Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x09 - A zűrös húg

2008. május 06. 09:00 - Bruzsy

Ne riasszon el senkit a tipikusan zsékategóriás magyar filmekre jellemző cím, a múlheti filler epizód után indul végre a mandula, tessék kapaszkodni, mert az évad talán eddigi legjobb része következik. Hajnali kettő óra, McGeevel nyitunk odahaza, aki a 40 éves Olympia írógépét nyüstöli valamivel (biztos Gibbsnek gépel jelentést), de olyan bőszen, hogy már a szemben lakó is átkopog egy kis testi fenyítést ígérgetve (a fordítónak meg ajánlom, hogy mielőbb védesse le a „árammal működő birka” kifejezést, mielőtt én csapok le rá). Hiába, nem mindenkinek jut ilyen szomszéd. Timmy újra próbálkozik, megint elakad, megint az iratmegsemmisítő következik, amikor újabb látogató jön: az ideges közös képviselő helyett azonban az vértől csutakos Sarah McGee érkezik, hogy ő bizony megölt valakit. Ezek szerint apuci még egy részre beprotezsálta kislányát…


A főcím után folytatódik a családdráma: Sarah egy koncerten volt a barátnőivel, ahol egy hamis személyi segítségével kicsit felöntött a garatra, majd Timmy lakása előtt tért magához. A jó öreg teleport ezek szerint a nagy kék vízen túl is működik! Ami még érdekesebb, már arra se emlékszik, hogy azt mondta, kinyírt valakit. Ajánlhatok neki fél kiló fehérkenyér elrágcsálását, az gyors józanodást eredményezne. Azért anélkül is kezdenek visszatérni az emlékek: koncert után elmentek pizzázni, de ő onnan lelépett a könyvtárba, mert tanulnia kellett. Kezdjük akkor a nyomozást, kezdetnek vizeletmintára lesz szükség, de Sarahnak valahogy nem tetszik, hogy a nagyi fényképével díszített bögrébe kéne pisilnie. A vita közben rájuk virrad, másnap reggel pedig hiába keresik az NCIS központban Timmyt, ő nem jelenik meg, ez pedig McTimex-nél igen furcsa. Itt is megindul a nyomozás az eltűnt Zöldfülű után, se telefonon, se MySpace-en nem elérhető, sőt Gibbs még McGee online naptárát is feltöreti DiNozzoval, de semmi. Az persze egyedül Jennynek jut eszébe, hogy megnézze az e-mailjeit, ugyanis a kis Timmy már meg is írta, hogy komoly torokgyulladással küszködik, sajnos ma nem tud bemenni dolgozni. A tesók közben megegyeztek pisiügyben, így már a kiesett dolgokon agyalnak: McGee egy 32 colos monitoron és Google Earthön jegyzi fel a nyilvánvaló tényeket. Na, itt telik be a pohár Sarahnál, elege van a kocka bátyjából, át is veszi az irányítást a nyomozás fölött, és Gibbset megszégyenítő logikával kikövetkezteti, hogy nyilván valami megrázó dolog miatt estek ki az emlékek, és hogy taxival jutott el McGee lakásáig. Bravo!

Irány akkor a campus, hogy beazonosítsuk a taxit, amivel hugica érkezett, McGee Porscheja láttán pedig komolyan elkezdhetünk gondolkozni, vajon ő is Bellisario kölke-e. A helyszínen azonban kisebb meglepetés várja: a biztonsági őrrel folytatott vita után a fickó kiböki, hogy az NCIS csapata már a helyszínen van, egy megölt tengerész ügyében nyomoznak. Aztakurva, Timmy gyorsan fülét-farkát behúzva elrohan, más se hiányzik, mint hogy lebukjon a főnök előtt. A csapat közben begyűjti a tényeket: a matróz 12 órája lehet halott, közelben pedig egy rakat személyes tárgy kíséretében 10 aranyhalat találnak a fűben. Vihetjük is a laborba őket a hullával együtt, ahol Doki sikeresen megállapítja, hogy a halak bizony nikotinmérgezésben haltak meg, kevesebbet kéne dohányozni, na.


