Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Narancsvidék 1x09 – A magaslat

2008. május 31. 11:02 - EasyFriend

Első nap a suliban. Valamiért a szülők azt hiszik, hogy a srácokat izgalommal tölti el ez a nap, az én emlékeim szerint inkább az undor a jellemző – vedd a hétfő reggelt és szorozd be százzal. A Cohen-konyhában is azt kérdezik a fiúktól, izgulnak-e, de ők csak arcokat vágnak – a "ki vág beszédesebb képet" versenyből Ryan kerül ki győztesen. Miért is izgulnának, mikor csupa Luke-hoz hasonló cukipofával tölthetik majd a napjaikat? "Ez az év talán jobb lesz, mint az előző" – mondja Kirsten, mire Seth: "Minden évben ezt mondjuk, aztán pár nap múlva valamelyik nagymenő vízipólós mégis telepisálja az egyik cipőmet..." Majd Sandy szúrós pillantására hozzáteszi: "Vicceltem, mindkettőt!"


Marissa és Summer is együtt kezdi a napot Jimmynél. Kedvenc munkanélküli balek szélhámosunk egy tál aktív szenet helyez az asztalra reggeli gyanánt, ami állítólag pirítós akar lenni. Na majd legközelebb! Marissa szenved, hogy mi lesz majd a suliban, Summer szerint nincs olyan, hogy rossz reklám, azaz Marissának a saját javára kéne fordítania, hogy most mindenki róla beszél. Szerencse, hogy már indulni kell, mert még pár órát doppingolnák egymást a szülők támogatásával, és az élettől is elmenne a kedvük.

Kedvenc palotánk, a Harbor gimi. A fiúk a vízipólósok, a lányok a cicababa egylet felől éreznek némi ellenséges fuvallatot. Summer elég hevesen kiosztja a pletykálkodó csajokat, aztán a felbukkanó Luke-ot is, aki váltana pár szót Marissával, de a lány nem akarja. Ryan most rögtön megszökne, de Marissa kedvéért visszafogja magát, és inkább tanítás után menne el vele valahova. Seth is elhívja Summert, de ő reflexből mond nemet, nagyon pörög a csaj.

Otthon Sandy a szörfcuccból menő öltönybe vedlik át, Kirsten féltékenykedik kicsit Rachel miatt, aztán ledönti az ágyra. Á, igen, üres a ház, most már érthető, miért voltak a felnőttek reggel sokkal jobban feldobva, mint a fiatalok. Sandy a fantaszikus beszélőkéjével teljesen kifogja a szelet Kirsten féltékenységének vitorlájából (ha szabad ilyen irtózatos képzavarral élnem). Mielőtt kibontakozhatna a pornófilm, belecsördül a telefon, Rachel hívja Sandyt, Caleb hívja Kirstent.


Seth tovább ostromolja Summert, aki viccesen sértegeti, mikor felbukkan Anna. Nagy ölelés Seth, gyilkos pillantások Summer részéről. Ő le is lép, Anna pedig kérdőre vonja Sethet, hogy mit lohol Summer után, így sosem fogja elérni a célját. Nagy nehezen lenyelve a röhögést, amit Seth dumája váltana ki belőle, megígéri, hogy segít neki meghódítani Summert.


Sandy a munkahelyén egy álommegbízatást kap Racheltől: egy szemét ingatlanmogul természetvédelmi területen akar lakóparkot és golfpályát építeni, meg kell őt állítani. És ki lenne más ez a görény, mint Caleb Nichol. Sandy tiltakozik az összeférhetetlenség miatt, de Caleb nem, sőt direkt Sandyt szeretné ellenfélként.

A suli tanulószobájában nagy a feszkó: Marissát a libák röhögik ki, Ryan és Luke pedig egymást méregeti a könyvek fölött, nem is lenne rossz egy kis asztalborogatós, könyvdobálós bunyó, de ezt a ziccert most kihagyják. Marissa a dirinél lemondana a diákelnöki (vagy milyen) posztjáról és a nyitóbuli szervezéséről, mondván, hogy már senki sem tiszteli, de az igazgatónő lebeszéli erről a lépésről, merthogy ettől nem lenne jobb a helyzet. Ryan így mégsem randizik Marissával, de nem is baj, mert Seth elfelejtett szólni neki a nyári kötelező olvasmányokról. Mikor a szemére veti ezt, Seth válasza egy megindító "bocsesz".


