Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x06 - Szentháromság

2008. május 24. 16:22 - the black ball

Kezdem azt hinni, hogy Sheppard erősen elhagyta valahol az SZTK-keretes szemüvegét. Vagy igen súlyos csőlátásban szenved. Most is repülünk az ugróval éppen egy bolygó mellett. McKay bizonygatja Rononnak, hogy küldetés előtt ne egyen. De Ronon kemény gyerek, a gyomra is kemény, egy fél tehenet megeszik naponta. Sheppard közben vezet, ergo kinéz az ugró nem éppen kicsi ablakán. Mint anno a viharos résznél Teyla, most Ronon szól az alezredesnek, hogy kismillió roncs van előttünk. És Sheppard meglepődik. MEGLEPŐDIK! Szerencsére ez után a malőr után nem lehet panasz semmire.


Szóval a roncsok valaha kaptárhajók voltak. Valami jól elbánt velük. Megyünk is a bolygóra. Állítólag a Dorandaiak lakják, hozzájuk jöttünk, de sehol senki. Teljesen romos és kihalt minden, de McKay gyenge energiajelet észlel. Egy épületből jön, rajta egy óriási ágyúval, ami mindent megmagyaráz. Azért vannak kaptárcafatok a bolygó körül, mert ősök lakták a bolygót. Szeretjük az ősös részeket. Bemegyünk az épületbe. Odabent minden poros, van pár konzol, mint Atlantiszon, és van pár hulla, ami nincs Atlantiszon. Nem tudni, hogy a lidércek ölték-e meg őket. McKay életet lehel a gépekbe. Felmerül a kérdés, hogy miért csak ez az épület maradt épen. Ezt már Atlantiszon vitatjuk meg.

Az a hely egy katonai labor, ahol az új fegyvert csinálták. Olyan, mint a műhold, csak modernebb, szárazföldi, és a tűzerőre sem lehet panasz. Kell egy tudóscsoport, akik majd jól megszakértik. Közben Teyla magánküldetésre indul a Belkanra. Van ott szupervetőmag, ami jól jönne nekünk, cserébe az athosiak segítenek majd nekik az aratásnál. Ronon is menni akar, mert unatkozik egy tízezer éves hightech városban. Megértjük.


Ugrunk. Az ősfegyvernél vagyunk, Sheppard bekukkant egy terembe, ahol valami van, nem tudjuk, hogy mi, de valami nagy. McKay és Zelenka szerint ez az erőforrása a fegyvernek. Ráadásul nem kell töltődnie a lövések között, szóval a műholdat már most lepipálta. McKay-ék még egy titkot is tartogatnak: az ősök olyan szintű fizikával játszottak, amit még sosem láttunk. Nahát... Köszönjük Rodney. Ugrunk. A Belkanon Teyla háborog, mert a kereskedő fickó, Hendon túl sok athosit akar a földekre. Vagy valami mást, mondjuk fegyvereket. Teyla nem hátrál. A Hendon nem megy bele, erre Ronon bepöccen, és a tőrét megcsillogtatva közli, hogy pedig ez bizony egy jó ajánlat. Ronon bájának nem lehet ellenállni, üzletet kötünk.


Teyla jól leszidja. Szerinte jó úton járt, cselesen tárgyalt, csak Rononnak ez nem esett le. Az egyik belkani szerint hiba volt belekötni Hendonba. Teyla közli, hogy Ronon a Sateda utolsó túlélője, ő már csak ilyen lobbanékony. Erre megtudjuk, hogy van a faluban más is, aki onnan jött. Nafene. Ugrunk. McKay végre elmondja normálisan a dolgokat. Az a fegyver az ősök utolsó nagy felfedezése. Legalábbis az erőforrása. Az ős-duracell hozzá képest zsebtelep. Tárgyaló: McKay tovább mondja a dolgokat. Az ősök Arcturus-projektnek hívták a kutatást, aminek célja az ős-duracellek leváltása volt. Az ős-duracell egy mesterséges univerzum egy üvegben, és vákuumenergiát von ki belőle, ez az új dolog viszont a mi téridőnkből vonná ki.

Az ősök akkor kezdték el a kísérleteket, amikor javában ment már a háború a lidércekkel. Viszont volt egy hiba, ami miatt le kellett állniuk, ezért vesztettek. Viszont ha nincs a hiba... McKay szerint meg tudják oldani, hogy rendesen működjön. Megint jön a szokásos körkapcsolás arról, hogy megy a munka. Persze a végén siker van. Ugrunk a Belkanra. Rononék mennek az állítólagos satedaihoz. Hát ez Solen, Ronon együtt harcolt vele. Kiderül, hogy legalább 300-an megmenekültek.


