Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x18 - Boldog szülinapot, Sam!

2008. május 06. 14:42 - zaphodbb

A kórházban indítunk, Pratt veszekszik valakivel telefonon, Morris meg számol erősen. Érkezik egy új medikus, akit Pratt elsőre Morrisra tenne, aztán Morris heves ellenkezésére inkább Gatesre sózza. Morris tovább számol, a betegei életkorát adja össze, mert szerinte, ha a végösszeg eléri az ezret, akkor mehet haza. Pratt a főnök, ő egy csöppet másként gondolja, úgyhogy húzás dolgozni Morris. Mentő érkezik, kisöreget hoznak, hospice beteg, mögötte fotós nő kattintgat, amin Morris és Sam berág, próbálják elhajtani, de nem sikerül, inkább róluk is lő pár képet.

Kovac épp egy röntgen felvételt néz, amikor Morris elé könyököl és hamisan mosolyog. Nem bírja tartani a száját, Las Vegast ajánlja egy gyors esküvőre. Kovac először meglepődik, hogy Morris mégis honnan és mi van, aztán csendesen elhajtja és javasolja neki kedvesen, hogy kussoljon Abby előtt, ha jót akar. Abbyhez ugrunk, aki két agyonszolizott szőke picsához ér épp oda, akik azért égették szét magukat, mert jól kell kinézni a tavaszi szünetre. Az egyik picsának aztán ájulás lett a dologból, mert annyi esze van, mint egy hangyalábujjkörömnek.

A gyógyíthatatlan kisöregnek akit a fotós nő kísér, új kanült kell berakni és már mehet is. A fotós elbeszélget Sammel, megtudjuk, hogy gyógyíthatatlan betegek utolsó idejét dokumentálja. Gates próbálja lepattintani magáról az új medikust, kiadja neki feladatnak, hogy az összes kórlapját nézze át és rendezze. Neela és Ray összefut az orvosi pihenőben, kínos pillanatok, nem tudnak mit kezdeni egymással. Sam és a fotós nő nyit rájuk, úgyhogy nem most fogják tisztázni azt a csókot. A fotós nő magyarázza Samnek, hogy az ő munkája nem morbid. Háborús fotós volt, aztán elszegődött a haldoklók mellé.

Új beteg érkezik, egy kamionos fickó, keresztbe állt az autópályán és balesetet okozott. A feleségét keresi, aki mellette ült. Hoznak egy kisfiút is, aki abban a kocsiban volt, amelyik belement a kamionba, az apja a saját lábán jön, pedig ő se néz ki túl jól. Gates, Morris, Sam és Ray a kamionost látja el, érkezik konzíliumra Neela is, ami jó kis feszültséget gerjeszt megint. A kamionos alá kéne írjon egy beleegyező nyilatkozatot, de a fickó lefagy, csak bambul a messzeségbe. Küldik CT-re, hátha a szoftverrel van a gond. A mellette lévő szobában mentik a kisfiút, akinek az apja még mindig talpon van, de már alig él, kornyadozik erősen.  A kisfiú apja kiszúrja, hogy a kamionos a mellettük lévő szobában van és elkezd neki átordibálni, nem csodáljuk, hogy ideges, mint megtudjuk a felesége és a lánya meghalt az ütközéskor.

A fiúnak nem hatnak a gyógyszerek, Abby, Neela, Hope és Kovac próbálják menteni, majd befut az új sebész medika is. A kamionos rendben van a CT szerint. Váltunk Morrisra és Samre, a folyosón beszélgetnek útközben, a hogy van Alex kérdéskört járják körbe. Sam szétaggódja magát, hogy hiába hívogatja a pirománhülyegyereket, az nem válaszol. A táblánál Hope egy kurva nagy dossziéval a kezében megkörnyékezi Abbyt, hogy mutatna valamit neki, de Abby hárít és menekül. Bamba Hope elbambul és ottfelejti a dossziéját a pulton, amibe Sam belelapoz és lám, egy gigantikus esküvői gyűjteményt lát. Hope 10 évesen kezdte el gyűjteni ebbe a dossziéba a mindenféle esküvővel kapcsolatos cikkeket, képeket, ez a nő kezd pszichopatába hajlani. Abby a táblánál áll még mindig, így végighallgatja Hope magyarázkodását, hogy kinek is hozta ezt a gyűjteményt, majd Hope mellett elmenve kiveri a kezéből a mappát.

