Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x23 - Nászút törölve

2008. június 04. 11:07 - zaphodbb

A kórházban nyitunk terrortámadás veszélye miatt készültségben van a kórház, iraki háború ellenes tüntetés lesz ma a városban. Moretti az új főnök, már munkába is állt, nem örül neki senki. Kovac útnak indul, az apja beteg, megy Horváthonba. Abby és Joe otthon marad, ebből nem lesz nászút. Luka borong maga elé a taxiban. A váróban tolonganak a betegek, közöttük ül Moretti és felméri a helyzetet, a háttérben Morris, Pratt és a pultos jósolják Moretti hamarosan bekövetkező lemondását, szerintük átok ül a főnöki poszton. Érkezik egy félig levágott kezű férfi, Morris viszi vizsgálni. Sam egy nőnek méri a vérnyomását, aki már órák óta vár hányingerrel. Sam háta mögött Moretti áll és jegyzetel, kérdéseket tesz fel. A nagyon elvágott kezű fickónak fáj nagyon, ő is és a barátai is, akik behozták, Irakban szolgáltak. A vágott kezű tud arabul, amire felhívják a figyelmünket, úgyhogy tuti lesz valami szerepe még. Neela jön arra, Morris megkéri, hogy sebészileg is vizsgálja meg a vágott kezűt. Neela aggódik Rayért, senki sem tud semmit még mindig.


Tony vizsgálja meg az előbbi hányingeres nőt, Moretti az ő válla felett is ott áll és nagyon figyel. Tony Abbynek referál, majd Moretti bemutatkozik Abbynek, be is szól neki hirtelen, arra, hogy a férje volt eddig a főnöke, meg arra is, hogy nővérkéből lett orvos. Milyen szimpatikus ember ez a Moretti, egyem a szívét. Prattnek egy tetőről leesett pasit adnak, a sógora is ott van vele. A vágott kezű katona nem kaphat érzéstelenítést mert kodein függő a veterán kórház szerint, Morris ezen kétségbeesik, mert mégis akkor hogy lássa el, de Moretti kisegíti. Neela a katonát vizsgálja, sínbe kell tenni a fickó kezét. A katona fájdalomcsillapítóért könyörög, de tagadja, hogy függő lenne, szerinte hazudnak a veterán kórházban. Tony és Neela, Neela készül haza, Tony a nyomában, kényelmetlen neki a helyzet és a legalább maradjunk barátok szöveg jön. Aztán Gatest elhívják egy beteghez, úgyhogy félbemarad a nyáladzás. Neela telefonja csörög, Ray az, navégremár, ÉL!!

Pratt a tetőről leesett palit látja el, a sógora négyszemközt akar vele beszélni. A leesett pali megijed a sógorától és rendőrt akar hívni, mert a sógora nem is a sógora és egy nőt tart megkötözve a lakásán. A fickó megmagyarázza, hogy ez csak egyezményes kockázatvállaló szex, aminek a fickó szemtanúja volt. Morris, Moretti és a katona, Moretti megszurkálja a fickó kezét, amire az nem reagál sehogy, így a fájdalom, amitől annyira látványosan szenved, sem lehet valódi. Vagy hazudik a fickó, vagy az agyának van baja. A hányingeres nő közben egyre rosszabbul van, Abby, Sam és Moretti körülötte, csak Morettinek hiszi el, hogy neki baja lehet. Az egyezményes kockázatvállaló szexes pasinak a nője, aki meg volt kötözve de már nem, érkezik, egy site-ot működtetnek együtt, a nő meg volt kötözve és kiabált, ezért rontott rájuk a sérült fickó és verette össze magát.

