Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x08 - Meet Kevin Johnson

2008. május 25. 22:05 - sixx

Ha az előző részt nem látta volna valaki: Májkül él és virul, mégpedig a hajón, a sziget partjainál, csak most Kevin néven haknizik és imádkozik, hogy Szájid ne köpje be. Ismerjük továbbá az Oceanic6 teljes stábját, azaz Dzsekk, Katinka, Szán, Szájid, Hörli és Áron, a kisember jut ki, Dzsinnek meg sírköve is van, és Szán nagyon síratta. A mai epizód félévzáró, mer' az AXN elteszi a szigetelést nyárra, lesz helyete Eli Stone, yay. Az előző részek tartalmából montázsból kiderül Májkül összes gaztette, árulás, emberölés, tán még paprikát is hamisított ez a fószer, a szeme se' áll jól.


Ádörfalván nyitunk, ahol kissé fagyos a hangulat, mert Ben már nem fogoly, hanem az I. Szigetdiktatúra rendes tagja, köszönhetően Lokkbácsinak, aki úgy gondolja, hogy pont most jött el az idő arra, hogy mindent kitálaljon, amit megtudott Yodától meg Májlsztól, aki ugyan meg van kötözve, de a grábátot kivette a szájából a kopasz. Nem vagyuk barbárok, mi? Szójer, Alex, Russzó, Kárl, Hörli és Kler is megtud mindent, pl. azt hogy a hajó Benért jött, de nem adhatják ki, mert akkor a hajósnépség kinyír mindenkit a szigeten, és Ben azt is megjegyzi, hogy a kém a hajón Májkül. Szójer kiakad.

Ugrunk a hajóra, ahol a kapitány éppen félig agyonver valami fószert a fedélzeten, és hozzá cuki ausztrál akcentusban üvölt, yeah. A verés azért kell, mert a legénység háborog, és meglógna a hajóról, ami annyira nem jó ötlet (vö. Minkowski esete az agyvérzéssel). Majd ha a motort sikerül visszabuherálni normál állapotban, akkor elmegyünk. Dezmond mindeközben aggodalmas arcot vág, ami vagy fontos, vagy nem, soselehessentudni, mi szólunk. A fedélzetet megint Májkül mossa fel, de most nemigen ússza meg a konfrontációt, mert Szájid kérdezgetni akarja, Miért vagy itt, kisköcsög? Meghalni, mondja az, és jön a főcím.


Ádörfava, Lokkbácsi vs. Szójer, 2. menet, a macsóember ideges, hogy a kopaszember csak nem mondott el mindent, mi van például a 3.2 millióval, amit a kínai nyikhaj kért Bentől, he? Lokkbácsi nem tartotta említésre méltónak, hiszen a sziget bankja bezárt, honnan szed Yoda pénzt? Májlsz csak röhög, bazmeg, ti annyira hülyék vagytok, egy hónapja félholtra vertétek a palit, egy hete pisztollyal fenyegettétek ÉS majdnem agyonvertétek, most meg ott zabál a lakásban, MANIPULÁL BENNETEKET, MINT AHOGY MINDEKIT, TI SZERENCSÉTLEN MARHÁK. Szójer kétkedő bár ulltrakemény arcot vág, Lokkbácsi meg somolyog, ahogy szokta. Ben a "lányával" és Russzóval beszél, ad nekik egy térképet, ami alapján megtalálják a Templomot, ami az utolsó biztonságos hely a szigeten, de csak az ádöröknek való, nem a parti népségnek. Ben szerint Russzónak, Alexnek és Karlnak indulnia kell a Templomba, mert ha nem mennek, akkor itt halnak meg, oszt jónapot. Ben, Ben, csak nagy geci vagy te, bezzeg Lokkbácsinak nem szólsz.


A hajón Szájid és Dezmond úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy Májkülből kiverjék az igazat, és lemennek a gépházba, ahol az éppen a motort buzerálja, és még neki áll feljebb, minek jöttetek ide, köcsögök? Szájid megrázza, mint Krisztus a vargát, Májkül, tied a színpad, mit mutatsz ma este nekünk? Jöhet a flessbekk, amire már úgy vártunk. Muhaha, ha valaki azt hitte, hogy ez úgy lesz, hogy vissza a szigetre, a mólóhoz a második évad végén, az tévedett, egy koszos lakásban vagyunk, ahol Májkül éppen körmöl valamit, és nem tűnik túl boldognak. Vólt képét meglátva még szarabb kedve lesz, és elindul a gettóban, autóba ül (ez is roncs), és ezerrel belehajt egy konténerbe, de nem murdel meg. Vaddöfakk?


