Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 4x03 - Most mutasd meg!

2008. május 19. 12:04 - Tm

Susan az évi rendes "Most mutasd meg!"-partiját szervezi, ami a reakciókból gyaníthatóan rémes szokott lenni. A csajok próbálják is mindenféle indokokkal kihúzni magukat, egészen addig, míg Lynette-nek eszébe nem jut, hogy a bulit feldobhatnák azzal, hogy meghivatják Katherine-t és ileitatják, hátha kikotyog valamit a Mayfaire család titkáról, ami különösen izgató lett, mióta Bree kihallgatta az ominózus "akkor jobb hazugságokat kell kitalálnunk" mondatot. Így végül mindenki igent mond azzal a feltétellel, hogy Susan Katherine-t is meghívja estére.


A délelőtt egyébként a szokásos medrében csörgedezik. Mr. Solis és Mrs. Lang randiznak, a légyott végén Mr. Solis ismét ígéri, hogy most már tényleg csak pár hét, és megoldja az Edie-ügyet. Katherine egy rövid féltékenységi jelenetet rendez és epés megjegyzésekkel dörgöl Adam orra alá valami chicagoi esetet. Mike bölcsőt fabrikál, ami kicsit kiakasztja a babonás Susant. Lynette meg küzd a hányingerrel, ami az émelygéscsillapítók és a nemevés ellenére is folyton gyötri. Az anyja óvatosan megpendíti, hogy - saját tapasztalatokra alapozva - esetleg egy kis fű segítene mindkét problémán, de Lynette szerinte Stella jobban tenné, ha sálat kötögetne inkább az unokáknak.

Stella azonban elszánt. Stikában szerez Andrewtól némi extra minőségű cuccot, és délután "sálat kötök Lynette-nek" felkiáltással bevonul a konyhába, ahol rohammunkában egy tepsinyi szpészkéket gyárt. Dupla adag fagyi és egész estés tévézés együttes ígéretével eléri, hogy a Scavo-kölykök ne akarják befalni a guszta, spéci gyógyszeres felnőttsütit - "igen, olyasmi, mint a felnőtt jeges tea, amit a nagyi inni szokott" - Parkert pedig ráveszi, hogy vigyen egy kistányéron párat a maminak azzal, hogy ő csinálta. Csak neki. Erre persze Lynette hősiesen begyűr néhányat. Így esik aztán, hogy Lynette, a legjobb játékos, aki rosszulléte miatt mégsem megy el mosmutasdmegezni, nem az ágyban piheg, miközben a szomszédban gyülekeznek a többiek, hanem a nappaliban ül a tévé előtt, és egy óriás tál chipsszel felszerelkezve, kitágult pupillákkal, a térdét csapkodva röhög a gyerekeivel Spongya Bobon.


A buli elejéről azonban nemcsak Lynette hiányzik, hanem a háziasszony is, aki nőgyógyászhoz ment órákkal korábban. Mike csak furcsálja, hogy késik a csaja, Bree viszont kicsit aggódik. Pedig ekkor még nem is tudja, hogy a rendelő, ahová Susan ment egy tűcserélő és egy transzvesztita könyvesbolt között helyezkedik el a város rosszhírű negyedében, a váróban döglött halak úszkálnak, a műszeres tálkában meg hangyacsapda van-Ahogy azt sem, hogy kiszúrják Susan kerekét, ellopják a mobilját, a doktor viszont a sajátjával lefényképezi új páciense alfelét. Mindez csak azért furcsa, mert az orvos számát ő adta meg Susannek. Igaz, hogy a telefonkönyvből csukott szemmel bökős módszer segítségével, mivel  - érthető okokból - nem állt szándékában az igazi orvosa számát megadni, amikor Susan kérte, hogy ne kelljen többet Adamhez mennie.Végül befut a meglehetősen zaklatott Susan, de Bree egyelőre megússza a sokkoló beszámolóval meg azzal, hogy a vendégségre való tekintettel Susan elhalasztja a további magyarázatkérést.