A katona őrjöng az ágyán, Morris s Tony a másik vizsgálóban dolgozik egy nőn, Morris kiszúrja a katonát, aki kirohan a szobából, betör Sam kártyájával a gyógyszeres sarokba és magába dönt minden pirulát amit talál. Neela egy kórházban, Rayt látjuk, aki él, de ahogy megmozdítják a tolókocsival, látjuk, hogy levágták a lábát, azt a leborult szivarvégit neki, miért nem lehetett ezt a szerencsétlent egészségesen hagyni!? Neela elbőgi magát. A kórházban a katona tovább őrjöng a képzelt fájdalomtól, rátörik a gyógyszeres sarok ajtaját, most már gyomrot is kell neki mosni, nem csak kezet varrni. Moretti érzéstelenítés nélkül akarja ledugni a gyomorszondát a katona torkán, ami Sam szerint akkor mint egy slag. A katona vergődik, lekötözik és leszuszakolják a torkán a cuccot. A katona aztán arabul magyaráz valamit. Raynél járunk, az ágya mellett Kathy és Neela ül. Totál depresszió az egész, Ray sajnálja magát, mi is őt. Kathy elmenekül, inkább elmegy a büfébe. Neela nem tudja mit mondjon. Ray nem akarja, hogy Neela elmondja bárkinek a kórházban, ami vele történt, majd elmeséli, hogy épp Neela üzenetével baszakodott, mikor elütötték. Neela már nem is érezhetné magát rosszabbul.

Moretti lép be a katonához, Morris és Tony mégis intubálta a palit, amit Moretti kifejezetten kért, hogy ne. Moretti kissé ideges, mert az intubálás miatt nem jött ki minden tabletta a paliból, amitől most túladagolása van. Fasza. Raynél megint, megy haza a szüleihez, Neela meg akarja majd látogatni, de Ray megkéri hogy nem ígérjen neki ilyet, úgyse tartaná be, mert Neela mindig csak reményt ad neki, aztán cserben hagyja. Lelkiznek egy sort a nem létező kapcsolatukon, Neela megmondja neki, hogy szakítottak Tonyval, amire Ray csak azt feleli, hogy most már úgyis mindegy és Neela erre nem ráborul, hogy dehogy mindegy, hanem csak néz. Pedig ha tényleg szeretné, akkor kurva mindegy lenne, hogy hány lába van, ha egyáltalán.

Pratt és Abby a beteg kötözős pornócuccot nézik az öltözőben, Morris hallja meg elhaladtában a hangokat és beront hirtelen, aztán rácuppan a gépre, teljesen ráizgul a fenekelősdire. Moretti szakítja félbe a mókát végül. Tonyt hazahívta Sarah, nagyiék pakolnak dobozokat a lakásból kifelé, azt akarják, hogy náluk töltse a kiscsaj a nyarat. Tonynak nem tetszik az ötlet, Sarah se akar menni. Nagypapi végzést nyújt át, hogy övék a gyerek, mire Tony rendőrt hív. Az egyre romló állapotú hányingeres nőnél vagyunk, senki nem tudja mitől van rosszul. Moretti szagolgat, majd kimegy, visszajön egy baszott nagy injekciós tűvel. Pratt már intubálna, de Moretti beadja az injekciót, amitől a nő hirtelen rendbe jön. Aztán a kérdésekre annyit mond, hogy találják ki, mit adott be neki.

Tony küzd a rendőrőrökkel, akik már a gyerek közelébe sem engedik. Arra persze mindenki szarik, hoyg a gyerek mit akar. Aztán végül odaengedik elköszönni. Sírás-rívás, nehagydhogyelvigyenek, szeretlek, csak a szokásos séma, ami ilyenkor várható. A kórházban Moretti Tonyt keresi, aki mijazhogy elmegy munka közben, Moretti csöppet sem elégedett, osztályértekezletet akar tartani és mindent megváltoztatni. Pratt próbálja erről lebeszélni, merthogy ez nem az ő területe, ne ilyen hamar akarjon változtatni de Moretti szarik rá, mit gondol. Pratt még utána szól, hogy kitalálta mit adott a nőnek, amire Moretti csak vigyorog. Raynél újra, Kathyvel érkezik Ray anyukája is, hazaviszi magával. Neela elköszön Raytől, Kathy meg ettől rosszul van, hogy ezek ketten ilyen bensőségesek. Aztán amikor egyedül maradnak, Kathy suttogva leordítja Neelát, hogy mindenért ő a hibás, úgyhogy fogja be.

