Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cukorbáró 1x05 - Testvériség

2008. május 20. 16:30 - silaris11 (törölt)

Szerencsére a tv2 felfüggesztette a nyolcórás sorozatokat, és helyette minden este szelebritifőzőcskézik. A „mert miért nézné minden este ugyanazt?” szlogent a primetime meetingen nyilván egy "ne" szócskával update-elték.

De azért én örülök, mert három hét elmaradásban vagyok Citizen Cane-nel, úgyhogy van egy kis időm, hogy utolérjem magam. (Már ha valaha visszatér még a Cukorbáró a tv2-re, amely, 12 epizód után, a hírek szerint cancelt kapott.)

Ott nyitunk, hogy Frank és Alex már megint az etanolon vitáznak, úgy látszik csak addig volt egységfront, amíg a gépesítést át nem vitték a papán. Frank szerint nagy investment nagy rizikóval, Alex szerint viszont nagy investment nagy profittal, mert szenátor haverja áttolja a bizottságon. Valaki közben nagyon megfigyeli őket.

Kitartás, paparazzo, jön a zsaruhaver is, ez csak egyre szaftosabb lesz. Zsaruhaver visszahozta Alex pisztolyát, tudjátok, amit a múltkor elvitt a CSI-os kollégáknak, hogy mögvizsgálják. A fegyver tiszta. Viszont. A sírban, ahol a múltkor a disznótetemet találták Cuñones (aka Múltbéli Árny) helyett, MÁ vérét is megtalálták. Ráadásul egy Hodges nevű nagykutya nyomozó tart épp a Duque-birtokra, hogy feltegyen néhány valszeg kellemetlen kérdést. Alex nyugodtnak mutatkozik: nem fogadok ügyvédet, mert nincs semmi közöm az egészhez.

Öccsének jobb napja van, neki csak egy berágott szeretőt kéne kiengesztelni, próbálkozik is telefonon, de Ellis lerázza. Múltkor, mikor Franknek nem tetszett, hogy „gyilkossággal vádolod a bátyámat”, a csaj kiadta az ukázt: addig nem beszélünk, míg nem tudod, kinek lehet hinni. Frank viszont nem hagyja annyiban: dugni akar, úgyhogy átmegy Ellishez. Ellis is dugni akar, úgyhogy hamar megvan a közös nyilatkozat: dugás oké, „de nem állunk szóba egymással”. A tárgyalások eredményével mindkét fél elégedett.

Hodges nyomozó közben keresztkérdez, ugye akkor látta MÁ-t utoljára, mikor a biztonságiak kikísérték a July 4 partiról. Ó, hát hogyne. (Ez egyébként igaz, a nyírjátok ki utasítást telefonon adta.) Hodges nyomi megkéri Alit, maradjon a városban, nem kötelezőileg, csak szívességileg. Paparazzo látja Alexet aggódani, és homevideón nemsoká látja megbízója, Samuels is, mert természetesen a magánkopó figyelte a Duque-birodalom fejét. Samuelsnek tetszik az aggódó rivális látványa, de nem elég: 3 nap múlva szavaznak az etanolról, és ha addig nem vádolják meg Vegát, megkapja az etanol-támogatást. Már csak a „szenátor kedvteléseiben” bízhatnak. Hja, egy jó kis szexbotrányt sejtünk itten előrevetülni.

Főcím.

Másnap reggel. Nappali fényben uralható ösztönökkel ébred Frank, és már bánja is, hogy csak úgy rátört tegnap éjjel Ellisre, pedig a nő már akár vele is ebédelne. De Frank még mindig neheztel, úgyhogy egy „ég áldjon, Ellis”-szel búcsúzik. Van tartása, mi?

Santo to Vega. Santo to Vega. Roger. Kedvenc szereplőnk hívja főnökét, templomban volt, mondja, miközben pecabotokat pakol a csomagtartóba, azért nem tudta elérni Alex. Alex azonnal beszélni akar vele, Santo kúlan vezet Santana Smoothára, de a főnök ideges a rendőrök miatt. Tárgyi bizonyítékok verbális lokalizálása folyik enyhe testi fenyítés mellett elhagyott út mentén. Pisztoly az óceánban, ásó elrejtve, mindenről gondoskodva, de Alexnek ez kevés: eddig is ezt mondtad hombre, aztán meglett a sír, meglett a golyó… A jelenetet elviszi Santo, százszor kúlabb, mint Alex, hiába vágja a főnök a kerítésnek.

Zsaruhaver közben Franknél puhatolóz Alex mostansági kedélyállapotjáról. Frank lojális: minden oké, csak túlhajtja magát, elvégre elnök lett. Zsaru próbál manipulálni: tudja-e, hogy MÁ a halála előtt megfenyegette a családot: „én elsőként az öcsémnek mondanám el”. Franknek szeme se rebben: Rossz lóra teszel Alexszel, keresd csak a valódi tettest.

Enrique újabb barátnőt hurcol haza a családi házba, az (i) orosz, (ii) szőke, (iii) vörös szalagruhás Katarinát mutatja be a papának és a mamának. Sem tehetsége, sem külseje nem indokol hosszútávú kapcsolatot. A családi vacsorán is a hölgy a téma, a hangulat kellően oldott is, csak Alex van maga alatt, pedig a mama az ő kedvencét főzte. Que pasa, niño? – kezdi meg az aggódást a mátriárka, majd az egész család csatlakozik hozzá, de Alex szangvinikus alkat, még az aggódást is kikéri magának. Frank figyelmét nem kerüli el.

