Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The L Word 1x14 – Limb For Limb

2008. május 23. 17:52 - Hartmann

Időugrással nyitunk. Bettet láthatjuk három nappal korábban, amint éppen beszáll a belsőépítész csajszi autójába, és elindulnak kocsikázni. Egy szállodánál lyukadnak ki, aholis kivesznek egy szobát maguknak. Már a lépcsőn felfelé hevesen egymásnak esnek, a szálloda többi lakójának nem kis megrökönyödésére. Tovább azonban már a szobában folytatják. Nem is volt meglepő, hogy ez a dolog így kiteljesedik, a korábbi egymásra nézések, szemvillanások alapján.

Jenny és Robin kapcsolata viszont beteljesedik, ráadásul olyannyira, hogy Robin még a csütörtökre beütemezett elfoglaltságát is lemondaná. És ha már ilyen jól sikerült az este, miért ne ismételhetnék meg ezen az éjszakán? Azért nem, mert arra a napra, meg Jennynek van randija. Lehet, hogy kicsinyes bosszú, ki tudja. De ha se csütörtök, se az aznap este nem jön össze, akkor ismétlik azonnal. Gyorsan egymásnak is esnek, ráadásul Tim éppen ekkor néz be az ablakon. Kicsit később, mikor már kettesben vannak, szóba kerül, hogy papíron még házasok, és jó lenne ha elválnának.

Shane is egyeztet a társtulajjal az új szalon kapcsán, csak az a gond, hogy Steve azt hiszi, hogy Don Juanita lefeküdt a lányával. Ez nem igaz, ráadásul ha tudná, hogy nem a lányával dugott, hanem a feleségével, lehet azonnal kiszállna a buliból. Shane azonnal rohan, a feleséggel Cherievel beszélne, de ehelyett Clea száll be a kocsiba. Aki azonnal kérdőre is vonja, Shane-t, hogy ki a fenével járhat, ha még sosem látta soha mással. Sikerül Cherie-t megnyugtatnia, de a nagy összeborulást sajna Clea is meglátta, így a családi béke ismét mélypontra zuhan. Shane nem adja fel, továbbra is próbálja valahogy megbékíteni Cherie-t, de ez nem akar összejönni, ráadásul egy távoltartó végzést is hozattak ellene, hogy még a közelükbe se mehessen.

Dana keservesen sír, nem tud megnyugodni, de érthető is, hiszen az életének egyik legfontosabb személyét vesztette el. Pipi úrfit, a cicáját. Alice is próbálja vigasztalni, megszervezi a macskusz temetését is, koporsó, ceremónia, satöbbi. Nem kizárt, hogy Tonya áll a háttérben, amilyen gyilkos szemeket meresztett a cicára az előző részben. A temetésre szinte mindenki elmegy, részvétüket fejezik ki Danának. Majd mond egy kis beszédet is, amiben kitér arra, hogy Ő és Tonya eljegyezték egymást.

Bette és Candace a titkos találka után próbálják folytatni a normál életüket, és csak munkakapcsolatra korlátozni az érintkezéseket. Bette a kiállítás megnyitóját szervezgeti, míg Candace Tinával találkozik. A lány szívéről hatalmas kő gördül le, mikor megtudja, hogy munkaügyben találkozik a szőkeséggel, nem pedig azért, mert megszagolta, hogy viszonya van a párjával. Abból, hogy Candace Tinának is bedolgozik kicsit, később lesz egy kis bonyodalom a párocska között, mert Bette szerint így kevesebb idő jut a múzeumra és nem lesz kész időben az átépítés. Ebből egyenesen következik a különalvás, majd reggel a bocsánatkérések sorozata.

Kit és Ivan vonalon is bonyolódnak az események. Csak épp ezt Kit nem veszi észre mindaddig, míg a testvére fel nem nyitja a szemét, hogy Ivan márpedig nagyon is belé van esve, házassag, stb. Kit végül előáll a dologgal egy közös ebéd alatt. Bármennyire is imádja Ivant, neki egy kicsit kényelmetlen ez a dolog, mivel ő teljesen heteró. Ha pasi lenne, akkor nem hezitálna semmit, Ivan lenne a megfelelő, a tökéletes pár számára.