Katonához vissza, Morris kérdezgeti, hogy mit kiabált arabul, amikor nem volt magánál. A fickó megismétli, azt jelentette, hogy kérem ne bántsanak, nem csináltam semmit. Kínzásokkor neki kellett tolmácsolni a vallatóknak, a fickó ettől készült ki ennyire, hogy rengeteg ilyet végig kellett néznie. Nem akar visszamenni a veterán kórházba, Morris megígéri neki, hogy maradhat egy darabig még a sürgősségin. Rövid jelenetek következnek: Sarah utazik nagyiékkal, Ray utazik anyuval, Neela taxiban, Tony szomorú feje a lakásban, Sarah üres szobáját nézi, majd felhívja Neelát, de ő nincs bekapcsolva. Neela taxival dugóba kerül az iraki tüntetés miatt, úgyhogy inkább kiszáll, úgyis el akart ide jönni Gallant miatt, úgyhogy elvegyül a tömegben.

Moretti összegyűjti az öltözőbe az osztályt, és lebassza őket, hogy 5-6 órát kell egy betegnek várni, amíg orvoshoz kerül. Moretti újítást akar, Sam be van sértődve, hogy kritizálják a munkáját. Moretti Tonyt is elővenné de az nincs ott persze. Abby is hibázott a hányingeres nőnél, mert elhitte Gatesnek fenntartás nélkül az anamnézist. Aztán elkezdi csapkodni az asztalt, mert szerinte senki nem vett föl rendes anamnézist és ez a nő életébe is kerülhetett volna. Moretti egyértelmű, nem csak jobban oda kell mindenkinek figyelni, hanem kell, hogy akarják megváltani a világot, rettegjenek attól, hogy elveszítenek egy beteget. Aztán mindenkit útjára bocsát. Abby marad és elmondja neki, hogy ő már régóta dolgozik itt, nem hiszi, hogy bármit meg lehet itt ilyen hirtelen változtatni. Kifelé menet Moretti még nem mulaszt el beszólni neki újra, miszerint biztos furcsa lesz Abbynek, hogy olyan főnöke lesz, akivel nem fekszik le, de Abby szó nélkül otthagyja, nem vág vissza.

Tony is megérkezik a gyűlésre, ahol ellentüntetők is vegyültek a nép közé. Épp mikor megtalálja Neelát és egy karnyújtásnyira van már csak tőle, lövések dördülnek, amire a nép elkezd pánikolni és szaladni. Neela elbotlik, Tonyt elsodorják mellőle, csak Neela nevét üvöltözi, miközben Neela hátán emberek százai taposnak. Óbazmeg, nem tudták kihagyni, hogy így fejezzék be az évadot, hogy valakinek a halálát megint belengessék. Hogy ez mennyire idegesítő! Most egész nyáron rághatjuk a körmünket. Köszi az egész évadnyi figyelmet, szeptemberben találkozunk.

Címkék: vészhelyzet
52 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dallas 2008.06.04. 11:42:23

Kösz a Hogyvoltokat, sirályok voltak!
Hát, nekem az előző évad befejező része sokkal jobban tetszett, az benne volt minden idők legjobb részei között. Ez meg nem kerül oda. Főleg ez a katona, aki a vallatások miatt lett beteg lelkileg.. "Hollywood" válaszai ezek a háborúra, csak én már kurvára unom ezt. Tetszettek volna nem megszavazni G.W.-t.. Moretti jó húzás volt, végre valami történt. Azok a számok tényleg röhelyesek, hogy mennyi idő múlva kerülnek sorra a betegek.. 10 óra, stb? Nem tudom ennek mennyi köze van a valósághoz..

