Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x17 - Öt török, öt görög, hány ember

2008. május 16. 13:00 - kiricsiz

Az összes médiumból (mostanában megint médiának mondják, mindegy) Demsa szökéséről ömlenek a hírek, meg a fejére kitűzött vérdíjról. Az a fickó is ezt hallgatja autójában épp, akinek nemsokára nagyon rossz lesz, de ő ezt még nem tudja, sőt, azt hiszi, nemsokára nagyon jó lesz neki, merthogy felszedett egy kurvát. A kurvával tali volt megbeszélve, szóval nem csak úgy az út mellől, de azt persze a fickó nem tudja, hogy a kurva Demsáék embere, és Lákiék követik is őket. Ugyanis ez a Mészáros nevű fószer nem más, mint Ignatyenkó brókere, Ignatyenkó meg az orosz maffiavezér, vagy legalábbis magyarországi helytartó. Pont fel is hívja a mangalicaorcájú orosz vezér Mészárost. Az a rövid beszélgetésből is kiderül, hogy bróker barátunk segghülye, de nem cseveghet sokáig a vezérrel, mert a kurva ráfogja a fegyverét, és leállíttatja vele a kocsit. Cynthia belevág a combjába egy injekciós tűt, amitől el is szundikál hamar Mészáros. Láki kifizeti a kurvát, aztán mindenki el.

Az őrsön persze majdnem az egész állomány totál másnaposan szédeleg. Az epizód hőse a legmásnaposabb Móricz, aki ráadásul mindenkivel összetegeződött, így már nehéz lesz játszani a szigorú és maximalista főnököt. (Poén: "Nem szólítanál inkább Johnnynak, Laci?"; "Úgy nem is lehet inni, ha az ember ájultan fekszik, Laci.") Móricznak egyébként mintegy másfél lityó pálesztől sikerült ilyen gyönyörű állapotba felhoznia magát, ami lássuk be, becsületes adag.

És persze ki szúrja ki a buli alatt a kocsiban dekkoló Alteréket? Hát persze, hogy Pircsi, aki egyből el is kezd dumálni róla. Kálmán bá közben már korán reggel atomrészeg, mostanában nagyon keményen nyomja. A Kriszta lakását megfigyelő NBH-s meg szokás szerint akkora lúzer, hogy főleg alszik őrségben, és ha nem Bordás cserkészi be hátulról, hanem mondjuk a gonosz Láki egy lángszóróval a kezében, akkor neki annyi. Viszont úgy látom, hogy Kriszta lakásához tényleg van egy másik bejárat, ugyanis Bordás a tető felől, vagy honnan jön be. Ha Kriszta azóta nem költözött el és ez még mindig ugyanaz a kéró, akkor lehet, hogy ezen menekültek el a franciák anno.

Jelentjük, Szivar a fedélzeten. Visszahelyezték a BRFK-ra, a szervezett bűnözés elleni osztályra. Egyébként jobban néz ki, mint az előző szériában, de azt nem tudjuk, hogy ez a BRFK-s áthelyezés azt jelenti-e, hogy valamilyen módon újra beleírják majd a sorozatba, vagy ez csak két epizódnyi tündöklés. Ja, és kérünk róla fotókat a vasárnapi ajánlóba, ezt a producer úrnak üzenjük.

Johnny és Otyó közúti ellenőrzés közben leállít egy kis furgont. És hát egyből egy embercsempészt fognak. A négerek egyébként nagyon jó fejek.

A bróker lassan ébredezik Demsáéknál vendégségben, közben felhúzhatós izé muzsikál. Ismerős ez a felhúzhatós izé muzsikáltatása Sergio Leonétól, ha direkt utalás, akkor jólvan, de ha véletlen egybeesés, akkor gáz, mert Sergio, az Sergio, ő a király. Demsa arra kíváncsi, hogy ki lőtt a lányára. A bróker azt vallja, hogy Sztyepan tudja, hogy ki csinálta. És ez fontos, mert nem azt mondja, hogy Ignatyenkó volt. De persze Mészáros nem maradhat ezek után életben, egyébként mindegy is neki, mert valaki úgyis kinyírná. "Ha nem fér bele egy hordóba, tegyétek kettőbe." Aztán lepukkantják. A forgatókönyvírók úgy látszik, a brókereket sem szeretik.

