Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x14 - Trespass

2008. május 26. 15:15 - Tipca

Ez az epizód a szokásos „ki a gyilkos” típusú horroroknak/thrillereknek állít emléket, s mint ilyen, természetesen egy félmeztelen, mindössze egy köntöst viselő, lefekvéshez készülődő nővel kezd, konkrétan Lanával. Fésülködés közben kedve támad nézegetni a kicsorbult vésőt (kiderült, hogy az egy véső!), amit a Kent farmról lopott. Kerreg a telefonja, MMS érkezett, egy kép, amelyen ő van a tükör előtt, amint a vésőt bámulja, és ami kábé öt másodperccel korábban készült. Lana betojik, nem is kicsit, bár ez esetben meg lehet érteni. Kirohan a folyosóra, ahol egyenesen Lex karjaiba szalad. Néhány pillanattal később már két biztonsági őr kutatja át a szobát, de sehol semmi. Lana, miután észrevétlenül sikerül eldugnia az asztalon hagyott vésőt, azt hazudja Lexnek, hogy talán csak képzelődött, az MMS-ről hallgat.

Chloénak viszont már mesél róla, miután áthurcolkodott hozzá. Lexnek ugyan el kellett utaznia, de a korábban látott két őr figyeli a Talont, nehogy bejusson valaki. Nocsak, olyan biztonsági őrök, akik csinálnak is valamit ebben a sorozatban? Ez bizony jelenthet valamit! Na mindegy, erről majd később, először Chloe is megnézi a fotót, és Lana elmondja, hogy Lexnek a feltehetően Clarkban kicsorbult véső miatt nem mutatta meg.

Clark az istállóban munkálkodik, éppen a lovat viszi be a helyére, mikor hazatér Martha a metropilisi gyermekalapítvány vacsorájáról, és elcsodálkozik rajta, hogy még nem végzett. Clark szerint jobb óvatosnak lenni, mert a Lana-Lex ügy miatt paparazzók ólálkodhatnak körülötte is. Chloe érkezik, és beavatja Clarkot a megfigyelési ügybe. Lenyomozta, az MMS egy Louie Esposito fedőnevű paparazzótól érkezett, és azt javasolja, hogy Clarknak beszélnie kellene Jimmyvel, hátha ő tudja, hol található a fickó. Clark kérdésére Chloe beismeri, hogy szakított Jimmyvel, és nagy nehezen azt is hozzá teszi, hogy Clark titka miatt. Végül Chloe figyelmezteti Clarkot, hogy Lana egyre közelebb kerül a titkához, szóval nagyon vigyázzon! Viszont megemlíti, hogy Lana védi őt Lextől, hiszen nem mondta el neki a véső esetét.

A leendő, de kétszínűségében már most is Luthor Lana otthon éppen Chloe számítógépén matat, de sajnos Clark aktáját jelszó védi, így semmit nem tud meg. Dühösen felpattan, de haragja gyorsan lelohad, mikor az ajtó előtt motozást hall. Konyhakést ragad, és kimegy, basszus! Ilyen idióta egy nőt! Odalent az egyik asztalon talál egy ajándékdobozt, benne egy szexi kombinéval, meg egy levéllel: „Szeretném, ha ezt viselnéd, mikor végzek veled…” Amikor ráadásul még egy fenyegető árnyékot is meglát a falon, több se kell neki, sikoltozva kiszalad a hátsó kijáraton, ahol viszont riporterek és csattogó fényképezőgépek hada várja. Szerencsére megérkezik az egyik őr, és bekíséri, mielőtt halomra késelné a pletykára éhes firkászokat.

Planet, Clark felkeresi Jimmyt, aki rögtön közli, hogy ő nem áll Clark és Chloe közé, de ha Clark egy ujjal is bántani meri a lányt, akkor vele gyűlik meg a baja. Clark csak mosolyog, és meggyőzi Jimmyt, hogy ő és Chloe csak barátok, szóval ugyan béküljön már ki vele, mert hülyeséget csinál. Miután ezt levajazták, Clark rátér az üzletre: meg kéne találni a paparazzót.

