Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x08 - A zsaru

2008. május 10. 10:00 - Sonrisa

Haláli nyugalom mindenütt, peace és happiness, csak a légy zümmögését halljuk. (most csapott belém 220-ként a felismerés - crossover: a kocsiban haját igazgató nő - Gladys - nem más, mint Dolores a Dead like me-ből). Barátaink épp egy szék összerakásán fáradoznak, minimális sikerrel, mikor észreveszik Gladyst, mint vásárlót a WB-ben. Olyan arcot vágnak, mikor a kisgyerek megtudja, hogy nincsen Télapó és Jézuska. Socké a Nobel-díj, mikor felteszi a nagy kérdés: Mi van, ha a démonok is úgy élnek, mint mi? Ez a kérdéskör ugyanis még nem jutott igazán eszükbe. És nincs is annál hétköznapibb, mint egy hétvégi bevásárlás a barkácsáruházban. Sock-ot a válasz is érdekli, Gladys nyomába ered a polcok között. Kis trükközés után beáll a pénztárba, majd segít a nőnek bepakolni a kocsijába. A választ azonban nem kapja meg a kérdésre. Egy autó meg kis híján elgázolja a parkolóban. Főcím.

Munkahelyi megbeszélés a WB-ben, Ted kiélheti felsőbbrendűségi érzését, Sock pedig magasról tehet rá. Kiosztják a hónap dolgozója díjat (a győztes soron kívül tag lehet a „Világ Lúzerei Egyesüljetek - Anyuci kedvence” alkategóriában), a hónap kutyája díj pedig Samé. Sock felháborodik (hiszen már 9 hónapja ő kapja, respect!), ám kiderül, hogy ez a titulus eléggé aljamunkával jár. Rágókaparászás a parkolóvégi konténerekből. Itt jön be a következő filozófia a részemről: az embereket ősidők óta két kérdés foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a „munkát”? 2. Miért nem verték agyon? Ráadásul Samnek jelentkezik az IK-ja is, egy piros madárka jelenik meg tetoválásként az alkarján. Aranyos. Azért egyre gázabbak a „képességek”, melyek segíteni hivatottak a soul-huntingban. Devilfőnök is tiszteletét teszi, szemfényvesztés, és egy elegáns francia étteremben vacsorázunk. Sam szokás szerint megint túlöltözött a kék kötényében és gumikesztyűben.

Ördögpapa Teddel ellentétben kiváló munkaerőnek tartja Samet, még egy kis ajándékkal is meglepi. Sam gyanakodik, ám elfogadja, egy igényes karóra az. S ha még nem bizonytalanodtunk el eléggé, hogy El Diabloval mi is történt, mert csecsebecséket osztogat, ez csak fokozódik, mikor egy aktát nyújt át hősünknek. A következő Szökött Lélekről minden, ami kell, precízen összeszedve. Egy többszörös gyilkosról van szó, aki bosszúból tért vissza, és sorozatgyilkol just for fun. Közben Sockot nem hagyja nyugodni Gladys, utánanéz, hogy mit is vásárolt az öreg hölgy az áruházban. Meggyőződése, hogy valami sötét titok lappang a háttérben, és mégsem élnek olyan hétköznapi életet a démonok, mint az első ránézésre tűnik.

A kis csapat hasznát veszi a kapott aktának, a Szökevény „elég rendesen ki van varrva”, egy rakás tetkója van – ezért is jelent meg egy Sam karján. Ben szerint cuki. Szerintem meg van egy kis melegfront a levegőben. Úgy döntenek, hogy beszélnek mindenkivel, akik anno benne voltak a Lélek elítélésében. Talán sikerül előrelépni. Megjelenik közben még egy 6-os (vagy 9-es) a madár mellett. Sam egy gyémántnyakláncot akar ajándékozni Andynek, szerencsére Ben és Sock közlik, hogy ilyet az ember a házassági évfordulóra ad (és persze biztos az elrettentés). A hátuk mögött megjelenik a Tetkós Lélek is, nem őket követi, valaki mással van dolga. A karjára egy drótkötél van tetoválva (többek között), hirtelen az változik fegyverré. Ezt látni kell, cool! Hőseink egy egész jól kitalált alibi folytán megkapják a szükséges infókat az ügyésztől. Kiderül, hogy a korábbi jogi emberkék, kik az ügyben részt vettek, hullanak, mint a legyek. Jó lesz sietni.

Besétál Josie is az irodába, éppen lebuktatná a bandát, mikor velőt rázó sikoly hallatszik, az egyik bírót egy drótszállal fojtották meg. Ő elnökölt a tárgyaláson. Hoppá. Felbukkan az Edény is, ezúttal azonban hasznos: egy sokkolópisztoly. Sock azonban közli, ő nem ér rá este, és igazából Ben sem, Gladyst kell megfigyelni. Ez lehet az ő küldetése, ha már Samé a fejvadászság. Sam összefut Andyvel és Greggel a WB-ben, a szívem szorul, hogy ezt látnia kell. Greg beavatja a titkos szülinapi buliba, amit a lánynak tervez, Sam pedig nem tud nemet mondani. De látszik, hogy ki ismeri jobban a csajt: ő nem akar semmilyen nagy partit, de Greg erről nem vesz tudomást. Újabb tetkó jelenik meg, egy 1-es szám (akkor az előző meg egy 6-os, így már biztos). Ugrás, Ben és Sock éjszakai megfigyelésen, semmi gyanús Gladys házánál. Ami ugye gyanús. Sam az ügyész házát figyeli.

