Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x18 - Madarat tolláról

2008. május 23. 10:30 - kiricsiz

Bordás Zsuzsát ápolgatja. Demsa türelmetlenül hívja, már amennyire türelmetlenséget sugallhat egy telefoncsörgés. Demsa azzal kezdi, hogy tudja, hogy Bordás rejtegeti Denise-t, üzletet akar ajánlani a kiscsajért cserébe. Ha Denise és Demsa szabadon elszökhetnek, akkor átpasszolja a heroint. Közben Zsuzsa fölébredt és odalopózik hallgatózni. Ha viszont nem áll az alku, akkor teríti a herkát (a mi Oszama bin Ladenünk csak ilyen sokszorosan áttételes tömeggyilkossággal tud fenyegetőzni), plusz elárulja a sajtónak a Kocsis-ügyet, amit ugye a belügy eddig gondosan titkolt. 24 órát ad. Szóval Zsuzsa mindent hall, azt is, hogy Bordást lehallgatják, ettől teljesen bekattan, azt hiszi, őt is lehallgatják, aztán rohamot kap és elviszik a mentők. Úgy látszik, Zsuzsa még mindig nincs túl jól.

Johnny és Kriszta járőrkocsiban, hirtelen két kisgyerek nő ki a földből előttük. Kiderül, hogy elvesztették a muterjukat, azért ugrottak a rendőrkocsi elé, hogy megállítsák. Sikerült. Az anyjuk valószínűleg begyógyszerezett valami plázának a klotyójában. A gyógyszert meg úgy kapta egy ismerősétől, nem a doki írta föl, tehát ez egy nyom az illegális gyógyszerészhez. Egyből elkezdik keresni az anyát, ahol csak lehet, a két gyereket meg beviszik az őrsre.

Az őrnagy közben az őrsre rendelte volt-nejét és épp arról próbálja meggyőzni, hogy veszélyben Lackó és Erika élete, úgyhogy el kell költözniük otthonról egy fedett kéróba. Nagy az esély rá, hogy Demsa őket akarja túsznak használni, ha nem jönnek össze neki a dolgok. Persze Erika már egyszer ráfaragott ezzel a fedett lakás-dologgal, úgyhogy semmi kedve az egészhez. Aztán mellékesen megint szóba kerül az újraösszejövés lehetősége. De most szerencsére nem annyira lelkes Bordás. (Az viszont nagy duma a forgatókönyvíróktól, hogy Erika azzal magyarázza a félrekúrást, hogy "menekült" és "kereste a helyét", hát igen, az ilyen helykeresős csajok mindig megtalálják a helyüket egy díványon véletlenül, Erika történetesen Demsa íróasztalán.)

Herceg a fedélzeten. Bordás szerint Demsának megint súg valaki, hiszen valahonnan tudja, hogy Denise Bordásnál van. Herceg terve egyébként egyszerű. Kivárják a 24 órát, amit Demsa adott, Petár jelentkezik, Bordás meg mindent megígér neki, amit kér, találkoznak, és ekkor lecsap az NBH. Herceg egyébként ki akarja hagyni Kolonicsot az egészből, de ezt már tudjuk, az viszont új, hogy Herceg szónoklatából Bordás azt a következtetést vonja le, hogy Kolonics szivárogtat Demsának.

Kolonicsnak viszont esze ágában sincs föladni a játszmát, pont ellenkezőleg: úgy dönt, hogy lép és mattot ad. Első körben egy találkozót kér Vida századostól.

Alter viszont nem olyan hülye, mint a főnökasszony. Jelzi Hercegnek, hogy Bordást föl kéne homályosítani arról, hogy őket nem Demsa herkája érdekli, hanem valami egészen más, merthogy erre az őrnagy úgyis rá fog jönni magától. Herceg ugyanolyan hülye, mint Kolonics - ha nem hülyébb -, szerinte tök fölösleges ebbe beavatni Bordást, egyébként meg úgysem jön rá. Hát igen, a főnökasszony nem látta még ennek az epizódnak a végét. Herceg egyébként nem akarja túlbonyolítani a dolgokat, ha Demsa túl sokat okoskodna, akkor kinyírják és kész. Ugyanis herceget ez az egész maffiavezér-dolog, meg a szökés, meg a herka mind-mind nem érdekli, magasról tesz rá, Demsa számára csak egy senki, akitől el kell venni, ami Hercegnek kell, ha meg nem adja, vagy pattogna, akkor el kell tüntetni a Föld színéről.