Lex a mobilján nézi a híreket, aztán kissé morcosan felhívja Bradyt, az egyik őrt, hogy nem azért hagyta Lanát a védelmükre, hogy aztán konyhakéssel hadonászva lássa őt újra a tévében. Brady hebeg valamit, hogy urai a helyzetnek, de Lex arra utasítja, hogy vigyék inkább Lanát a Luthor művekbe, ott biztonságban lesz. Persze, ahogy azt ő elképzeli, ugyanis Lana kerek perec kijelenti: ő inkább a Kent farmra megy, mert hogy ott keresnék utoljára, és ha ez az őröknek nem tetszik, tehetnek egy szívességet.

Martha szívesen fogadja a lányt, és be is költözteti Clark szobájába, ami kifejezetten kapóra jön a lánynak, mert amint magára marad, rögtön kutakodni kezd. Éppen rábukkan a pár évaddal korábban az űrhajó energiájától kifehéredett kriptonit nyakláncára, mikor megcsörren a telefon. Ismeretlen szám, akinek a gazdája nagyon náthás lehet, mert tiszta rekedten beszél. Mindenféle nyomasztó dolgot mond a lánynak, többek közt azt is, hogy előle még Clark Kent szobájában sem rejtőzhet el. Lanát ez kissé kiborítja, és még az sem imponál neki, hogy a hívó fél nagyon kedvesen hercegnőnek nevezi. Lana Brady után kiabál, de ekkor észreveszi, hogy az ajtó alatt valamiféle vörös folyadék csordogál be a szobába. Cseppet sem egyértelmű ám, hogy vér, Lanának meg kell fogdosnia a cuccot, ahogy a filmekben látta, utána nagy svunggal kitárja az ajtót. Hoppá, Brady hullája fekszik a folyosón. Na ezért kellettek az őrök! Áldozatnak! Lana éppen megkaparintja Brady stukkerét, mikor a telefon ismét megcsörren. Lana rákérdez, hogy miért csinálja ezt a gaz, aki azt feleli, hogy azért, mert Lana megérdemli. Egyre szimpatikusabb ez a gyilkos. Mindenesetre Brady ezt a pillanatot választja, hogy utolsó erejével a szívbajt hozzon mindenkire, még Lanára is, aki ennek örömére lebucskázik a lépcsőn.

A kórházban az a doki vizsgálta meg Lanát és a kicsit, aki az előző rész végén olyan sejtelmes dolgokat mondott. Mindketten jól vannak, ami egy ilyen esés után kész csoda. Az orvos mindenesetre gyorsan leszedálja Lanát, nehogy valami komplikáció lépjen fel. Ekkor érkezik Mack, a maradék őr, és a kórház régi szárnyában helyezteti el Lanát, ahol jobban el tudja látni a védelmét.

Clark és Jimmy Esposito irodájában talál jó pár cd-t tele Lana fényképeivel. Ez bizony gyanús, főként, mikor olyan fotókat is találnak, ami a Kent farm pajtájában sompolygó Lanát ábrázolja. Telefon, Martha értesíti Clarkot a történtekről, aki elhussan, ott hagyva csapot, Jimmyt.

Lana telefoncsörgésre ébred. A kórház régi szárnya tényleg elég régi lehet, minden le van fóliázva, ahogy a lány mezítláb a mobil keresésére indul. Megtalálja, Chloe az, viszont szinte még bele sem kezdenek a beszélgetésbe, mikor Lanára rátámad a vakus gyilkos, és villogva keresztülkergeti Lanát a kórházi szárnyon. Szerencsére megjön Clark lovag, és a falhoz vágja a fotóst. Kissé késve Mack is befut, és némi mogorva „még szerencse, hogy nem teljesítményre melózom” pillantásokat vetve Clarkra kiráncigálja Espositót (merthogy ő az) a szobából. Zavart hallgatás következik a két fiatal között, aminek egy fegyverdörrenés vet véget. A folyosón Mack kénytelen volt lelőni a paparazzót, mert az állítólag fegyvert rántott. De azért optimista az őr, így legalább vége van, és hazaviheti Lanát a Luthor kastélyba.

Lana már megint lángokat bámul. Mi van, nem fél ez, hogy bepisil álmában? Nem csodálkoznék, ha egyszer csak úgy, poénból rágyújtaná Lexre a házat. Na de addig még más van terítéken. Mack érkezik, közli, hogy Lex gépe már felszállt, de csak másnap érkezik, aztán amolyan „alkalmazott a főnökről, titokban” stílusban elmondja, hogy Lex nem tette jól, hogy ilyenkor itt hagyta Lanát. A lány ekkor még csak mosolyog, de mikor Mack megemlíti, hogy Lana más, mint Lex többi nője, akkor már nála is kiborul a bili. Hát még akkor, amikor Mack egész egyszerűen lehercegnőzi. Bazz, fuss, Lana, fuss!