Néhány szemtelen kisgyerek tojással dobálja meg Gladys házát, az öreg nő kiszalad, megfenyegeti őket, és ennyi. Sock és Ben ennek ellenére úgy dönt, hogy jó lenne belülről is megvizsgálni a lakást. Közben az ügyész házánál is zajlik az action, Szökött Lélek oson a kertben. Ám kiderül, egy rendőr az, Samnek sikerült kicsit megsokkolni, nem gond. Az Edényt azért legfoglalja, Samet készül letartózni, tetézendő a baj, a Devilfőnök ajándékórája egy bűnügyi bizonyíték volt valószínűleg. A rendőr zsebrevágja az órát, és kegyesen elengedi Samet egy figyelmeztetéssel. Elég olcsón megúszta, én biztosra vettem, az éjszakát a sitten tölti majd.

Ugrás a Téglaházba, Josie épp kikotyogta Andynek a meglepetésbulit, ami így ugye már nem meglepetés. A lány Samet is kérdőre vonja, ő azonban megfutamodik, ami végülis egyenlő a beismeréssel. (elég gyenge kifogással húzott el: -Uramisten. Sock lángra lobbant.) Andy pedig gyötrődik, végülis Greg nem a pasija, csak randiztak néhányszor. Szegény. Vágás, Ben és Sock betör Gladys házába, amíg ő a Pokol bejáratánál üldögél. A ház az a tipikus öregnénis ház, sok porcelángiccsel, cukorkával, hímzett terítővel, romantikus képekkel, rózsával a télikertben. És angyalszobrokkal az ablak előtt??? Ez nem fér a képbe. Mielőtt még jobban feltérképeznék a lakást, Gladys hazaérkezik. Rajtakapja hőseinket, kis üldözés, törés-zúzás, a Démon megvédi magántulajdonát. Az ámokfutásnak a fél utca is szemtanúja, senki nem fogja a pártját Gladysnek, pedig jogos a kirohanás. Én megsajnáltam, ahogy áll ott az utcán egyedül.

Vissza a WB-be, de csak pár pillanatig, szemfényvesztés, s egy baseball-pályán találjuk magunkat. Devilfőnök ajándéka egy halotté volt. De nem egy noname halotté, a gyilkos egyik áldozatáé. Így már mindjárt más. Sam nagy valószínűséggel mégis börtönbe jut, hiszen az rendőr lassan összerakja majd a kockákat, és lehetséges gyanúsítottá lépteti elő. Sam összeveri a baseballütővel Ördöpapát, ám a Sötétség Hercegének haja szála sem görbül. A dühöt azért jó kiadni. Vágás, vissza a Wb-be megint, ahol Ted kérdezősködik, hogy mit is akart a rendőrség alkalmazottjától. Szorul a hurok Sam. Remélem van egy jó ügyvéded, mert szükség lehet rá. Közben Sock végzett egy kis kutatómunkát és rájön, arra, amit mindenki tud a hittanórákról: a démonok valaha angyalok voltak. Számára újdonság Lucifer, a lázadó angyalok serege, az isteni harc stb. Soha nem késő tanulni. Meghallgathatunk egy történetet Sock sanyarú gyerekkorából, hüphüp.

Sam mozgósítja barátait, benne van a slamasztikában nyakig. A piros béna kocsijával begurul Greg is a mentőakció szünetel emiatt a vigyorgó fősulis miatt. Greg letámadja Samet, hiszen milyen dolog az már, hogy elárulta neki a titokban szervezet bulit. Meg különben is. A Nyomifősulis kolosszális ötlete: fújjuk le az eredeti tervet, Andy legyen egyedül a szülinapján, a buli meg másnap lesz. Öcsém, ez a Collegeboy milyen nyomorék már. Nem? Ha ez még nem győzött meg mindenkit, akkor a következő jelenet megfog: meggyőződése, hogy Sam akarja besározni a lány előtt, de ő okos, átlát a szitán. Még egy csajos „verekedésre” is sor kerül a kocsiban. A pont azért Samé. És a becsület is.