Kálmán bá is inkább úgy döntött, hogy kijózanodik, és újra munkába áll. A legjobb poén az, amikor Erikát és Bordást akarja összeboronálni és hülyeségeket beszél Erikának ("Sokat beszélgettünk, kitárulkozott, a tanácsomat kérte".) Aztán Altert is elkapja egy percre. Azt a jófajta titkosszolgálatos igazolványt kéri tőle, hogy a gyámügynél meggnyíljanak előtte az ajtók és az akták.

Demsa új tervvel állt elő. Megkavarja egy kicsit a szmötyit, úgy is mondhatnánk, gránátot dob a latrinába. Lákival felhívatja Bordást az őrsön, és azt kéri tőle, hogy egy tiszta mobilnak a számát adja meg, amin tárgyalhatnak. Bordás attól a kislánytól veszi el a mobilját, akinek a muterját keresik. Demsa természetesen találkozót kér Bordástól, külön, úgy, hogy az NBH ne tudjon róla. Bordás nem is szól Hercegéknek.

Kint van Miller is a VPOP-tól, ezerrel keresik a nőt, meg a gyógyszerosztogató barátnőket, vagyis kontaktokat, csatornákat, ösvényeket az illegális gyógyszerészhez.

Alter a lőtéren. Itt találkozik Koloniccsal. Alter megelőzi Kolonics minden próbálkozását és jelzi, hogy nem beszélhet semmiről. Kolonics gyanúsan könnyedén vissza is húzódik és feladja, viszont megakad a szeme Alter fegyverén, és megkéri, hadd lőhessen vele. Az első lövés nagyon mellétalál, aztán a másik kettő valahogy a célba. A lőtér zárása után egyszercsak újra megjelenik Kolonics, bemegy a lőállásba, vagy minek hívják ezt, és kipiszkálgatja a mellé lőtt golyót a falból. Nem kell mondani, hogy dierkt lőtte mellé.

Erikát elviszik az NBH-sok a fedett helyre, Mike viszont megérkezik az őrsre. Ő fogja fedezni Bordást amíg az Petárral beszélget. (Egyébként Mike-ot a kislány mobiljáról hívta, ami nem szép dolog, mert szegény kislány szülei fizetik az egyégeket). Az a lényeg, hogy Bordásnak minden gyanús, az hogy Kolonicsot félreállították, az hogy Mike-ot felfüggesztették. Bordás gyanúja szerint Herceg magánakciózik, és Petár tudja a választ, hogy mi van a háttérben. Na, ezért volt hajlandó belemenni az NBH tudta nélkül a találkába ma.

Kolonics az aulában konspirál valami fazonnal, átadja neki titkosan a golyót, amit kipiszkált a falból, aztán elköszönnek.

Kriszta és Juli járőrözés közben megtalálja a mutert, aki egy padon gubbaszt nem túl jó állapotban. Mire beviszik az őrsre, a csaj már egész jól van, ki is hallgatják. Nem az a tipikus narkós, mint akinek gondoltuk, csak egy szerncsétlen nő, aki nyugtatókon él, amióta elhagyta a férje. Aztán ma feljöttek Pestre valamiért, itt elfogyott a gyógyszere, a hülye barátnője meg ajánlotta neki az illegális pirulát.

Bordás és Demsa a temetőben találkoznak Vilma néni sírjánál, Bordás be is van drótozva, de golyóálló mellény is van rajta, úgyhogy szerintem emiatt nem veszik észre a poloskát, amikor megmotozzák. Láki elveszi a pisztolyát, de közben Mike messziről fedezi Bordást. Miután megmotozták, előjön Demsa is. Demsa fecseg össze-vissza, de Bordás sürgeti, térjen a tárgyra. Demsa vádalkut ajánl. De egy vadiúj konstrukciót. És végre elmondja az őrnagynak, hogy mi a helyzet, mit akar megszerezni Herceg. Nem a heroint, így Demsa sem a heroint akarja felajánlani. A titkos kincs nem más, mint a Rózsahegyi-dokumentum nevezetű akta.

