Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace Klinika 3x22/23 - Döntések és kalamajkák II.

2008. június 01. 11:35 - sixx

Elmaradást pótlunk, és ha már, akkor stílusosan: a két legutóbbi részt összegyúrjuk, majd szétszedjük, mivel ez a duplarész volt a Doktor Addison (Jesszus!) backdoor pilotja, azaz az egyikk hogyvolt a Grace klinikával, a másik meg Doktor Addisonnal foglalkozik majd. Ez a másik.

Vörös hajhoz vörös sportkocsi dukál, ha ezt valaki eddig nem tudta volna, akkor tessék, valamire csak jó ez a blog. Addison száguldozik a pályán (muhaha, 55 mérfölddel, mer' a sebességhatárt be kell tartani), a kocsi nekünk is kéne, mert pöpec. Menet közben rájön, hogy 1) kabrió autóban a szél az ember pofájába fújja a haját 2) a kézi sebváltó nem egyszerű alkalmatosság. Hipp-hopp meg is érkezünk Los Angelesbe, egy wellness-klinikára, ahol a liftben rögvest Tim Daly száll be Addison mellé, és mivel ő ismert tévészínész, adott, hogy a spinoff egyik főszereplője lesz.


Kedvenc dokinknak eszébe jut a Grace klinika liftje, ahol mindenki kanos lesz, és persze hangosan ki is mondja, és ettől kényelmetlen helyzetbe kerül, ami első ránézésre vicces, másodjára nem. Az sem, hogy a liftben egyszer csak megszólal egy női hang, és Addison így azt hiszi, hogy tényleg elment az esze. Nem indul jól a pilot, nem bizony. A folytatásban kapunk vágóképeket Beverly Hills táblával, Hollywood felirattal és parkban tornázó emberekkel, értjük, LA-ben vagyunk.

A wellness-center, ahová Addison érkezett tulajdonképpen egy magánklinika is, ahol a recepciós egy fiatal szörfös gyerek a Veronica Marsból, és nagy MILF-rajongó lehet, mert majd kiesik a szeme, miközben az Aliasból megismert Merrin Dungey seggét stíröli (a csaj a sorozatban már nem szerepel, csak a pilotban). Addison azért jött ide, mert a magánklinika fő tevékenységi köre a nőgyógyászat, és egyetemi csoporttársa a főnök. Addisont rögvest lecseszik az első jelenetben, mert nem ír, nem jelentkezik, milyen már ez? (Én annak is örülnék, ha egyáltalán emlékeznék az egyetemi csoporttársaim nevére.)


A viszonyok hamar letisztázódnak: az Aliasos csaj (Naomi) és a Day Breakből ismert Taye Diggs (Sam) házasok voltak, de már nem, de ettől még egy fedél alatt melóznak, ami biztos kurva modern, de nem egészséges. Újabb szereplő érkezik, Amy Brenneman a Judging Amy-ből, ő pszichológus (Violet), és ideges. Van egy csomó más doktor is, például a Szökés Kellerman ügynöke (Cooper), majd biztos megismerünk mindenkit alaposan, most egyelőre Addison dumál az ex-évfolyamtárssal, mert gyereket akar. Persze, mivel tudjuk, hogy spinoff lesz, ez nem fog összejönni, így az egész történetszál okafogyottá válik. Ettől még megvizsgálják, és elmesélik neki, hogy a gyerek, mint olyan, sír és okádik.


Közben Sam, a Day Breakes csávó egy csajt vizsgál, aki a futópadon cseszte szét a térdét, immáron negyedjére egy hónap alatt, azaz vagy megszállott fitness-fetisiszta, vagy baja van. Ez sorozat, tehát baja van, mégpedig az, hogy a férje másfél éve nem dugta meg. Nem csalja meg, inkább fut, hogy így vezesse le az energiát, és majdnem ráugrik a dokira, amit nőismerőseim megértenek, mert Taye Diggy állítólag vonzó. Ugrunk a pszichiáterre, aki a Szökéses csávót viszi melóba kocsival. A faszi megismerkedett valami csajjal ugyanis, aki lenyúlta a kocsiját. Minden a dugás körül forog, már unom.

Addison Sam fejét veri ütemesen, miért váltatok el, bazmeg? Nem mondja el. Mondtam már, hogy Taye Digssnél hiteltelenebb orvost nem tudok elképzelni? Naomi és Addison a kórházban mászkálnak a recepciós arról álmodozik, hogy Naomit dugja, de ez nem jön be a nőnek, hálistennek ezzel most nem kell foglalkozni, mert üvöltözés hallatszik, amire minden rendelő ajtaja kinyílik, és kinéznek rajta az orvosok - ez annál sokkal, de sokkal erőltetettebb, mint így leírva. Az üvöltözés oka viszonylag egyszerű: van egy nő, aki kihordja egy pár gyerekét, de sajnos a fogantatás hetében még három másik faszival is dugott, így nem lehet tudni, hiogy kinek a gyereke van a hasába.


