Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x16 - Éjszakai szolgálat

2008. május 09. 10:26 - kiricsiz

Az angyalok földjén vagyunk, a tizenhárom kerben, itt bújkál Demsa egy lakásban, Bordásék orra előtt. Felbukkan egy újabb figura is, Májer, legelábbis az emlegetés szintjén, reméljük majd fizikai valójában is megjelenik és egy újabb súlyos arccal szaporodik a gengsztertabló. Májer intézte a lakást. Demsa persze elégedetlen a szállással, mert kevés a bútor, és mert nem hallgathat hangosan tévéhíradót a szomszédban lakó nyuggerek nagy örömére. Aztán a maffiavezér rátér a lényegre: ki lőtt rá Denise-re? Láki nem akar válaszolni, ki tudja, miért.

Bordás épp jól megérdemelt reggeli pihenőjét tölti, biztos kifárasztotta az út otthontól az őrsig. A Kaliber magazint lapozgatja (ez egyébként jó poén, lehet, hogy Stohl találta ki), amikor jön Vida százados és közli a rossz hírt: Demsa megszökött. Három rendőr meghalt, hárman életveszélyes állapotban. Kolonics viszont mostanában rosszul fekszik a belső vezetésnél, mert mindent elbaltázott. Két hetet kapott a heroin előkerítésére, ráadásul az NBH fejesei (pl. Herceg) már nem bíznak benne. A lényeg, hogy Demsa addig úgyse tud szökni, amíg Denise Bordáséknál van. Vagyis vagy a rendőrök találják meg előbb Demsát, vagy Demsa találja meg előbb Denise-t. Valaki a rövidebbet húzza, az biztos.

Közben egy parkban Pepe alkot nagyot. Lerángat egy kissrácot a bringáról, aztán fölpattan a járgányra és elkerekezik. Magyarul: eltulajdonítja. Eközben Móriczék tesztelik a rendőrautókra felszerelt kamerát. Bordás és Alter Denise-nek is szól, hogy gáz van, fater szökésben. Plusz fejlemény, hogy az NBH-sok lehallgatják Bordás és Denise telefonját. És persze Erikáét is ("Őt is hívhatja." "Miért hívná?" "Nem?" "Nem." "De."), úgy látszik, egyébként Bordás nem akar tudni Demsa és Erika egydélutános kalandjáról az íróasztalon. És persze mindeközben bulit szervez Pircsi, amire mindenkit meghív. Móriczot is.

Móricz és Trokán eligazít az őrsön, természetesen Demsa szökéséről világosítanak föl. A körözött személy felbukkanása várható Angyalföldön is, mert itt lakik a muterja. A rend kedvéért Szabó ezredes búcsúzóul beszól az állománynak ("Itt az ideje, hogy végre megmutassák, hogy mégiscsak jó rendőrök.") Anyád! - dörgi mindenki a választ, fejben. Egyébként Gergő bácsi megint jól hozza a hülye ezredes formáját, akinek a háta mögött, a saját körzetében a legdurvább akciók folynak, és ő az, aki mindig mindent utoljára tud meg.

Hogy ebben a részben is le legyen tudva a kötelező csirketolvaj-elfogás, feljelentést tesz az őrsön annak a kisrácnak az anyukája, akitől Pepe einstandolta a bicajt. Ez Johnny nagyjelenete, annyi hülyeséget beszél, hogy több részre elegendő lenne. "Jelentem, a WC-n."; "Itt vagyok. Mostmár nem lehet baj."; "50%, esetleg több."; "Személyesen fogom kézbe venni az ügyet." Kéri Kitty meg elkezdi nevelgetni Móriczot, legyen önmaga stb, kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni, kisül-e egyáltalán bármi is.

Otyó a személyleírásból egyből rájön, hogy Pepe nyúlta le a bringát, úgyhogy keresni kezdi a fickót mindenhol, rokonoknál, szeretőknél, barátoknál, szerte a széles Angyalföldön.

Várható esemény, hogy Demsa fölhívja Denise-t. Megpróbálja kihúzni belőle, hogy hol van, ki vigyáz rá, egyébként meg találkozni akar a lányával. Szar ügy. Aztán váratlan fordulattal kéri a kiscsajt, hogy adja oda a telefont annak, aki őrzi. Kriszta átveszi a mobilt, de nem szól bele. Demsa meg előadja a kívánságát: terjesszék el az alvilágban, hogy aki rálőtt a lányára, az halott ember. Ezt mondjuk nem igazán értem, miért a rendőröktől várja Demsa, de mindegy. A lehallgatóemberek persze mindent hallottak.