Másnap reggel Sandy nagyon el akarja mondani Kirstennek, hogy mi a helyzet a legújabb ügyével, de valahogy mégsem sikerül neki, sajnos. Csak annyit tud kinyögni, hogy egy "nagy formátumú ügyön" dolgozik.

Jimmy Cooperhez valaki hozzávághatott egy doboz müzlit, mert épp reggelizik, mikor csöngetnek. (Még pár nap, és talán a vajaskenyér is felkerül az étlapra!) Ajtót nyit, pizsamában, de csak Luke az, Marissánál próbálkozna megint bocsánatkéréssel, de Jimmy hamar lepattintja. Mikor Marissa meghallja Luke hangját, majdnem bebújik a kandallóba, ami talán kissé eltúlzott reakciónak tűnhet, de ne legyünk túl szigorúak, a lakás méretéből adódóan kevés jó búvóhellyel rendelkezik.


Ryan kitalálta, hogy focizni fog. Amellett, hogy ettől majd egyből keblére öleli őt a közösség, ráadásul egyszerre végez majd délutánonként Marissával, aki ugye elnökösködik. És akkor ő is a keblére ölelheti. Dupla öröm. Megvitatják ezt, és még ráadásul az is kiderül, hogy egy platformon vannak a "karamella kontra selyemcukor" kérdésben. Ez már túl sok egyezés ahhoz, hogy véletlen legyen! Ez a sors keze!

A tanulószobában Seth átadja az utolsó üres széket (ráadásul az Annával szomszédosat) Summernek, Anna meg csak forgatja a szemét, hogy hogy lehet ekkora lúzer. Aztán maga mellé invitálja, hogy osszák meg Anna székét. Ez már majdnem szex! Elkezdenek csacsogni Anna Tahitira tett vitorlásútjáról, ettől Summer ideges lesz, csak nem féltékenységet érzünk itt?

Sandyt az irodájában Kirsten fogadja, és egy papírzacskót vág hozzá "nesze az ebéded" kísérőszöveggel. Alighanem megtudta, mi is pontosan Sandy új, nagy formátumú ügye. Sandy poénnal oldja a feszültséget: "Hát, nem nagy adag!" Kis veszekedés után Kirsten elviharzik. Ryan a focipályán (európai fociról van itt szó, nahát), mondja az edzőnek, hogy csatár a posztja. Az szuper, tudod, ki csatár még? A csapatkapitány, Luke! Villognak a tekintetek, ahogy Ryan beáll.


Edzés után Luke ér oda elsőként az indulni készülő Marissához, és most végre beszélnek egymással, bár amit Luke kap, azt nem teszi a kirakatba. Marissa végre összeszedi magát, rázúdítja az összes sérelmét, már-már leüvölti a haját. Pedig azért kár lenne! Luke állja a sarat és elkezd nyavalyogni, hogy neki is milyen nehéz, amitől Marissa kicsit lecsillapodik, ekkorra ér ide Ryan, de nem veszik észre. Nem szép dolog hallgatózni, de ember legyen a talpán, aki ennek ellenállna. Megy a sírás-rívás, Luke megfogja Marissa kezét, aki nem tolja el magától egyből, feszült pillanatok, de végül Marissa elhajtja a búsba, Ryan fellélegezhet. Mégis, mire Marissa kiér, ő már sehol sincs.


Reggel Cohenéknél, Kirsten dühös, mert az újság címlapon hozza a családi perpatvart, valószínűleg Rachel szivárogtatott a sajtónak. Seth mindenáron beszélgetni akar Ryannel, így kiszedi belőle, hogy látta Marissát és Luke-ot, akik talán újra összejönnek. Ezek szerint Ryan csak a kézfogásig látta a sztorit, a lényeg kimaradt! Micsoda dráma! Vajon tisztázódik ez a tragikus félreértés? A suliban mindenesetre Ryan és Marissa is úgy tesz, mintha nem történt volna semmi előző délután, elég kínos beszélgetés.

A bioszlaborban Summernek nincs párja a békaboncoláshoz, kihasználná Sethet, hogy ne kelljen nagyon dolgoznia vele, de Anna közbelép: Seth már elígérkezett neki. Mikor Summer odébbáll a következő lúzerhez, Seth felfortyan, meg vagy te őrülve, ennél romantikusabb helyzetet el sem tudtam volna képzelni, te meg elbaltázod. "Figyelj és okulj, Cohen!"


