Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 2x04 - Duett

2008. május 17. 15:46 - the black ball

Igencsak humoros egy epizód ez, nézzük: először is egy lidércek által lerombolt vidéken járunk, túlélők után kutatva. Legalább a fél atlantiszi katonai kontingens itt van a bolygón, óriási mordályokkal, robbanószerekkel, svájci bicskával, csúzlival, és az „ultimate weapon” Shepparddel. Aztán ott van McKay és Carson, aki egy szőke G.I.Jane társaságában a kapu felé halad. Kiderül, hogy McKay-nek randevúja lesz! Vannak még csodák. Mindezt a csaj árulja el. McKay szokás szerint duzzog, és próbál alfahím lenni, amikor a néni csendkirályt int. Egy dárda közeledik! Elkezdenek rohanni, a csaj arrébb löki a dokit, de őt és McKay-t beszippantja a dárda. A kapu aktiválódik, menekül a fattyú. Sheppard keményen a kapu elé áll, hátha megijeszti a lidércet.


Zúgnak a fegyverek, de a tűzijátékot Lorne használja el, amikor rálő egy aknavetővel. Mellé. A doki ordít, hogy McKay-ék a hajón vannak, de Sheppard közli, hogyha meglóg a dárda, kiderül, hogy Atlantisz nem semmisült meg. Végül leszedik. Nem sok minden marad belőle. Carson van a legközelebb a roncshoz. A dárdát vezető lidérc ott haldoklik benne. A doki szeretetszolgálatos múltja és jelene miatt felajánlja, hogy segít neki, de Sheppard a 80-as évek akciófilmjein edződött, úgyhogy kinyírja a lidércet. Carson megorrol rá, mert csak a lidérc tudta, hogy lehet kiszedni McKay-éket. Sheppard szerint Zelenka is megoldja. Hát hogyne.

Átjön pár tudós. Megtudunk egy kevés infót Zelenkától a szippantgatós technikával kapcsolatban. Atomjaira bontja az embert, eltárolja, és parancsra újra összerakja. Viszont csak egy ember összerakására van elég energia, és nem tudni, hogy melyikük lesz az. Sheppard találomra választ egy életjelet. És... McKay az. Hurrá. Amint kijön, össze is esik. Irány Atlantisz. McKay-nek nincs különösebb baja. Carson a csaj felől érdeklődik, akit Cadman-nek hívnak. Meghatódott, amiért megmentette az életét. Weir szerint még nincs előrelépés, amint lesz, tudatja.


Ugrunk. Zelenka rájön, hogy működik az átalakító, viszont a hozzá szükséges alkatrész darabokban van. Úgyhogy nekik kell egy másikat csinálni. Ugrunk az ebédlőbe. Ronon a bajnokok reggelijét fogyasztja minden végtagjával. Sheppard felajánlja neki, hogy legyen a csapata tagja. Ronon még meggondolja. Addig is Sheppard megismerteti vele az evőeszközök mágikus világát. Ugrunk a gyengélkedőbe. McKay felébred. Cadman is megszólal. De csak McKay hallja. Nofene. Beckett értetlenül néz, közli, hogy Cadman még a dárdában van. McKay megkérdi, hogy ki szedte ki őt. Zelenka. Ez mindent megmagyaráz: Cadman tudata is ott van McKay-ben.


Ugrunk is Zelenkához. McKay tiszta ideg, páran őrültnek nézik, bár ahhoz ugye nem is kell egy másik tudat a fejébe. Próbál valamit kiötleni, de Cadman állandóan pofázik, úgyhogy elkezd ordibálni magával. Weir elküldi Heightmeyerhez. Útközben találkozik Katie Brown-nal, a nővel, akivel randizni fog. Cadman szerint sokat taníthatna McKay-nek a nőkről. Az biztos. Ugrunk. Ronon az edzőteremben éppen a „nagy verés” fogalmával szembesít pár katonát. Ugrunk megint. McKay már Heightmeyernél van. A doki néni szerint talán Cadman is irányíthatja McKay testét. Csak engednie kell Rodney-nak. Elvégre ha fordítva jönnek ki a gépből, McKay is akarna egy esélyt. Beleegyezik. Egy kis meditációs akármi után Cadman kerül előtérbe, még mozogni is tud. McKay inkább az eltávolításos tervet díjazza.


Ugrunk. Sheppard és Ronon lövöldöznek egy kicsit. Ronon nem vacakol, hamar kiismeri a fegyvereket, de inkább a sajátját választja, ami hogy is mondjam...hatékonyabb? Ugrás a roncshoz. McKay kiötöl valamit, de Zelenka szerint hibás a számítása. Az eredmény egy szépen szikrázó elektromos kisülés. Zelenka kiakad, és azonnal elküldi McKayt, mert szerinte a két tudat egy agyban túlságosan csökkenti Einstein mivoltát. Sheppard szerint ki kéne aludnia magát. Rendben. McKay lefekszik, ám amikor elalszik, Cadman-é lesz az irányítás. Ellátogat Carsonhoz, mert tetszik neki. Megkéri, hogy legyen ott a randiján (Szóval McKay randiján), nehogy hülyeséget csináljon.


Másnap McKay felébred. Csakhogy ismeretlen családi fotóval találja magát szemben. Ez bizony Cadman szobája. Ráadásul McKay pucér. Szerinte ezzel Cadman átlépett egy határt. De Cadman szerint neki rosszabb volt. Hehe. Ezenkívül sajog mindene. Cadman futott egyet lefekvés előtt. Ugrunk. Ronon most Teylával harcol. Sheppard is benéz, mert elvileg Teyla vele harcolt volna. Amikor Teyla válaszol, Ronon keményen odacsap neki. Sheppard leállítja a harcot, de Ronon szerint nem akart ártani. Teyla közli, hogy ő kérte meg, hogy ne fogja vissza magát. Ugrunk. Cadman győzködi McKayt, hogy hadd segítsen a randevúján. Beadja a derekát. Ugrunk ismét. Teylahoz beugrik Ronon és elnézést kér. Megkérdi, hogy ő miért csatlakozott. A választ ismerjük: Atlantisz az utolsó esély. Teyla szerint Ronon is így véli, másképp már elment volna.


Randevú. McKay nagyot néz, amikor kiderül, hogy Carson is ott van. Leülnek, McKay elkezd zabálni, erre Cadman leszidja. Szerinte mondjon egy tósztot. McKay elhebeg egy beszédet, aztán megiszik egy nagy pohár bort. Cadman mondja, hogy dobjon fel egy témát. Elkezd megint hebegni, aztán Cadman megunja a totyogást, és átveszi az irányítást. Odamegy Katie-hez, közli, hogy most mennie kell, de előbb lovagiasan kardoznak egyet nyelvvel. McKay vissza akar menni, vitáznak egy jót, küzdenek a testért, ami lassan egy új táncfajtát szül, aztán szólnak, hogy McKayt várják a roncsnál. Zelenka kitalált valamit, kipróbálják két egéren. Sikeresen beszippantják, de visszafelé kissé megsülnek. McKay kezd beletörődni.


Ugrunk. Sheppard Weirt győzködi, hogy Ronon csapattag legyen. Megígéri, hogy beszél vele. Ronon most éppen a mieinket oktatja a késes harcra. Weir félrehívja, és eljátssza a főnököt. Lényegében hajlik ő is Ronon „tagságára”, de Ronon még nem döntött. Ugrunk. Heightmeyernél McKay és Cadman megint vitatkoznak. Egymástól veszik át az irányítást, amikor is kiég az égő, és McKay-nek rohama lesz. A gyengélkedőn közlik vele, hogy valamelyiküknek fel kell adni az irányítást, és háttérbe kell vonulnia, vagy a rohamok gyakoribbak lesznek, és mindketten meghalnak. Viszont aki megteszi, az eltűnik.


Cadman felvállalja, elvégre McKay teste McKay-é. Kér valamit, amivel írni tud, hogy levelet írjon a családjának, és McKayt kéri, hogy vigye el hozzájuk. Viszont McKay nem tudja, mikor megy át újra a kapun...a kapu! McKay kitalálja! A kapu is elemeire bontja az anyagot, majd összerakja. A segítségével stabilizálni lehet a lidércgépet. Kipróbáljuk. Viszont mielőtt még megtennék, Cadman átveszi az irányítást, és lesmárolja a dokit, hátha nem sikerül. Haha. Természetesen a kísérlet sikeres. Ezután Weir engedélyezi, hogy Ronon csapattag legyen. Elugrunk még utoljára a gyengélkedőbe, ahol McKay és Cadman közlik, hogy inkább egy kicsit egyedül maradnának. Külön. Naná. Hepiend.

Címkék: atlantisz
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyana 2008.05.17. 22:26:46

imádtam a részt, rengeteg hangosan nevetős poén van benne
süti beállítások módosítása