Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x10 - Készpénzkivétel

2008. május 24. 13:03 - Sonrisa

Elöljáróban csak annyit, hogy ettől a résztől kezdve számíthatjuk azt, mikortól megtörik az eddigi sztori-séma, új szereplők bukkannak fel, új szálak jelennek meg, eddigi mellékszálak válnak majdnem főszállá, és most már nemcsak a soul-hunting a kizárólagos feladat. Ha valaki elkezdett érezni egy viszonylagos hullámvölgyet (jómagam is), jelentem, annak vége.

Nyitásként a kis csapat épp egymást gyilkolja, de csak egy videojátékban. Csörren Sam mobilja, hadoválás kíséretében lelép – azért, hogy titokban Caddyvel találkozhasson. Ő az a lány, akit az előző rész végén láthatunk kb. 20 mp erejéig. A lány késett egy picit, épp elhalálozott egy családtagja: Walter, az aranyhal. Rest is peace. Akit/amit nem restellt elhozni a kvázi randira. Bogaras a csaj, vigyázz Sam! A lány elmegy lehúzni a WC-n az aranyhalat, addig felbukkan a fél órával azelőtt lekoptatott Sock és Ben. Meggyőződésük, hogy Caddy El Diablo ivadéka, és nem lenne túl szerencsés összejönni vele. Ők csak vigyázni akarnak Samre. Áh, a féltő barátság, mily megható. Főcím.

A WB-ben Sock épp azon ügyködik, hogy minél nagyobb kárt okozzon a cégnek – ezért mindent 2 centre áraz le. Ügyes. Megjelenik Andy, aki kicsit meglepődik, mikor kiderül, Sam becsajozott. Benék meggyőződése továbbra is az, hogy van vérrokoni kapcsolat Caddy és a Sátán között. Sam épp telefonszexszel(ne) Caddyvel, mikor kiderül, hogy csak Devilfőnök szívatja. Ő is furcsállja Sam ízlését. Rátérnek a munkára, az eheti szökevény hajdanán bankrabló volt, de összeveszett a zsákmányon a társával és agyonlőtték egymást. A pénzt akkor nem találták meg. Johnson visszatért, s vad költekezésben kezdett. Piti ügynek tűnik. A kis csapat nem is lacafacázik sokat, este már a kérdéses ház előtt dekkolnak, harcra készen. Az aktuális weapon egy ezüst öngyújtó. (tiszta Harry Potter, talán Dumbledorenak volt ilyenje)
Bekopogtatnak a házba, a Szökevény Lélek pedig bedől a hülyeségnek, beengedi őket. Szórja a pénzt, tud élni, Sock is megjegyzi. Sam hirtelen elkapná, de az öngyújtó csődöt mond, a Lélek erre átsétál a falon a másik szobába. Mégsem lesz olyan egyszerű, mint gondolták. Kis hajsza a lakásba, Johnson megpróbálja megvesztegetni őket, Sam végre tudja használni az Edényt, elkapják, mindenki boldog. Egy szekrényi pénz, szó szerint egy szekrényi pedig ottmaradt parlagon. Na most mi lesz? A weapon lepasszolása azonban nem megy könnyen, Gladys nem veszi át, de persze nem mondja el miért, egy papírnyomtatványt ad fellebbezés esetére. Ilyet lehet? Ezek szerint igen. Ben és Sock a többtáskányi pénz bűvöletében vannak, miközben Sam valami jókisfiús sódert nyom a becsületről. De a pénznek jelenleg nincs tulaja. Olyan, mintha az utcán találtad volna.
 
 
 
 
Sam és Caddy randiznak, éjszakai sétálgatás a városban. Kiderül, hogy a lány soha nem ismerte az apját, a sztori szerint egy zenész az, akivel egy turnén gabalyodott össze az anyja. A téma persze kicsit érzékenyen érinti őt. Kit ne érintene? Vigasztalásképpen Sam vesz egy úgy aranyhalat a lánynak. Vágás, WB, ahol Sam előadja a semmihez nem értő alkalmazottat. Szerencse, hogy Ted nem látja. A műszaki osztályon Ördögpapába botlunk, aki közli, hogy eléggé slendrián munkát végzett Sam a lélekvadászaton. Az egyik tettes, Paul még mindig szabadon van, ezért nem vette át Gladys az edényt. Paulnak is megvan ez a falon átmászkálós képessége.  Búcsúzul még Devilfőnök is felteszi a kérdés: Mi a francért nem költöd el azt a tonna pénzt, amikor nincs tulajdonosa???
 
 
 
 
Sock és Ben már megkezdték a pénzszórás, Sam hegyibeszédet tart arról, hogy ez tönkreteheti a barátságukat. A lelkifröccs után elindulnak, hogy begyűjtsék a másik szökevényt is. Ben utánanéz a régi bankrablások aktáinak, míg Sock bevallja, hogy nem csak a platina övcsatot vette (ami egy bazi nagy $-jelet mintáz. Cool!) – a harmadik világba küldött segélyszállítmányban nincs ennyi cucc, amit ő felhalmozott. De van egy nyomós érve minderre: anno, mikor még együtt volt Josieval, volt egy tűz a házában. Amit ő okozott, persze erre sosem derült fény. S mindaz, amit beszerzett, azok a dolgok, amelyekben a tűz kárt tett. Imádnivaló, nem? Sam is áldását adja a jócselekedetre. Melynek nem titkolt célja az, hogy esetleg újra lesz valami Sock és Josie között.
 