Kolonics kivan, rinyál Hercegnek, hogy szorul a nyaka körül a hurok, dolgozhatnánk együtt stb. De mivel régóta nézzük ezt a sorozatot, és mindenhol konspirációt sejtünk, ezért megüti a fülünket ez a mondat: "Kezdem azt hinni, hogy Demsát is maga irányítja." Mondjuk vessük is el rögtön ezt a verziót, mert a titkosszolgálat csak nem lövet le 5 rendőrt valami titkos cél érdekében. Nem sokkal később Kolonics Bokrosnál kuncsorog, gyakorlatilag arra kéri, szerezzen már neki egy kis protekciót saját beosztottjánál: Bordás őrnagynál.

Szabó ezredes eligazítást tart, merthogy Johnnyék fogása alapján további feketemunkásokat, meg illegális akárkiket találhatnak, úgyhogy nagy razziát tartanak a kerületben. Móricz persze továbbra is kész van, időnként kimegy hányni az eligazítás közben. Ezt is megértük, nem okoskodik, hanem okádik. Bordás viszont szolidáris és jó fej, kikíséri a klotyóba, beszélget vele hányás közben. Egyébként a rendező elfelejteti Móricz-cal lehúzatni a retyót, miután az telehányta a kagylót. Aztán Bordásnak megesik a szíve szerencsétlen szenvedőn és végül hazaküldi Móriczot kiheverni a másnaposságot. Én még belédiktáltam volna pár üveg gyógysört is, hogy fájdalommentesebben inthessen búcsút az alkohol a szervezetnek. Vagy fordítva: a szervezet az alkoholnak. Viszont Juli és Móricz különös, bensőséges kapcsolata tovább alakul. Ki tudja, mi lesz ebből?

Láki felhívja az ukránt, aztán átadja a telefont Demsának. Az a fedősztori, hogy Demsa hajlandó áron alul eladni a herkát az ukránnak. Megbeszélik a találkát.

Gergő bácsi épp azt feszegeti, hogy miképp történhetett meg, hogy a járőr leállt bulizni, de ekkor bevonul az őrsre Bokros tábornok (aki mégse Bács Ferenc). Bordáshoz jött persze, és szívességet akar kérni. Végül is arra akarja rávenni az őrnagyot, hogy tájékoztassa egy kicsit jobban Kolonicsot a fejleményekről. Kolonics lába alól nyilván kezd kicsúszni a talaj, és mindenáron infókhoz akar jutni. Bordás erre elmondja, hogy a Demsa-ügy a Nemzeti Nyomozóiroda, a Denise őrzése meg az NBH hatásköre, mindennek van gazdája, minek bevonni Kolonicsot is. Ráadásul elsősorban az NBH nem akarja, hogy Kolonics bevonódjon ezekbe az ügyekbe. (Mondjuk azt is hallottuk, hogy Kolonics két hetet kapott a heroin előkerítésére, tehát valamennyi köze csak van az ügyhöz. De itt biztos az a lényeg, hogy Herceg ki akarja hagyni, nem bízik benne.)

Edit újból kéri Bordást, hogy beszéljen már Kálmán faterral, úgyhogy az őrnagy kocsiba vágja magát és kiszáll Kálmánhoz. Az öreg először persze nem túl barátságos, de Edit kidumálja Bordásnak, hgy meg is verték a fatert. Úgyhogy Bordás kihúz belőle mindent. Plusz megkéri, hogy kerítse elő a gyámügyes ismerősei segítségével Harmathné lányát.

Kriszta szülei viszont kavarják a bonyodalmat, ugyanis fel akarnak jönni Pestre és valahol aludniuk kell. Ezért Denise-t el kell vinni máshová pár éjszakára. Johnnyt pedig Anita látogatja meg. Újabb szál, amire kíváncsiak vagyunk. Ja, és Otyóval meg Juli húga akar beszélni, szóval van itt minden, mint a búcsúban. Móricz-Juli, Otyó-Pircsi, Johnny-Anita, Julihúga-Otyó kavarások.

Bordást megint követik, és megint azt a módszert választja, ami már múltkor se jött be, elkezd futni a kocsi felé, ami meg persze elhúz, anélkül, hogy kiderülne, kik ülnek benne. Ennek az a titka egyébként, hogy a kocsi gyorsabb, mint az ember, de eddig erre az őrnagy nem jött rá. Alter szerint nem az NBH követi, maximum Demsáék.