Este Ronon jól berúg, és megtudja, hogy Kell életben van. Ő volt Ronon kiképzője. Ugrunk. Megpróbáljuk bekapcsolni a fegyvert. A nagy valami elkezd izzani. Zelenka szerint megugrások vannak, de McKay szerint ez normális. Elküld egy Collins nevű tudóst, hogy manuálisan adjon rá egy kis kakaót. Bemegy a maghoz vezető folyosóra, és a kristályokkal babrál, McKay felkészül a tüzelésre, és... hirtelen megugrik az izzó mező, és belepi Collinst. Sheppard azonnal leállíttatja. De nem sikerül, a mag elkezd túltöltődni, aztán hirtelen lekapcsol. Collins ropogósra sült. Atlantisz, tárgyaló. McKay-ék nem tudják, mi lehetett a gond. Itt van Coldwell is, szerinte lehetett emberi mulasztás, elvégre Collins éppen babrált, amikor történt az incidens. Weir szerint ez bűnbakkeresés, de Coldwell csak azt akarja, hogy McKay tovább tudjon dolgozni.


McKay újra akarja csinálni. Elvégre miatta halt meg Collins, szerinte tartozik neki annyival, hogy rájön, mi volt a hiba. Weir nem engedi. Ugrunk. McKay felkeresi Sheppard-öt. Egy kisebb anekdota után közli, hogy tudja, mi történt: az ősök tévedtek. Szerinte hibás egyenletet alkalmaztak. Manuálisan beállíthatjuk az energiaszintet, mondjuk 50%-ra, úgy is sokkal jobb lesz az ős-duracellnél. A legjobb eset: McKay Nobelt kap. A legrosszabb eset: egy jó nagy lyukat vájunk az univerzumba. McKay szerint megéri a kockázatot. Arra kéri Sheppard-öt, hogy bízzon benne, és győzze meg Weirt. Megyünk is Weirhez. Coldwell szerint meg kell próbálni újra. A Pentagont ugyanis nagyon érdekli a dolog. Ráadásul nem kell ős-duracelleket hajkurászni. Sheppard közli, hogy csak ő és McKay megy vissza. Ha valami nem megy jól, azonnal leállítja McKay-t. Rendben, Weir belemegy.


Később Zelenka rájön, miért hagyták abba a kísérleteket az ősök. Azonnal tárcsázzuk McKay-éket. Íme a házi feladat: az energia semmilyen szinten nem kontrollálható. A saját univerzumunkból való energianyerés olyan környezetet hoz létre, ahol nem érvényesek a fizika törvényei. Olyan részecskék jönnek létre, amiket a téridőnkben nem lehet előre jelezni. McKay közli, hogy  tudja, hogy mit csinál. Szerinte Zelenka csak szakmailag féltékeny. Zelenka meg közli, hogy akkor ölje meg magát, mint az ősök. Szerinte a túltöltődés miatt a fegyver vezeti le az energiát, hogy ne legyen nagy bumm. Tehát nem a lidércek rombolták le a bolygót, hanem maga a fegyver. McKay szerint azért, mert az ősök hibáztak, ő attól még sikerrel járhat.


Ugrunk. Ronon találkozni akar Kell-lel, mert ma pont Hendonhoz jön. Azt szeretné, hogy Teyla összehozzon vele egy találkozót, mert őt nem éppen kedveli Hendon. Ugrunk vissza. McKay bekapcsolja a gépet. Csodák csodájára tévedett, ismét elkezd túltöltődni. Sheppard leállíttatja. De McKay nem tudja lekapcsolni. Megint. Közben Ronon találkozik Kell-lel. A találkozó igen rövid lett, mivel Ronon azonnal lelőtte Kellt. Teyla nem kicsit kiakad, amiért Ronon kihasználta őt. Kiderül, hogy Kell ezreket öletett meg azért, hogy magát mentse. Ezért nyírta ki. Teyla megérti. De ha újra ilyennel próbálkozik, nos akkor tudjuk mi történik.


Ahogy Zelenka megmondta: a fegyver elkezd tüzelni össze-vissza. A fegyver nem tud elég energiát leadni, az egész bolygó fel fog robbanni, ami elpusztítja a naprendszer kétharmadát. Be az ugróba. A fegyver célba veszi. Sheppard manőverezik, McKay tárcsáz. Viszont a kapuig egyenes az út, így a találathoz vezető út is egyenes. De! Ekkor megjelenik a Daedalus és fedezi őket. Az ugró átér, a Daedalus ugrik a hipertérbe, a bolygó robban. Szép. Ugrunk. Megjönnek Rononék. Közben halljuk, ahogy Weir szidja McKay-t. Később McKay felkeresi Sheppard-öt. Elnézést kér, elismeri a tévedését. Reméli, hogy visszaszerezheti az alezredes bizalmát. Sheppard szerint ez eltarthat egy ideig. De ha igazán akarja, akkor semmi sem lehetetlen. Vége.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása