Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x13 - Karmazsin

2008. május 20. 12:27 - Tipca

Ebben az epizódban a „Lois és Clark” szálra mentek rá a készítők, amit mindenki tud, hogy egyszer be fog következni, csak azt a nyavalyás Lanát csapná már el egy dömper, hogy Clark lekattanjon róla. Ettől függetlenül ettől a résztől a hideg rázott ki, de hogy miért, arról majd később. Egyelőre Valentin nap van, és Chloe elrángatta Clarkot egy buliba. A terv az volt, hogy ő és Jimmy majd szórakoztatják a srácot, hogy ne gondoljon Lanára, csakhogy Jimmynek fantasztikus ötlete támad, és elhozza Loist, mert szerinte Lois & Clark milyen jók együtt, meg különben is, még egy sorozatot is elneveztek róluk. Az érintetteknek nem jön be annyira a dolog, így Clark rövid úton lelép, Lois pedig bekeni magát egy vörös kriptonittal színezett rúzzsal, amit a báli javasasszony ajánlott neki a szerelmi problémáira. A hatás azonnali: Lois beleszeret az első férfiba, akit megpillant, aki nem más, mint a távozó Clark.

Másnap Clark kissé nyűgösen ébred, főleg, mikor még az anyja is szerelmi tanácsokat adna neki. De a napja rögtön más fordulatot vesz, mikor a talpig szexi bőrbe öltözött Lois kopogtat Clark és Martha legnagyobb döbbenetére. A lány gyorsan lekoppintja Mrs. Kentet, aztán átad Clarknak egy saját készítésű válogatáslemezt, végül pedig kihívóan hozzádörgölőzik lassúzás címén. Clark eltereli Lois figyelmét, s míg az elfordul, addig ő elhussan otthonról. Idióta.

Lana meglátogatja Chloét, aki még egyszer utoljára megpróbálja lebeszélni a lányt a házasságról, de végül abba is belemegy, hogy tanú lesz. Szóba kerül Clark is, és Lana azt találja mondani, hogy belenyugszik abba, hogy a fiú nem bízik benne eléggé ahhoz, hogy elmondja a titkát, ha Chloe beismeri, hogy van neki. Az ilyen pillanatokkor érzem azt, hogy Lex megtalálta maga számára az ideális partnert.

Clark egészen a Planetig szaladt Lois elől, mint arra felhívja Chloe figyelmét, aki holmi marsbéli fejvadászról próbál vele beszélgetni. Chloe kineveti, egészen addig, míg meg nem jelenik Lois, és meg nem mutatja a legújabb tetoválását. Chloe rááll az ügyre, Lois meg berángatja Clarkot a telefonfülkébe, és megcsókolja. A vörös kriptonit megfertőzi Clarkot, akiből ettől előbújik a férfiállat és legszívesebben ott helyben megtoszná a lányt. Végül Loisnak leesik, hogy ő ismeri ezt a csókot, Clark a Zöld Nyilas, mire a srác lehűti a lelkesedését, ő éppen csak átvette Oliver szerepét egy estére. Lois elköveti azt a hibát, hogy le”normális”ozza Clarkot, aki úgy dönt, mutat neki valamit.

A Luthor kastélyban nagy a sürgés-forgás, az eljegyzési partira készül a személyzet. Közben Lex is készülgetett, egy komplett gyerekszobát rendezett be az eljövendő kisdednek, ami Lana szerint nem olyan jó ötlet, mert mi van, ha valaki meglátja? Lex a világba kiáltaná, de Lana még titkolná egy kicsit, mert az emberek azt hihetnék, hogy csak a gyerek miatt megy hozzá Lexhez, és mindenféle lotyónak mondanák, pedig…

Loisnak és Clarknak egészen estig tartott felérni a Planet épületének tetejére. Nincsenek formában, na. Mindenesetre Clark felkapja Loist, és egy szöcskeugrással átpattan Oliver egykori erkélyére. Besétálnak az elhagyott (mégis zavaróan rendben tartott) irodába, és már majdnem szexelnek egyet, mikor Clark Lois elhajított felsőjének zsebében meg nem pillantja a meghívót Lex és Lana partijára, és ettől gonosz terv kezd körvonalazódni a buksijában, mert hát milyen buli az, ahol nincsen botrány?

Jimmy már megint gondolkodik, márpedig abból eddig semmi jó nem született. Most például azt vette a fejébe, hogy Chloe azért késik az eljegyzési vacsoráról, mert féltékeny mindenre, ami közé és Clark közé áll, ami jelen pillanatban Lois. Hogy bizonyítsa az ellenkezőjét, Chloe elszalad bulizni, a gyanúsított illóolajos javasasszonyt meg a fiúra hagyja, derítse ő ki, mit adott Loisnak. Jó kis alku. Mindenesetre Jimmy megteszi azt, amit minden férfi tenne, elmegy a drogériába és beszél a nővel. Az némi homályos utalgatás után Lois és Clark sorsáról odaadja neki a rúzs ellenszerét, egy zöld kriptonitos pacsulit.

A puccos parti egész jól alakul, míg fel nem bukkan Clark, és bontani nem kezdi a rendet. Először mindenkinek beszólogat, még a saját anyjának és Chloénak is, aztán lelövi a Luthor-titkot, hogy Lana gyereket vár. Lex ezen bekattan egy kicsit, de Clark gyorsan lenyugtatja egy baráti fülessel. Erre már Lois is bepipul, mi az, hogy Lanával jobban törődik Clark, mint ővele, ez így nem helyes. Clark kiröhögi, majd felkapja a menyasszonyt és távozik.