A tengerész halálának oka is megvan: leszúrták, mégpedig valaki olyan, akit ismert. Gibbs DiNozzot küldené ki a nyomozás folytatására, azonban Tony úgy tűnik elkapta Timmy torokgyulladását, haza is ment, mégpedig igazgatói engedéllyel, na, erre varrjál gombot, Jethro. A másik szálon is dráma van: McGee közli Sarah-val a fejleményeket, akinek újabb emlékképek ugranak be egy Jeff Petty nevű tengerészről, aki amúgy a volt pasija, és vagy háromszor halálosan megfenyegette e-mailben, mert az elhagyta egy pompomlányért. Basszus. McGee már menne is Gibbshez, az öreg majd segít, de mire összeszedi cuccait, Sarah eltűnt…


A halálos beteg DiNozzo következik, aki orvos helyett inkább a saját kis doktornőjével kúráltatja a magát. A csajnak azonban kétségei vannak, miért van az, hogy már egy hónapja randiznak, és Tony meg se próbálta még khm…. magasabb szintre helyezni a kapcsolatukat. DiNozzo egy gyönyörű kiselőadással bújik ki a válasz alól, hogy ő nem akarja siettetni, mert alapesetben mindig azt teszi, és sosincs jó vége. Jeanne viszont túlontúl fontos számára, hogy ezt megkockáztassa. Komolyan, még az én könnyem is kicsordult Tony monológja hallatán. No de elég az enyelgésből, hiszen a központban is esemény van, Abby hatalmas beleéléssel meséli Jennynek a múltkori bowlingozás eseményeit az alacsonynövésű úriemberrel, az igazgatónő pedig annyira élvezi, hogy már várnánk, mikor fog ő elkezdeni mesélni a szerelmi életéről… Erre azonban nem kerül sor, mert beállít a drága jó Jethro, és rögtön nekiesik Jennynek, hogy miért is küldte haza DiNozzot. Abby gyorsan túl akar esni a közjátékon, ezért ő játssza el a két főnök szócsatáját, majd rögtön rátér a lényegre is: sikerült megjavítania a tengerész mellett talált mobiltelefont, amit most ünnepélyes keretek között bekapcsol. És hoppá, rögtön is jön egy hívás rá: az ideges McGee az, aki nem érti, hogy a fenébe került Gibbshez a húga telefonja. Szerintem meg Jethro mondja meg a frankót: hogy a fenébe került Sarah McGee mobilja a hullája mellé? Puff neki, ennyit a torokgyulladásról.


Timmy igencsak szorult helyzetben van: bizonyítékok és információk visszatartása, plusz hazudott a főnökének, hát, nem lennék a helyében. Gibbs jön, a liftben osztja le McGeet, hogy még véletlenül se legyen tanú, ha Timmy kinyírásáig fajulnának a dolgok, mégis hogy képzelte a kis kocka ezt az egészet?! Megint egy kis lelkizés jön a testvéri szeretetről, az erkölcsről, meg minden egyébről, ami McGee szerint még megmentheti, és ami a legmeglepőbb: Gibbs megbocsát, pedig neki azért szerintem több gógyija van, mint Tony francia csajának. Visszatérünk a központba, már kiadták a körözést hugica ellen, ugyanis nem áll jól a szénája: a ruháján talált vérfoltok egyeznek a hulláéval, plusz a taxisofőr is állítja, hogy a helyszínen vette fel. Jöjjenek a kihallgatások, kiindulásnak tökéletes lesz a pompomlány barátnő, aztán majd meglátjuk.


A kollégiumban Gibbs kikérdezi a barátnőt, McGee pedig mivel ki van zárva a nyomozásból, a társalgóban kénytelen várakozni, és a fő-fő pompomlánnyal (vagy hogy a rákba hívják az ilyet) történő társalgás közben ki is szúrja, hogy az akváriumból hiányzik az összes hal. Érdekes. A kihallgatás során kiderül, hogy a barátnő egyértelműen Saraht gyanúsítja, merthogy csúnya dolgokat írt róluk (és úgy az összes cheerleaderről) a blogjában. Gibbs kicsit kiakad a blog kifejezésen, és ami még rosszabb: a csaj se tudja neki épeszűen elmagyarázni, hogy „internetes napló”, pedig erre már a kereskedelmi tévék összes húszéves riportere is képes, ajánlanám a figyelmébe egy-két RTL vagy TV2 híradó megtekintését.


Közben DiNozzo érkezik a főnökasszonyhoz, tanácsra van ugyanis szüksége a szerelmi életében (!), azaz a jó kérdés: mit lépjen Jeanne-nel. Az igazgatónő is jön a lelkizős maszlaggal, úgy látszik, ez egy ilyen rész: hallgass a szívedre, és ha kedvelitek egymást, hát rajta. Nagy segítség. Tonynak viszont már rohannia is kell, mert egy könyvtárban megtalálták Saraht, úgyhogy Zivával be kell hozniuk őt kihallgatásra. Ugyanaz a biztonsági őr viszi őket a helyszínre, akivel McGee összetűzésbe került korábban, de nincs szükség a segítségére, mert Sarah együttműködőnek tűnik, még azt is megjegyzi, hogy nem ilyennek képzelte el Tommyt és Lisát Timmy írásai alapján. Mivan???