A játék amúgy is meglehetősen feszült hangulatban kezdődik, a Susanre való várakozás közben ugyanis történik egy-két dolog. A "Grace Kelly, a hercegnő"-nek öltöző Edie például annak ellenére, hogy megígéri Carlosnak, hogy nem veri nagy dobra az eljegyzésüket addig teszi-veszi magát, míg a csajok ki nem szúrják az új gyűrűjét. Ami mondjuk nem túl nehéz, tekintve, hogy öklömnyi gyémánt ül a tetején. Ennek látványa, plusz az ámuló reakciókat követő álszent "A francba, tegyetek úgy, mintha nem láttátok volna, mert még nem hordhatnám" érthetően kiborítja Gabrielle-t, ő meg a bilit az értetlenkedő Carlosnál a hátsó teraszon.


Carlos hiába magyarázza, hogy nem ő vette a gyűrűt, Gaby szakít vele. Mr. Solis meg megy é letolja Edie-t. Aki viszont úgy gondolja, három nappal a lánykérés után jogosan gyűrűzte meg magát, ha már Carlos nem volt képes erre. Ennek a nőnek aztán van arca! Így érzi ezt Carlos is, aki sietve felhívja a múltkor lepénzelt emberét, hogy sürgesse meg az ügyintézést, mert Edie kezelhetetlen. Az Al nevű csávó ígéri, hogy belehúz, bár úgy tűnik, valami másba, mint amire Carlos számít - de biztosan másba, mint amire mi számítottunk eddig. Al ajtaján ugyanis nem bérgyilkos, hanem okleveles könyvvizsgáló a felirat.


És persze Gabrielle sem az a csendben szomorkodós fajta, így bosszúból látványosan kikezd Adammel - egy pohár halálát (Carlos) és egy folytott hangú családi perpatvart  (Adam és Katherine) okozva ezzel. Ez utóbbinak ráadásul tanúja Edie is, aki elérkezettnek látja az időt, hogy Gaby híréről és a kertészével való korábbi kapcsolatáról értekezve befeketítse a polgármesternét Katherine előtt.


Aztán kezdődik a játék. Susan az egyik csapatkapitány, Gabrielle a másik. Susan nyerésre hajt a válogatásnál, Gaby inkábba pasikra, szégyentelenül ki is választja magának az összeset, élükön a Carlos őrületbe kergetéséhez aktuálisan felhasznált Adammel. Aztán Susan egy légiutaskísérő-formagyakorlatra emlékeztető 20 perces szettben elmagyarázza az amúgy mindenki által tökéletesen ismert egyezményes jeleket, amit a nép magába roskadva próbál túlélni.  A bóbiskoló társaságot végül Lynette érkezése rázza fel. A betépett családanya ugyanis először vihorászva konstatálja, hogy Gaby - azon méltatlankodva, hogy Susan őelőtte csapott le rá - "mostmutasdmeg nindzsának" titulálja, majd a többiek döbbenetére egy remekül kivitelezett nagyívű körrúgással ártalmatlanná teszi az állólámpát.


Végül azért játszanak. Na nem sokat. Amikor a továbbra is bárgyún vigyorgó Lynette először homlokráncolva az ujján számolgatja, hogy a feladvány egy szótag, majd először Edie-re bökdösve, később egy hosszasan és élethűen részletezett kötél általi halál agóniájval próbálja rávezetni csapattársait a Lógósok című filmre - na, Susan akkor úgy érzi, hogy itt az ideje egy kis szünetnek. Ezt Tom eredetileg arra akarja felhasználni, hogy szerezzen némi kávét önmagából kivetkőzőtt nejének, de miután betoppan a lányát és egy tál spéci sütit kereső Stella, inkább azzal foglalatoskodik, hogy még idejében begyűjtse a lelkes Lynette által mindenkire rátukmált csodapiskótát. A nagy sietségben aztán meglöki Gabyt. Aki leönti Adamet. És hiába volt ez most speciel tényleg véletlen, Katherine-nél itt telik be a pohár, és kerek-perec közli Gabrielle-lel, hogy szerinte egyáltalán semmi szükség arra, hogy a melle szoptatásra alkalmas közelségben legyen Adam fejétől.