Johnny336 2008.06.04. 12:33:09

Csaknem csinálnak ki két rész alatt két főszereplőt!
Csóró Romano is hogy járt. Levágta a karját a helikopter, aztán egy évaddal később rázuhant. Akkor se tudta senki, hogy hol van. Nem keresték, csak mondták, hogy nincs meg. Rayt se keresték, csak mindenki megjegyezte, hogy nincs a kórházban. Okos emberek ezek, kérem szépen...
Morettinek enyhe House-beütése van?
Mi a picsát adott be a fickónak?

Angie24 2008.06.04. 12:35:00

Köszi a Hogyvoltokat, tényleg jók voltak:-). Nem tudjátok véletlenül, hogy mit mondott Neela Ray-nak, mielőtt elvitték (amikor a fülébe súgott)? Pont akkor zörgött a telefonom, úgyhogy semmit nem hallottam belőle sajna:-(.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.04. 12:35:06

Pratt mondta a szer nevét, amit beadott Moretti a nőnek, de nyilván nem értettem:) valami hidronemtommi volt azt hiszem.

2008.06.04. 12:37:29

Vessetek a mókusok elé, de Moretti hozzáállása egészen addig szimpi volt, ameddig a legvégén be nem szólt Abbynek, hogy furcsa lesz neki, hogy nem fekszik le a főnökével (by the way: Abby visszaszólhatott volna, hogy miért biztos ebben? ;-)
És az egész személyzet igazi fafej volt: "így szoktuk", "másképp nem lehet".
Mondjuk a készítők most elég szépen szembesültek korábbi önmagukkal, mikor Lukát végül is úgy mutatták be, hogy valóban nem tehet az Ames ügyről, most meg szépen megmutatták, hogy igenis bőven vannak ésszerűsítendő folyamatok, sőt, igaz, hogy sokat dolgoznak a dokik, de érdekes módon mindig ráérnek egy kicsit trécselni a pultnál..

Rayt akkor írják ki, mikor kezdtem megkedvelni.
A medika csajszit, aki a végén beolvasott Neelanak, jól pofán vágnám (miért tehet ő az egészről? Ő itatta, állította ki az uút közepére mobilozni stb., stb.)
Neela szerintem sem murdel meg, ellenben Ray balesete meg az egész hercehurca után elég olcsó poén volt ez az íróktól.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.04. 12:38:02

én se halottam hogy mit súgott, súgott egyáltalán? mindjárt lecsekkolom az angol verziót.

f3 2008.06.04. 12:38:19

Azt igazán megmagyarázhatták volna nagy vonalakban, hogy _miért_ adott be hidrokortizont (?) Moretti a nőnek... mert ok, hogy Prat rájött, de mi volt az indok...

2008.06.04. 12:38:47

Hydrocortison. Szteroid.
Amit minden House epizódban adnak, legalább egyszer a heti betegnek ;-)
Csodálom, hogy az ER-ban csak most jött be ;-)))

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.04. 12:40:41

megvan: "You"ll get through this, I promise." azaz "túl fogsz jutni ezen, ígérem" ilyesmi.

2008.06.04. 12:40:43

Elmagyarázták.
Valami kezelése volt, ami elnyomta a mellékveséi működését, ennek meg most lett meg a hatása.
De erre nem jöttek rá Abbyék, mert nem kérdezték ki a nőt, csak a MEGLÉVŐ betegségeiről, a KORÁBBI betegségeiről, kezeléseiről semmit nem kérdeztek.