Az NCIS központban eközben egy híresség várja a fejleményeket: Thom E. Gemcity, a neves bestseller író az, és mellesleg jobb körökben Zöldfülűként ismerik. Ja, hogy ez egy anagramma? Timothy McGee? Jó ég! A Deep Six című sikerkönyv is gyorsan előkerül, benne az ellenszenves Tommy ügynökkel, az érzelmileg zárkózott Moszad tiszttel, Lisával, és az alkoholista főnökükkel, L. J. Tibbs-szel. Na, én itt adtam fel a részt, már nem bírták a rekeszizmaim. Tibbs ügynök odalent ügyködik Abbynél, akinek rossz hírei vannak: a taxi ülései között megtalálta a véres kést, ez már tényleg kezd egyértelművé válni. Ráadásul az alkohol és drogteszt is negatív lett, tehát a lánynak magánál kellett lennie a gyilkosság alatt.


McGeenek nincsenek kellemes percei: az addig oké, hogy Gibbs megbocsátott neki, de még szembe kell néznie a tűzet okádó, hétfejű igazgatónővel is. Hiába próbálkozik be nála is az „Ő a testvérem, és szeretem őt!” szöveggel, Jennyt nem lehet megtörni, így a nő addig húzza Timmyt, míg az besokall, és bejelenti felmondását. Gibbs szalad utána, és közli vele, hogy az igazgatónő direkt arra utazott, hogy McGee kilépjen, máskor nem szabad így bedőlni ennek, sokat kell még tanulnod Zöldfülű. Most pedig jöjjön a kihallgatás, utána majd eldönthetjük, hogy bűnös-e a lány vagy ártatlan. Jethro – mivel mégiscsak McGee húgáról van szó – előveszi a kedvesebbik énjét, de még így is épp elég nyomást tud gyakorolni Sarahra, hogy annak újabb emlékképek törjenek elő: dulakodás, egy véres kés a kezében, majd a taxi. Nos, ezt tekinthetjük beismerő vallomásnak is. És ennyi? Az ügy le van zárva?


Korántsem, Abby jön, lát, beszél, és megmenti a lányt: a taxi padlószőnyegén tisztítófolyadék nyomokat talált, amit olyan esetekben használnak, ha jönnek a fürge rókalábak. Gyorsan megvizsgálta jobban a szőnyeget, így kiderül: valóban a lány hányt oda, és a kedvenc pizzája maradékain kívül GHB-t talált, ami ismert randi-drog, merthogy rendkívül gyorsan felszívódik a szervezetben. Na, akkor megvan a következő nyomozási helyszín: a pizzéria, ahová a lányok a koncert után beültek. A biztonsági kamerák anyagait végignézve (kisebb közjátékként DiNozzo megszenved a számítógéppel) kiderül: a pompomlányok főnöke csempészte a GHB-t Sarah pizzájára. Még mielőtt azonban a leleplezésre sor kerülne, megoldódik a dohányzó aranyhalak rejtélye is: a zacskóra, amiben tárolták őket, valaki nikotintapaszt ragasztott, ez pedig már tényleg nem lehet más, mint a dohányzásról leszokni akaró cheerleader. Gyerünk vissza a campusba, hisz ott van a gyilkosunk… Szép volt Abby!


A lány csuklóin gyorsan kattan a bilincs, aki beismeri, hogy ő tette a GHB-t a pizzára, hogy megerőszakoltassa Tate-tel a lányt, bosszúból a blogban leírt dolgok miatt. De ki az a Tate? Ja, hogy a túlbuzgó biztonsági őr? Hoppá. Jeff matróz meglátta hugicát dulakodni, ezért odaszaladt megmenteni, erre Tate leszúrta. Utána pedig menteni próbálták a bőrüket, és rákenték az egészet Sarah McGeere. Csak sajnos az egyiknek se jutott eszébe, hogy a lány bátyja hivatásos kocka az NCIS-nél. Ügy megoldva, gyilkosok elvezetve, mi pedig elégedetten dőlhetünk hátra: az utóbbi 42 percet is hasznosan töltöttük.

Címkék: ncis
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2008.05.06. 10:05:01

ez nagyon jó rész volt! rég volt már olyen rész, ami ennyire lekötötte a figyelmemet! a hogyvolt is jó volt! köszi!

vanek ur 2008.05.06. 10:53:51

"McGee Porscheja láttán pedig komolyan elkezdhetünk gondolkozni, vajon ő is Bellisario kölke-e."

Pontosabban mostohafia. Jó olvasni az Imdb-n, hogy a fél Bellisario család ezen a sorozaton dolgozik, és apuci a korábbi sorozataiba is besegítette a családot...

