Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x12 - Labyrinth

2008. május 14. 15:02 - Tipca

Remekül indul az epizód, szeretem az ilyen „mi az igazság” típusú részeket. A roppant magányos Clark a pajtában cseverészik a kutyájával, s közben mellékesen traktort szerel, mikor az eb veszett ugatásba fog. Valami van a padláson. Clark felmegy, de mielőtt bármit is láthatna, az a valaki vagy valami lelöki őt a földszintre. Egy elmegyógyintézetben ébred, ahol mindenki ismeri a kriptoni nevét, tudnak a meteormutánsokról és a zónaszökevényekről, merthogy állandóan ezekről beszél. Clark menekülni próbálna, de nincs ereje, így a két ruhásszekrény őr kivonszolja a csoportfoglalkozásról.

Clark az őrültek mantráját hajtogatja a cellájában: nem vagyok őrült, nem tartozom ide. Az orvosa, Dr. Hudson érkezik hozzá, és elmondja, hogy Clark tudathasadásban szenved, így gyakorlatilag egy fantáziavilágban él, de az nem törődik vele, a legújabb ötlete az, hogy a 33.1-es szinten van és Lex záratta be. A doki tovább üti a vasat, szerinte Clark valódi szülei meghaltak a meteoresőben, így került Kentékhez, s hogy feldolgozza a traumát, kitalálta, hogy egy másik bolygóról származik, holott már öt éve a Fairview Elmegyógyban dekkol (egy kis Született feleségek crossover?).

Gyógyszerosztás van, Clark a többiekkel együtt sorban áll az adagjára várva, mikor valaki közli vele, hogy az egész diliházasdi csak átverés, ő elhiszi, hogy Clark egy másik bolygóról jött, mert ő is, konkrétabban a Marsról. Mielőtt azonban belemehetnének a részletekbe, az őrök elkábítják a marslakót, és kivonszolják a teremből. Clark sem tétlenkedik, belóg egy takarító után a takarítószeres szobába, kiüti, felveszi a ruháit és megszökik.

Otthon érdekes fejlemények várják, no meg Lana. Jonathan halála után ő és Nell megvették Marthától a farmot, mondja, Clark meg nagyon bután mered rá. Mondjuk, meg lehet érteni. Főleg, mikor Lana bejelenteti, hogy mindig is Clark volt a szerelme, és arra is csak halványan emlékszik, ki is volt az a Whitney. Clark értetlenkedik, de Lana menyugtatja, a doktor megmondta, hogy enyhe amnézia előfordulhat a kezelés után. A fiú bevallja, hogy nem volt semmiféle kezelés, és megszökött a kórházból, merthogy Lex akarta bezáratni oda. Lana bejelenti, habár alig ismeri Lexet, nem gondolja, hogy ilyesmit tenne, és a legjobb volna hívni az elmegyógyintézetet. Clark nem engedi, sőt meggyanúsítja a lányt, hogy Lexnek dolgozik, hogy elvonja az ő figyelmét, míg ideérnek a dokik. Aztán eszébe jut az anyja, aki Lana szerint a Luthor kastélyban van.

Clark lovag bevágtat a kastélyba, hogy kiszabadítsa raboskodó édesanyját, aki azonban kisestélyiben és aggodalmaskodva várja: hol volt eddig, Hudson doktor és Lionel (aki egyébként mostanra már Mr. Martha Kent lett) égre-földre keresik. Clark úgy gondolja, az anyját is gyógyszerezik, de Martha egyre csak azt papolja, hogy Clarknak alá kell vetnie magát Dr. Hudson kezelésének, attól minden rendbe jön, s hogy megmutassa, mennyire így gondolja, a fiára riasztózza az őrséget. Clark egy gyors bunyó után elrohan, de a kertben elkapják, s ha nem jönne egy rejtélyes megmentő, meg is bilincselték volna. De jön, méghozzá nem más, mint Chloe.

Chloe hisz Clarknak, sőt, olyanokat mond, amiből úgy tűnik, Clark nem bolondult meg, aminek az érintett mérhetetlenül örül. Chloét is üldözik Luthorék, és ő is menekül, csakúgy mint a barátja. Clark beszélni akar Lexszel, ami Chloe szerint nem túl jó ötlet, de végül kölcsönadja a kocsiját. A Luthor műveknél Clark kérdőre vonja Lexet, hogy miért akarja tönkretenni az életét, de a kissé ittas kopasz emlékezteti az öt évvel korábbi balesetre a hídon. Lex verziója szerint, amikor a kocsi irányíthatatlanná vált, Clark szuperereje hitében elé ugrott, hogy megállítsa, emiatt Lexnek el kellett rántani a kormányt, minek következtében az autó felborult és lerepült a hídról. Hatásos lezárásként Lex kerekesszékén kigördül az asztala mögül. Mindkét lába térdtől hiányzik.

