Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x11 - Justice

2008. május 06. 12:50 - Tipca

A Smallville-t magyarul élvezők is eljutottak végre ahhoz a részhez, ami a maga idején a legnagyobb izgalommal várt epizód volt, s amelyről azóta is a legtöbb szó esik. Nem csoda, hiszen ebben a részben fordulóponthoz ér Clark a Supermanné válás rögös útján: megalakul az a szuperhőscsapat, amelynek később ő lesz az oszlopos tagja, az Igazság ligája. Na de ne ugorjunk annyira előre. Egyelőre Chloe újabb tervén a sor, melynek keretében Dr. Casselliből, a Belle Rieve vezető orvosából próbálja kiszedni, hogy hova vitték az intézetből elhurcolt meteormutánsokat. A doki nem kíván nyilatkozni, s ezt egy töltött pisztollyal igyekszik kihangsúlyozni. Chloét az utolsó pillanatban menti meg valaki, aki legalább olyan gyorsan hussan, mint Clark, de nem ő volt, hiszen ő csak akkor ért oda, mikor Casselli már a földön volt. Ez Clark csőrét is böki, így az ismeretlen nyomába ered, és hussanóversenyt tartanak Metropolis utcáin. Végül az idegen nagy kegyesen hajlandó megállni Clarknak; nem más az, mint Bart, a régről ismert sprintelőbajnok.

Clark Chloénak nem árulja el, hogy Bart volt a megmentője, és a lány hiába vigasztalja, szokás szerint megint az önvád mocskában fetreng, hogy miért nem lehet egyszerre nyolvcvanezer helyen és csinálhat húszmillió dolgot egy időben. Chloe beszámol neki, hogy Cassellit ugyan lecsukták a fegyver miatt, de még az esti börtönkosztot sem ízlelhette meg, Lex már ki is hozta. Végszóra Bart is beállít, és rögtön fűzni kezdi Chloét, aki viszont egyáltalán nem emlékszik rá, hogy két éve egy rövidke flört volt köztük. Bart mexikóból jön, ahol talált egy isteni burritóst, és megpróbálja elcsalni oda Clarkot is, de az előtte szeretné tisztázni, mit is keresett a srác valójában a Planetben. Bart elmondja, hogy olvasta Chloe egyik cikkét, és mivel úgyis erre járt, beugrott hozzá. Röviden: hazudik, mint a vízfolyás.

Lois és Oliver már megint egy kamatyolás küszöbén állnak, de szokás szerint megcsörren Oliver mobilja, és el kell mennie. Lois kifakad, hogy már tele a hócipője azzal, hogy a férfi mindig akkor rohan el, mikor egy kicsit érdekessé válna a dolog, de Oliver gyorsan leszereli egy monte carloi út kecsegtetésével. Lois örömittasan balra el, Oliver pedig komoran mered egy bejövő sms-re: „a játék elkezdődött”.

Lionel aggódva számol be Lexnek, hogy egy újabb Luthor-létesítményt támadtak meg, szám szerint a hatodikat, és mivel az összes épületnek köze volt a 33.1-es szinthez, elég csekély a véletlen esélye. Lex szerint nem kéne emiatt aggódni, az összes fontos infó a központi gépen van, az meg feltörhetetlen, mutat viszont egy érdekes fotót az apjának. A fényképen egyetlen képkocka látható a legutóbbi betörést rögzítő biztonsági kamera felvételéről, de azon az egyetlen kockán olyan gyorsan hussant át valaki, hogy csak elmosódott árnynak látszik. Lionel felkapja a fejét a hussanás hallatán, de nem árul el semmit, habár Lex szívesen látná a rövidtávfutó bajnokot a 33.1 páciensei között. Miután távoznak, befut Bart is, és néhány pillanat alatt lemásolja Lex laptopjának a tartalmát, utána jelent valakinek, hogy megvan a cucc. Ez a valaki nem más, mint a Zöld Nyilas.

Clark megvádolja Lionelt, hogy ő hozatta ki a dokit a sittről, aki persze tagad, viszont rögtön visszatámad, hogy Clark meg előszeretettel tör be a Luthor művek épületeibe. Clark a fotót látva rögtön leveszi a szitut – hát még, mikor kiderül, hogy a betörés Mexikóban történt –, de természetesen ő sem mond semmit. Hányszor eljátszották már ezt!