Jenny és Gene (az előző részben megismert halas fickó) esti randija is jól sikerül, már a viziparkban egymásnak esnek, egy üresen álló irodában, majd a beszélgetést, udvarlást Jennynél is folytatják. Azonban mikor a srác elmegy Tim ront be a feleségéhez és kérdőre vonja, hogy mégis mit képzel magáról. Ismét eljut odáig, hogy látni sem akarja Jennyt, ráadásul költözzön is ki tőle, végleg és minél előbb.

Bette és Candace csak nem bírnak magukkal, mikor Bette egy kis időre elvonul, a belsőépítész csajszi követi, majd magukra zárják a szoba ajtaját, és a múzeumban is megismétlik a hotelben történteket. De ezekután méginkább gyötri a lelkiismeretfurdalás Bettet, de nem tudja elmondani az igazat Tinának. A szemvillanások Bette és Candace között a kiállításon is folytatódnak, pedig elég nagy a tömeg, ráadásul ott van mindenki (Candace barátnője is), így jobb lenne visszafogniuk magukat. Jennyt Gene kísérte el, Timet pedig Trish. Érdekes párbeszéd alakul ki a két páros között, amiben Tim főleg arra megy rá, hogy lejárassa a még-feleségét. Később még Robin is feltűnik, aki Marinával érkezett a kiállításra. Jennynek egyből viszketni kezd a talpa, és lelépnek a sráccal.

Tiltó végzés ide, fenyegetőzés oda, de Shane mégiscsak összefut és elbeszélget Cherie-vel. Kiönti neki a szívét, hogy most először érzett ilyet bárki iránt, és most, hogy így alakult úgy érzi, mintha a szívét tépték volna ki. Azt hitte, hogy a másik nő is ugyanúgy érez iránta, de Cherie szerint ez csak illúzió, káprázat volt. Hiába, hogy Cherie nagyon jól érezte magát vele, jobban, mint az elmúlt 20 évében bármikor, de a férjét, a gyerekét és az eddigi életét nem hagyná el senkiért és semmiért. Shane teljesen összetörik, olyat mutat, amit még nem láthattunk tőle. Érzelmek és könnyek az arcán.

Hamarosan Ivan és Kit is lelépnek a partiról. A parkolóházban folytatják a korábbi beszélgetést, hogy hogyan tovább a kapcsolatot, mikor Ivan inkább leállítja Kitet, és egy zenés-táncos-énekes magánszámot ad elő amiben megvallja neki az érzéseit. Jenny is hazaérkezik Gene-nel, de a házban már Robin várja, aki próbálja kimagyarázni magát, hogy nem tudta, hogy Marina és ő ismerték egymást. Meg különben is, többé nem is akart többé randizni vele. Marina időközben hagyott egy szívhez szóló üzenetet Jenny rögzítőjén, melyben elmondja, hogy mennyire sajnálja a történteket, hogy szereti a lányt.

A titkos, bűnös románc tovább folytatódik Candace és Bette között, és egy ilyen pillanatot Tina is elkap. Otthon meg kiborul a bili, Bette hiába sajnálja, Tina tettlegességre vetemedik. Röpködnek a ’Bazd meg’-ek, a ’Szeretlek’-ek, a ’Sajnálom’-ok. Dühükben egymásnak is esnek, végülis a békülős szexnél nem sok jobb dolog van.

Alice még zárásképpen felkeresi Danat, és megmondja neki, hogy nem mehet hozzá Tonyához. Hosszas faggatózás után Alice úgy dönt nem mondja meg az okot. Inkább megmutatja, hosszan megcsókolja a másik lányt, aki viszonozza is, majd zavarában gyorsan le is lép. Mire hazaér Tina várja, aki arra kéri a másik szőkeséget, hogy had húzza meg magát nála pár napra. Az okot ő sem árulja el, csak felírja Candace nevét a táblára, és összeköti Bette nevével.

Vége az első évadnak.Most egy kis nyáriszünet a The L Word-ből, de a visszatérés ideje még bizonytalan. Addig is további jó hogyvolt olvasást.

Köszönettel az eddigieket: Hartmann

Címkék: l
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.05.26. 14:36:55

Mi köszönjük Hart, remélhetőleg a 2. évadra többen jönnek majd kommentelni.

Micsike · http://verzse.blog.hu/ 2008.05.28. 15:38:23

Ez egy tökjó sorozat??Nézzem?? :D
süti beállítások módosítása