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2008.06.04. 12:40:45

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Az a jelenet, amikor Neela ment meglátogatni Rayt a kórházban nagyon szépen volt kivitelezve. Ahogy Neela kék ruhában, lassan, zene nélkül végigsétál a hófehér kórházi folyosón és ahogy odafordították Rayt az ajtóba az nagyon szépen volt megkomponálva, nem is nagyon emlékszem az utóbbi időben ilyen szép jelenetre a Vészhelyzetből. Nagyon magával ragadott. Jó volt na ez a rész is.

2008.06.04. 12:42:14

Nem tudom, a Ray megmutatása jelenet nekem túl hatásvadász volt.
LEhet, csak azért, mert tudtam, mit nem mutatnak, de, hogy Ray PONT úgy volt beállítva az ajtóba, hogy a lábai nem látszottak, Neela meg nagy mosollyal elindult felé...
Jó, erről szól a filmipar.

Johnny336 2008.06.04. 12:47:57

Szteroidot általában erőteljes allergiás reakciók esetén adnak be. A fulladás pont ilyen reakció. House-on nevelkedtem, no. :)

angyalhal 2008.06.04. 12:53:12

Hatásvadász vagy sem, de a franc egye meg az RTLKlubot, hogy pont ezzel a jelenettel spoilerezett.

angyalhal 2008.06.04. 12:55:33

A 13*21-22 részek hogyvoltját csak én nem találom?

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2008.06.04. 12:56:13

Los Alamuszi:

hát hatásvadásznak hatásvadász volt, de én nem tudtam, hogy mi lett Rayjel. Azt gondoltam, hogy most majd jól egymásra találnak régi Hollywoodi szokás szerint. És akkor BUMM megfordították (még szerencse, hogy egy számomra unszimpatikus szereplővel csinálták, mert ha mondjuk olyannal történik akit tényleg birtam, akkor enyhén leesett volna az állam na de azért így sem volt rossz). :)

Angie24 2008.06.04. 12:56:23

Zaphodbb, köszi a gyors reagálást:-). Már csak remélni tudom, hogy nem így írják ki őt a sorozatból, láb nélkül és összetört szívvel... Á, essen a fene az írókba:-))

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.04. 12:57:46

angyalhaj: valamiért nincs neki tagje, ami fura, mert szoktam rá figyelni, hogy mindig beírjam, no mindegy:
13x22: hogyvolt.blog.hu/2008/05/28/veszhelyzet_13x22_apaly_dagaly

13x21: hogyvolt.blog.hu/2008/05/20/veszhelyzet_13x21_a_boldogito_nem

Llew 2008.06.04. 13:24:29

Ezzel a 23. résszel jól összekavartak. Mondom mindig páros számú volt egy évad, akkor még van ez meg a jövőhét, erre most "izgulhatok", hogy mi lesz Neelaval.
A rohadt RTL tényleg lelőtte a Rayel történteket, ráadásul pont előtte egy félórával láttam a tolószuékes jelenetet. Moretti jó változatosságnak tünt, de az Abbynek tett beszólás nem kellet volna. Mondjuk ő is visszaszólhatott volna, hogy egy ilyen kopasz kis köcsögel biztos nem.:) Vagy valamit.
A Neela-Ray szenvedésnek örülök, hogy véget vetettek. Bár a mikéntjét az sajnálom, pedig annyira nem bírtam Rayt. Unalmas, hogy egy idő után mindig ilyen beltenyészet alakul ki a szerplők között. Ha Frank összejön Sammel akkor abbahagyom az ER nézést.:)
A hol van Ray kérdést azt szerintemmegmagyarázták, mert Morris valami olyat mondott, hogy szabin van egy ideje. Nyilván beszólt, hogy: Nem tudok bemenni dolgozni.:) Fene a morbid mindenemet. Modjuk azt nem vágom, hogy Kathy, hogy jön a képbe. A múltkor még sírt, hogy a szemét Ray nem keresi, mikor csak pár randi/éjszaka volt mögöttük. Erre most meg ismeri az anyját, mintha évekig jártak volna. Neeanak meg megvan a szülei száma, de nem találkozott/beszélt még a kedves mamával. Vagy ez csak nekem nem tiszta?
Sarah nagyszülei honnan tudták, hogy Tony ügyvédet fogadott? Így kibaszni segény gyerekkel, hogy minden előzetes megbeszélés nélkül gyakorlatilag hivatalos paírral rabolják el. Még akkor is ha vérszerinti rokonok. A rendőri hozzá állás meg mekora faszág volt. Nesze neked nagy demokrácia. Majdnem lecsukták, mikor ő hívta ki őket. Mondjuk több értelme lett volna, ha az ügyvédjét hívja és addig nem engedi elmenni a nagyszülőket.