Bart felzabálta a Kent család éves kajaszükségletét, de Martha nem bánja, van elég, most hogy szenátor lett. Clark is hazaér, és rögtön rátámad Bartra, „nem kell a színjáték, tudom, hogy még nem gyűrted le a betörés-fétisedet”, s ezzel szerencsésen elkergeti a srácot a háztól.

Lois Chloe segítségével nagyban pakol a vakációra, s Clark éppen akkor nyit rájuk, mikor Lois az Olivernek tartogatott szexis, zöld fehérneműt mutogatja unokatestvérének. Lois elrohan bikint vásárolni, Clark pedig megint sírni kezd, hogy Olivernek el kellene mondani az igazat Loisnak, mert hiszen ő is hogy járt Lanával. Őszinteségi rohamában azt is elárulja Chloénak, hogy a Planetben Bart volt az, aki megmentette. Azt szeretné, hogy Chloe nyomozza le a mobilját, mert attól tart, hogy bajba került (mármint Bart, nem a mobil). A lány nem tud ugyan rábukkanni Bart tartózkodási helyére, de azt kideríti, hogy a srác az utóbbi napokban meglehetősen sokszor telefonálgatott Oliver Queennek. Bart eközben újra betörne, de már számítottak rá, így áramütéstől kábán a földön köt ki, fölötte a kacagó Lexszel.

Clark meglátogatja Olivert, és alaposan lehordja, hogy sötét ügyletekbe rángatta bele Bartot, de az ismét beveti a jackpot érvet: ők legalább tesznek valamit a 33.1-es szint ellen, nem úgy, mint Clark, aki erre rögtön sokkal segítőkészebb lesz. Oliver elmeséli, hogy Bart előző este betört egy helyre, ahol elvileg a központi számítógépnek kellett volna lennie, de az egész csak átverés volt, a csapata már keresi Bartot. Végszóra két újabb régi ismerős sétál be az irodába: Cyborg és Aquaman.

Bart hozzá illő börtönt kapott Lextől – a padlóba áramot vezettek, ami rögtön megsüti őt, ha egy pillanatra is megáll, amíg el nem árulja, hogy kinek dolgozik. Bart persze hallgat, így futni kényszerül. Közben Clark a többiektől tudakozódik, hogy hogyan kerültek Oliver bandájába. Mindenkinek megvan az elbűvölő története, amivel most nem szaporítanám a szót. Oliver is gyorsan véget vet a traccspartinak, és ismerteti a tervet: ki kell találniuk, hogy a tucatnyi Luthor gyár közül melyikbe lehet bezárva Bart. Clark azt javasolja, kérjenek egy kis segítséget.

Chloe gyorsan rájön, hogy valószínűleg Bart miatt kellett Lexnek egy csomó elektromágneses, nyomásérzékelős padlólap, és nem a hálóját akarja felturbózni, így hát ez a meló gyorsan megvan. Clark magányos farkas módján egyedül szalad a külvárosba, míg Chloét megkéri, hogy menjen fel Oliverhez, és mutassa meg neki az iratokat, amelyek az adásvételt bizonyítják. Ő meg is teszi ezt, mire Oliver közli, hogy az a telep a rakparton már jó ideje a 33.1-es szint lehetséges helyszínei között szerepel, s kivetíti a tervrajzát, amin Chloe rögtön kiszúrja, hogy az épületben kriptonit-finomító is működik, és ez gáz lehet Clark szempontjából.

Kellett emlegetni, Clark befut egy rakás finomított zöld trutyival teli terembe, és összeesés közben jól leveri az összeset az asztalról, teljesen beterítve vele a padlót. Eközben a Zöld Nyilas elteszi az útból az őröket a gázosító nyilával, Cyborg pedig beterminátorozza magát a gyár biztonsági rendszerébe, és kikapcsolja azt. Aquaman alulról támad, a tenger felől, és szerencséjére éppen van egy két méter magas szellőzőjárat, ami a víz alá vezet, ezt a mázlit! Oliver maga menti meg Clarkot, közben Cyborgnak és Aquamannek más feladatot oszt ki. Az Őrtorony (alias Chloe) boldogan fogadja a hírt, hogy Kiscserkész (alias Clark) megmenekült, aztán odavezeti őt Impulzushoz (alias Bart, akinek később Villám lesz a szuperhősneve). Egyébként itt van a legjobb poén a részben: „- Kiscserkész? – Ha nem rohansz el, te is választhattál volna fedőnevet.”