Santo automobilt szerel, kéne egy gépzsírtörlőkendő, a jókor érkező Hodges nyomozó szolgál is vele. Cserébe kérdései vannak. Hogy lett rumgyári karbantartóból sofőr, meg ilyenek, de legfőként hogy a July 4 party előtt vagy után léptették ily nagyon elő. Ellentmondásra bukkan a zsaru: Alex utánát, Santo előttét mondott. Még jó, hogy egyeztették a sztorit. Hodgesnak ez elég, hogy házkutatást kérjen.

Tinilányok medence-parton: a szobafogságon lévő Vega-lány a boyfriendjével sms-ezget, a leendő katonaözvegy meg az esküvői csokrát tervezgeti, és alibit szolgáltat majdani sógornőjének: „kísérje el” menyasszonyi ruhát választani, így együtt lehet a pasijával. A kislány másnap szex előtt magolja is az esküvői katalógust, húzott organza, hogy beszámolhasson a mamának az eredményről…

Enrique a kreatív elme a családban: keresi a Duque-rum lányt, nyilván a bugyijukba akar mászni, de legalább a cégnek is használ. Jó, hogy van a díszletben tévé, mert Alex hívást kap a detroiti Chevy-gyárból, hogy kapcsolja bé. Barnes szenátort vezetik el lehajtott fejjel, mert „fajtalankodáson érték egy reptéri férfimosdóban”. Alex azonnal próbálja hívni a szenátort/stábját, de nem éri el. Úgy látszik, az etanolüzletnek annyi.

Samuels a kutyaversenyező Santót puhítja: a lojalitás és illojalitás hozadékait elemzi a villamosszék-szabadság koordináta-rendszerben. Úgyse inog meg! Samuels tovább szemétkedik, részvéttelefonál Alexnek buzi-Barnesra épített jövőkép összeomlása miatt, majd közli, hogy a szenátor lebuktatása bizony az ő érdeme. Alex hívná szenátort-kabinetfőnököt, nem sikerül, zsaruhaverja hívását meg ő nem hajlandó venni. Mindez Frank előtt, akinek bátyó biz egyre gyanúsabb.

Úgy látszik, Santo csak Santana-duettekre alakít, most épp a Nickelbackes csávóval közös száma alatt szedi a sátorfáját. Hangeffektben bejön sziréna és mobilcsengés. A rendőrség gyorsabb, mint Alex hívása: jöttek a házkutatási paranccsal, Frank meg jön Alexhez a hírrel, hogy a szenátor lemondott.

Santót bilincsbeverik, zsaruhaver meg közli Alexszel, hogy neki is be kéne mennie a zőrsre. Egész jó kis félideji klimax!

Frank és Ellis csak együtt ebédel, Ellis meg is jegyzi, tudja, hogy nem említheti egy mondatban a bátyád, bűnrészesség és gyilkosság szavakat, de – minő fordulat – Frank épp erre kíváncsi.

Most már biztos, hogy csak Santana-cédéje volt a rendezőnek. A Vega-lány dugása alatt a Black Magic Woman megy, pedig a black magic man lett volna a helyénvaló, lévén az eleddig helyesnek tűnő kiddo videóra rögzíti az aktust!

(Gyk. kartondoboz kivágva felvételt jelző villogó piros fénynél…)

A zőrsön Santo és Alex párhuzamos kihallgatása zajlik. Santo kocsijában vért találtak, hiába hipózta gondosan. És ott van az eltűnt Miguel vallomása is, aki szerint Alex adta ki a parancsot a gyilkosságra. Santo hallgat. Alex tagad. Alex hallgat. Santo ír.

Besame el culo! Ez mi?” – kérdezi Hodges, aki korábban oan leereszkedően tudta kérdezni, hogy ablaingléz? „Csókolja meg a seggemet!” Hát az a minimum.

Egyik se vall. Kiszambáznak a zőrsről, a zsaruknak meg elő kell keríteni Miguelt, ha akarnak valamit.

Ellis közben feltöltötte infóval Franket, most már a mószerolás jön: Alex meg fog bukni, lesittelik, és leesik a korona a fejéről. Csak az a kérdés, hogy ott leszel-e, hogy elkapd. Nem úgy tűnik, mert a srácok este együtt néznek focimeccset. Csatlakozik hozzájuk zsaruhaver is, még húst is hozott a borjúbarbekjúhoz. Azért két touchdown között megkérdi, hogy lehet az, hogy Alex július 4-én hajnal 3-ig együtt volt Santóval, Santo fél 2-kor mégis felhívta? Alex nem válaszol.

De Frank igen: ő és Santo elmentek egy láda rumért, de nem találták, azért hívták fel Alexet. Tényleg nem kell neki a korona.

Alex Santóval horgászik, és attól tart, hogy Miguel visszatér Kubából, és megint sztorizgat a zsaruknak. De Santo megnyugtatja: Miguel nem Kubában van. Miguelnek annyi.

Jó is az önálló munkavégzésre alkalmas beosztott!

Milyen finom, hideg a sör! És milyen szép, napos a délután!

(A képekért szokásos hála spamdognak.)

Címkék: cukorbáró
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.08.30. 09:58:26

nem egészen up to date a bejegyzés, de akor is rohadjon meg a tv2, hogy félbehagyák ezt a sorozatot...akkor mi a ráknak kellett elkezdeni..?! IDIÓTÁK!

silaris11 (törölt) 2008.09.02. 10:58:30

csak azzal tudlak nyugtatni, hogy 12 rész után elkaszálták odakint is, tehát csak 5 részről maradtunk le. ami mondjuk nem jelenti azt, h a tv2 műsorpolitikája ne lenne abszolút gyökér.

Vince Larkin 2008.09.27. 10:43:26

Köszi :) Most nézem, hogy ma újra nekifut a tv2 15:45-től az egésznek, kíváncsi vagyok, túljutnak-e az 5. részen :D
süti beállítások módosítása