Clark a Talonba szalad, ami teljesen üres és elhagyatott, és valami érthetetlen oknál fogva a padlóját avar borítja. Lana is felbukkant, és megint hitetlenkednek egy sort. Holmi automatából szerzett bizsu-jegygyűrűvel próbálja emlékeztetni Clarkot a szerelmükre, ami már az óvoda óta tart. Clark semmiről nem tud, de úgy gondolja, hogy Chloe igen, szóval fel is megy hozzá az emeletre. A falak borítva vannak újságkivágásokkal, és Chloe arról papol, hogy Lex emberei elvittek mindent, és a Luthorokban nem szabad megbízni. Clark meginogni látszik, hinni is akarja ezt az egészet, meg nem is, Chloe pedig kijelenti, hogy egyedül ők ketten tudják az igazat, ezért is zárták őket diliházba, és különben is, tesz el egy pisztolyt, mert hátha jól jön. Végszóra betoppan Lana, és megemlíti, hogy ha Clark emlékszik, a Sullivan családban nem először fordul elő elmebaj. Chloe erre persze kiakad és elrohan, de csak a földszintig jut, ott ugyanis Lex egyik embere az újtába áll, és egy lassított „ki húzza elő először a pisztolyt” jelenetet követően egy véres lyukkal a mellében végzi.

Újra a diliházban, Clark most már tényleg úgy fest, mint aki odavaló, és nem hajlandó elhinni, hogy Chloe meghalt. Dr. Hudson hiába győzködi, a kezelésnek még mindig nem akarja alávetni magát. A doki most már bekeményít, és megmutatja neki, hogy Jor-El nem Clark apja, hanem egy antibakteriális folyékony szappan, közben a hangosbemondóban egy bizonyos Dr. Milton Fine-t keresnek, a polcon egy Magány erődje című börtönkönyv hever, mellette egy Fantomzóna című magazin, a falon pedig ott van a hónap dolgozója: Oliver Queen. Röviden: ami eddig jelentőséggel bírt, Raya, a 33.1, a meteorkő, teljesen új értelmet nyer, s ez végre meggyőzni látszik Clarkot.

Clark a szobájában fekszik, mikor egy hang kezd hozzá beszélni: ne dőljön be, ez az egész csak átverés, és az okozta, hogy a zónaszökevény, ami megtámadta a pajtában, valahogy megfertőzte. Clark most már átállt a másik oldalra, így nagyon nehezen hagyja magát meggyőzni, főként, mikor a férfi a gyógyszerosztásról – merthogy ő az, a szomszéd szobából – azt állítja, csak úgy tud kiszabadulni, ha megöli Dr. Hudsont, aki maga a fantom. A beszélgetést berekeszti két őr, akik először összeverik a férfit, majd elviszik Clarkot a kezelésre, amit ha elvégeznek, a lény teljesen átveszi Clark teste fölött az irányítást.

A műtőben Lana várja Clarkot. Megint jön az „annyira, de annyira szeretlek” szöveggel, és Clark azt kívánja, bárcsak igazi lenne, merthogy nem az. Lana taktikát vált, és azt mondja, tegyük föl, hogy a másik világ a valódi, ahol Clark tucatnyi tragédiáért felelős, és ő éppen hozzá készül menni a kopasz főellenhez. Tényleg ebben a világban szeretne élni Clark? Jön Dr. Hudson és megpróbál belefúrni Clark koponyájába, de épp mielőtt megtörténne a beavatkozás, Lana az üvegfal másik oldalán hirtelen köddé válik, és Clark kutyaugatást hall. Rájön, hogy még mindig a pajtában van, így gyorsan leugrik az ágyról, elintéz pár őrt, majd fojtogatni kezdi Dr. Hudsont.

A pajtában a fantom távozik Clarkból, de ott áll az elmegyógyban látott férfi egy kristállyal a kezében, így nem tud elmenekülni, egy kristály fogságába esik. Clark felismeri, de még mielőtt bármit is kérdezhetne tőle, Chloe kiáltása hallatszik, mire a férfinak felizzik a szeme (emlékszünk még a 8. részre?), és vörös fénycsíkot húzva maga után elszáguld az ég felé. Clark forró ölelésben részesíti Chloét, majd valamivel később Lana hobbiját űzi, most ő bámul a tűzbe. Chloe elmeséli, hogy már kiszállt a kocsiból, mikor hallotta, hogy a fiú leesik, de mire beért a pajtába, ő már talpon volt, tehát az egész menekülősdi egy másodperc alatt játszódott le. Clark beismeri, hogy kész lett volna mindenről és mindenkiről lemondani Lanáért, bármennyire is azt hitte, hogy már túl van a lányon. Chloénak ez egy kicsit rosszul esik, de megenyhül, mikor Clark némi unszolásra azt hazudja, hogy ő befutott újságíró volt a látomásban, azonban a lényeg, hogy ő volt az egyetlen, aki hitt neki.

Clark a Talonban összefut Lanával, aki rákérdez, hogy a miért bámul rá olyan furcsán. Clark csak annyit mond, hogy előző este róla álmodott, és elmeséli neki az automatás eljegyzési gyűrű történetét, amit a másik valóságban Lanától hallott. Megérkezik Lex is, és Clark megjegyzi, hogy örül, hogy épségben látja. A kopasz ezen egy kissé elámul, de megköszöni. Végül a jegyespár távozik, de Lana az ajtóból visszanéz Clarkra.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charlie Drop 2008.05.14. 19:16:38

már megint nem láttam

jó volt a hogyvolt

kösz
süti beállítások módosítása