Mack beismeri, hogy napról napra figyelte Lanát, és hogy azt a bizonyos fotót is ő készítette róla a tükör előtt. Bradynek azért kellett vesznie, mert rájött, a gyilkos az őrök közül valaki. Esposito szerepe annyi lett volna, hogy Mack majd jól megmenti Lanát tőle, és akkor Lana észreveszi Macket, és lesz nagy lamur, csak hát Clark szépen beleköpött a (S)Mack levesbe. S hogy az egészet miért? Azért, amit már én is többször említettem: Lana túlzottan kezdett Luthor módjára viselkedni, és ez nem nagyon tetszett Macknek. Lana úgy tesz, mintha ez imponálna neki, ám mikor Mack közelebb lép, hogy megsimogassa őt, kíméletlenül leüti őt egy üveg piával. Innentől a rész Sikolyból átcsap Ragyogásba, a feldühödött Mack lekapja a falról a dísz harci baltát, és azzal kezdi kergetni Lanát, még ajtót is tör vele, mint anno Jack Nicholson.

Clark és Chloe Esposito fényképalbumát nézegetik Lanáról, mikor Chloe felveti, hogy Lana talán azért akart a Kent farmon bujkálni, hogy majd ott kikémleli Clark titkát. Clark éppen elszörnyedne ezen, mikor érdekes fotókra bukkannak a Lanások között – olyanokra, amelyek a gyermekalapítvány vacsoráján készültek. Csakhogy az a vacsora pontosan akkor zajlott, mikor az MMS-ben küldött fénykép készült Lanáról, így azt nem fotózhatta Esposito.

Mack egészen a tetőig üldözte Lanát, aki, mivel onnan nincs kiút, kénytelen megverekedni vele. Átlöki őt a tetőablakon, de arra már nem gondol, hogy ezzel egy időben valahogy távolabb kerüljön a férfitól, így az megragadja a kezét, és magával rántja. Lana szerencséjére Clark lent áll az ablak alatt, és elkapja őt. Mack már nem ilyen szerencsés. Lana megkérdezi, hogy mindazok után Clark miért vigyáz még mindig rá, mire Clark azt feleli, talán azért, amiért Lana is próbálja óvni.

Planet. Jimmy kicsit neheztel Clarkra, amiért az szó nélkül ott hagyta Esposito lakásán. Clark felcsapja az adut: mikor megtudta, mi történt Lanával, rögtön oda akart menni. Miután hosszan Chloéra mered, Jimmy beismeri, hogy megérti. Kínos hallgatás következik, majd Clark magára hagyja Jimmyt és Chloét, akik pár mondat után könnyben úszó szemekkel jönnek újra össze.

Lana békésen csicsikál az ágyában, ami azért az előző éjszaka történtek után nem kicsit durva. Arra ébred, hogy Lex áll az ágya felett. A szokásos köszöntés után Lex rögtön azzal jön, hogy értesülései szerint Lana nem volt a Luthor művekben, de akkor mégis hova ment? Lana bevallja neki, hogy inkább a Kent farmra költözött, de csakis azért, mert ott úgysem keresnék. Lexnek ez elég, jön a kötelező záróbeszéd: bízom benned, szeretlek, na csá! Lana reggeli előtt még egy pillantást akar vetni a csorba vésőre, csakhogy az eltűnt a fiókból. Lehet találgatni, hogy ki vette el onnan!

Lex olyat tesz, amit már régóta nem, meglátogatja Clarkot a pajtában. Első sorban, hogy felhánytorgassa, hogy mikor legutóbb itt járt, Clark majdnem megölte, másodsorban pedig, hogy átnyújtsa a meghívót a lagziba. Lex két okból akarja meghívni Clarkot, mert Lanának még mindig sokat jelent, és mert látni akarja az arcát, mikor végignézi, hogy miről mondott le. Clark köpni-nyelni nem tud, Lex pedig egy diadalmas mosollyal sétál ki a színről.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása