Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x15 - Freak

2008. június 03. 14:49 - Tipca

Ez a döbbenetes felfedezések és hatalmas ködösítések epizódja lesz. Lana és Chloe lánybúcsúztatót tartanak a helyi tekepályán. Egyikük sem túl jó benne, ám megjelenik egy furcsa, tikkelő szemű fiú, aki mutat pár trükköt Lanának, így ő sorra dönti az összes bábut. Chloénak feltűnik, hogy a fiú mindig pont akkor pislog, mikor a tekegolyó csodálatos módon pályát változtat, és követi őt ki, a pálya mögötti sikátorba. Eközben azonban egy vak srác is kiszemeli a fiú másságát, így Chloénak csakhamar menekülnie kell a furgon elől, amibe pár másodperccel korábban berángatták a tikkelőst.

Másnap Chloe, immáron Clark társaságában betör a tekepályára, hátha találnak valami nyomot, amin elindulhatnának, ezalatt pedig a közelgő esküvőről beszélgetnek. Chloe próbálja meggyőzni Clarkot, hogy ha elmenne az esküvőre, azzal nem csak a többieket, de még magát is meggyőzhetné, hogy továbblépett. Clark témát terel, megkéri a lányt, hogy írja le a tikkelőst, aki ezt meg is teszi, de még a végére sem ér, mikor a srác besétál az ajtón. A páros próbálja kiszedni belőle, hogy mi történt, de a tikkelős nem emlékszik semmire, csak hogy jó sokat ivott előző este, másnap pedig az ágyában ébredt, mint máskor.

Lex a tükör előtt illegeti magát Lanának az új szmokingjában, aztán kérdőre vonja a lányt, hogy miért nem vigyáz jobban a nyoszolyós lányára; ha hagyja őket elgázoltatni, ki lesz ott az esküvőn? Lana nem egészen érti, hogy miért törődik ennyire az esettel Lex, de megkérdezni nem tudja, mert az irodába besétál Dr. Bethany, az a fickó, aki előző este a vak fiút (a neve Tobias) kísérte. Kiderül, hogy Lex szaruhártya átültetést ígért Tobiasnak a segítségéért, de eszében sincs megtartani a szavát, hiszen egy műtét megszüntethetné Tobias képességét, amivel „látni” tudja a meteormutánsokat, és erre Tobias is kezd rájönni.

Clark és Chloe még mindig nyomoznak. Kiderül, hogy a tikkelősön kívül még másoknak is kiesett egy-egy éjszaka a közelmúltban, és mindegyiküknek volt valami képessége. Mindketten Lexre és a 33.1-re gyanakodnak, ám a nyomozás itt zsákutcába futna, ha előző este Chloe és Lana nem fényképeztek volna olyan sokat, ugyanis az egyik fotón világosan látszik, amint a vak Tobias egyenesen a tikkelősre mutat. El is mennek Tobiashoz, aki gyorsan lerázza őket: már hogy mutogattam volna, vak vagyok! Mielőtt azonban távoznának egy apró baleset következtében Tobiasról lerepül a napszemüvege, és közvetlen közelről belebámul Clark arcába, amitől jól meg is fájdul a feje. Ez roppant gyanús lesz Chloééknak, ezért Clark visszafülel a házba, ahol Tobias éppen akkor adja le a drótot Dr. Bethanynek: talált még egyet.

Lana otthon várja Chloét, és rákérdez, tényleg a friss levegő miatt ment-e ki előző este a hátsó kijáraton, vagy valami másért. Chloe nagy nehezen kiböki, hogy a tikkelős meteorfertőzött, és valószínűleg ezért rabolták el, Lana meg kitalálja a többit: ennek Chloe szerint köze van Lexhez. Mindenesetre pedzegeti a nem minden meteormutáns rossz dolgot, hátha kiszedhet valamit Clarkkal kapcsolatban, de csak Tobias nevét tudja meg.