Gaby felháborodottan néz, mint aki sosem kezdett ki még pasival, majd szó szót követ, és hopp! Katherine a harmadik mondatban már fel is használja az Edie-től frissen szerzett infókat a kiskertészes afférról. Persze Gabyt sem kell félteni, bár a "Bree látta, hogy felpofoztad a lányod, amikor az apjáról kérdezett" teljesen irrelelváns beszólás. Arra mégis alkalmas, hogy a megszólított könnyes szemű nagyjelenetben közölje: Dylan apja egy szörnyeteg volt, aki a legrosszabb dolgot követte el, amit egy apa csak a lányával tehet. Adam feszeng, a többiek döbbenten állnak. Lynette-nek viszont végre eszébe jut, hogy mekkorát hibázott: a Lógósok három szótag, nem egy.


A bulinak vége, a társaság oszlásnak indul. Mayfaire-ék után Hodge-ék lépnek le, majd Edie libben ki az ajtón baromira elégedetten, neki tetszett a buli. Pedig jobban tenné, ha megvárná Carlost. Akkor ugyanis nem lenne alkalma Gabrielle-nek, hogy a mosdóban kibéküljön kirúgott szeretőjével, aki képes féltékenységében poharattörni, míg a kedves férjének a fülébe jutott kertészes sztoriról csak az eset kitudódásának a szavazatokra gyakorolt hatása és a lehetséges kárenyhítési stratégia jutott eszébe. Victor Kicsit később Carlosnak ugyan megemlíti, hogy ő bizony kinyiratná a felesége szeretőjét, ha megtudná, hogy csalja (khm, nyel nagyon Carlos), de ezt - a számára bizonyára szimpatikusabb megnyilatkozást - Gaby nem hallja.


Scavóék kiakadva érnek haza. Még a béketűrő Tom is megjegyzi cinikusan Stellának, hogy vajon azért alszanak-e a gyerekek, mert a nagyi altatót tett a kakaójukba. Lynette ennél nyilván még durvábban olvas be az anyjának. Felhánytorgatja az egész gyerekkorát, melyben a mama, ha beteg volt fűvel, ha nem alkohollal gyógyította magát, és közli, hogy neki esze ágában sincs delíriumban tölteni a gyerekei hétköznapjait. Stella belátja, hogy nem volt túl jó ötlet a drogcsempészés más testébe, de kicsit sem bánja. Anyai szívének ugyanis annyira rossz volt látni, ahogy Lynette szenved. Igazán megható. Lynette érti, de többet akkor sem szeretne ilyen cselt. Ebben aztán meg is egyeznek.


Bree is  zaklatottan ér haza a buliból, az ő baja is a lányával kapcsolatos. A játék szünetében kapták ugyanis a hírt, hogy a hüje Danielle - aki 8 és fél hónapos terhesen görkorizott a folyosón - délelőtti esése lehet, hogy mégiscsak okozott némi komplikációt. Orson pakol, hogy azonnal indulhassanak, Bree meg - aki már rég megbánta, hogy még egy nyamvadt dvd-lejátszót sem vitt a lányának - épp zokogva rángatja a készülék zsinórjait, hogy pótolja a dolgot, amikor újabb telefonhívás érkezik. Ezúttal megnyugtatóak a hírek, az ultrahang szerint minden rendben van a babával. Később Bree a teraszon magába roskadva próbálja rendezni az érzelmeit és a gondolatait, amikor Susan telepszik mellé. Még mindig azon rugózna, hogy miért küldte barátnője a retkes orvoshoz, de Bree vallomása arról, hogy nehéz időszakot él meg, mert bajok voltak a babával, egy csapásra elfeledteti a dolgot és hamarosan békében falatozzák a tortájukat. Két terhes nő - ahogy Susan mondja. A "mindent elmondunk egymásnak" bajnok Bree meg ráhagyja.