Kórházban ébred, tulajdonképpen szarrá törve, és a nővérke képében Libbyt látja, a nőt, akit lelőtt a szigeten. Ez csak látomás, az igazi nővérke egy másik csaj, aki mondja neki, hogy rohadt nagy szerencsével úszta meg a balesetet. A mellére egy búcsúlevelet tűzött, Vóltnak címezve, Májkül szuicid hajlamai és lelkiismeretfurdalása egyértelműen bizonyságot nyert. Vágunk, Májkül a muternál van, ahol Vólt pocol, de nem akar az apjával találkozni - ezt mondjuk megértem. A mama gyorsan válaszol a kommentelők kérdésére: eltitkolták, hogy megúszták a balesetet/kijutottak a szigetről, mert csak. És a nevüket is meg kellett változtatni. Vólt pedig rémálmoktól gyötört gyerek lett, (life IS a bitch) aki az ablakból megnézi a fatert.


Májkül romlásba vezető útja egy zaciba vezet, ahol Dzsinn aranyóráját pisztolyra cseréli, ha már kocsival nem ment, majd a pisztoly, ugye. Megtölti, zihál, alig várja már, hogy vége legyen, de nem hagyják, mert a sikátorban megjelenik ZZTop, a szakállas gyerekrabló a szigetről (akit a 3x23-ban Szójer kinyír), és viccesen az időt kérdezi, tuti követte a zaciba. Májkül persze ráismer, és kiakad, miafasz? Mi is ezt kérdezzük. Mire Tom (ez a neve) elmondhatná, hogy mit akar, Májkül le akarja lőni, aztán egy letört nyakú üveggel leszúrni, izgága ember ez. Tom mondja neki, hogy ne ugráljon, és főleg ne izéjjen már ezzel az öngyilkosságosdival, mert nem fog öszejönni. Megtudjuk, hogy miért rühelli Vólt az apját - mert elmondta neki, hogy két nőt is lelőtt. De hiába akar öngyi lenni a nagy depiben, a sziget nem ereszti. Mert szüksége van rá.


Májkül persze nem hisz neki, otthon kipróbálja a pisztolyt, de a fejbelövés befuccsol, pedig a fegyvert töltve van. Még egyszer nekilát, csak nem megy, a tévében meg közben megmutatják a 815-ös roncsait, a hullákkal, amiről ugye Májki tudja, hogy hamis, így felkeresi Tomot a szállodájában. Tom bácsi éppen a fiúbarátjával hetyeg. Teccenek emlékezni a 3x01-re, amikor Katinka a zuhanyzóban kissé szégyelli magát Tom előtt, az meg mondja, hogy "nem vagy a zsénerem"? Na, itt a válasz. Májkül ideges, mit keres a repülő a tenger fenekén? Widmore odatette, mert nem akarja, hogy rátaláljanak a szigetre. Májki kétkedik, erre Tom mutat neki egy dossziét, benne egy thai temetővel, ahonnan a hullák szérmaznak, meg egy megrendelőlapot, amin a gépet szerezte be, és így tovább. Májki kérdése: mit akartok tőlem? Épülj be Widmore hajójára mint Kevin Johnson, mert Widmore mindenkit ki akar nyírni a szigeten, te meg felrobbantod a hajót, oszt akkor feloldozást nyersz.


Ugrunk Fijire, Májkül beáll matróznak, találkozik Naomival, Májlsszal meg Minkowskival, és várja egy nagy láda, amiről eddig nem tudott, de tele van szerszámmal, meg van benne egy bomba is a biztonság kedvéért. Tom felhívja, várj két napot, és majd csak akkor nyisd ki a ládát. Utána majd megtudod mit kell tenned. Útközben Lapidus is feltűnik, aki vitatkozik Naomival egy sort, stb. Kellenek persze ezek a jelenetek is. Lapidus elmeséli neki a 815-ös történetét, mármint azt, hogy a roncs nem is igazi, stb. MiszterKeamy a hajón már korábban is gyökérként viselkedett, lövöldözött, meg ilyesmi, és ez győzi meg Májkült arról, hogy csak fel kell robbantani a hajót. Előveszi hát a bombát, és már be is kapcsolná, amikor megjelenik Libby szelleme, és szól neki, hogy ezt most kurvára nem kellene, de Májkül besokallt, elege van a szellemekből, a lelkiismerete buzerálásából, benyomja a piros gombot (execute van ráírva, hehe), de a bomba nem robban, hanem kiad egy üzenetet: Még ne.