Demsáék előkészítik a terepet az Ignatyenkóval való leszámoláshoz/találkozáshoz, ami annyit jelent, hogy Láki felmászik egy magas helyre egy mesterlövészpuskával. Demsa minden leszámolásnál ezt a módszert alkalmazza. Megérkezik Ignatyenko a testőreivel. Demsa egyik embere odaad valamit az ukrán gorillájának, nem sokkal később Ignatyenko kiszáll. Láki meg gyorsan lelövi. Valahol a vállán találja el, erre Demsa másik két embere is tüzet nyit és leszedi Ignatyenko testőreit. A kocsiban még maradt annyi élő orosz, hogy amilyen gyorsan csak bírnak, elhajtsanak a környékről. Ignatyenko viszont még nem halt meg. (Poén: "Nem mondhatod, hogy rossz minőséget akarok rád sózni.") Az orosz halálos "ágyán" annyit nyög, hogy nem ő lőtt rá Denise-re, sőt, továbbmegy, annyira jó fej, hogy még azt is elárulja Petárnak, hogy "van nálad valami, ami még a heroinnál is fontosabb, és a zsaruk arra hajtanak. Denise csak csali volt." Aztán meghal.

Ebből első körben egy dolog rögtön kiderül, az, hogy lesz még a maradék pár részben is csavar. Egyébként a fickó a múlt részben, no, ő vezette tévútra Demsát, hiszen ő mondta, hogy az ukránok lőttek rá Denise-re. De az NBH-sokat nem is a heroin érdekli. Viszont egyből felmerül a kérdés, hogy az NBH-sok lőttek-e rá Denise-re, vagy ők csak megpróbálják kihasználni a helyzetet? Vagy egyik, vagy másik, egyelőre az NBH nem sokat profitálhat abból, hogy Demsa nagy leszámolásba kezdett, és már ki is nyírt egy rakat embert. Azt meg el se tudom képzelni, hogy mi lehet még Demsánál, hacsaknem a hátára van tetoválva a titkos kincses sziget térképe.

Címkék: tűzvonalban
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.16. 13:14:40

"Mondjuk vessük is el rögtön ezt a verziót, mert a titkosszolgálat csak nem lövet le 5 rendőrt valami titkos cél érdekében."

Vagy ki tudja. Jack is részt vett a CTU felrobbantásában, meg megszöktetett maffiózót a börtönből a szent cél elérésének érdekében... Vagy lehet, hogy eredetileg Demsa tényleg beépített ember volt, csak aztán túlságosan beleélte magát, és átállt.

"Demsáék előkészítik a terepet az Ignatyevvel való leszámoláshoz/találkozáshoz, ami annyit jelent, hogy Láki felmászik egy magas helyre egy mesterlövészpuskával."

Északi vasúti összekötő híd, Szúmyog sziget, Újpest.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.16. 13:15:20

Mármint Szúnyog. A sziget.

Badbitie 2008.05.16. 13:24:37

És Deniset senki nem lőtte le, még az oroszok sem. Mert ezek oroszok voltak nem ukránok. :D Az alábbi félmondatban volt ez a 2 hiba:

"Az ukrán, halálos "ágyán" annyit nyög, hogy nem ő lőtte le Denise-t, sőt,"

Hattory Hanzo 2008.05.16. 13:34:56

Szerintem a rész legjobb dialógusa Demsa és embere között zajlott:

-Nem tudom, főnök, én nem vagyok egy beszari pali, de az oroszoktól fázok..

-Igen? Akkor gondold azt, hogy görögök.

dupi 2008.05.16. 13:35:18

hehe, "Ennek az a titka egyébként, hogy a kocsi gyorsabb, mint az ember, de eddig erre az őrnagy nem jött rá." :D

Leonard Zelig 2008.05.16. 13:44:11


"Demsáék előkészítik a terepet az Ignatyevvel való leszámoláshoz/találkozáshoz, ami annyit jelent, hogy Láki felmászik egy magas helyre egy mesterlövészpuskával."

Ja, úgy könnyű, hogy Magyarországon csak imbecilis oroszok vannak, akik ráadásul ukránok. MegaLoL

báró Csekonics 2008.05.16. 13:59:12

"Ennek az a titka egyébként, hogy a kocsi gyorsabb, mint az ember, de eddig erre az őrnagy nem jött rá" - egy rendőr az mindig rendőr, még ha csak film is...
Ettől hiteles a figura :-)

füredi (törölt) 2008.05.16. 14:07:43

Szenzációsak voltak a párbeszédek - legjobb: Otyó és Johnny a razzián - maga a történet viszont uncsi: Demsa mindenkit megöl, és mindenkit ugyanúgy.

Ferragamo 2008.05.16. 14:16:52

Hoppá! El van írva, nem Bordás hanem Demsa emberei vannak a leszámolásnál!
Amúgy a reggeli tegeződős jeleneten sírva röhögtünk!