 
 
 
Befut Ben, s nem szolgál jó hírekkel: nem egy bankrablópárosról van szó, volt egy harmadik, belső ember is. Ám ő még életben van, ő volt a bankvezető régen. Börtönbe csukták, kapott 10 évet, leülte és most egy fánkárusnál alkalmazott. Talán meg kellene látogatni. A muffinárusnál azonban csak a főnökkel tudnak beszélni, aki kicsit nehezményezi, hogy az egyik dolgozóját a rendőrség vitte el reggel. Sockék még mindig aggódnak Samért, részükről valami gáz van Caddyvel. De ha lenne valami bizonyíték, leszállnak róla. Sock szerint az Ördög száma a 666 (legalábbis Az óment filmben ez volt), ennek biztosan nyoma van a lány testén, ha létezik a családi kötelék. Sam részéről oké, de hogyan fogják átvizsgálni a lányt?
 
 
 
 
Sock szállítja a megoldást, esti fürdőzést rendez a ház előtti jacuzziban (mintha arról lett volna szó, hogy nem költ többet). Az ötlet viszont nem rossz, így fürdőruhában láthatják a lányt. Kínos kérdések, végül Caddy veszi kezébe az irányítást. Hatszemközt kíván beszélni Bennek és Sockkal. Tisztában van vele, hogy védelmezni akarják Samet, de ez igazán nevetséges. Szeretne velük jóban lenni, s ezért bármire hajlandó, hogy elnyerje a fiúk bizalmát. Akik kapnak az alkalmon: ha megnézhetik anyaszült meztelenül, részükről lezárva a téma. Caddy részéről oké, de csak ha a srácok is levetkőznek. Az üzlet megkötetik. Sock később boldogan rohan be Samhez, hogy nincs rajta a jel, éljen, éljen, a baráti hozzájárulást megkapja a kapcsolat.
 
 
 
 
Másnap találkoznak az egykori bankvezetővel (nyálcsorgás, baromi guszták azok a muffinok), aki eléggé meg van keseredve, hiszen minimálbérért árul fánkokat. S az sem tett jót az önbecsülésének, hogy ártatlanul ült a börtönben éveket. Elégedett volt az életével, rendezett családi háttér, jól menő állás – a hiba a képben a szerencsejáték. Egyik játszma alkalmával akadt össze a pokolbéli párossal, akik átverték és kirabolták a bankját. Majd később összevesztek a zsákmányon, lelőtték egymást, senki nem maradt tanúnak, így a balhét meg ő vitte el. Mikor letelt a büntetés, senki nem volt, aki várja, a felesége újraházasodott, s egy Hurley (from Lost)-fazon főnök csicskáztatja. Részemről jár a sajnálat, nyomorult egy élete lett.
 
 
 
 
Samnek támad egy ötlete, talán egy kártyabarlangban nyomára akadhatnak a Szökevénynek. S itt jön a meghökkenés – a mindig stréber, vasalt inges, mértanilag lenyalthajú főnöknek, Tednek is voltak szerencsejáték-problémái régen. Tudtam én, hogy a makulátlan külső valami sötétet rejt. Közben megnézhetjük Josie reagálását Sock ajándékaira. Értékelnivaló gesztus, Josie azonban kétkedve fogadja, a kibékülés elmarad. Vágás, a WB-ben Tedet sikerül meggyőzni, hogy segítsen. Túl könnyű volt, részemről borítékolható, hogy egyszer bekattan, s fogja majd a WB-széfjének tartalmát és eltűnik vele, mint a kámfor. Snitt, Téglaházban Andy és Josie a kis csapat fura viselkedését elemzik, de mégcsak közelében sem járnak a valóságnak.
 
 
 
 
Chinatownban vagyunk, egy füstös lebujba vezet utunk. A bejutás mégsem olyan egyszerű, de Ben megoldja (a jó öreg, ismeri a barátomat Ben Franklint – szöveggel, s egy 100 dolcsist villant elő). A beégés után Ted menti a menthetőt, előadja a nagymenőt, mint aki kártyával a kezében született, és csakis ő ismeri ki magát ebben a világban. Jah, láttuk már a bejáratnál. Az egyik asztalán ott figyel a Szökevény Lélek is. Hirtelen az egyik zsugás felpattan, és leteperi Tedet, elveszi tőle a köteg pénzt, valami adósságot emlegetl. Tudtam én, hogy Ted nem tekinthető tisztának. A kis jelenet elég is volt neki, gyors iramban lelécel (egy kösz-t azért kinyöghetett volna távozóban Saméknek a pénzért).
 