Ugrunk az időben, Minkowski barátkozik Májküllel, akit éppen hívnak a szárazföldről, mégpedig Vólt. Persze nem ő az, hanem Ben, mert Ben egy geci. A szigetről telefonál, ennyit arról hogy nem lehet kommunikálni a külvilággal. Ben közli Májküllel, hogy a hajón vannak ártatlanok is, és Ben nem öl ártatlanokat, nem úgy, mint Májkül, aki ugye legyakta Libbyt meg Analúsziát. A feladat: írja össze a hajón tartózkodók nevét, azt majd mondja el Bennek, utána verje szét a rádiót és a motort is, így a hajó nem ér el a szigetre, és minden oké lesz. Májki belemegy, mire Ben azt mondja neki, hogy akkor most már te is a jók közé tartozol.


Jelen, Szájid is végighallgatta a történetet, és megdöbbenve hallja, hogy Májkül beállt Ben seregébe. A reakció gyors, pofánvágja, és viszi a kapitányhoz, ahol beköpi az egészet, aztakurva, Szájid, jól belefingottál a nulláslisztbe bazmeg. Ugrás  a szigetre, Russzóék mennek  a Templom felé, de csak egy ideig, mert réjuk témadnak, és lövések dörrennek, Russzó és Karl meghalni látszik, Alex éppen még nem, de nem túl rózsás a helyzet. És mikor van vége az epizódnak? Most. Szeptemberben találkozunk.

Címkék: lost
35 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem Penny hajója 2008.05.25. 23:23:46

Tyűha... ez igen. Ütős epizód volt.
Ben szépen lelövette Aleksz pasiját, meg a Franciatyúkot. Kellett neki kijönnie a vackából.

Ámerikában most hányadik résznél jár a harmadik évad?

BruceWayne 2008.05.25. 23:26:54

nem bizony :-)
Jú Esz end Éj-ben finálé jöv héten (13-14.rész)

Slugger 2008.05.25. 23:41:33

Nem Penny hajója 2008.05.25. 23:23:46

Azt honnan veszed, hogy Ben lövette le? Egyáltalán miért tette volna?

kla 2008.05.25. 23:49:16

Nyilván az az egyik lehetőség, hogy Ben tette. A másik, hogy a hajósok, a harmadik meg, hogy egy eddig ismeretlen csoport. Ne lőjük le azoknak, akik még nem látták az évadot.

Nem Penny hajója 2008.05.26. 00:04:50

Bocs, tényleg negyedik évad... :)

Szerintem tuti Ben lövette le őket. Olyan kis hamiskásan nézett, amikor elküldte őket a templomhoz. Ja, és furcsa, hogy éppen a "lányát" nem puffantották le.

Nem Penny hajója 2008.05.26. 00:05:52

kla: én nem láttam, csak tippelgetek

kla 2008.05.26. 00:51:12

Tudom, csak úgy általánosságban mondtam.

Porcelán az elefántboltban 2008.05.26. 01:56:51

Tök jó, hogy Bent végre szabadon engedték, így most megint be tudta lőni szép tüsi-zselésre a haját.
:D

sélli_ 2008.05.26. 09:39:05

No, ez ismét egy 9/10-es rész volt... hogy lökődnének bele a liftaknába, akik kitalálták, hogy szeptemberig szünet!!!
Most akkor ez a Szájid beköpi Májkült című történet azt jelenti, hogy ITT Szájid még nem volt Ben embere...? vaaaagy már Bennek dolgozott, de ez valami 'terv' része..??
És kik lőtték le Russzóékat???
És Májkül miért nem tud meghalni???
És most akkor Walt mégsincs a szigeten, és a Kopaszember csak haluzta amikor meglőtték, vagy az is visszakerült valahogy???!!!
Már megint nem értek semmit!:)))

Gabba 2008.05.26. 09:45:46

Bennek lassan az összes zúzódása begyógyul, lassan megint meg kéne vernie valakinek...

