Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x11 – Kiéhezve a hírnévre

2008. május 31. 13:35 - Sonrisa

Flashbackkel indítunk a pilot epizódból, majd menjünk is tovább, a helyszín Sockék előkertje, ahol épp Bennel játszadoznak légpuskával. A vadász az előbbi, míg a vad az utóbbi. Ez az fiúk, majd csak kiköt valamelyikőtök az ügyeleten (én Benre teszem le a voksom). Sárga taxi fordul be a garázs elé, és feltűnik a Nő, aki Sockot a „világra szabadította”: Sockmami. Könnyes összeborulás, a las vegasi vakáció jól sikerült. Nagyon jól . Vegas nemcsak Amerika játszótere, a szerelem is rátalál az emberre. Jelen esetben az ázsiai western-imidzses Morris képében. Sock lába alól kicsúszik a talaj, ez jobban sokkolta, mint egy kisgyereket, mikor megtudja, hogy a kisbabát nem a gólya hozza. Vágás, Sam és Caddy épp olvadoznak egymás tekintetében, az idilli hangulatot Sock zúzza atomjaira (előtte egy kis közjáték: Caddy megtalálta az anno Andynek szánt nyakláncot, s azt hiszi, Sam neki szánta). Sock lehuppan az ágyra a gerlepár közé, depressziós sóhaj, le van törve, mint a bili füle. Csak a barátai maradtak nekik. Ezentúl nem ő a férfi a házban, hanem valami szerencsejátékon nyert cowboy. Letargia a maximumon. Főcím.

Sock beeszi magát az Oliver családba, mindenki kénytelen az eszmefuttatásait hallgatni. Sajnos Sam az, aki ismét jól megszívta, lévén, ő együtt is dolgozik vele. Egyik pillanatban egy jól irányzott ütéssel véletlenül (!) megküldi Sockot, aki átrepül az egész parkoló felett. Újabb IK (mostanában mintha eltűnt volna, nem?). Andy egy kis munkahelyi csínyen töri a fejét, majd szemfényvesztés, s Devilfőnökkel a kikötőben ácsorgunk. Az eheti Szökevény hajdanán egy kannibál volt, legutóbbi áldozata egy immár fej nélküli csöves, akit épp akkor halásznak ki a vízből. Remek. A mólon egy lepusztult, önjelölt rocksztár próbál meg zenélgetni, Ördögpapának meg támad egy jó ötlete. Sikert ígér az excsajáról nyávogó gitárosnak, Ryannek, aki cserébe oda fogja adni a lelkét. Csak ő még ezt nem tudja. Megérintette a „15 perc hírnév” szele. Sam rosszallását fejezi ki, de nem tehet semmit. Az embernek szabad akarata van és a rock’n’roll eleve a Sátán zenéje. Touché.

Ugrás (Sam részéről inkább zuhanás) a WB-be, piros szalaggal átkötve felbukkan az Edény is. Besétál Caddy az áruházba, Andy pedig olthatatlan vágyat érez arra, hogy megismerje. Sam azt se tudja, mit csináljon zavarában. Andy sem, miután észreveszi a nyakláncot a lány nyakában. Caddy meggyőződése, hogy Andy ki nem állhatja – Sam jobbnak látja elmesélni az ékszer előtörténetét. Caddy elrohan, most mondjam azt, hogy nem meglepő. Baráti kupaktanács Sam magánéletéről, Sock ismét hozza a formáját. S még ott van nagy terveket szövögető Ryan is, aki alkut készül kötni Devilfőnökkel. Sőt, Socknak még a családi helyzetét is rendeznie kellene.

Séta a kikötőbe, hátha a megcsalt sztárocska még mindig a parton csövezik, és sikerül meggyőzni. Azonban csak hűlt helyét találják, s egy új koncertet kiplakátolva mindenütt. Ezek szerint Ryan egyenesen a végzete felé rohan. Este barátaink beiktatnak egy kis soul-huntingot: a kannibál Lélek talán a hullaházban lehet, mivel csak éjjel táplálkozik. Sock Josie ellopott belépőkártyájával próbál meg hivatalosnak látszani. A weapon pedig egy szigonypuska. Most látszatra is fegyver az Edény. A bejutás sikerül (mintha csak a Winchester-tesóktól lesték volna). De fél percen belül besétál egy fehérköpenyes doki, aki hidegvérrel buktatja le hőseinket: vagy kitakarodnak, vagy hívja a rendőrséget. Meggyőző érv.
 
 
 
 
 
Majd derült égből a villámcsapás, az úriember, aki kitessékelte őket az előbb, maga a Szökött Lélek. Neki jobban sikerült a megtévesztés. Kis üldözés a hullaházban, a Léleknek sikerül kereket oldania. Most már legalább tudjuk, hogyan is néz ki. Snitt, WB, feltűnik Devilfőnök, akit nem igazán hatnak meg Sam szavai Ryannel kapcsolatban. Az alku még nem kötetett meg, szóval próbálkozni még lehet. Ördögpapa tippet ad a Szökevénnyel kapcsolatban: mi lenne, ha elmennének meglátogatni az édesanyját. Egy anya mindig szívesen beszél az ő pici fiacskájáról. Nem is tévedett nagyon. Kis füllentés, és a szavak megállíthatatlanul folynak a nőből.
 