zaphodbb köszönet a munkádért.

Llew 2008.06.04. 13:30:06

Na megint hamarabb küldtem mint átolvastam és javítottam volna.

Stanley Tucci meddig lesz? Kicsit spoileres kérdés, de szerintem ő nagy név ahhoz, hogy sokáig vendégeskedjen.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.04. 13:52:59

nekem sem volt tiszta, hogy Kathy hogy került oda és miért és egyáltalán, miért tett úgy, mintha minimum évekig együtt éltek volna, mikor Ray párszor megdugta és kész. Ez tényleg fura volt.

Tytonia 2008.06.04. 13:57:44

Hello!

Johnny 336: a hidrokortizon elsősorban gyulladáscsökkentő hatású.
Úgy emlékszem, hogy a fő gond az volt, hogy nem érdeklődtek a nő kórtörténetéről, mert ha megtették volna, kiderült volna, hogy kb. 1 hónapja mellékvese-problémái voltak.
De hogy jön ide a szagolgatás, azt én sem értem...

Pierre Batka 2008.06.04. 14:09:04

Ezt a hidrokortizonos cuccot én sem értettem. Mit szagolgatott Moretti? A cukorbetegségnek szokott jellegzetes szaga lenni, de akkor inzulint kellett volna adni. Mindemellett a hidrokortizon szerintem nem hat ilyen sebességgel. Valakinek van valami magyarázata erre?

kiskeyo 2008.06.04. 14:32:36

Moretti nekem is szimpi volt az utolsó mondatot kivéve (ez az Abbynek beszólós főnökkel dugós rész).
És egyébként ugggggyanezt éreztem én is amikor vége lett a résznek, hogy "Óbazzzzzzzeeeeeegg....!!!!" :)))

Freechild 2008.06.04. 14:41:10

Moretti király... Kicsit Romano beütés, de mrá tökéletesebb verzioju droid. Lesznek szép pillanatai...

Johnny336 2008.06.04. 14:44:13

Mondjuk úgy mondta ezt Abbynek a végén, mintha az minden főnököt leoboázott volna a nővérszobában...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.06.04. 15:06:36

Végre egy jó rész. Viszonylag kevés magánéleti nyavalygással.

A Ray-dolog giccses, a színész biztos ki akart szállni. Neela valószínűleg túléli. Miért nyírnák ki?

Aki viszont nagyon tetszik, az Moretti! Szükség volt már egy egyéniségre ezekeben az ínséges időkben, amikor Kovac a főszereplő...
Egyébként teljesen igaza volt. Abbyvel kapcsolatban is. Abby egyből ellenségesen fogadta. Egyébként magánvéleményem szerint nincs annál amatőrebb dolog, mint házinyúlra lőni.

Laczkó 2008.06.04. 15:07:52

Szerintem már az előző részben lemaradtam valamiről de hol van Hope?

ekszpert 2008.06.04. 15:25:05

Raynek is lesz megint lába sztem ősszel. Majd kiderül, hogy csak egy rossz álom volt mint annó vagy 25 rész a dallasban, amikor boby meghalt/nem halt meg stb. Lesz is majd egy nagy gruppen jelenet nílával meg a 2 hapsival.