Oliver magára hagyja Clarkot, megy a saját dolgára, ami nem más, mint az egész hely aláaknázása. Ezalatt Cyborg és Aquaman betörnek központi gépbe, és az előbbi azt is leterminátorozza a vörösen izzó szemével. Az adatok megvannak. Clark kiszabadítja Bartot a mókuskerekéből, Oliver pedig összefut Lexszel, s némi szópárbaj után figyelmezteti, hogy tíz perce van, utána a gyár a levegőbe repül. Búcsúzóul sebet nyilaz a kopasz arcára. Ezután nem sokkal a csapat egymásra talál, és egy látványos snitt keretében kisétálnak a ripityára robbanó épületből.

Lois hatalmas bőröndökkel érkezik Oliverhez, menne Monte Carlóba, de Ollie beint neki, bocs, szivi, szeretlek, meg minden, de én most lelépek, te meg nem jössz velem. Bármennyire is meghatónak szánták a jelenetet a készítők a könnyekkel, meg búcsúcsókkal, bennem inkább csak felment a pumpa. Jó, Clarknak is voltak durva húzásai Lanával szemben, de ez azért sok.

A gyár oda, a 33.1-es szint veszélyben, de Lionel még ebben a helyzetben is pozitívan áll hozzá a dologhoz, és a fiát szívatja vele. Viszont mikor megemlíti a Zöld Nyilas különleges képességekkel bíró csapatát, Lex azt mondja, hogy pont az ilyenek miatt kell fenntartani a 33.1-es szintet és vizsgálni a mutánsokat, hogy így védjék a szabadságot és demokráciát. Lionel csak az utolsó pillanatban tudja megállni, nehogy Lex képébe röhögjön. Akkor viszont már nincs kedve nevetni, mikor Lex azzal jön, hogy a Nyilas csapata egyik tagjának személyleírása kiköpött Clark Kent. Lionel falaz Clarknak, azt állítja, hogy képtelenség, mivel előző este Clark otthon vacsorázott vele és Marthával. Hasból még egy jó kis menüt is összerittyent, s azt sem felejti el megjegyezni, hogy Clark háromszor is szedett. Lexnek kicsit leesik az álla.

Szuperhős csúcstalálkozó a Kent farm pajtájában. Clark a csapat nevét tudakolja, Bart szerint valami ütős kéne, Olivernek csak annyi kikötése van, hogy legyen benne az „igazság” szó, elvégre azért küzdenek, s most, hogy megszerezték a 33.1 adatait, egy lépéssel közelebb vannak Lex sarokba szorításához. Csakhogy addig az ifjabb Luthor azt tervezi, hogy világméretűvé terjeszti a 33.1-es szint működését, és a Föld minden országából gyűjti a mutánsokat. A csapat kérleli Clarkot, hogy tartson velük a harcban, de a fiú először a zónaszökevények ügyét szeretné lezárni, viszont a levegőben ott lebeg egy jövőbeli együttműködés ígérete.

Címkék: smallville
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winnie 2008.05.06. 18:34:04

villám? a részben nincs is szó semmilyen villámról (már, ha a flash-re célzol). ha egyszer nem használhatták, akkor nem villám:)

Tipca 2008.05.06. 18:46:26

Beleírtam, hogy a magyar szinkronban Impulzusnak fordították, viszont ha máshol Flash mindig Villám (ha éppen nem marad Flash), én is így használtam. De ha akarod, kijavíthatom...

GOrsi (törölt) 2008.05.07. 08:28:38

Ebben az esetben helyes volt a fordítás, mert az eredetiben is Impulse volt a fedőnév, nem Flash, ami egyébként az univerzumban Flash egyik korai álneve.

Oliver még mondta is, hogy Ő sem választhatott fedőnevet.
süti beállítások módosítása