Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x19 - Családi ügyek

2008. május 07. 09:00 - zaphodbb

Sam veszekszik egy palival, aki hirtelen földhöz vágja. Ledöbbennénk, de csak önvédelmi bemutató. Pontosabban támadó fellépés kezelése tréning a neve. Tony és Sarah otthon, Sarah a számlákat akarja rendezni, töltögeti Tony csekkjeit. Gatesnek ez nagyon nem tetszik. Tony apja jön elő, állásinterjúja lesz, Sarah szemtelenkedik vele, hogy ő miért nem száll be a lakbérbe, apa megígéri, hogy leszáll róluk, ha bejön neki az állás. Pratt és az öcsi reggeliznek egy kávézóban, Pratt jópofizik, de öcsi egyenes, rákérdez mivan. Pratt rendbe akarja hozni a dolgokat kettőjük között.

Az önvédelmi bemutatón, a tréner addig cukkolja Samet, hogy ne legyen már nyuszi megütni őt, míg az péppé veri. Pratt és öcsi a kávézóban még mindig, Pratt úgy érzi cserben hagyta öcsit és most még egy esélyt szeretne. A kérdésre, hogy vajon most akkor kibékül-e az apjával is, azért visszakozik erősen. Abby és Luka az orvosi öltözőben, Abby aggódik Joe-ért, mert már 5 napja lázas. Kovac nyugtatgatja, hogy ugyanmár, csak megfázott. De Abby csak úgy tesz mintha, de persze aztán mégis leadja a laborba Joe vizeletét.

Sam tolja be a képbe tolókocsiban a trénert, úgy tűnik sikeresen kificamította a fickó térdkalácsát. Évődnek, flörtölnek, Samnek bejön a fickó. Kovac egy férfi beteget vizsgál, szívrendellenességgel hozták be. A beteg jobban aggódik az apjáért mint saját magáért, mindenképpen fel akarja hívatni. Minden rosszul ketyeg benne, magas a vérnyomása, a koleszterinje, de nem szed rá gyógyszert, se ideje, se pénze, se orvosra, se gyógyszerre.

Pratt és öcsi már elmenőben a kávézóból, öcsi mentőápolónak jelentkezett a tűzoltóknál és kér egy kis segítséget hozzá. Pratt szólni fog az érdekében. A kórházban Tony telefonál az apasági vizsgálat miatt de a vonal túloldalán esküsznek rá, hogy elpostázták az eredményt, persze telefonon nem árulhatják el. Pratt és Tony a pultnál, Pratt rákérdez a mentősökre Tonynál, hogy hogyan lehet oda bekerülni, Tony először hárít, szerinte oda aztán hú de nehéz, de mikor Pratt kiböki, hogy az öccse akar mentőzni, Tony készségesen felajánlja segítségét, hogy egyengeti az útját.

Sam tolja a fickót kávézni ki a kórházból, továbbra is nagyon jóban vannak, viccelődnek, amikor egy száguldó kocsi benne egy kétségbeesetten üvöltöző emberrel rohan feléjük. A pali az utolsó pillanatban ellöki Samet a kocsi útjából, de őt elcsapja az autó. De nem hal meg, csak még jobban fáj neki a lába. Abby a kocsi hátsó ajtaját rángatja, a virághalom alatt, merthogy ez egy virágos kocsi volt, egy fiatal férfi és egy kisfiú fekszik.

A szívrendellenes apja érkezik be a kórházba, aggódik erősen. Épp akkor tolják épp arra a fiát, akinek megtelt a tüdeje vízzel, úgyhogy nem tudták végrehajtani rajta azt amit akartak. Most már be is van ballonozva, nem tud beszélni az apjával. Apával egy házi ápoló is van, alzheimer kóros szegény. Ugrunk: a virágos autós vezető jól van és valami ismeretlen nyelven kiabál egyfolytában, arra tippelnek hogy perzsául beszél. A kisfiú a virágok alól, jól van, agyrázkódása van csak, de a másik rosszabb bőrben van, asztmás rohama lett. A szívrendellenes időközben fibrillál, ki kell ütni, túlél egyelőre.