A focipályára ma Marissa is ellátogatott, megnézni, hogy hogy sikerült Ryannek a beilleszkedés. Luke megy oda hozzá először, elnézést kérni az előző napiért, de amikor elröhögcsélnek a közös emlékeken (Luke utoljára a My Girl végén bömbölt ekkorát), Ryan ezt félreérti és támad a zöldszemű szörny! Mikor az edző a pályára szólítja őket, úgy intézi, hogy Luke és ő egy párba kerüljenek. A labdáért harcolnak, de Luke itt is gyorsabb, nemcsak Marissánál, Ryan pedig egy nem túl elegáns mozdulattal hátulról felrúgja. Hát ez nem volt úriemberhez méltó megmozdulás! Ryan talán még bele is rúgna kettőt a földön fekvő Luke-ba egy igazi utcai harcoshoz illően, de az edző közbelép és elküldi őt zuhanyozni. Alighanem ez volt Ryan életének legrövidebb edzése.

Sethnek a vacsoránál beszélgethetnékje támad. De miután Ryan nem szívesen beszél a fociról, és Sandy sem szívesen fejti ki, hogy milyen az új meló, Kirstentől egy pillantás is elég, hogy Sethbe fojtsa a szót. Vacsi után átjön Marissa, kíváncsi rá, hogy miért rúgta fel Ryan Luke-ot, Ryan pedig arra, hogy mi volt az a múltkor délután. Veszekednek, Marissa száján kicsúszik, hogy ez csak Luke és az ő ügye, Ryannek semmi köze hozzá. Így aztán arra jutnak, hogy ez nem fog összejönni, Marissa el.

Reggel Sandy megmossa Ryan fejét. Az edző panaszkodott, hogy Ryan tehetséges, de "szar a hozzáállása". Ryan ettől nem hatódik meg túlságosan, na persze, hát ilyen a hozzáállása, mégis, mit vártunk? Sandy helyrerakja, nem hiányzik a balhé, hiába van tele a suli gazdag seggfejekkel, meg kell állni, hogy beléjük ne rúgj. És különben is, Seth béna, most végre lenne egy fiam, akinek elmehetnék a meccsére, rám is legyél tekintettel.


A suliban Seth megosztja Ryannel életfilozófiáját: "Tapasztalatom szerint mindig kérj bocsánatot, akkor is, ha nem csináltál semmit, hátha akkor nem pisálják tele a csukádat. Ez csak egy metafora." Úgyhogy Ryan menne is bocsánatot kérni Marissához, de Summer most már tőle is védelmezi, és elvonszolja, mielőtt beszélnének. Nagyon beszédes, szomorú pillantásokat vetnek azért egymásra.

Este Sandy egy szép csokorral tér haza, Kirsten a medencében fojtja borba a bánatát. Sandy elnézést kér, de muszáj elvállalnia az ügyet. Elsimítják a konfliktust és biztosítják egymást arról, hogy a házasságuk ezt is ki fogja bírni. A fiatalok a nyitóbulira mentek, így övék az egész ház, Kirsten már épp berántaná Sandyt a medencébe heves csókolózás közben (újabb pornó-előjáték-fíling), mikor ismét megszólalnak a telefonok, persze ismét Caleb illetve Rachel. Hogy azért ne feledjék, gyötrelmes időszak előtt állnak.


OC fiataljai az iskolai évnyitó bulit sem aprózzák el. Marissa szervezésében gyakorlatilag felépítettek (vagy kibéreltek) egy vidámparkot. Seth és Anna valami célbadobósat játszanak, Anna első próbálkozásra telibe talál, mire Seth kedves bókja: "oké, te tuti leszbikus vagy". És észre sem veszi erre Anna arcrándulását, csak a közben megérkező Ryan. Seth elsiet beváltani Anna nyereményét, na és persze hogy pincsikutya módjára loholhasson egy kicsit Summer mögött. Ryan Annánál tudakolja, hogy hogy is vannak akkor ők Sethtel, de Anna azt mondja, benne Seth nem a nőt látja. Ryan meglátja Marissát az óriáskerékhez közelíteni, úgyhogy gyorsan lelép. Belebotlik Luke-ba (figyeljük, már megint ő áll közelebb Marissához, zseniális focista lehet, ha ilyen jól helyezkedik), és bocsánatot kér tőle a bunkó viselkedéséért. Luke nem szól semmit, nem tudjuk igazán, hogy azt fontolgatja-e, hogy megüsse-e Ryant, vagy csak nem jutnak eszébe a szavak, de aztán vet egy szomorú pillantást Marissára, visszanéz Ryanre és félreáll, nagyon beszédes és szimbolikus, ezzel a gesztussal simán nyerné a múltkori "beszédes nézés" versenyt Seth és Ryan ellen.