A grace klinikába is érkezik majd pár új szereplő, mert megvolt már a mindenki, mindenkivel dugott c. kör...

Llew 2008.06.04. 15:27:06

Laczkó:
Morris biztos nagyon ágynak döntötte.:)

Én nála jobban hiányoltam az osztályértekezletről Maliket, Chunyt, Haleht. Csak Morris, Pratt, Abby és Sam volt a nevesített szereplők közül. A többiek mind más műszakban voltak?

Jonny336:
Igaz, hisz csak Kovaccsal járt. Carter nem volt a főnöke.

Reckl_Amál:
Úgy tűnik, csak te nem szereted Abbyt.:)
A házinyulas dologra csak annyi, hogy pont a múltkori(előtti?) részben volt a női beteg aki sokkal jobben egy hullámhosszon volt a munkatárs faszival, mint a férjével. Szóval amatőr dolog vagy sem, ez nem ilyen egyszerű kérdé.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2008.06.04. 16:04:12

szerintem Neela nem fog meghalni, csak kicsit megtaposták, és amputálni kell mind a két karját...

Kenda 2008.06.04. 16:10:47

Megnéztem Barnett dokit az imdb-n. Shane barátunk nem egy mosolygós típus...

Moretti nekem szimpi karakter - még :)

mininyul 2008.06.04. 19:18:25

Sztem Stanley Tucci tök jó, végre egy karakteresebb valaki,new alpha hím. Neelán meg annyira berágtam h most komolyan, mi volt ez, miért nem lépett valamit, mindig csak les olyan "namostmegvajonmitcsináljakamitsenkinemgondolhogycsinálnifogokmertamiegyértelműaztutinemjó" fejjel. Abbyt meg jó h vki lerángatta a magasságokból ahol tanyázott mostanában.

mininyul 2008.06.04. 19:19:11

hoppá, a rendszer nem bírta a neela-nézés besorolását. Ja és szegény Ray.

angyalhal 2008.06.04. 19:42:48

Zaphodbb! Köszi!
Az igazat megvallva már jóideje elég nyögvenyelősnek érzem a ER-t. Eléggé idegesítő hogy mindenki, akinek kicsit is jól mennek a dolgai, az rögtön megnyomorodik, meghal, vagy egymás után mindkettő, de ha nem ő, akkor a gyereke vagy a felesége. Kíváncsi vagyok mi lesz Kovacékkal. Olyan fura volt és vissza se nézett a taxiból Abbyre meg a kölyökre.
Naszóval ha nem is várom remegve az új részeket, azért mégis jó tudni mi történik, ha kimarad egy rész, vagy épp elaszom az első reklám alatt. Hiába no, ez volt az első igazi sorozatom.
Örök hála a hogyvoltokért! :-)

mókus 2008.06.05. 02:40:49

az ER az egyik legdemagógabb sorozat, meg az a nyálas észosztás, ami megy benne..

aki nem bír magával, írjon és elmondom mi lesz neela-val

lesznek klisék is, Irak megint előkerül meg a többi elcsépelt helyzet is

a 14-es szezon csak 19 részes volt és három hete lett vége

moretti végig szerepel

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.06.05. 10:21:49

Los Alamuszi:
pont, hogy nem steroid. Hiszen el is magyarázta, hogy a szteroidok leállították a mellékvese működését, ezért kellett neki a hydrocortison. Bár fingom sincs, hogy az szteroid-e vagy sem...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.06.05. 10:25:35

mininyul:
Ne bántsd Neelát. Nem szabad elfelejteni, hogy ő elvileg egy brit orvos, aki ráadásul india szülők gyermeke is. Elég nehezen ment neki annak idején is a beilleszkedés, lévén nagyon merev.
Ezt azóta sem vetkőzte le. Nem igazán az érzelmek embere - leszámítva, amikor be van állva... :-P

2008.06.05. 10:43:27

kekecke, a hydrocortison szteroid.
lsd. pl. itt:
www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/HYDROCORTISON_szuszpenzios_injekcio/786
"Hatóanyag: 125 mg hidrokortizon acetát"

A többihez annyit, hogy orvos nem vagyok, bőven lehet, hogy valamit nem jól értek, de innen nagyjából pont azt írtam, amit Te:
a nőt pár hónapja kezelték vmvel, amit Abbyék nem kérdeztek ki (csak annyit, hogy MOST mit szed), ez a korábbi kezelés befolyásolta a mellékveséi működését, aminek viszont pont ez a mostan betegség volt a következménye. Erre Moretti szteroidot adott, és lőn csoda.
Hogy honnan, miért jutott eszébe, miért volt jó a szteroid, azt nem tudom, viszont nem is állítottam korábban sem, hogy tudom ;-)
A neten viszont ezt találtam, amit széen össze lehet hozni a nő vérnyomás és cukorproblémáival, meg a leálló mellékvesékkel:
"szénhidrát-anyagcserét olyan irányba tolja el, hogy a vércukorszint emelkedik, a csontok mésztartalma csökkenhet, a vérnyomás emelkedhet, a beteg testsúlya nőhet, a a gyomorban fekély alakulhat ki, nő a vérzékenységi hajlam. A kezelésre alkalmazott gyógyszerek a mellékvesekéreg saját hormontermelését visszaszoríthatják"
(forrás: www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/endocrine/steroid/&article_id=41036&prk=387184022090)

Greg36 2008.06.05. 11:10:31

Stanley Tucci jó kis szerepet kapott. Szerencsére nem kell várnom a következő szezonig, hogy megnézzem, hogyan formál orvos karaktert, jövőhéten agysebészként fog sorozatolni a House helyén :)

eperlekvár 2008.06.05. 14:07:41

Azért Moretti véleménye Abbyt illentően annyira helytálló volt, hogy mostanában Abby néha kihasználta, hogy Luka a főnöke!! (bár, hogy ezt Moretti honnan tudta ? )

Tigerblogger (törölt) · http://callcenter.blog.hu 2008.06.05. 17:20:26

Neelát is jól megamputálják, aztán boldogan élnek Ray-jel, amíg tudnak...

andyka91 2008.06.05. 19:37:39

Moretti nem szagolgatta a nőcit hanem kérdezgette hogy korábban miket szedett.Erről később beszél is...(asszem Prattnek)és innen jött rá valahogy, hogy mit adjon be neki.
Neela miatt nem kell aggódni...(bocs)
Ray-t még néha említeni fogják de azt nem tom hogy szerepel-e is még....(megint bocs)
A Morettis új sorozat biztos jó lesz ráadásul utána Heroes!!! :D

Windermere 2008.06.05. 21:54:48

Van annak valami jelentősége, hogy a Morettit játszó Stanley Tucci, az most a másik csatorna új kórházas sorozatában is szerepel? Tök furcsa, hogy így egyszerre bukkant fel a magyar adókon..

eperlekvár 2008.06.06. 12:35:49

Ez csak a véletlen műve (szerintem).

ER 2008.06.07. 15:13:33

Valaki nem tudja véletlenül mi annak a számnak a címe ami benne van."hále lúja..." :D Előre is köszönöm!

Llew 2008.06.07. 19:25:22

ER:
John Cale - Hallelujah

A Shrek (első rész) filmzenéjén rajta van.

ER 2008.06.07. 20:28:41

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon szép szám,nekem nagyon tetszik,de persze azért ennek a ER-el van gyögyörű hatása.

koczka85 2008.06.08. 20:56:48

kicsit off
Kenda: Shane barátunk nem egy mosolygós típus... én ezt kétlem,van fent róla és bandájáról néhány videó a youtube-on,ott vigyorog,fekete szemekkel és körmökkel,merthogy punkrock-ot játszik a srác.
süti beállítások módosítása