Vendégszerepben Mr. Sark az Aliasból, yeah. David Anders király arc. Azt persze nem értjük, hogy Addison, aki tulajdonképpen egy beteg a klinikán, mi a faszt keres bent egy ilyen konzultáción, de mindegy. A dokik továbbra is vitatkoznak azon, hogy ki az apa, de Addison szerint nem is ez a baj, hanem az, hogy a nő nem járt terhesgondozásra (nem hát, az egyetlen normális nőgyógyász Seattle-ben volt, ő maga), és hát lehetnek komplikációk. Lesznek. Még egyszer megkérdezem: hogy lehet az, hogy egy kvázi paciens (Addison) egy másik paciens aktájába nézeget?


A szexéhes nő és a férje a pszichológusnál vannak, a csávó azt magyarázza, hogy megdugná ő a nejét, csak nem akarja, úgy meg pláne nem, hogy a nő állandóan kovetelőzik. A megoldás: akkor is dugja meg. Eszem megáll. Sam és Tim Daly (Peter) séta közben eldöntik (vagyis inkább Peter), hogy nekik kell Addison, mert nőgyógyász PONT nincs a kórházban. Sam nem örül ennek az ötletnek annyira, mert úgy gondolja, hogy Peter csak dugni akar egyet. Addison (AKI TOVÁBBRA IS CSAK EGY PACIENS) megvizsgálja a béranyát, és természetesen talál is valamit, a zene feszültséget kelt, Addison arca elsötétül. Sam és Violet a Nejét Nem Dugó Emberről dumálnak, Addison meg a lifttel próbál kommunikálni. Ez biztos vicces, csak velünk van baj. Naomi lakásában héderezik, és spermadonorokat keres egy katalógusból, majd megtudja a válás okát: Sam egy szép nap úgy döntött, hogy elege van a kedves nejéből, aki pedig nem csalta meg. Igen, ez nagyon szomorú.


Violet melegítőben vásárol be, és találkozik az ex-pasijával, aki elegáns, és egy nagyon fiatal, modellkülsejű csajjal lóg, az új feleségével. Kínos. Másnap, kiderül, hogy a béranya nem a másik nő gyerekét hordja (nem jött össze a petesejt beültetése), hanem a sajátját, de az apa személye ebből nem derül ki, és nem fog a másnapi egyeztetésen sem. A méhlepénnyel van valami gáz, nem értjük egészen, de annyira nem is érdekes, mert Addisonnak van megoldása: császármetszés, oszt jónapot. A kismama ragaszkodik Addison kezéhez, habár az még nem orvos itt, csak PACIENS, milyen adatvédelmi szabályok vannak abban a kurvaországban? A Nejét Nem Dugó Férfi Sam rendelőjében sírva fakad, megjön a neje, aki elment bulizni, de nem csalta meg, mert ő nem olyan. Addison megtudja, hogy nem lehet neki gyereke. És sír. És a lifttel beszélget.


Másnap, az új epizódban vagyunk, és jön az a jelenet, amitől komplett elment a kedvem az egész Doktor Addisontól. Ott ül a két nő a váróban, 38 évesek a szerep szerint, jól néznek ki, és mivel múlatják az időt? A recepciós gyerek kockahasának nézegetésével, aki ránézésre nem tűnik 19-nél többnek. Köszönjük az üzenetet, welcome to Club Cougar. Szóval innentől kezdve csak dióhéjban: Addison természetesen segít a szülésnél, a mama és a baba természetesen jól vannak, és a muter úgy dönt, hogy az öszes faterjelölt látogatjatja. A lifthangról kiderül, hogy a biztonsági őré, az állásajánlat konkrétan elhagzik, Tim Daly pedig ígérete ellenére flörtöl egy sort a vörössel, sőt, smárol is. Ezzel végeztem a Doktor Addisonnal, várom a hogyvoltra jelentkezőket.

Címkék: grace klinika
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malachi 2008.06.01. 12:30:29

Nyugalom sixx, a sorozatban helyén kezelik a kölyköt. Esetleg egy esélyt adnék az 101-nek aztán meglátod.

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.06.01. 13:04:16

Az LA részletek nagyon gyengék. Inkább tegyék át egy másik sorozatba.

hangabanga/ · http://vesta.blog.hu 2008.06.01. 13:10:48

az első egy-két rész elég húzós, de utána alakul majd. legalábbis a többi nekem jobban "tetszett"

blerg 2008.06.01. 13:48:39

szerintem is nagyon gáz ez a pilot, és főleg azért megbocsáthatatlan, mert a ga amúgy is kevés értelmes szereplőjének egyikéből egy meredith-klónt csinált. pedig az az egy is sok. viszont ettől eltekintve, sixx, hadd kérdezzek valamit: ha két 38 éves férficsődör stírölné egy 18 éves szőke csírlídör fenekét, azt is szánalmasnak és cancel-oknak tartanád? (welcome to californication, hehe.)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.06.01. 14:06:11

ha így, céltalanul történne, igen. ez ugyanis semmit nem tesz hozzá a történethez,m csak annyit, hogy megtudjuk: középkorú nő is rábukna a fiatal faszra, már elnézést.

blerg 2008.06.01. 14:34:06

hát ezen nem veszünk össze, de csak piszkálódok: a ford. eset nagyon sok filmben/sorozatban előjön, pont annyi céllal, hogy: hah, a férfiak és a fiatal pinák. (ally mcbeal, hirtelen.) az nyilván a hetero férfi nézők eyecandyje, ez meg a nőké. nézettségnövelés. és persze csak az utóbbin lepődünk meg.

ingrid 2008.06.01. 15:03:55

kár ezen rágódni, ez az egész cucc úgy volt szánalmas, ahogy van.
az a fajta, ami miatt én, mint néző szégyellem magam
komolyan egyrészt kínosan feszengtem a tv elött, másrészt pedig megdöbbentem, h a ga-t is alulmúlja ez az új sorozat
pedig kiváncsi voltam rá... háát, már nem vagyok :)

Johnny336 2008.06.02. 08:55:07

Annak ellenére, hogy ez a Dögös Vörös Ördög játszik benne, nem bírtam nézni.

Valami rettenet sorozat ez a PP...
Nagyon erőltetettek a karakterek, pl. kedvenc ügynökünk gyerekorvost játszik, aki ~40 kora ellenére kizárólag 17-19 éves lányukat hajkurászik. Persze fizet nekik a szerelemért cserébe...
Ez a néger csaj - néger csávó párosítás is baromság. Rühellik egymást, haragszanak egymásra, és nem jönnek rá, hogy külön helyen kéne dolgozni? Annyira természetellenes szituáció. Értem én, hogy TV, de legalább valami reális dolgot találjanak ki. Vagy akkor legyen sci-fi sorozat...

sélli_ 2008.06.02. 12:28:53

Francie és Sark egy sorozatban, LOL! :)) Kár, hogy Francie csak egy rész erejéig... már kezdtem örülni. annak viszont nem örültem, hogy David Andersnek volt vagy 0,45 mp 'szerepe', no majd a HeroesII-ben!

A sorozat kap tőlem -nagy jóindulattal- egy 3/10-est. Azt hiszem nem fogom körömrágva várni az epizódokat.

borikiru 2008.06.02. 13:26:59

Kérdem én, ha valaki főszereplővé avanzsál az egyenlő azzal, hogy ronda lesz és sz*rul néz ki. Isten bizony hasonlít Meredithre...
De maga a sorozat is kritikán alulinak igérkezik.

Llew 2008.06.02. 13:44:13

Nekem - úgy tűnik a többséggel ellentétben - tetszett. Bár lehet csak azért, mert a GA féle ismert picsogáshoz képest ez egy új, másfajta picsogás volt. Még pár részt leet bepróbálok. Ha Naomi csak ebben a részben szerepel akkor tényleg semmi értelme nem volt a szörfös gyerek randira hívja jelentenek.

Laczkó 2008.06.02. 14:42:30

A karakter asszem megmarad csak színészt cserélnek.

candyperfumegirl 2008.06.02. 20:52:08

Rém gyenge volt ez a backdoor pilot. Pedig tényleg reménykedtem, hogy nézhető lesz, mert Kate Walsh-ban vannak lehetőségek, de az lett volna az idális megoldás, ha a Grey's-ben kap több screentime-ot. Mert így az eredmény nem egy, hanem két nézhetetlen sorozat. Abszolút érdektelenek ezek a karakterek, akikkel körülvették a PP-ben (magyar címet képtelen leszek használni), Grey's-ben legalább volt 1-2 karakter, akikkel értelmes interakciókba tudott keveredni, és esküszöm, Addison kaarkterét is elvesztették valahol a LA-be költöztetés alatt. A liftes dolgon konkrétan sírtam kínomban.

Johnny336 2008.06.02. 22:22:05

A liftes valami rettenet volt.

Egyébként Naomi karaktere megmarad, csak a színész változik. Szerintem nem jó váltás.

mókus 2008.06.03. 09:21:51

én a liftes jelenetre értem haza aznap és nagyon gáz volt

Boise 2008.06.03. 12:19:55

Végre itt vannak a hogyvoltok!
Köszi, köszi, köszi!!!

esem1970 2008.06.03. 12:31:43

38 éves és középkorú????? ezt vond vissza, de azonnal! :( Ez borzasztóan hangzik.

Johnny336 2008.06.03. 14:21:06

Az évek számát tekintve középkorúság felé halad, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet fiatalosabb, nőiesebb, szexisebb, mint egy huszonéves leányzó. Sőt!

Savafan 2008.06.09. 16:55:44

az számomra is igen furcsa volt, hogy egy olyan helyen, ahol betették a spermákat a csajba, nincs egy nőgyógyász:(((
az, hogy betegként belenéz a dolgokba már fel sem idegesített.
de ha jól emlékszem a szinkronja is más volt mint a graceben?
belenézek holnap az új sorozatba de nem várok sokat...
süti beállítások módosítása