Clark felkeresi Dr Bethanyt a kórházban, de mivel az semmit nem hajlandó elárulni a pácienséről, Tobiasról, egy kis figyelemelterelést követően kénytelen ellopni a laptopját. Ez az első lépés a drogok és a sátánista szekták világa felé. Na de ne rohanjunk annyira előre, egyelőre még boldogan viszi a komputert Chloénak, a lány lakásán azonban csak Jimmyt találja. (Tényleg, ilyenkor hol lehet Lois?) Chloe eltűnt, és a telefonját sem veszi fel. Clark Jimmyre hagyja a számítógép feltörését, ő pedig egyenesen Tobiashoz hussan, és számon kéri tőle, hogy hol van Dr. Bethany, ugyanis elrabolta Chloét. Tobias nem nagyon érti, nem volt szó semmiféle elrablásról, úgy volt, hogy Bethany csak segít az embereken. „De Chloe csak egy tanú!” így Clark, mire Tobias rendkívül baljósan és Barátok közt szintű utószünettel azt feleli: „Chloe nem tanú, Clark, hanem meteorfertőzött.” Ta-da-da-daaaaaam.

Chloénak eközben kőkemény UFO-élménye van: ágyhoz kötözés, lézerfények, karnyi hosszú tűk, ilyesmi. Lana próbálja elővezetni Lexnél a Tobias témát, megemlíti a képességeit, de a férfi csak könnyedén vállat von és tagadja, hogy ismerné. A lánynak viszont, az arcából ítélve, biztossá válik, hogy tényleg Lex áll a háttérben, hiszen ha most hallana először Tobiasról, biztos lecsapna az emberi mutánskereső témájára. Vagy az is lehet, hogy ezt csak én képzeltem bele, és Lana valójában nincs ennyire okos.

Jimmy másnap búsan ragasztgatja Chloe eltűnési plakátjait a Talonban, és arról panaszkodik Clarknak, hogy sosem mondta el a lánynak, hogy mit is érez igazán, mikor Chloe halál nyugalomban besétál mögé. Ő sem emlékszik semmire az előző este történéseiből, azt is döbbenten hallgatja, hogy elrabolták. Végül Clark azt javasolja, nézzenek bele Bethany laptopjába, Chloénak talán több szerencséje lesz a feltörésével, mint Jimmynek.

Bethany megint meglátogatja Lexet, és közli vele a szomorú hírt: a titkos információk, melyek véget vethetnek nem csak a kutatásnak, de az orvosi karrierjének és Lex hírnevének is, valahogy elkeveredtek. Frankó, mondja Lex, nem hagyott más választást, doki, hozza ide Tobiast, sértetlenül. Tobiasnál kopognak is, de egyelőre még csak Lana az, aki felajánlja, hogy elrepteti bárhova a srácot, ahová csak menni akar, de hagyjon fel a fertőzöttek kiadásával. Szóba kerül Clark is, és Lana megkéri Tobiast, hogy soha ne beszéljen róla másoknak, de ezt a fiú nem nagyon érti, mivel szerinte Clark Kent a legnormálisabb ember, akivel valaha is találkozott. Ta-da-da-daaaaaaam 2.

Chloe Bethany laptopján ügyködik, míg be nem pöccen, hogy Clark úgy nézi, mintha egy állatkerti ketrecben csücsülne. Persze az okát is tudja, egyértelmű, miért rabolták el: ő is meteorfertőzött, legalábbis nagyon úgy néz ki. Amint ezt megtárgyalják, a lány szárnyakat kap, és kábé két másodperc alatt feltöri a gépet. Egy GPS térképet talál Smallville-ről, rajta egy rakás zöld és piros ponttal. Jimmy ront be a lakásba, a tikkelős srác balesetben meghalt a tekepálya mellett. Megkeresik a térképen, a pályánál vörös pont világít, nem messze tőle pedig éppen ekkor várt zöldről pirosra egy másik pötty. Megkeresik a Talont, amely fölött természetesen ott van a zöld jelzés. Chloe gyorsan kiebrudalja Jimmyt valami mondvacsinált ürüggyel, aztán megkéri Clarkot, nézzen át rajta a röntgenlátásával. Clark fel is fedez valami beültetést a lány vállában. Chloe ráveszi Clarkot, hogy égesse ki a hőlátással, aki vonakodva bár, de belemegy. Egy GPS nyomkövető az. Clark összeroppantja, a zöld pötty pedig pirosra vált.