Gates a gyakornokkal beszélget, aki árnyékként követi és azt a kényes kérdést feszegeti, hogy Gates miért nem felügyelet mellett dolgozik. Tényleg, miért nem? Gates elkerüli a választ, épp kapóra jön neki Neela. Sarah-ról dumálnak, Gates elhatározta magát és elmondja ma este Sarah-nak, hogy mit mondott Meg. Mentőkre váltunk, a kamionos feleségét hozzák, helikopteres mentés kellett neki. A kamionos szobája mellé tolják, hogy az tutira lássa meghalni a nejét. A nőt totál káoszban kezelik, mindenki kapkod, aztán Morris szétcsap köztük, Abbyt egy másik beteghez küldi. Neela és az új sebészcsaj is ott tornyosulnak a nő fölött, az új csaj nem akarja azt csinálni, amit Neela mond, mert ez is egy kis gyökér. Neela aztán félretolja és megy a saját feje után, felvágja ahol szerinte az úgy jó. A nő ennek ellenére összeomlik.

Abby a gyógyszerek között matat, arra jár Kovac. Kovac fontolóra vette Morris Las Vegas esküvős ötletét, amit felhoz Abbynek, amiből Abby annyit vesz le, hogy Morris is tud az esküvőről. Én tényleg nem értem ezt a titkolózósdit.Abby és a helikopteres mentős fickó találkozik össze, a fickó erősen köhög, Abby megvizsgálja. A mentős szerint a tüdőbaját az ikertornyoknál, mentés közben szedte össze az ott kavargó, por meg cuccok belélegzésével. Merthogy védőruhát nem kaptak, minek az. Kamionos feleségét látjuk, Neela könyékig a betegben, Dubenko érkezik. Az új sebészcsaj úgy adja elő a beavatkozásról a beszámolót, mintha minden az ő ötlete lett volna, Ray közbeszólna, hogy megvédje Neelát, de Dubenko nem hagyja, átveszi Neelától a beteget és őt kiküldi.

Sam az orvosi pihenőben a fotós nő képeit nézegeti, az egyik képen maga a nő van kopaszon. A fotós elmeséli, hogy neki petefészek rákja van, már másodszorra újult ki. Egy fényképezőgépet ad Samnek szülinapi ajándékba egy kis lelkizés után. Gates egy nyelven csípett nőt lát el a gyakornokkal az oldalán, aki eddig Gates kórlapjait nézte át és feltűnt neki, hogy tele vannak helyesírási hibákkal. Ha emlékszünk, volt valami ilyesmi, hogy Gates diszlexiás. Sarah érkezik, most jött nagyiéktól, be nem áll a szája, annyi élménye van. Itt kérdez rá Gates, hogy mit szólna, ha odaköltözne nagyiékhoz, Sarah nem túl lelkes a gondolattól.

Dubenko a kamionos feleségét rakja össze, defibrillálná, amihez az új üdvöskének kéne valamit összecsomózni, de mivel az nem csak gyökér, hanem béna is, így nem bírja megcsinálni, a kamionos felesége elvérzik. Neela ezek után nekiugrik Dubenkonak, hogy ha nem pikkelne rá, akkor ő meg tudta volna menteni a nőt. Dubenko először tagadja, hogy bármi baja lenne Neelával, aztán kibukik belőle a lényeg, szerinte a személyes kapcsolatuk rossz hatással van a szakmaira, mert neki érzelmei vannak Neela iránt, bizony. Ő már a harmadik, akire ezt a szerepet osztották, hogy Neela után epekedjen.