Miller és VPOP-s haverja közben civilben, minden biztosítás és kommandós kíséret nélkül, Derrick-ként és Harryként megközelítik az illegális patikus lakását. Az illegális patikusnál épp gyógyszerosztás van, pont annak a fickónak ad el egy jókora adagot, aki Kálmán bát leütötte. A gyógyszerész mondja, hogy a Papa emelte az árakat, szóval megint a képbe került a titokzatos Papa, akit senki sem ismer, és a gyógyszerész szerint is ősidők óta ő a környék ura. Miller azzal a fedőszöveggel, hogy Erzsike küldte ginzengért kinyittatja az ajtót a gyógyszerésszel, aztán berontanak fegyverrel a kézben. A gyógyszerésszel nincs is gond, viszont a hülyegyerek emberkedik, rálő Millerre, aki pár lövéssel mellbelövi. Kár ezért a hülyegyerekért, azt hittem Kálmán bá fogja elkapni valahogy és jól elbeszélget vele úgy, hogy egy csontja nem marad ép, de mindegy, jó ez így is.

Szóval Demsa folytatja a Rózsahegyi-dokumentum meséjét. Elég sok olyan ember került mostanában pozícióba, aki zsarolható. És ezek az emberek hozzáférhetnek bizonyos titkos dokumentumokhoz. Ez a lista a Rózsahegyi-dokumentum, az informátorok listája. Ezt ajánlja fel Demsa a szabad elvonulásért cserébe. Hogy hitelt adjanak szavainak, felírja egy cetlire a címet, ahol az afgán herka fele található. A másik felét akkor adja oda, ha már biztonságban lesz külföldön. Bordásnak kéne közvetíteni. Aztán jön a legviccesebb jelenet: "Bízom benned Atka, ne okozz csalódást." "Mert különben?" "Tudsz olvasni?" És ott áll Bordás fejfája a sírok között.

Lákinak egyébként nem nagyon tetszik, hogy Demsa át akarja passzolni az összes herkát a zsaruknak. Attól fél, Demsa nem tudja majd őket miből kifizetni. Bordás meg egyből szól Milleréknek, hogy hol a heroin. A slusszpoén persze nem ez. Kolonics későig bent maradt az irodában, bejön a laboros fószer, akinek az aulában odaadta a lövedéket. A fószer lerak egy aktát a tábornok asztalára és csak ennyit mond: "a két lövedék azonos fegyverből származik". Kolonics tehát nem adta fel, tovább sakkozik és épp leütött valakit ezzel a húzással. Elvileg. Mi meg már megint találgathatunk. Vajon arról a fegyverről van szó, amivel rálőttek Denisre? És Alter ugyanezzel a fegyverrel gyakorol, pont, amikor Kolonics találkozik vele?

Címkék: tűzvonalban
38 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badbitie 2008.05.23. 10:54:18

Ezt a Zsuzsát miért nem írták már rég ki? Rejtély.

Badbitie 2008.05.23. 10:55:21

Utolsó két kérdés meg mekkora spoiler már, ha igaz. :D

2008.05.23. 11:04:16

Hogy lehet egy kérdés spoiler? Pláne, mert ez a kettő szerintem minden nézőnek eszébe jutott.
Innen két eset van: a színpadi falra felakasztott puska szerepe, hogy a darab egy pontján lekerüljön onnan, és elsüljön (a lá Csehov), azaz ez az a fegyver, amivel Denisere lőttek.
Illetve mondjuk Alter is be van avatva a dolgokba, csak az a fedőstory Herczeg meg a hallgatózó NBH-sok felé, hogy ő nem segít ám Kolonicsnak, hanem továbbra is faszgyerek.
Vagy nem igaz egyik sem, és csúnyán bevittek minket az erdőbe.
Szerintem az első variáció lesz igaz (a vége felé túl nagy kerülőt adna a storynak, ha nem), de még ez sem spoiler, lévén, hogy találgatunk ;-)