 
 
 
Barátságos pókermeccs a Lélekkel, aki mit sem sejt. Sock hozza a laza figurát, nem sok sikerrel. Ben épp zseton venne, mikor a Szökevény felismeri a pénzgyűrűt a kötegen. Fel is áll az asztaltól, Samék utána. Gyors tervkovácsolás, amit félbeszakít, hogy a csóka átrántja Bent a falon. Alkut ajánl, a haver életét az Edényért. Én elsőre azt gondoltam, hogy a pénz akarja, de legyen. Ahogy megkapja az öngyújtót, újabb követelés: a pénz is kéne. Hmm, lehet hogy jó emberismerő vagyok. Kapnak 45 percet. Letelik, ismét szemtől szembe áll egymással a két fél, itt a pénz, a másik oldalon Ben, mindkettőnek a másik fél kártyájára fáj a foga. Na most mi lesz? Sam előadja az őrült alteregót, megmenti Bent és visszaszerzi az Edényt is. Kihasználta a csóka kapzsiságát.  Zseniális volt!
 
 
 
 
A játékbarlangban barátaink elégedetten merengenek az akció sikerén, azért meleg helyzet volt. Ben még mindig sokkban. De mi legyen a pénzzel? Sock tengerparti luxust vizionál, Sam meg előjön a „pénz átkozott, és tönkreteszi a barátságunkat”-szöveggel. Közös megegyezés alapján nem elherdálják a pénzt, hanem a legrászorultabb embernek fogják eljutatni: a csóri bankvezetőnek. Nagyot nőttek a szememben a srácok. Zárójelenet, a Téglaházban Devilfőnök iszogat. Lesajnálja fejvadászát, amiért elpasszolta a vagyont, de az erkölcsi fölény akkor is Samé. Megjelenik Caddy, aki Jerry néven köszönti Ördögpapát, a levegő is megfagy kettejük között. S a nagy színvallás: Caddy hazudott az apjáról, fogalma sincs ki az. Talán Jerry az. Sam szerint ezt teljes képtelenség, nagy összeborulás. A mellettük lévő vázában a virág egyszerre elszárad Sam szeme láttára. Démoni előjelek. Lehet, hogy mégis sátáni sarj?
Címkék: reaper
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.05.24. 19:13:09

Egyelőre furi a sorozat. Remélem, hamarosan meg/kiismerem a szereplőket.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.24. 20:07:58

Nekem eddig bejön, bár vannak gyengébb pillanatok, de jó poénok is. Kíváncsi vagyok, merre halad tovább a dolog.

Sonrisa 2008.05.24. 20:18:18

Sztem innentől kezdve lesz jobb, és érdekesebb, de no spoiler. Jóhír - lesz 2. évad is (legalábbis berendelve), részemről megkapja a figyelmet:)
A jó poénok szállítója meg elsődlegesen Sock:) és Devilfőnök-Sam párbeszédek.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.24. 20:44:49

Sonrisa, na, azt én is nézni fogom. És most már felcsigáztál...:) Várom a jövő hetet.

Na, igen, Sock beszólásai nagyon jók. Amúgy Devilfőnök szerintem, ha lehet így mondani ebben az esetben, isteni. Ha hinnék az Ördögben (meg az Istenben), pont ilyen kis gáncsoskodó, finom gonoszkodónak képzelném, nem a vasvillás, embersütögető patásnak.

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.05.25. 15:21:00

kb. a 5-6. résztől nézem, addig csak a hogyvoltokat olvastam - köszi :) és feltűnt hogy senkinek nem esett le hogy Devilfőnök = Leland Palmer, Laura Palmer apja/gyilkosa a Twin Peaksből? :D Már ott is hatalmas volt mikor kezdett becsavarodni, nagyon jól hozza az ilyen szerepeket a pasi...

Sonrisa 2008.05.25. 15:44:27

missbugle:
Örülök, hogy sikerült megfertőznie a sorozatnak, és segítettem a hiány okozta űrt pótolni:)
A Twin Peakst szégyenszemre még nem láttam, de nyári terv, a gépemen pihen már. Devilfőnök nekem csak a Robocopból volt ismerős.

Egy kommentben jelezték már nekem, h Sock a Rejtélyek városában is játszott(ezt sem nézem) + nekem kb. 3 résszel ezelőtt, az újranézésnél esett le Gladys azonossága a Dead like me-ből, mikor épp nagytotálban van az arca.
Most már direkt nem nézek utána az imdb-n a szereplőknek, jobb az így mindenkinek, ha rájön:)

missbungle · http://www.pozor.hu 2008.05.26. 13:27:48

Jaja, viccesebb így ha útközben esik le hogy ki kicsoda...
Gladysnek is azért nem semmi feje van :)
Twin Peakset én még kiskoromban láttam, meg az ismétlésnél vettük fel videóra szorgalmasan, aztán mikor kijött itthon is az első évad, akkor beszereztem... De a 2. évadot már nem hozták be, pedig jó lenne azt i a maga fizikai valójában birtokolni :D
süti beállítások módosítása