Flankerr 2008.05.26. 10:09:11

- Hogy kik lőtték le Russzóékat, ki fog derülni a következő részekből.
- Májkül jó kérdés, a sziget nam hagyja meghalni talán, mint Locke-ot.
- Mint tudjuk látomásként (Ekonak a tesőja, Hurleynek Csárli, és még sokan mások) sokan megjelentek már másoknak, így ebből nem lehet szerintem levezetni hogy Walt a szigeten volt vagy van.

sélli_ 2008.05.26. 10:16:30

'- Hogy kik lőtték le Russzóékat, ki fog derülni a következő részekből.
' Télleg??? Nem mondod komolyan...! Végül is, már csak 4 hónapot kell várni :((

Mathiask 2008.05.26. 10:23:38

Én csak azt nem értem, hogy ha Májköl ekkora jó arc, hogy segíteni akar a maradék ósöniknek akkor miért nem mondta el a szárazföldön mindenkinek, hogy biza az O815 kurvára nem ott van ahol találták. Persze tudo, mert akkor kiderűl hogy gyilkos, de nem mindegy neki, úgy is ki akar nyiffanni. De legalább a voltnak lehetne ennyi esze. Nagyon ki van találva a lost, hogy izgi legyen, de a szereplők emiatt idiótán(nem életszerűen) viselkednek. Valahol hallottam, hogy egy jó film úgy kezdődik, hogy a szereplők karakterét jól kitalálják, belerakják egy helyzetbe őket és onnantól már jóformán a karakterek írják a történetet. De ebben a Lostban mindenki irracionálisan viselkedik.

patricica 2008.05.26. 11:19:01

Mathiask, sztem csak az lehet a magyarázat, h folyamatosan írják a sorozatot, még ők sem tudják mi lesz a vége. Nem csíptem emiatt én sem a losztot, de ez az évad nagyon tetszik. (Mondjuk mivel nem láttam az előzőkből minden részt, fogalmam sincs, milyen két nőt lőtt le Michael meg hogy volt olyan hogy a gyerekrablót megölték...)

off
Mivel eléggé megemelte a pulzusomat ez a rész, nem tudtam menni aludni, megnéztem Eli Stone-t, és nekem bejött. Pont ilyen kis kellemes izé hiányzott a lelkemnek vasárnap éjjel.

f3 2008.05.26. 11:39:40

Eli Stone-ból lesz Hogyvolt? Mert én is elég magas pulzussal fejeztem be a LOST-ot és utána belekezdtem. De egy negyed óra után belealudtam.

Savafan 2008.05.26. 12:27:21

az tetszett, hogy franciatyúk az egész sorozat alatt a hátán cipelte a puskát, szerintem azzal is aludt de amikor nagyon kellett volna akkor is ott maradt:) így jár aki nem egy lucky luke..
egy tipp a 3 évad végéhez. nem lehet az, hogy májkülnek aztán a szigeten végre sikerül meghalnia és a kis koporsóban walt lesz? ő rá nem sokan mennének, mégiscsak májkül fattya:)
de a kis felirat nagyon ott volt. mint az egyik ágyugolyó futamban amikor roger moore az anyjára fogja a pisztolyt, mert kiderítette, hogy titkosügynök és a pisztolyból egy BUMM zászlócska jön ki:))

és sixx! a májkül tied a szinpad, ma mit mutatsz nekünk, zseniális volt!!!!

Savafan 2008.05.26. 12:39:14

illetve még annyit, hogy emlékszünk az ádorfalvi eseményekből olyanra, hogy nem a nagy tom verte éppen szójört?
mert nekem úgy tűnt, hogy az a faszi mindenhol ott volt. akkor mivel ment el a szigetről ilyen hosszú szállodai kikapcsolódásra? és mikor? vagy ben bizonyos meberei ki-be járkáltak a szigetről?
érdekes...

sélli_ 2008.05.26. 12:42:05

Savafan, még a legeslegelső tippem Walt volt a koporsóra, de egyből le is beszéltem magam 2 dolog miatt: 1)a koporsó kicsi, Walt meg már 'megnőtt' útközben. 2) Walt temetésére elment volna Jacken kívül még más is...!!!

achillan 2008.05.26. 12:47:46

Lássuk csak...
Ben a sziget érdekében kivégezteti még a saját embereit is,akik vélhetően ártatlanok és vakon engedelmeskednek neki úgy,hogy egy sosem látott misztikus személyre hivatkozik,de az ŐSELLENSÉGE által küldött személyek életét megkíméli,pedig tudja vagy sejti,hogy azok rossz szándékkal érkeznek.Kézenfekvő!