Martha és Chloe haditanácsot tartanak: ez bizony vörös kriptonit lesz Lois rúzsáról. Martha hazasiet, hogy előbb megtalálja Clarkot, mint Lex, így pont lemarad Jimmyről, aki megjött az ellenszerrel. Kisebb-nagyobb nehézségek után sikerül lespriccelni vele Loist, aki – dobpergés – semmire sem emlékszik! Hogy én ezt a húzást mennyire gyűlölöm! Egyszer-kétszer még oké, de hogy minden egyes alkalommal, ha valaki látta Clark erejét, ezt a lapot üssék fel…

Lana és Clark a szénapadláson. Lana nem örül, ami egyrészről érthető, másrészről meg, ó fogd már be! Clark is ezt mondja, és jól megcsókolja a lányt, aki nem nagyon ellenkezik. Persze befut Lex is, aki némi szóváltás után kész lenne fejbe lőni Clarkot, csakhogy az inkább áttöri vele a pajta összes falát. Lex, miközben éppen Clark szorításában fulladozik, felkap valami hegyes izét, amit ki nem tudok nézni, hogy micsoda, és jól oldalba böki vele a srácot, aki hirtelen összeesik. Martha áll a küzdők fölött, és gyorsan kiebrudalja a Luthor famíliát a pajtából, mondván majd ő elintézi a dolgot. Azok mennek is, de Lana távozás előtt észreveszi, hogy a hegyes izé hegye kicsorbult a döféstől. Martha természetesen egy nagy darab kriptonitot rejteget a háta mögött, ami jól kiűzi Clarkból a vörös tesó molekuláit.

Megint jön a vörös köves részek utáni szokott párbeszéd, hogy „én nem úgy gondoltam”, „de igen, a kő csak feloldja a gátlásokat, de nem tesz más emberré”, stb. egy csipetnyi „éreztem, hogy Lana még mindig szeret” szállal. Lapozzunk! Lois érkezik, aki nem is tudja, mit mondjon, zavarában… ja, nem, mégis tudja, sőt, folyamatosan beszél, többek közt arról is, hogy a jó kis tetkója pár hét alatt lekopik. Kár érte, szép darab volt. Mindenesetre most csak azért jött, hogy tudassa a nézőkkel: ő tényleg semmire sem emlékszik, és hogy megtudja, volt-e valami komolyabb közte és Clark között. Clark, aki a hivatalos verzió szerint szintén elfelejtett mindent, megnyugtatja, hogy nem, arra azért emlékezne, de nem állja meg, hogy Lois orra alá ne dörgölje a válogatáslemezt. A jelenet zavart hallgatásba torkollik.

Planet. Chloe és Jimmy először nagyon örül közös munka sikerének, de mikor Chloe csak egy vállrándítással elintézi Clark jelenését a partin, Jimmy viszont nem ért egyet, komoly vita alakul ki, amelynek csattanója a klasszikus kérdés: „ha választhatnál, én vagy ő?” Chloe, szerencsétlenségére, nem vágja rá rögtön, hogy téged, James, minden férfiak legférfiasabbja, te Adonisz, te félisten, így hát Jimmy rövid úton szakít vele. Chloe szomorú. Nagyon.

Doki Lanánál, a babával semmi baj nincsen, hurrá, mindenki boldog. Kivéve, mikor éppen nem, ugyanis megy a haddelhadd, miért csókoltad meg, te cafka, miért fogtál rá pisztolyt, te műmacsó? Nem tudom, hogy csinálja, de Lex már megint azt hozza ki a dologból, hogy ő mindennél jobban szereti Lanát, szinte el is hisszük neki. De csak szinte, ugyanis a doki a szoba előtt várja, és halljuk, hogy olyan gyanús mondatokat használ, mint „ez nem tipikus terhesség”, meg „minden a terv szerint halad”. Lex, Lex, már megint rosszban sántikálsz! De nem csak te, hanem az asszonykád is, ugyanis Lana titokban elorozta a Kent farmról az elgörbült izét. Tudja tehát Clark titkát. Na végre!

Címkék: smallville
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2008.05.20. 14:53:46

Na ez egy jó rész volt jó hogyvolttal.


SPOILER
Nem az esküvős részben tudja meg Lana a titkot? Amikor elbújik. Most csak sejti, hogy valami nem klappol.
Az élien-mivolt meg finálés adalék asszem.
SPOILER

mizrolist 2008.05.21. 00:02:59

Azért a Marsbéli Vadász emlegetése jó kis insider poén (a Superman képregényekben van egy Ilyen nevű szereplő :) kicsit zöld és kicsit földönkívüli, de jó arc)

Tipca 2008.05.21. 10:15:15

black ball: SPOILER(?) nem tudom, szinkronnal nézem, nekem a rész végi arckifejezésből az jött le, hogy rájött, de lehet, hogy mégsem. majd kiderül.

mizrolist: :D naja, a sorozatban ugyan bebarnult egy kicsit, de frankón világít a szeme a sötétben :D

Dr Jenő 2020.01.04. 17:15:54

Én voltam az egyetlen aki a 4. évadtól várta hogy Clark azt a hisztis picsát hagyja a picsába és végre menjen Loisra?
süti beállítások módosítása