Otyó nyomozás közben összefut Gyula bával és Hosszúval. Gyula bá épp Bordáshoz igyekszik az őrsre, Hosszú pedig már másodszor szolgál érdemleges információval a sorozat történetében: megsúgja Otyónak, hogy tényleg Pepe a biciklitolvaj. Bordás a VPOP sajtótájékoztatóján koccan Koloniccsal, aki szánja-bánja, hogy kicsit rámászott Denise-re, de szorul a nyaka körül a hurok, és nem volt más választása. Na, ez az az eset, amikor egy karaktert a szerepe szerint rohadtul utálnunk kéne, és azt kívánni hogy nyugdíjazzák már végre ezt a vén barmot, mert mindent elcsesz, de mivel megszerettük Kolonicsot/Jordánt, ezért nem szeretnénk, ha kiírnák a sorozatból.

Bordás közben visszaérkezett az őrsre, úgyhogy Gyula bá bemegy hozzá dumálni, ugyanis Otyóék elhozták meseautóval, ha már úgyis ide tartott. A csapos arra kéri az őrnagyot, hogy beszéljen már Kálmánnal, mert az öreg négy napja totálkáros, annyira durván inni kezdett. Úgy látszik, Bordásnál fogadóóra van, mert alighogy elmegy Gyula bá', rögtön váltja őt Mike, aki szintén nincs túl jó bőrben. Kálmán és Mike szimultán vannak megzuhanva és ezt piával orvosolják (kis mértékben gyógyszer, stb). Mike ugyanis Erika után totál a padlón van, főleg ivással múlatja idejét, a kommandósoktól kilépett, szét van csúszva, na. Rájöttem, hogy Mike-ban az a baj, hogy a rendező nem regulázta meg, és még mindig úgy beszél, mintha a színpadon szavalna. Egyébként meg sörzeni invitálja az őrnagyot, merthogy ki is akar békülni Attilával, meg ki is akarja beszélni az Erika-balhét, meg ugye újabb alkalmat akar találni a piálásra (lehet, hogy Kálmánnal kéne együtt tintázgatnia).

Otyó és Pircsi cselesen megtalálja Pepét - épp arra biciklizett. Beültetik a kocsiba a bicajjal együtt, aztán Otyó felügyelő lelkiismereti hőstettét nézhetjük végig. A bringát a szabályzat ellenére visszaviszi a kisrácnak, Pepét meg futni hagyja. Bordás mindezért egy kicsit megszidja, de végeredményben egyetért vele.

Hogy maradjunk a kliséknél, Herceg és Alter valami elhagyott helyen, hangárban, vagy akármicsodában találkoznak. Azért kellett ebben az elhagyott raktárban találkozniuk, hogy Herceg kiadja a parancsot: hallgassák le Erikát és Végvári Andreát, az ügyvédasszonyt. Ja, és hogy szép napot kívánjon Alternek. Úgy tűnik, ezeket csak ilyen díszeltek között tudta megtenni Herceg, ez már csak így megy az NBH-nál, ezért van annyi elhagyott gyár a külvárosban.

A buli meg már el is kezdődött egy másik elhagyott raktárban, ami egyébként a Káosz színház helyisége szokott lenni, de most Pircsi kölcsönkérte a születésnapozás kedvéért. Van meglepetésvendég is, aki nem más, mint Szivar, aki nem jön vissza az őrsre, de azért rendőr marad. (Erre a visszatérésre utalt Stohl az interjúban.) Mégis eljött a bulira Kriszta, méghozzá Denise-szel, eljött Bordás és Mike is, az NBH-sok meg kint dekkolnak, mert mindenhova követniük kell Denise-t. De mondjuk ennél nagyobb biztonságban nem is lehet a kiscsaj, egy halom rendőr között, még ha részeg rendőrök is. Viszont van egy új epizódszínészünk, az "idióta NBH-s", aki folyton hülyeségeket beszél. Vele szerintem meg kell barátkoznunk a hátralévő részekre.

Demsáék közben minden hajtóvadászat ellenére elhagyták a rejtekhelyet és a maguk kedves, de meggyőző módján egy urat vallatnak. Épp a fejét verik szét. Az örök kérdés persze az, ki lőtt rá Denise-re. A fickót addig verik, míg el nem árulja, hogy az ukránok lőttek. Aztán szerencsétlen flótásnak is lőnek, mert Demsáék fejbe durrantják. A helyzet nem túl rózsás, ugyanis Láki szerint az ukránok magasról tesznek arra, hogy Denise-t rendőrök őrzik, ha akarják, akkor megtalálják a csajt, és akkor kalap, kabát. Demsáéknak gyorsabbnak kell lenni az ukránoknál. Viszont Demsa azt is tudja, hogy Bordásból soha nem tudja kiverni, hogy hol van Denise.