Lanának sikerült rávennie Tobiast a távozásra, de épp mielőtt indulnának, befut Dr. Bethany is. A műtéttel kecsegteti a srácot, aki úgy tesz, mintha a kabátjáért indulna, de közben lecsapja a biztosítékot, sötétbe borítva a házat. Bethany egy a Star Trekből kölcsönkért pisztollyal kezd el hadonászni. Eközben Clark éppen Chloe sebét ápolja le, mikor befut Jimmy. Aggodalmaskodnak egy kicsit, aztán észreveszik, hogy már csak Tobias pöttye maradt a térképen zöld. Tobiasnál a lézerstukkerről kiderül, hogy egyfajta sokkoló, de halálos feszültségre állítva. Bethany éppen lelőné vele Lanát, mikor Tobias felbukkan az apja fegyverével, és vállon lövi a dokit. Dulakodás kezdődik, amit követően a lézerpisztoly még mindig a doktornál marad, ám a normál stukker átvándorol Lanához. Mindketten tüzelnek, azonban ekkor befut Clark, a pisztolygolyót eltéríti, az áramnak meg beáll az útjába, és valahogy visszapattintja azt. Végül Lana visszakapcsolja a fényeket, és hívja a rendőrséget, ám előtte észreveszi, hogy az általa kilőtt golyó valahogy a mögötte lévő üvegezett vitrint találta el.

Clark Oliver Queen segítségével megszervezett egy szaruhártya átültetést Tobiasnak, ám mielőtt a fiú elindulna, vált vele néhány szót. Tobias mesél neki Lanáról, meg a képtelen ötletéről, hogy ő, Clark is meteorfertőzött lenne. Tobias jobbra el, Lana balról be. Ugyanolyan átlátszó megjegyzéseket tesz arra, hogy tudja Clark titkát, mint annak idején Chloe, ami a korábbi esetekhez hasonlóan baromi nevetséges hatást kelt. Még a varázslatos utat bejárt töltényt is megmutatja a fiúnak, aki csak a vállát vonogatja, viszont megköszöni, hogy habár tévedett a fertőzöttségével kapcsolatban, azért sokat jelent neki, hogy a lány próbálta megvédeni. Lana erre közli, hogy ha véletlen mégis igaza lett volna, ő nem bánná, mert attól Clark még Clark marad.

Lex otthon várja leendő aráját, aki megérkezését követően azonnal a lényegre tér: miért látta Bethanyt pár napja Lex társaságában? Lex persze ködösít, csak egy adományozás kapcsán volt megbeszélésük, és a gyerek lelkére esküszik, hogy semmi köze nem volt a Tobias ügyhöz. Lana ezt bevenni látszik, ám mikor ölelésre kerül a sor, roppant sokatmondó tekintettel mered maga elé. Közben Chloe is ki van borulva, ami nem csoda, hiszen az összes meteormutáns, akikkel eddig találkozott, az vagy a temetőben, vagy az elmegyógyban végezte. Clark biztosítja, hogy ez vele nem fog megtörténni, ő ott lesz, és vigyáz rá. A zárójelenetben Lex a Chloe vizsgálata során készített videót nézi, majd telefonon utasít valakit, hogy az utolsó tesztalanyon tartsa rajta a szemét. Végül sötét pillantást vet a kamerába.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edoo 2008.06.03. 17:14:37

Jó a hogyvolt és jók a képek!
Csak egy apró helyesbítés: az NEM tekepálya, hanem BOWLINGpálya!
Nem ugyanaz: teke 9 bábú, kisebb golyó(lyuk nélkül; bowling 10 bábú, nagyobb golyó(lyukas).

Mindezt csak azért mert mindenhol elrontják..de a tekésnek bántja a szemét :-)
süti beállítások módosítása