A virágos autóshoz érkezik tolmács, de mégse perzsául beszél hanem örményül, úgyhogy továbbra se érti senki. A kisfiú felkel és megköszöni az öregnek, hogy megmentette őket, merthogy a bátyjának asztmás rohama lett az utcán és a virágos autós kisöreg felvette őket és beszáguldott velük a kórházba. Tony és Pratt az asztmás férfit próbálja intubálni, de nem sikerül, úgyhogy valami kamerás cuccot kell a torkán lenyomni. Tony az életmentés közben is Pratt öcsijének mentős ügyében pörög, hogy ki mindenkivel fog ő beszélni, meg körbeszimatol. Aztán meglovagolva kicsit Pratt háláját, elkunyerálja tőle a kamerás cuccot és ő végzi el a beavatkozást Pratt helyett.

Váltunk a szívrendellenesre, aki Danny, ki kell ütni megint, de túl gyenge a szíve, nem fogja túlélni. Apa a hírre összeomlani készül. A tréner Samnek panaszkodik, hogy milyen régóta vár már, hogy helyretegyék a ficamát. Felcukkolja Samet, hogy ne legyen nyúlbéla és tegye helyre neki fájdalomcsillapítás nélkül. Sam végül megteszi, amitől a fickó elájul. Közben Danny, a szívrendellenes meghal, amitől mindenki letörik mint a bili füle. Pratt az asztmás fickó röntgenjét nézi, nem fest túl jól. A kisfiúnak haza kéne mennie, de nincs senkije, csak ez az egy szem asztmás bátyja, úgyhogy megengedik neki, hogy mellette maradjon.

A tréner még mindig ájult, minek kellett hősködni ugye. Tim, aki Sam nagyijával volt egész idáig hajókörúton, Sam unszolására mesél egy keveset, többek között azt, hogy majdnem börtönben kötöttek ki. Sam nem egészen ilyen élménybeszámolóra gondolt. Abby hazatelefonál, még mindig lázas a gyerek. Tonyhoz az apja jön, nem sikerült az állásinterjú , mert nem ért eléggé a számítógéphez. Gates rábízza a bevásárlást és a vacsora főzést, pedig apa erősen tiltakozik. Neela és Ray a folyosón összetalálkoznak, Ray elhívja szombatra Neelát a koncertjükre, de Neela nem mond igent egyértelműen. Aztán Sarah botlik bele Neelába, elárulja, hogy be akarja magának adatni a méhnyakrák ellenni oltást, de azt csak szülői beleegyezéssel lehet és most nem tudja mit csináljon.

Danny, a szívrendellenes apját nem tudják elhelyezni, a betegsége miatt haza nem mehet, pénze nincs házi ápolóra, mert a fia hagyatékát egy évig zárolják. A házi ápolója, Gates és Kovac minden követ megmozgat, hátha találnak neki helyet. Pratthez jön konzíliumra a röntgenes nő, akivel régebben randizott, csak aztán a nő elutazott fél évre. Kicsit feszengős, de Prattnek majd' kiesik a szeme. Ray és Sam egy beteg fickónál, valami a szívével van ennek is, de gyógyszerrel rendbe jön. Neela és Tony megint, Neela elmondja Tonynak Sarah oltásos dolgát. Tony lesápad.

Danny apjának végül találnak két otthont is ahova mehetne. Választania kell, de mikor erre kérik, a z öreg azt se tudja miről beszélnek, szerinte a fia él és virul. Megint át kell élnie, amit egyszer is sok. Sarah és Tonyra váltás, vitáznak az oltáson, hogy de ez csak szexuális élettel együtt kell Sarah persze bizonygatja, hogy ő még nem is. Tony nem enged, nem adja be neki az oltást. Ray szíves betege megint bekrepálni látszik, de Sam rájön a turpisságra, hogy a fickó csak tetteti, ő nyomogatja az érzékelőket, hogy csipogjanak ezerrel. Gondolom a gyógyszerért teszi mindezt. Sam fogja a defibrillátort és kiüti a palit, aki erre persze fut mint nyúl a mezőn.