Közben Móricz orbitális, de példamutató módon berúgott, nem is értem, hogyan engedhette el a mamája egy ilyen gyanús rendezvényre. A csúcsponton beront egy öreg pöcs, hogy halkítsák le a zenét, mert kihívja a rendőröket. Mivel mindenki szarik a fejére, ezért tényleg ki is hívja őket, és persze az a poén, hogy a helyszínre kiszálló rendőrök is beállnak bulizni, mikor hallják, hogy ez egy rendőrbuli.

Az epizód úgy ér véget, hogy Bordás lerakja a mobilját egy asztalra, úgyhogy hiába hívja Demsa, nem veszi föl. Ennél izgalmasabb zárlatot is el tudtam volna képzelni. Ha nem lennék eleve függő, akkor biztos nem érdekelne, hogy a következő részben vajon fölveszi-e Bordás a telefont.

Címkék: tűzvonalban
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.05.09. 11:20:29

A Móricz-Juli vonalra én is kíváncsi vagyok.

W Joe 2008.05.09. 13:41:39

Minden nő a Móriczra hajt? :)

dupi 2008.05.09. 14:42:44

tényleg, az Andreát (?) megint félrerakták, pedig szűrhetné a levet Johnnyval :)

Toszkána Grófja 2008.05.09. 14:44:55

Móricz a legnagyobb csávó, a csajok nagy kedvence, egyértelmű :)

dupi 2008.05.09. 18:22:33

izé, osztatok valami bant a fölöttem szólónak? vagy szóljatok a subbának, had nyomozzon megint :)

butatót 2008.05.09. 22:05:58

babagirly, húzz a ..csába a spammeddel!

Semp 2008.05.10. 00:15:52

Ej, ha Pircsi mint háziasszony fölveszi a gazdátlan mobilt! "Csókolom, Demsa Péter vagyok, tudja" - hát Pircsi az ott hal meg. Mondjuk ha behallatszik a telefonba Döníz (ilyen nevet minek?) hangja is, akkor tényleg halott.
Gyerekek, ki maradt az őrsön, ha a teljes Mosoly utca a Káoszban fetreng?
Ja, és olybá tűnik, Móricz nem hiába fél, hogy egy rosszarcú úriember megint rájuk töri az ajtót.

akyyy 2008.05.10. 10:47:56

nem a teljhes őrs volt ott csak akit pircsi meghívott.
ilyen háttérszereplős rendőrök ott maradhattak

redzsihemond 2008.05.10. 12:17:48

Neeem vagyuuunk szolgáááálatbaaaan!
:)

Milyen kómázás lesz másnap az őrsön...hehe.

Semp 2008.05.11. 01:27:50

Móricz a pulton fog nyögni, Bordás meg vizes zsebkendővel a homlokán fekszik az asztala előtt. Kálmán bejön frissen és üdén: "Minek iszik, aki nem bírja?"

Semp 2008.05.12. 01:04:16

Petár hányszor sütheti még el a jó öreg "személyest adom át a cuccot, de hehe, inkább lelőlek" poént?

superben 2008.05.12. 11:37:36

Azt észrevettétek, hogy Johnny a buli alatt vagy tízszer elment wc-re? Mit csinál az ott folyton? Csak nem az orrát púderezi?

delantero 2008.05.12. 21:34:21

Lehet, hogy csak hányni ment.

dupi 2008.05.14. 00:59:08

hmm, "ez miért nem korábban mondtad?"

Móricz meg de kész volt :)

p3d3str1an 2008.05.15. 00:20:41

Azt írod Mike olyan, mintha színpadon szavalna. Nekem inkább Denise idegesítő ilyen szempontból... vagy valamit nem tudok? (pl. életben is ilyen vontatottan beszél, vagymittomén)
Remélem Deme/Szivar nem csak egy buli erejéig ugrott be, Zeck Juli a legjobbabb :)

kiricsiz 2008.05.15. 01:22:06

ja, nekem is föltűnt ahogy denise beszél. de én azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy a gimnazista csajokat próbálja utánozni - mármint a színésznő. denise asszem most érettségizik? vagy még annál is fiatalabb?

szivar volt ebben az epizódban is, ott röhögött móriczon az öltözőben. vagy még nem láttad az uccsó részt?

Pius 2008.05.15. 11:43:39

Dehát a gimnazista csajok így beszélnek?! :-o Mondjuk lehet, hogy Pesten igen.....

Engem borzasztóan zavar, de inkább én is arra gondolok, hogy "túldrámázza" a szerepet.

p3d3str1an 2008.05.15. 23:36:16

Azóta már láttam, örültem is :)
Most daráltam le tizenpár kihagyott részt, már rég meg akartam kérdezni h csak én vagyok akit bosszant Denise hangsúlyozása, most pont kapóra jött amit Mikeről írtál :)
süti beállítások módosítása