tűnt és remélem ő rendes ember, nem valami pokolfajzat:)
azt tudja valaki, hány részes az első évad? mert ha jól láttam az axn oldalán ott 13 részt prognosztizáltak:(
és az lassan lejár...

Sonrisa 2008.06.09. 18:13:17

Savafan: hmm, csak 13 részre tartanak igényt? Nem is néztem, lévén (töredelmesen bevallom) egyetlen részt sem láttam az axn-n (kb. 2-3 percet a szinkron csekkolása miatt)
Viszont akkor meglesem én is, nehogy "spoilerként" közöljem a 14.-t:) Köszi, h szóltál!
Ám jó hír, h a 2. évadot berendelték.

Savafan 2008.06.10. 09:13:49

de az axn-en a múlt héten dupla adás ment, így írhatod a 13-kat is:))
a modelles rész volt.
és nem tudom, hogy lesz tovább mert át tették a sugárzási időpontot

Savafan 2008.06.10. 10:40:59

hopp, most nézem kicsit mellényúltam párszor:((
ezek a reggeli időpontok...
a tizenharmadik rész ment le egyben a tizenkettedikkel és utána tették át más időpontra.
de sajnos most néztem, hogy szombaton megismétlik a 13. részt és utána annyi:(((
a jövő héttől már ismétlik az elejétől a sorozatot és egyenlőre nincs hír a maradékról.
remélem nem csinálják azt amit a tv2 és egy sorozatból lehagynak pár részt.
az itt is megemlített jeff goldblumos sorozatból is lehagytak 3 részt, az összesből, csak úgy:((
ha valakinek van valamilyen infója az esetleges folytatásról, az ne tartsa magában:))

Sonrisa 2008.06.10. 10:56:04

MIMIMI?
Szóval akkor a 12-13.-at írjam meg a szokásos időre, mert volt és ennyi?

Na írok is az AXN-nek egy szívélyes üdvözletet, h mit szándékoznak tenni, aztán majd beírom a post elejére (arról tudtam h ismételni fogják, de remélem, h lesz bennük annyi tisztesség, h bebejezeik? még 5 rész, belehaltak volna...)
Köszi az infót, h duplán ment, az olvasók aztán kereshetik is:)

Sonrisa 2008.06.10. 10:57:01

Bocs, ez a 12.:) szóval akkor a 13.at írom és szünet lesz - na ezért megy a levél
Korán van mégXD

Savafan 2008.06.10. 11:14:24

írjál csak! remélem leadják valamikor a megmaradt 5 részt:))
volt, igen. én még a múlt héten láttam, együtt a 12-vel. azt hittem az valami évadzáró dupla epizód, de aztán mindegyiknek külön története volt.
és kerestem az axn-en az újabb részeket, akkor láttam, hogy megváltozott a péntek-kedd adásrend. csal szombaton lesz. de mindez csak egy részre vonatkozik, a megismételt 13-ra. az lesz most szombaton, megint.
és utána már csak ismétlések napközben, munkaidőben:((

Sonrisa 2008.06.10. 12:17:24

Levél ment, majd a választ kommentelem (hmm, akkor vmi más elfoglaltságot kell találnom majdXD)

megírom az évadot, de amíg nem mutatják be a 14.-t, addig nem teszem ki, mert nem lenne fair azokkal, akik az axn-n követik

Savafan 2008.06.10. 13:58:38

köszi!
én is ott követem:) így örülök ha vársz.
az utolsót meg majd elolvasom addig ha kikerül..

Sonrisa 2008.06.10. 16:54:29

Én elvileg "péntek éjféli határidővel dolgozom" (így fért bele az időrendben), így kerül ki szombatra a postom.
De ezesetben belehúzok, és igyekszem holnap-holnaputánra kitenni.
Ha már eddig nagyjából időrendben követtem, nem akarom több mint 1 hét elteltével:)
süti beállítások módosítása