2008.05.16. 15:06:23

Én zavarba jöttem, mert nem igazán jött le, szegény agygyenge brókert miért is kellett ebbe az egészbe beleírni és iktatni?
Demsa simán elterjeszthette volna a hírt, hogy eladó az áru, azzal odacsalogathatta volna az orosz keresztaput bárhová, ahová akarja.
Na jó, nyilván kellett megint építeni Demsa nagyon genya & kegyetlen főnök vagyok,de aztán operát hallgatok image-ét.
Az orosz lelövése előtt meg Lák elég szabadon mászkált a vállán azzal a távcsöves puskával, bármilyen kietlen helyen voltak is, kár volt kockáztatni, hogy valaki meglátja, és bukják az egész akciót, nem? (mint, ahogy az orosz haldoklásakor mintha lett is volna egy járókelő a hídon!!!)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.16. 15:53:16

"Na jó, nyilván kellett megint építeni Demsa nagyon genya & kegyetlen főnök vagyok,de aztán operát hallgatok image-ét."

Két-három részenként kell egy kreatívan kivitelezett kínzós/kivégzős jelenet, ez benne van a forgatókönyvíró szerződésében :-)

kiricsiz 2008.05.16. 16:16:40

elvileg a brókerből húzta ki, hogy ignatyev sáros-e a denise-dologban. a bróker meg asszonta, hogy nem ignatyev lőtt, de ő tudja, hogy ki.

idáig értem is. de azt már nem értem, hogy akkor miért lövette le ignatyevet. elvileg ignatyevből azt kellett volna kihúznia, hogy ki lőtt denise-re.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.16. 16:48:19

Láki fizetsége volt hogy bosszút állhatott a testvéréért, legalábbis volt egy ilyen félmondat az emlékeim szerint...

Vince Larkin 2008.05.16. 18:05:38

Arról a zenélő masináról nekem is a Sergio Leone western ugrott be Lee Van Cleef-fel meg Eastwood-dal :-) Aztán meg Badbitie-vel egyetértve, nem ukránok vótak azok a rosszarcúak, hanem oroszok és nem Ignatyev, hanem Ignatyenko :-)
A leszámolás helyszínén szoktam bóklászni csendes napokon :-) Csak kár h most már nem lehet átmenni a rómaira egy hekkre meg egy zlaty bazant-ra..

kiricsiz 2008.05.16. 18:44:25

ja, az elején még ignatyenkónak írtam, aztán a végére lett ignatyev :) addigra elfelejtettem a nevét :)

az ukránt javítottam, nem tom, honnan szedtem, most visszanéztem, és télleg oroszt mondanak. de vmelyik részben sztem beszéltek az ukránokról lákiék.

a pár dollárral többért belinkeltem, nem lehet elégszer megnézni. mármint a végső leszámolást.

Vince Larkin 2008.05.16. 18:55:31

mióta olvastalak, azóta az a zene szól belül...hidegrázós egy jelenet, az biztos! Kösz a linket!

2008.05.16. 20:24:23

A broki azt mondta, hogy nem az orosz lövetett rá, és tudja, hogy ki volt? Nekem akkor ez kimaradt ;-))) Nekem az jött le, hogy a srác szerencsétlen nem tudott semmit, amit nem hittek el neki, ezért ment a "bumm a fejbe"
Na, mindegy, előfordul, hogy nem miden egyes mondatnál szorosan tapadok a képernyőre.
Akkor viszont az oroszt nem kellett volna lelőni, mert Láki lehet nagy céllövő, azért mi az igazi esély arra, hogy pont annyira lövi meg, hogy halálos sebben pár perc alatt megmurdel ugyan, de azért annyira gyorsan nem, hogy ne meséljen előtte Demsának. Sőt, akar is mesélni, nem gondolja azt, hogy dögöljön meg Demsa is, kapják el a rendőrök, oszt jónapot.
Meg, mitől tuti egy haldokló vallomása, ha a brokinak nem hitt?

Pius 2008.05.18. 05:02:52

Nem ellenőriztem, de mintha az előző részben a vallatott-kinyírt csávó mondta volna, hogy az ukránok lőttek Denise-re. Erre ebben a részben már oroszok voltak...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.18. 07:40:26

De nem is az oroszok lőttek Denise-re...

nitro1 2008.05.18. 15:38:06

Ezekről az oroszokról (vagy ukránokról?) nekem a szumós Pepsi reklám utolsó szava jut az eszembe: Amateurs...

Pius 2008.05.18. 17:31:36

vadász2:
Az lehet, hogy nem ők lőttek rá, de vajon Demsáék miért az oroszokkal számolnak le az ukránok helyett..?

Egyébként ha nem tévedek, az ilyen "ko"-ra végződő vezetéknevek inkább ukránok, mint oroszok (bár természetesen ez nem jelent semmit). :)
süti beállítások módosítása