2008.05.23. 11:30:35

Pont az (is) a baromi jó ebben a sorozatban, hogy nem lehet spoilerezni, mert nem ment le rég a rész Amerikában, hogy aztán a torrentező tinédzserek lelőjenek minde poént : ))) Lehet rendesen izgulni : )

hottentotta 2008.05.23. 11:32:39

Szerintem sem volt spoiler a két költői kérdés / merengés :)

Viszont a post elejébe szerintem csúszott egy elírás :)


"(Az viszont nagy duma a forgatókönyvíróktól, hogy Zsuzsa azzzal magyarázza a félrekúrást, hogy "menekült" és "kereste a helyét", hát igen, az ilyen helykeresős csajok mindig megtalálják a helyüket egy díványon véletlenül, Erika történetesen Demsa íróasztalán.)"

Nem Erika magyarázza a félrekúrást ? :) Vagy Zsuzsa is félrekúrt ? :D Csak nem Malekkel ? :DDD

Semp 2008.05.23. 11:36:26

a) Most jut csak eszembe, Dönízre a lövöldözés idején még miért nem vigyázott senki, leszámítva Kittit? Úccse jut az kérem senkinek eszébe, hogy vele zsarolja az apját, vagy mi?

bé) Ha azt a nyomorult golyóbist Kolonics csak az aulában tudta stikában átcsúsztatni a ballisztikus gyerek kezébe, akkor az eredményt miért lehetett fennhangon közölni az irodában?

cé) Bordás miafaszt képzel, hogy csak úgy lenyúlja a kiscsaj mobilját, aztán még vissza se adja? Közben meg traccsol rajta az első számú közellenséggel. Hátha a szám alapján a lány lesz a következő túsz? Mondjuk, ha egyszer visszakapja a mobilt, és ki is derül, milyen kalandjai voltak szerencsétlen kütyünek, és a lány még túl is éli, akkor komoly áron adhatja el egy Demsa-rajongónak.

p3d3str1an 2008.05.23. 12:21:38

btw, szerintem tuti az nbh lőtt Denise-re, hisz anno abban a részben mondta is Herceg Alternek, hogy ki kell ugratni a nyulat a bokorból. Hajólemlékszem.
Erika meg vicces ezzel a helykereséssel, azzal a módszerrel gondolta, hogy végigmegy a férje gyerekkori haverjain?
Off: tartok tőle, hogy Johhny kezdőmondatai (kb. "sajnálom hogy mégsem helyezték vissza Szivart") azt jelentik, hogy Zeck Juli csak vendégszerepelt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 12:26:55

"Derricként és Harryként megközelítik az illegális patikus lakását."

:-)

Egyébként a forgatókönyvírók hozták a szokott a formájukat:

1. Ez a rész se múlt el valakinek a halála nélkül (lassan már több a hulla, mint a 24-ben, vagy egy Rambo filmben)

2. Csak nem bírták ki, hogy ezt a sztorit is el ne vigyék politikai krimi irányába (ami mondjuk nem baj, mert én pl. szeretem az ilyet, és a magyar történetek eddig fájóan hiányoztak). De legalább meg van a válasz, hogy miért érdekli annyira az NBH-t egy szimpla köztörvényes (csak kijön majd belőle a végén, hogy Demsa kiugrott NBH-s).

De pontosan mivel is lehet zsarolni azokoat politikusokat? III/III lista, korrupciós lista, pedofil gyűjtemény, vagy mi az a "Rózsahegyi-dokumentum"? És vajon csak véletlenül rímel ez az elnevezés az állítólagos rózsadombi paktumra?

www.urbanlegends.hu/2006/04/16/a-rozsadombi-paktum/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 12:38:27

Na, a forgatókönyvírók hozták a szokott formájukat:

1. Ez a rész se múlt el hulla nélkül (lassan már több van belőlük, mint a 24-ben, vagy egy Rambo filmben)

2. Csak nem bírták ki, hogy ezt a sztorit is ne vigyék el a politikai krimi irányába (ami mondjuk nem gond, sőt...). no meg persze így már érthetőbb, hogy miért érdeklődik a titkosszolgálat egy köztörvényes bűnöző után...