Charlie Drop 2008.05.06. 11:01:39

Tényleg klafa rész volt :)

Jókat röhögtem a hogyvolt is király, de ő, hm, izé, én le lenni kissé maradva valamiről, eztet tessenekmár nekem értelmezni:

"Ezek szerint apuci még egy részre beprotezsálta kislányát…"

Az apuci még csakcsak később kiderül, de mi az, hogy még egy részre?

Kösz

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.05.06. 11:06:38

Nincs most kedvem és türelmem visszakeresni a korábbi részeket, de az IMDb itt van és segít: Troian Bellisario eddig 3 NCIS részben szerepelt (2x20, 3x16 és ez, ebből a 3x16 még nekem se rémlik :-D), plusz már anno a JAG-ben és a Quantum Leapben is játszott. Szóval nem első alkalom, de annyira nem panaszkodom, mert nem rossz színésznő, és eyecandy-nek se utolsó... ;-)

Dennis Moore 2008.05.06. 13:07:02

Nekem a vége tetszett a legjobban, amikor Tony azt mondta: Jogában áll spárgázni.

drn 2008.05.06. 13:57:22

azért Gibbs 62(+/-akárhány) olvasatlan emailje se volt kutya :)

TCM 2008.05.06. 15:00:39

Nem láttam még a későbbi részeket, de nekem marha gyanús, hogy Tony nem feltétlenül csajozik a barátnőjével, így a megdöntéséhez valóban kellett a főnöki engedély. Meg persze ez a sok igazolt lógás a melóból is teljesen szokatlan, sose Gibbs-től kér engedélyt a lepattanásra.
De ez csak spekuláció...

Llew 2008.05.07. 08:41:13

Én is lemaradtam kicsit. Elvileg láttam minden részt, de nem emlékszem, hogy McGee huga szerepelt volna már. + Tony is azt mondja a rész elején, hogy miért nem mondta a Zöldfülű, hoy van huga. A nagyon sok colos monitor/tv még nem volt olyan szokatlan a kocka McGeetől, de a Porsche láttán furán néztem. Aztán a könyv láttán ár tiszta volt a dolog. Régebben csak kinlódott a regény írással, úgy tűnik bejött.:)

zalla 2008.05.07. 09:17:08

Van egy rész, amikor megtalálják a többiek McGee fotóit egy lányról... Na, ő a húga :)
Azért én megvédeném Sean Murray-t... Ha belegondolunk, az ő szerepe a leghülyébb, mindig őt osztják, stb. Szóval azért megszenvedi hogy apuci (mostoha)fia.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.07. 14:52:41

Mindig szeretem olvasgatni az IMDB-t, néha meglepő dolgok derülnek ki.

Pl. Nem figyeltem a rész eredeti címét, amikor néztem a tévében, de a "Twisted Sister" számomra egyértelmű utalás :-)

Ki gondolta volna, hogy a kis hebrencs Abby, vagyis Pauley Perrette már majdnem 40, és 8 évvel idősebb Sean Murray-nél (akivel ugye a sztori szerint együttjártak egy időben az emlékeim szerint)...

Én a JAG-et nem néztem anno, így azon is meglepődtem, hogy az alapcsapat (Gibbs, Tony, Abby és Doki) már 2003-ban! (tehát 2 évvel a sorozat előtt) megvolt, és már akkor is a mostani színészek megformálásában. Akkor ez egy spinoff ezek szerint?

NCIS-ILDIKÓ 2008.05.07. 18:02:50

SZIASZTOK!van egyrész azthiszem a 2.évadban mikor McGee-hez elmegy Tony és Kate "váratlanul állítanak be"jól ki is cikizi szegény McGeet és a végén mikor mindenki elmegy elöjön a hálóból a huga de persze senki nemtudja hogy kiis Ő!csak most derült ki hogy a huga!

Ulyxes029 2008.05.07. 22:07:26

Fedor:
"Mindig szeretem olvasgatni az IMDB-t, néha meglepő dolgok derülnek ki."

Pl. az, hogy a sorozat 2003-ban kezdődött...:-)

Egyébként én a konkrét rész befejezésétől nem voltam oda, a felvezetése tényleg jó volt, amikor meg Abby lejátszotta az igazgatónő és Gibbs párbeszédét az tényleg mókás volt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.08. 13:42:31

Nem 2005-ben? Na azt az adatot fejből írtam, és be is égtem vele :-)

NCIS-ILDIKÓ 2008.05.08. 20:12:07

ja tényleg az jóvolt"a gyerekek nem szeretik ha a szüleik veszekednek"
süti beállítások módosítása