Reggel Adam letolja Katherine-t, hogy mit hadovált össze Dylan apjáról, de végül kénytelen belátni, hogy ezek után senki nem mer majd továbbkérdezősködni. Katherine közben elkezdi kipakolni Dylan egykori szobáját. Egyrészt, mert kiderült, Mrs. Sims hazatér az öregek otthonából, másrészt, mert a buliból hazaérve rajtakapta Dylant és Julie-t, akik - utóbbi zárnyitó képességeit kihasználva - bejutottak a lezárt-tiltott szobába és kutattak a régi cuccok között. Katherine pedig nem örül a mackók elővakarásának. Főleg, hogy  nyilvánvaló: Julie előbb-utóbb nemcsak szakadt játékmedvéket, de emlékeket is elő fog vakarni Dylan agyából. Katherine így hát első lépésben hazatessékelte Julie-t és azonnal megtiltotta Dylannek, hogy a továbbiakban találkozgasson vele, reggelre pedig kidolgozza az új stratégiát, ami azon alapul, hogy úgy kell tenni, mintha  a szoba egy közönséges szoba lenne. És nem rejtene a szőnyege alatt egy jó nagy sérülést a padlódeszkán, aminek újbóli megpillantásától a kőkemény Katherine Mayfaire sírva fakad.

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.19. 13:24:26

"a nappaliban ül a tévé előtt, és egy óriás tál chipsszel felszerelkezve, kitágult pupillákkal, a térdét csapkodva röhög a gyerekeivel Spongya Bobon."

Annak a rajzfilmnek úgyis a hozzá hasonlóak (a betépett felnőttek) az igazi célközönsége, nem a gyerekek :-)

"Persze Gabyt sem kell félteni, bár a "Bree látta, hogy felpofoztad a lányod, amikor az apjáról kérdezett" teljesen irrelelváns beszólás."

Mondjuk az nem túl életszerű, hogy Bree-t meg ezek után nem vonta felelőségre, hogy mégis hogyan láthatta a saját házában történteket...

Llew 2008.05.19. 13:51:10

Most már nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi a fenét titkol az új família. Eddig hajlotam a megerőszakolásra, de azt most ugye kilőtték és a daraboló gyilkosok, meg gyerek pincébe zárósok után nem tudom mi lehet még.
Remélem Carlost nem szopaja be még a "bérgyilkos" is, mert Idiere nagyon ráférne egy rendes akasztás.

Johnny336 2008.05.19. 14:25:34

Sérülés a padlón? Ez fel se tűnt nekem.
Nem akarok spoilerkedni, de nagyon kacifántos lesz még ez a Dylan-Katherine-Szörnyeteg apuka trió...
Már én se tudom ki kivel van.
De a kiscsaj nagyon szép, ezt viszont el kell ismerni :)

Johnny336 2008.05.19. 15:12:45

Éljen, már "elérhető" a negyedik évad dupla záróepizódja :)

Llew 2008.05.19. 15:27:46

Sérült padlót simogatta Katherine a rész végén, mikor bőgött. Hogy nem lehetett ezt észre venni?
Sose tudtam mi értelme a nemspoilerezekdenagyonfaszarészeklesznek jellegű hozzászólásoknak.

Johnny336 2008.05.19. 15:43:51

Csak mondom, hogy érdemes folytatni, mert lesz álleesés.
Pl. House-ban a Tritter-szál nagyon leült a végére, a kommentelők nagy része utálta. Ennek megfelelően egy nagyon béna lezárás is társult hozzá. Mindenki azt mondta, hogy ez így fos volt. Csak ennyi a hozzászólásom lényege.

Nem mondom el, hogy Gizike összejön a Petikével, és születik egy Jóska nevű hermafrodita utódjuk... :)
Mert az paraszt dolog lenne.