De mi lehet abban a Rózsahegyi-dokumentumban, amivel politikusokat lehet zsarolni? III/III-as lista? korrupciós dokumentumok, Dajcs Tomi fotója, ahogy kimenekítik a nyilvánosházból? :-) És vajon véletlenül rímel az elnevezése a hírhedt szélsőjobbos legendára, a rózsadombi paktumra?

www.urbanlegends.hu/2006/04/16/a-rozsadombi-paktum/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 12:39:09

Na, a forgatókönyvírók hozták a szokott formájukat:

1. Ez a rész se múlt el hulla nélkül (lassan már több van belőlük, mint a 24-ben, vagy egy Rambo filmben)

2. Csak nem bírták ki, hogy ezt a sztorit is ne vigyék el a politikai krimi irányába (ami mondjuk nem gond, sőt...). no meg persze így már érthetőbb, hogy miért érdeklődik a titkosszolgálat egy köztörvényes bűnöző után...

De mi lehet abban a Rózsahegyi-dokumentumban, amivel politikusokat lehet zsarolni? III/III-as lista? korrupciós dokumentumok, Dajcs Tomi fotója, ahogy kimenekítik a nyilvánosházból? :-) És vajon véletlenül rímel az elnevezése a hírhedt szélsőjobbos legendára, a rózsadombi paktumra?

www.urbanlegends.hu/2006/04/16/a-rozsadombi-paktum/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 12:41:19

Bocs a duplázásért, nekem mind a kétszer azt írta ki elküldéskor, hogy lehalt a blogmotor :-(((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 12:48:13

Most látom, hogy nem kétszer, hanem négyszer ment el! A francba...

hottentotta 2008.05.23. 13:37:36

Nálam csak 3x jelent meg :)

Keep smilin' :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.23. 13:38:47

ez most jó rész volt, annyi punnyadás után

Badbitie 2008.05.23. 13:40:40

Lehet az utóbbi időben nem merültem el eléggé a sorozatban, mert eddig többször előfordult, hogy kombináltam, és jól, de most ezt a lőszervizsgálatot nem tudtam hova tenni. De az utolsó két kérdéssel megvilágosodtam. :) Na ezentúl jobban figyelek, többet kombinálok, és akkor nem lesz az arcomba vágva, hogy "így ni, te mamlasz!" :D:D:D

csalint 2008.05.25. 21:56:06

Hát ez a mai rész azért rendesen JÓ volt. Szerintem az egyik, ha nem a legjobb rész. Spoilert nem írok, mert le lesz szedve a fejem :). De több olyan jelenet is volt, mikor azt mondtam, hogy itt Van jó magyar sorozatgyártás. Nagy amerikaiakat lassan hazavágja. Jah és ha a Zolika-leszögeléses részért díjat kaptak, ezért nemtom mit fognak kapni... :)

don rafael 2008.05.25. 22:35:57

jaja, ez mar verbeli magyaros bucibaueres volt, király!
jövö heten meg evadzaro, remelem erre is ratesznek egy lapattal :)

Nikolka 2008.05.25. 22:43:14

Tényleg nagyon jó volt a mai rész!!!!
Kár, hogy a Hogyvolt-ra 5 napot kell várni, én elhiszem, hogy így állt be, de a DSM meg fél nap alatt megvolt, képekkel....legalább a mi kutyánk kölykét lehetne jobban nyomni. :((

akyyy 2008.05.26. 01:48:51

igazi finálé felvezetés:D

Toszkána Grófja 2008.05.26. 11:13:08

Már jobban izgulok, mint a 24 második évadja közben; nyáron is csak akkor nyugszom majd meg, ha majd elkezdik forgatni a Tűzvonalban 3. szériáját :)

szurtieperke 2008.05.26. 14:32:42

Hells Kitchen: Ne aggódj, a forgatókönyvírók keze alatt már ég a billentyűzet, annyira dolgoznak.