Ryan végre odaér Marissához, aki Summerrel szállna be az óriáskerékbe, de Summer inkább nem akar beleszólni kettőjük dolgába, így Ryan ülhet be a helyére. Ryannek húzós tériszonya van, így a komoly beszélgetés elé némiképp akadályt gördít, hogy nem kap levegőt. Anna lent lefizeti a kezelőt, hogy egy kicsit állítsa le a kereket, hadd dumálják meg a dolgokat egymással a srácok. Édes kis csaj.


Seth csak néz eme fondorlatok láttán, pedig még nem is sejti, mi következik: Anna "mondani akarok neked valamit" bevezetéssel szenvedélyesen megcsókolja. Seth most sem felkészültebb, mint a múltkor Summer csókjánál, most már teljesen össze van zavarodva. Summer is látja az esetet, ő is kővé dermedve figyel. Seth látja, hogy Summer látja, és megkérdezi Annát, hogy ez is a Summert féltékennyé tevő terv része volt-e. Anna szívszaggató mosollyal válaszol igent. (Azt ezek után mégsem mondhatja, hogy nem, te idióta barom.) Seth le is lép Summerhez, de aztán visszafordul, azt hisszük, valamit felfogott a dolgokból, de csak egy béna plüssállat-nyereményt ad Annának. Aztán Summerrel vattacukrozik és felül vele valami jó kis hányós mókagépre.


Az óriáskeréken Ryan mostanra gyűjtött össze annyi levegőt, hogy elmondja, bízik Marissában és szeretné, ha működne a kapcsolatuk. Marissa eleinte mosolyog Ryan szenvedésén (én mondjuk itt lökném ki magam mellől a pasi helyében), aztán megsajnálja és azt mondja, talán csak valami kis figyelemelterelésre lenne szükség. Megcsókolja Ryant, zene indul, és innentől aztán Ryannek mindegy, hol van, szinte azt se veszi észre, hogy a kerék közben körbeért, és kér még egy kört. És ezzel a szép szimbolikus egyszer fenn, egyszer lenn óriáskerék képpel búcsúzik a móka mára.

Címkék: narancsvidék
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tbestia 2008.06.03. 09:29:21

Anna még mindig rulez...
Mi az, rajtam kivűl más nem olvassa? Kezdek belterjessé válni...

EasyFriend 2008.06.03. 10:26:37

Á, még legalább hárman hozzászóltak rajtad kívül, ne légy igazságtalan velük! :-) Az én hibám is, a kissé rendszertelen megjelenés miatt, de remélem, ez lassan rendeződik.
A héten láttam Narancsvidék promót a Viasaton, ha jól emlékszem, szombat délelőttönként adják / fogják adni, tudja esetleg valaki, hogy honnantól? Bár sajnos nem valószínű, hogy épp az 1. évad közepétől, ahol most tartunk.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.06.03. 10:45:09

szerintem a viasaton most a 3. évad megy, ősszel jönnek a negyedikkel.

Tetem 2008.06.09. 11:35:00

Olvasom ám én is, csak nincs mindig mit hozzátenni. Tulképpen egyfajta dícséret ez, úgy jó az összefoglaló, ahogy van. :-D

Viasat a 2. évadot adja, csak belenéztem, láttam Lindsay-t... 3. évad későbbre várható.

tbestia 2008.06.17. 13:49:27

közben észrevettem, hogy Easy lelkesen kommentelget máshova, ezért nem írja a hogyvoltokat :)

EasyFriend 2008.06.17. 17:53:51

Hű, pedig ilyenkor direkt meghúzom magam, hogy ne érhessen ez a vád :-). Amúgy a következő már betárazva várja a megjelenését!
süti beállítások módosítása