Llew 2008.05.19. 16:20:08

Az az lenne.
Ez nem az csak én nem értem az értelmét.

candyperfumegirl 2008.05.19. 16:32:53

Llew: nem csak te nem érted az értelmét.
Vagyis értem, arról szól a dolog, hogy "én már láttam, ti meg neeeem :P", de ettől még rohadtul idegesítő, és jó lenne leszokni róla, de úgyse fognak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.19. 16:57:47

Én csak a TV2-n nézem, bibibiiii :-)

Tm 2008.05.19. 17:04:13

én meg itt is-ott is mégbibibiiibb:)

Johnny336 2008.05.19. 17:24:07

Én pedig "megszerzem". Szélessávú elérés világában semmi csoda nincs ebben.
Több oka is van. Bizonyos filmek esetében nagyon jó a magyar szinkron. Néhol nem. Pl. nehéz pont az emberhez illő hangot találni. Ha találnak, akkor pedig meghal szegény...

Illetve eredeti nyelven a poénok jobban átjönnek.

Egyébként ha megnézitek az illusztrációkat a postok esetén, mindegyiken ott van a külföldi csatorna logója :)

Nem bibibííí...oviban leszoktam erről

Llew 2008.05.20. 08:55:31

Azért annyira nem vagyunk hülyék, hoy meg is kelljen magyaráznod.
Nyílván aki kicsitt jobban benne van a sorozatnézésben (gondolom ide jórészt olyanok járnak) az nyílván nem csak a tv-ben követi őket.

Porcelán az elefántboltban 2008.05.20. 15:45:21

Én is töltöttem pár részt, de nekem jobban tetszenek a magyar hangok, valahogy karakteresebbek. Meg már annyira megszoktam őket.

wan2bee 2008.05.20. 16:30:31

szuletett felesegeket csak tvben nezek, mert mindig osszeulunk a haverokkal tvzni es inni, aztan bulizni. ennek mar hagyomanya van. ezert nem nezem a neten. kiveve a mostani ket epizodot, mert ezekrol lemaradtam. de hogy mennyivel jobb a magyar szinkron, azt nem tudom elmondani..angol egy rakas fos..

Johnny336 2008.05.21. 09:50:40

Liptai Claudia valóban jobban narrál, mint a Mary-Kate (vagy hogy hívják). Eredetiben vontatottan beszél. Mintha egy papírból olvasna egy olyan szöveget, amit még soha nem látott-hallott.

janika26 2008.05.21. 15:00:00

Hali!
lenne egy kérdésem, remélem valaki tud rá váaszolni!
szóval:
Tudja valaki, hogy a tv2 a most elkezdett 4. évadból hány részt ad le????
Leadja egymás után mind a 17-et vagy most csak 10-et és a többit majd ősztől?????
köszi a választ!

Tm 2008.05.21. 17:09:55

nyari szunet lesz, most csak a sztrajk elotti reszeket adjak le. julius legeleso pentekjen lesz elvileg az utolso resz.

Shadow75 2008.05.21. 17:17:02

Hogy Brenda Strongnak rosszabb hangja van, mint Liptainak? Ez az év poénja. Minnyá megszakadok a röhögéstől. Brenda Strongnak a világon a leggyönyörűbb hangja van, Liptai krákogása meg borzalmas, a fasorban sincs az erdetihez képest. Hegyi B. dettó. Bár az csak simán elüt Susantől, viszont Liptaira nem találok szavakat, annyira sokat vesz el Mary Alice beszédjeinek értékéből. Biztosan hallottad te eredetiben? Javaslom, nézd meg ezt: www.youtube.com/watch?v=TF70XPo5ITo Ég és föld a kettő. Mármint Brenda-Liptai.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.22. 12:24:39

NAAAA! Hegyi Barbara hangját nem hagyom bántani! A Twin Peaks óta szerelmes vagyok belé...

Shadow75 2008.05.22. 19:36:56

Fedor, igen, csak vannak olyanok, akikhez nem passzol. Ilyen a bugyuta Susan-féle karakter.

Johnny336 2008.05.23. 10:00:42

Nem a hangjával van a baj. Ahogyan beszél. A sebessége, ritmusa. Vontatott, nyögvenyelős.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 13:12:55

Nekem tökéletesen megfelel :-)
süti beállítások módosítása