Abby és a helikopteres mentős, megérkezett a vizsgálat eredménye, nincs neki komoly baja. Kamionos a felesége mellett üldögél és sír, Neela és Ray vannak vele. Elmeséli nekik, hogy ezen a napon másként volt mint eddig, mindig a felesége irányította, hogy merre menjen, de ma elaludt és a fickó nem akarta felébreszteni, azt hitte, hogy el tudja olvasni a táblákat egyedül is, de nem sikerült és rossz helyen akart lehajtani az autópályáról. Pedig egyetemet végzett, mert jól tudott focizni, de olvasni nem sikerült megtanítani. Gates és Sarah otthon van már, Gates elmondja a csajnak nagy vívódások közepette, hogy Meg mit mondott. Sarah nem akar hinni Tonynak, Gates apasági tesztet javasol. Sarah kiborul, hogy ezt az egészet Tony találta ki, hogy a nagyiékhoz küldhesse, majd ajtót csapkod.

A kórháznál lévő bárban összegyűlt a kórház nagy része, hogy Samet felköszöntsék. Abby és Kovac erősen eltűnődnek az egzotikus, hirtelen esküvő gondolatán. Aztán odamennek Hope-hoz és Morrishoz, megkérik őket, hogy NE segítsenek inkább. Megy ez nekik egyedül is. Sam megérkezik, örülés. Ray és Neela a zenegépnél álldogálnak, Ray szóba hozza a csókot, amire Neela időt kér tőle, hogy átgondolja, mit is akar. Ray kifejezetten nem boldog. Sam indulna táncolni, amikor Alex hívja, úgy tűnik csak van annyi esze a kisgyíknak, hogy legalább felköszöntse az anyját.

Gates és Sarah váltás, lenyugodott a lányzó és megkérdezi, hogy fáj-e az apasági vizsgálat és ha Gates az apja tényleg, akkor vele maradhat-e. Nem és igen és nem változik a vizsgálattól kettőjük között majd semmi. Aztán kenetet vesznek mindketten a saját szájukból. Sam a bár előtt telefonál még mindig, Alexnek le kell tennie, lejárt az ideje. Sam ettől kicsit lehervad, de aztán boldogan ugrándozva csatlakozik a bárban táncolókhoz.

Címkék: vészhelyzet
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2008.05.06. 17:32:05

csak egy csók volt? én aszittem, csak mi nem láttunk többet...:)

escaramujo 2008.05.07. 08:40:17

én meg már örültem,hogy milyen korán kint van a tegnapi rész...
egyébként meg köcsögség,h a spektrumon is mán reklám van a filmekben benne

mamusz 2008.05.07. 08:45:14

Az ünnepek miatt van csak most a múltheti rész? (GA-ból is)

Amúgy király mint mindig, köszönjük szépen!

Johnny336 2008.05.07. 09:40:51

Egyébként a Hope nem pszichopata, hiába 10 éves kora óta gyűjti. Az átlagos nők esküvő előtt 1 évvel megveszik ugyanezt a mennyiségű "szaklapot", hogy összehozhassák az álomesküvőt.
Nekik fontosabb a hacacáré, mint nekünk :)

Valami? Amerika? Naná! 2008.05.07. 09:43:57

Nem láttam ezt a részt, lehet, azért nem tiszta.
Ha a csajt helikopterrel hozták ugyabból a balesetből, akkor hogy sikerült jóval később beérni vele, mint a kamionossal meg a fiúval mentőautóval? Megálltak tankolni, vagy bedobtak egy kávét útközben?

Másik, kicsit hiteltelen ez az ajándékozósdi, csak odanyomnak egy kütyüt (itt konkrétan fényképezőgép, de NCIS aktuális részében is volt egy laptop) minden kiegészítő nélkül? Oszt ha lemerül, akkor kakukk? Se töltő se tartalék akksi, semmi? Egyéb kiegészítőkről nem is beszélve.

Amúgy a hogyvolt jó, mint mindig.

Savafan 2008.05.07. 11:05:31

de azt, hogy a korházas sorozatokban a csúnyácskákból csinálnak álompasit meg álomnőt:(((
nem értem a 3 pasit aki az indiai tyúkért epekedik. samet meg le sem szarják, pedig jobb mint neela.
és a másikban a GA-ban is a legnempasibb lesz a nagy kufircmasina:))
ezt el is hiszik kint vagy csak azért van ez, hogy ne legyen a rondáknak, mamlaszoknak kisebbségi érzésük?:)
süti beállítások módosítása