Pratt egy óvatlan pillanatban randira hívja a röntgenes nőt, aki számomra nem egészen világos okokból, mintha neheztelne Prattre és nem mond igent egyértelműen. Sose mond senki itt igent egyértelműen. Idegesítőek. Az örmény pali elmehet, az öccse üvöltözik vele a pultnál, merthogy összetörte a kocsit. Aztán mikor elmondják neki, hogy de megmentett két embert, úgy tűnik, hogy még idegesebben kezdenek el üvöltözni, de nem, igazából nem is, csak ők így szeretik egymást. A tréner elmehet, mankót szereznek neki. Joe-t behozza a dada, lement a láza, de Abby nem nyugszik, megkéri Prattet hogy vizsgálja meg a gyereket. Kovac tolja ki Danny apját az autóhoz, amivel az ápolási otthonba megy. Apa megint elfelejtette, hogy meghalt a fia, de Kovac most nem világosítja fel, hanem azt mondja, hogy ő beszélt a fiával, aki azt szeretné, ha ebbe az otthonba menne, nem pedig haza. Apa rááll, mi könnyezünk Lukával.

Sam kikíséri a trénert a kórházból, aki miután biztosítja róla, hogy minden baleset ellenére jó napja volt Sam miatt, anélkül megy el, hogy elkérné a számát. Tony ér haza, Sarah otthon várja. Spagetti a vacsi, az apja és a beígért vacsora sehol. Sarah-val összevitáznak azon, hogy legyen már gyerek, ne akarjon háziasszony lenni, aztán félbeszakad a téma, mert betoppan apa talaj részegen, a vacsorára szánt 100 dolcsit elitta. Tony ideges, csapkod és beküldi Sarah-t a szobájába. A kórházban Pratt megvizsgálja Joe-t, akit teljesen egészségesnek talál. Abby kiviszi a kicsit Kovachoz, aki tud mindent, magától is rájött, hogy Abby a saját feje után megy úgyis.

Tony és az apja veszekednek otthon. Apának az a baja, hogy ő tűzoltó volt és most meg nem bír aktakukaccá válni hirtelen. Tony kibassza mint macskát szarni, nem lakhat velük tovább. Apa felháborodik, szerinte Gates hálátlan kis mocsok, aztán elviharzik. Tony bemegy Sarah szobájába, hogy megbeszéljék a házimunka kérdéskört, de Sarah előhúz egy levelet, amit két hete kaptak. Az apasági teszt eredménye van benne, nem Tony az apja, de ő vele akar mégis maradni. Gates nem ígér már semmit.

Címkék: vészhelyzet
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.05.07. 10:53:59

Nekem maradt ki valami, de mi lett Sam pultos barátjával (azzal, aki a tűznél volt velük?)
Azért, hihetetlen, hogy erre a nőre hogy ragadnak a hapik.
De az aranyos volt, mikor az örmény virágárus bácsi randit kért Neelától.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.05.07. 13:22:30

Ben elment fél évre valahová máshová dolgozni, az április elsejei részben lépett le, miután Sam közölte vele, hogy neki most nincs ideje, ereje egy kapcsolatra. De elvileg nyitva maradt a kapu, lehet hogy visszatér még, én kedveltem, úgyhogy nem bánnám.

csavargo 2008.05.09. 13:28:44

az ormeny pasi nem az aki a "Ali G" menni amerikaa filmet forgatni film, na megvan Borat :) producere volt? :)

Sam meg jó csaj és kész, Ő meg Neela a jó csajok a sorozatban:)
süti beállítások módosítása