Az őrsön Sock játssza a védőügyvédet – a jelenet igazi Sock-esszencia. Miután lelép, az ügyvéd tudni akar mindent, izgalmas kérdéseket szegez Samnek. Aki csak hebeg-habog. Bepánikol elég rendesen, a duma az Ördögről pedig nem igazán kelti egy épelméjű benyomását. A tetoválás Sam karján végre értelmet nyer: Vörösbegy út 613 – a rendőr címe. Na ebből aztán ki nem magyarázza magát az életben. Vágás, a zsaru házánál vagyunk, éjszaka. Kis vitatkozás, a rendőr naná, hogy nem hisz Samnek, végül azért beadja a derekát. Az Edényt azonban nem adja elő. Sock jobban utánanéz az angyaltémának, bűntudat gyötri, így elugrik Gladyshez, bocsánatot kér tőle, és kellemes teázással folytatódik a beszélgetés. Majd szép lassan Gladys és Sock ellenállhatatlan vágyat érez egymás iránt, vad csókolózásba kezdenek (mivan? – kérdezzük magunktól). Ekkor ébred fel Sock. Rémes álomból rémes az ébredés. (azért remélem csekkoltátok, mekkora őskáosz van a szobájában)

Vissza Samékhez, kiderül, hogy a zsaru régen nagyon is menőnek számított, majd egyszercsak végeszakadt a sikerszériának. Ha elkapná a sorozatgyilkost, akkor újra reflektorfénybe kerülne, ezért is adott hitelt Sam történetének. A rendőr kocsija hirtelen felrobban, kishíján Samék is, az Edény persze a kesztyűtartóban volt. Szökevény Lélek közelít, a nyakára tetovált lángok válnak tűzlabdává. Ismét cool. A zsarunak majdnem annyi, de Sam balga módon egy normális fegyverrel próbálja megállásra kényszeríteni a Szökevényt. Nem fogja a golyó, hisz te mondtad 5 perce! A legeslegutolsó pillanatban azonban megtalálja a sokkolót, és a világ ismét megmenekül, hála Samnek.

Mikor mindenki azt hinné, vége, a zsaru pisztolyt fog Samre, kell neki az ügy, hősként akar visszavonulni – Sam lesz a bűnbak. De hirtelen maga felé fordítja a fegyvert, és főbe lövi magát. Hű! Színre lép Devilfőnök is, aki elárulja, hogy a fickó eladta anno a lelkét, hogy szuperrendőr lehessen. És mivel ez volt a 5. nagy ügye, az alku értelmében ennyi volt. A másnapi szalagcímek pedig azt fogják harsogni, hogy ő volt a másolós gyilkos. Ördögpapa tud ám üzletet kötni, ez tény. Snitt, gyors kibékülés Andyvel, a dolgok tisztázása, szakított Greggel is. Sam elbízza magát, átadja a nyakláncot neki. A lány meghatódik, de nem fogadhatja el. Bukta. Következik a lélek lepasszolása, ahol Gladys egy cinkos kacsintással tudatja Sockkal, szándékos volt a rémálom. A leadásért ezúttal jár egy kis dobozka az Alvilágból – a hónap dolgozójának felirattal. Az ajándék pedig egy „Kijutás a pokolból ingyen” kártya. Jó lesz ez még ínséges időkben. Ki tudja, mit hoz a jövő.

Címkék: reaper
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2008.05.10. 19:11:12

Jó rész volt, nagyon tetszett. A morbid az volt, hogy aznap éjszaka (kedden), én is Gladys-szel álmodtam :)

Sonrisa 2008.05.11. 09:59:24

Innentől kezdve sztem egyre jobbak a részek, előtte volt sztem egy kis hullámvölgy:)

Gladyssel álmodni??? LOL. Én még nem álmodtam egyikükkel sem. Lehet, h nem teljes az alázatom a sorozattal szemben?XD

no mail, no problem 2008.05.11. 11:50:01

Vicces, de nekem is csak most esett le a tantusz, hogy Gladys-t Dolores-ként láthatta nagyérdemű.

Az itt sem szimpatikus zsaru bácsi pedig pontosan ilyen "konspiratíve ráverjük a balhét az ártatlanra" típusú, felettébb antipatikus Spivak nyomozót alakította a Day Break-ben.

Sonrisa 2008.05.11. 12:15:00

Nekem a Dolores-Gladys azért is ütött nagyon, mert én pont akkor néztem a Dead like me első évadját, mikor a Reaper első 10 részét "daráltam" anno februárban - és igen, vak vagyok ezek szerint:)
De az beugrott, h Devilfőnök a Robocopban volt az egyik rosszfiú - mert épp akkor néztem meg egyik este azt is nosztalgiából:)

A Day Breakhoz még nem volt szerencsém, majd csekkolom nyáron azt is:)

Lehet, h utána kéne néznem a szereplőknek imdb-n. De nem fogok, ez így sokkal sokkal viccesebb, ha közben jövök rá, h kit bámulok már az x. rész óta.

ciru717 2008.06.08. 15:24:02

Én meg most nézem, utána meg olvasom a hogyvoltot...nekem az első részben feltűnt, írni is akartam, de aztán gondoltam később talán megemlíted...és lőn. Egyébként Delores, e-vel...na meg nagy barna szemekkel...:D

Sonrisa 2008.06.08. 15:49:41

ciru717:
Igazad van, nem tudom miért ugrik be o-val. Hisz Delores dolgozik a Happy time-nál:)
Nekem másodszori nézésre (mivel újranézem, miközben írom ahogyvoltolt) esett csak le, szóval nem vagyok vmi büszke magamra, de jobb későn, mint soha - jah, és magamtól:)
süti beállítások módosítása