Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 1x01 - A spicli

2008. június 04. 07:53 - Dr. Stein (törölt)

Ahogy a Kemény zsaruk újabb évada megjelenik a neten DVD-n, beégett látószervű sorozatdarálók tömegeivel ingáznak a rohammentők túlórában. Szóval nehéz abbahagyni. Hatodik évadban jár, de mi elkezdjük elölről, amint a kerület rendőrparancsnoka épp egy polcorrect évértékelőt tart a sajtónak. Szakítva a sablonokkal, nem ordítozós, mindenkit felfüggesztő fekete főzsarut látunk, hanem egy patkányarcú latint, Aceveda századost. Polgármesternek készül, de még csak csiga: a saját nyálán csúszik. Beszámolója szerint béke van és nyugalom, emberei egyik kezében Biblia, másikkal gyermekfejeket simogatnak. A gyakorlat néha eltávolodik az elmélettől, azok jelenleg épp a gettószagot verik ki röhögve egy porban fetrengő fekából. Mindjárt másképp tekintünk a békés bazmegyére. „Ezt a futásért kaptad, mocsok” - jelenti ki kedélyesen Vic Mackey, a kommandó parancsnoka, majd lenyúlja a díler anyagát. Korrupt rendőrök, ilyen is van? - csodálkozunk meglepetten.

Nehéz a meló, ha kollégáink öncélú szopatással pazarolják időnket, gondolhatja Wagenbach nyomozó, minden tréfák áldozata, egy megkéselt csaj dudáit bámulva, majd egy térdreborult, szánandó hozzátartozót kell távol tartani sliccétől. A perverz téboly megnyugtatóan képviselve lesz személyében. Magyaranyaszerű társa (Claudette) belépőjében tudatja, eltűnt az áldozat kislánya.

"Dutch" Wagenbach, a Kondorosi kormánybiztost megszégyenítően kobratekintetű zsaru egy  baltásgyilkosos filmekből ismert elemző elme. Ez esetben is nagyjából belövi a gyilkos személyiségét. Talán rokonféle vagy barát lesz a beste. Danny és a mellérendelt kopasz, Julien találtak a hullára, most a szomszédoktól kérdezősködnek.

Vic jókor érkezik, hogy egy drogügyvéd kérdőre vonhassa Aceveda irodájában, amiért szó szerint fogóval húzta ki a vallomást ügyfeléből. A kis patkány mutogatja bekékült kezét, de Vic kiröhögi, bizonyítsd be, tapló. Amúgy tiszta a szitu, Aceveda szabályos nyomozásokat szeretne, legjobb zsaruja meg már 5 percen belül a második erőszakos vallatást produkálja. Ezek nem fogják kedvelni egymást. És még a kanbudi se használható csőtörés miatt.

Danny mondja: látták az áldozat szeretőjét előző este arra ólálkodni, de sejtjük, ez a megoldás túl egyszerű lenne egy ütős pilotban. Dutch épp bepróbálkozik egy randi erejéig, mikor beállít Vic csapata, hogy „….és a gyászoló hozzátartozó tényleg lepippantott a helyszínen?” Ezek tényleg igazi genyóládák. „Oboa felügyelőnek” ugrott a randija Danny-val, Vicnek is. Népszerű a csaj.

Míg Vic és társa (Shane) egy autómosónál valami drogdílerrel pajtáskodik, egy csecsemőképű fickó figyeli őket távolról. Ő is a kommandó tagja, de nem tudjuk nem észrevenni a távolságtartást vele szemben. Aha, megértjük okát, mikor Aceveda titokban találkozik vele. A fickó (Terry) köpne a többiek dolgairól, de keveset tud. Vic egy korrupt zsaru a százados szerint, bizonyíték meg nemigen van. Menj, oszt bizonyítsd be, lesz tanúvédelem meg jó állás. Jóvan, de kocsi kell meg lakás meg gyümölcskosár. Nagyigényű spicli. „Egy korrupt zsaruval kevesebb lesz” - jósolja Aceveda dicső glóriával fején. No, majd elválik.

A megkéselt lány pasija Dutch-nak felnyomja a volt férj búvóhelyét. Vic hozza be a szakadt arcot, hogy lássuk, a kommandós parancsnokot megismerik a legutolsó drogtanyán is. Claudette könnyen kiszedi a remegő fasziból a vallomást, dől belőle az önvád. Ő szúrta meg az asszonyt. Mielőtt együtt fakadnánk sírva a drogos köcsöggel, kiderül, eladta a lányát 200 dolcsiért. Hát, kétszáz dollár, itt, kétszáz dollár ott...

Wagenbach „Oboa” felügyelő csapata lecsap a gyerekvásárlóra, ám kihallgatás közben eltűnik a nápolyija. A sanda tettes (Vic) elndul lejátszani az őt megvádoló drogárussal a kényszervallatási panaszt (emlékeztek: fogó). A sorozat Los Angeles színesek lakta negyedében (Farmington) játszódik, a sváb kisebbség nagyszámú feltűnésére ne számítsunk. Most is egy latin legényhez húzza közelebb a szerszámosládát. Aceveda már azzal fogadja visszatérőben, nahát, valami sugallat hatására a kis görény visszavonta panaszát. Ki érti ezt? Kettejük "ki itt az igazi főnök" kakaskodása közepette felhangzik Gilroy ezredes, egy rendőrségi nagymenő neve is. Jóban lehet a kommandóssal, mert Aceveda most visszakozik. Már nem mosolyog.