Nikolka 2008.05.26. 15:05:24

szurtieperke, ezt biztos forrásból tudod? :) mást nem tudsz?

csalint 2008.05.26. 15:22:18

szurtieperke csak nem, hogy egy bennfentest üdvözölhetünk benned?

Támogatom egyébként az ötletet, hogy:
"a mi kutyánk kölykét lehetne jobban nyomni"! :D

Morgiana 2008.05.26. 18:39:25

én is csatlakozom a "mi kutyánk kölykét jobban lehetne nyomni" akcióhoz...
:D
(hamarabbra a Tűzvonalban hogyvoltjait!!!!;))))

szurtieperke 2008.05.26. 18:48:22

a valakinek a valakije állapot egyrészről roppant kellemes és előnyös, másrészről viszont muszájból gonosz... :)

én is szeretném, hogy hamarabb legyen a hogyvolt, ha megfigyelitek a hozzászólások számát, kezd lefelé menni, az ember 5 nappal a film után már nem olyan motivált, hogy hsz-t írjon hozzá...

dupi 2008.05.27. 11:21:41

valóban hoppá volt az új rész, jobban várom a finálét mint a lost-ét :)

amúgy sztem lehet szpojlerezni, mert a) (sajnos) elég zártkörű a banda; b) aki olvas hogyvoltot, tudja az 5 nap csúszást. Csak az első írja ki nagy betűkkel hogy szpojler/spoiler, és onnan tabu ha le vagy maradva egy résszel.

p3d3str1an 2008.05.27. 15:03:58

a következő rész már a finálé? úgyemlékeztem 21 rész... vagymostizéholvagyok? :D

SPOILER
Nekem is nagyon tetszett ez a rész, végre pörgés. Az is tetszett, hogy nem kommandózott tovább Pircsi, hanem szépen megmutatták, hogy nemolyanegyszerű élmény lelődözni valakit...
Azt viszont nem értettem, hogy miért kellett szegény színészcsapatot átmászatni azon a hülye kapun, látszott hogy szenvednek... vagy pont ez volt a cél?

Nikolka 2008.05.27. 15:47:57

20 részes a második évad, csak az MTV oldalán írták el :(( szokás szerint....

kiricsiz 2008.05.28. 00:16:51

igérem, a következő évadra közelebb hozzuk a tűzvonalban hogyvoltot. mostmár erre a pár részre nem akartam megváltoztatni.

dupi 2008.05.29. 07:31:09

sheenard.sfblogs.net/files/2008/05/zsarusorozat-tablo3-copy.jpg

mondjuk erikát meg sem ismertem, meg hát ugyebár az újak :)

kamarti 2008.05.29. 11:29:22

dupi: nincs is ki kicsoda?-magyarázat másnál, csak Erikánál...
Csomós Marinak és Kovács Vandának nagyon örülök!

dupi 2008.05.29. 14:46:22

van tábornok, kapitány, nbh - de a lényeg, hogy lecserélik? miért? akkor írják ki inkább, a mostani erikával semmi baj.

kamarti 2008.05.29. 16:08:35

nem lehet, hogy csak a frizurája más és a nő ugyanaz? nekem ez olyan színházi tablós képnek tűnik, ahogy a Mike-é is, lehet, hogy 1-2 évvel és frizuval ezelőtti...

kamarti 2008.05.29. 16:13:40

sztem innen való a kép, felülről a harmadik (és akkor ugye a napi ajánlóba is lenne honnan képet venni, van itt mindenféle..):

www.szavai.hu/arcok_egyeb_kepek.html

Nikolka 2008.05.29. 20:42:05

Ez a rövid frizkó nem is olyan rossz, bár a sorozatbeli bővérű Erikához túl finomkodó :)))

dupi 2008.06.06. 13:44:17

akkor megnyugodtam, tényleg alig ismertem meg, az első hsz-t (kamarti 11:29) meg félreértettem.
süti beállítások módosítása