 
 
 
 
Socknak igencsak jól érzi magát, véleménye szerint Sockmaminak is hasonlóan kéne viselkedni, mint Lélelmaminak. Pitét sütnie, állandóan a kedvében járni – nem pedig hazaállítani valami csóri menekülttel kézen fogva. A tékozló fiú gyakran látogat haza, szóval talán a családi ház kertjében kellene csapdát állítani neki. Sockot meghatja ez a családi kötelék. Snitt, Sam beugrik az Arénában, ahol Ryan hangol a másnap esti koncertre. Senkinek nem jut eszébe célozni rá, hogy amit játszik, az nem zene, hanem zaj!? Teljesen fel van dobódva, de az álmélkodás közepette azért sikerül kinyögnie, hogy még nem írt alá semmit. Ám ha elétolnak egy papírhalmot, gondolkodás nélkül fogja szignózni. Sam minden erejével megpróbálja lebeszélni, de csak lekicsinylő pillantásokat kap. Ő eleget szenvedett, és ha a lelke megér valakinek egy teltházas koncertet, ám legyen. Tegnap egy homeless guy, ma egy rocksztár.
 
 
 
 
 
Devilfőnök feltűnik Sam kocsijában, háláját fejezi ki, amiért sikerült még elszántabbá tennie Ryant. Az emberek általában megijednek, mikor kiderül, hogy a Sátánnal készülnek üzletet kötni, most azonban ez az infó is ismert, az más kérdés, hogy nem a várt hatást hozta magával. Közelebb vitte őt az alkuhoz. Sam önbecsülésének utolsó darabkájától is búcsút vehetünk. A WB-ben Josie magánakcióban kezd, hogy kiderítse, hogyan is került elő az elveszettnek hitt igazolványa pont azon a napon, amikor Benék a hullaházban jártak. Átlát a szitán, de bizonyítani semmit nem tud, Samék pontos alibit raktak össze erre az eshetőségre. Legalább erre gondoltak.
 
 
 
 
 
Este Caddy és Sam a Téglaházban beszélgetnek, a lány szerint Sam még nem lépett túl Andyn, s ő nem akar holmi vigaszdíj lenni. Sam válaszul megcsókolja – kételyek eloszlatva. Utána a kis csapat Lélekmami házánál dekkol, várják a Szökevényt. Sock még mindig nem bocsátott meg az anyjának, kitart, vagy ő, vagy a cowboy. Sock bemegy a házba, hátha talál egy kis fincsi pitét. Ő mostanság ilyet úgysem kap otthon. Szembetalálja magát a Szökött Lélekkel, aki épp most végezte ki az anyját. Sock szemében ez megbocsájthatatlan bűn, márcsak azért is, mert ilyen anyára vágyik/vágyott ő is. Innentől kezdve ez már személyes ügy. Kis fight, Sam lép közbe, a világ ismét megmenekült.
 
 
 
 
 
Téglaház, Sam és Andy tisztázzák a nyakláncos bakit, Josie pedig kíméletlenül kimondja a valóságot: Andy még mindig szerelmes Sambe. A pultnál a kis csapat tósztot mond a néhai Lélekmami emlékére (ill. Sock mond búcsúztatót). Még a poháralátéteken is a nagy koncertet hirdetik, s Samnek támad egy ötlete, hogy hogyan lehetne mégis lebeszélni a tehetségtelen zenészt élete nagy hibájáról. Túllép hatáskörén, erre elvileg nem vonatkozik a szerződés. A koncerten már tombol a nép, beosonnak a színpad mögé. Megvan a terv: kiengedik az elfogott Lelket, ez kellőképpen realizálja majd Ryan számára, hogy mégsem akkora móka eladni a lelkét. Sock elterel, Sam pedig előadja a nagymenős monológot, egy húskoncot lóbálva a Szökevény előtt. Csoda, hogy Ryan elsőre azt hiszi, hogy ezek meghibbantak.
 
 
 
 
 
Az sem segít sokat, hogy a Lélek nem óhajt átváltozni, egy átlagember figuráját hozza. Ryan hippigyerek módjára közvetíti a „szeretet, a csak a zene számít” üzenetet, mikor a pokolfajzat leharapja a kézfejét egyik pillanatról a másikra. Szó szerint. Majd eliszkol. Így ér véget a világ dicsősége. Ryan sokkot kap. Sam ered a férfi nyomába, kis csetepaté a színpadon, majd immár másodszor is sikerül begyűjtenie a lelket. Vágás, kórház, Ryan ágyánál vagyunk, a kezét megmentették, de hogy gitározni az életben nem fog többé, az is biztos. Szerintem jobban járt mindenki. A közönség biztosan. Szerencsére Ryan semmire nem emlékszik – így nem kell Samnek magyarázkodni. Belül összetört, csalódott, de majd megbékél.
 
 
 
 
 
A kórterem ajtajában megjelenik Rachel, az excsaj, az elsődleges ihletforrás. Kibékül Ryannal, a néhai sztár élete rendbe jött. Belátta, hogy hibázott. Mindenki happy. Sock végre összeszedi magát és hazaköltözik az anyjához, elfogadja az új férfit a háznál. A vallomás után úgy néz ki, a rend helyreállt, ám jön a hideg zuhany: Sockmami közli, hogy fiacskájának ideje lenne önálló életet kezdeni, távol a szülői háztól. Magyarán kidobja, csak szép körítéssel. A szobája mostantól egy fazekas műhely. Hehe. WB – Caddy egy burkolt fenyegetéssel adja Andy tudtára, hogy hagyja békén Samet. Devilfőnök cseppet sem mérges Ryan lelke miatt, rövid jópofizás, majd az áruházban levő polcok feldőlnek, kis híján maguk alá temetve Samet. Ilyen, amikor csalódott. Hmm. Egy terápia nem ártana.
Címkék: reaper
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2008.06.09. 16:23:11

az nagyon állat volt amikor az alibiket sorolták.
pláne amikor josie eljutott sockhoz és ő már messziről mutatta és mondta a tutit:)))
süti beállítások módosítása