Savafan 2008.05.26. 13:05:44

sélli, úgy gondolod, hogy walt-ot komálták annyian? pláne, hogy mint megtudtuk összvissz 6 ember élte túl. és titkolni kellet, hogy ő kicsoda.
és a 6-ból szán ázsiában van. szájid valahol a világban gyilkol éppen, katinka őrlődik a sitt és a szabad világ közt, hörli pedig vagy diliházban van vagy ázsiában vigyáz szánra. áron meg azt se tudja ki fia borja a walt. viszont más kistermetű nem jut eszembe. de ról azt hittem kiírták.

sélli_ 2008.05.26. 13:10:15

Jó, jó, de nem útálták Waltot. Miért útálták volna? Ha Jack full bekrétázva el tudott menni a ravatalhoz, (sőt addigra már Katinka is régen kint volt a sitt projektből, hiszen addigra Jack már szakállas-Jack lett, tehát bőven utána játszódik,) akkor a többi 4-5 is el tudott volna menni, ha akar. Nem tom... ezt sem :))

candyperfumegirl 2008.05.26. 13:13:05

Na jó, de Walt temetésére egész biztos, hogy elmenne a nagyanyja, ha más nem is.

f3 2008.05.26. 13:15:23

Félbevágott Lokkbácsi a koporsóban? :)

sélli_ 2008.05.26. 13:18:36

f3 :))) Vagy a Berci-klón kutya is lehet...

Savafan 2008.05.26. 14:06:36

nagymama addigra már a múlt, szerintem:)

f3 2008.05.26. 14:11:20

Berci. Ez nagyon kemény. Lehet lesz egy BarátokKözt/Lost közös epizód? :) De ne menjünk bele, hogy abban mi lenne. (Magdi anyus megneveli Bent pl...). Najó... öbb komolyságot. Mégiscsak ez a világ legjobb sorozata.

mamabing 2008.05.26. 14:37:44

Basszus, nem hiszem el, hogy kinyírták Rousseau-t!!! Az a nő mindent túlélt a szigeten, pont most mondtak csődöt az ösztönei?? Biztos, hogy a gülüszemű keze van a dologban grrrrr.
Ezt az agyatlan Michael-t meg úgy manipulálja, ahogy akarja. Sayid viszont annyira coooool...Dez meg egy isten.

kla 2008.05.26. 15:17:01

achillan: Nem hinném, hogy meg akarná őket kímélni (felejtsük el az "én nem ölök ártatlanokat"-kamut), csak először meg akarja tudni, hogy mégis kicsodák. Charlotte-ot is le akarta lőni az első adandó alkalommal.

Dark Wolf 2008.05.26. 18:43:48

Rousseau-t soha, de soha nem fogom megbocsájtani a drága Lindeloféknak. :)

sélli: Sayid itt még hogy lett volna Ben embere? Teljességgel logikátlan lenne.

kla 2008.05.26. 19:18:37

Lindelofék mentéségére: Mira Furlan akart kiszállni a sorozatból. (mondjuk meg is értem, mert a 3.-4. évadban sokat szerepelt, tehát sok időt töltött Hawaii-on, viszont alig volt valami szerepe) Attól még biztos vagyok benne, hogy fb-ben még viszontlátjuk.

sélli_ 2008.05.27. 11:43:42

Dark, ugyan ugyan, 'Sayid itt még hogy lett volna Ben embere' Simán... :) Lostnál sosem lehet tudni, arról nem beszélve, hogy pár résszel ezelőtt Sayid beszélt négyszemközt Bennel... na OTT simán beszerválhatta például... de lehet, csak haluztam az egészet :))

Rousseaut én is nagyon sajnálom, jó volt ez a zizi francia tyúk karakter.. mindig jókor jó helyen bukkant fel! Bár, még egyáltalán nem biztos, hogy meghalt...!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.06.02. 13:24:11

Jól kibabrált velem az AXN. POnt ezt a részt nem tartotta érdemesnek arra, hogy a következő pénteken megismételje, így csak innen tudom, hogy miről volt szó... Remélem a folytatás előtt lesz egy felvezető ismétlés (mondjuk napi darálásban)...

Quentin Montargis-ból 2008.07.05. 13:49:47

ZZTopot télleg kinyiffantotta James Ford, akkor most hogy a bánatba staying alive?

kla 2008.07.05. 16:32:37

Nem "staying alive", hanem csak visszaemlékezésben szerepel.
süti beállítások módosítása