Danny és járőrtársa, Julien nyomornegyedet látogat. Tipikus Kertvárosi Tank Aranka régi pasija kiszúrta lyuksógora kerekét. Az kérdés nélkül elismeri, de meg is mondja a frankót, a kövér ribanc lenyúlta a pénzét oszt dobta a francba. Legközelebb a rabosításon látjuk viszont a kigyúrt, fuxos kerékvagdosót. Julien neki címzett szövegéből visszaköszön a hittanóra. Jobban nyomja, mint Ned Flanders és ezek az apróságok mindig visszaköszönnek egy sorozatban később. Várjuk ki a végét. Claudette finoman Mackey mellett kampányol Aceveda-nál, ne csesztesd már azt a gyereket, fiam.

Esti kirándulásként Vic drogdílert einstandol. Nem először, és nem kevés pénzt szed el tőle, ezek a hivatás szépségei. Kokóval fizet a gyermekét egyedül nevelő kurvának az infókért. Amúgy régi ismerősök. Pénzt ad neki kajára, gyereknek is jusson. Az esti műszakban Dutch olyan pedofil szöveget enged el a lánykereskedő perverznek, hogy az felizgulva elköpi, tényleg megvette a kislányt, de méreten aluli volt és visszadobta. Pontosabban elcserélte egy netes dokival, aki a kicsit is megbecsüli. Ki mondja, hogy a net anonim, már be is gyűjtötték a doktort, de nála nem jön be Oboa felügyelő józsaru módszere. A gyerek meg valahol  bezárva senyved. Másnap van (vagy flashback), Vic és a spicli kerti partin lazul. Spicli provokál, több akciót szeretne, mint őket fuvarozni. Összeül a kommandó a medence mellett, este rajtaütés lesz. Terry velük megy, ma veszíti el szüzességét a csapatban, -tól. Már semmin sem csodálkoznánk.  Visszatérünk a jelenbe. Vic, kellenél - szól Aceveda - a kurva doki nem beszél, az idő szorít. Mackey testi sértésre alkalmas tárgyakkal pakolja tele az asztalt (tudományos lélektani módszer), majd hosszasan ütlegeli tojásfejet. A kislány rövidesen előkerül, a bennünk lakó náci kacag.

Danny továbbra sem randizik Dutch nyomozóval, főleg miután valaki kutyaszart dugott annak fiókjába. A kapitányság derül, közben a kommandó beöltözik. Gyanúsított ablakán bemásznak, hülye díler rájuk lő a klotyóból, tűzharc, elfekszik. Vic elemeli a hulla mordályát és fejbedurrantja Terry spiont. Hoppácska! Utolsó 16 másodpercnek ütős volt, itt folytatjuk.

Címkék: kemény zsaruk
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.06.04. 08:58:33

Juhhé, Kemény zsaruk!

Köszönjük, hogy bevállalta doktor úr, nemcsak a pilot volt ütős, hanem a hogyvolt is!
Oboa felügyelő... :-)

homár molla 2008.06.04. 09:18:52

ezdejó :) viszont úgy látom, vhs-en nézed - mikezekaképek?

sixx · http://comment.blog.hu 2008.06.04. 09:51:29

a shield dvd-k elég gány minőségűek (direkt), a szemcsés képpel is csak a valósághű ábrázolást akarta ryan erőltetni. dvd-ről mentett képek is ilyenek, tegnap én is megnéztem direkt.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.06.04. 09:52:29

és a képarány is 4:3 persze.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.06.04. 10:02:02

Nagyon örülök a Shield Hogyvoltnak ! Kedvencem ez a sorozat de csak a harmadik évadtól néztem rendszeresen.

Dallas 2008.06.04. 10:26:40

Ez hányadik évad? A retekklub az 5.-ig adta le, ha jól emlékszem. Ez most a Viasaton megy?

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.06.04. 10:30:34

ujjé! Vic Mackey, avagy Jack Bauer és John McClane keménytökű unokatesója király!

Johnny336 2008.06.04. 10:55:20

Ez a legelső részben történt?!

Aszittem 3. évad környékén történt ez.

Sajnos csak 4. évadtól kezdtem el nézni, de szerintem beszerzem elsőtől, és akkor hajrá.

Angolul valami veszett jó, bár felirat erősen ajánlott a sok szleng miatt.

Gabba 2008.06.04. 11:37:19

Dallas:
oda van írva, hogy 1x01.
RTL tényleg csak az 5.-ig adta.
tudtommal most nem megy magyar adón egyik szezon sem.

the black ball 2008.06.04. 15:03:54

Nem nézek Shield-et, majd egyszer, de elolvastam, élvezetes volt így látatlanban is. Szóval maradok a következő hogyvoltra is. :]

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.06.04. 15:43:53

Ez már kellett ide :)
Jól kitalált, kurva erős minden pillanata, csak a 7. évad is ilyen legyen.

Dr. Stein (törölt) 2008.06.04. 17:23:48

Sziasztok!
Jól esik a fáradt dolgozónak estve hazatérvén látni művét. Az alkotó szív, miközben a (blog)motor dolgozik.
Persze, nem is a blogmotor rakta tele tagekkel a szerkesztőablakot, hanem a firefox. Kösz még egyszer sixx mester segítségét.

Nem könnyű hogyvótot írni.
A kép tényleg nem elsőrendű, de az én verziómban még a hang is torz kicsit. De sorozat nagyon jó.

Azt még megkérdezném, hogy akkor ezentúl keddre időzítsem a következő epizódokat?

Dr. Stein (törölt) 2008.06.04. 17:24:41

Nem, ma szerda van, akkor szerdára?

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.06.04. 23:30:31

Szard le a képeket.. a hogyvolt legyen jó, a többi csak máz. :)
süti beállítások módosítása