Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x07 - Szerelem, golyók és aszfalt

2008. május 03. 09:00 - Sonrisa

Megyünk az éjszakába, barátaink kicsípve, eltökélt szándékuk egy hatalmasat bulizni, s Samnek sem ártana, ha beújítana egy hölgyikét, talán sikerülne túllépnie Andyn. A soul-huntingos meló is parkolópályára téve, ma party lesz! A terv megvan, a megvalósítás már kevésbé, hőseink hármasban ücsörögnek 1-1 korsó sör mellett, és nyálcsorgatva figyelik a mellettük elvonuló csajokat. Sock azonban nem sokáig bírja a tétlenséget, berak egy tipikus egynyári slágert a lejátszóba, s láss csodát, hirtelen le sem tudja vakarni magáról a csajokat. Így kell ezt csinálni. Szerencsére figyel haverjaira is, így a következő pillanatban egy lánybúcsúztató tagjaival folytatódik a közös ivászat. Samet lesmárolja az egyik – vadidegen – csaj, Taylor, telszámcsere, talán lesz a dologból valami. Bármennyit is ittak a fiúk, az asztalon való táncolás egyiküknek sem bejövős, szóval a lányok gyorsan lekopnak, hőseink ismét egyedül iszogatnak, csupán a tucat üres koktélos pohár emlékeztet arra, hogy megvolt az esély. De elszúrták. Főcím.

Másnap WB-ben előkerül az aktuális weapon is, ami a régmúlt időkből, a technika hajnaláról való szalagos kazetta, a Szerelem, golyók és aszfalt című film zenéje. Egy filmet is csak akkor néznék meg ilyen címmel, ha fizetnének érte. A rajta levő „Radar Love” c. szám lesz a kulcs, Sam IK-ja során ugyanis ezt hallja mindenhol. Sock közben pedzegeti, hogy mi is lesz az előző nap felszedett Taylorral (tulajdonképpen Sam a kisujját sem mozdította, a csaj mászott rá). Meg kéne hallgatni a kazettát, a de WB ezúttal csődöt mond, semelyik ott árult termék nem játssza le. Ám megjelenik Andy, a nap hőse, kiderül, hogy a szüleinek van egy ilyen lejátszója, Sam pedig nyugodtan használhatja. A beszélgetés kellős közepén megcsörren a telefon, Taylor az, kínos pillanatok, felesleges magyarázkodás, Andy meglepően lazán veszi, hogy barájta/munkatársa becsajozott.

Sam bebizonyítja, hogy egy egyszerű kávéfőzést is el tud rontani, de míg mielőtt behúznák a plusz 10 pontot a lúzerségi skálán, kiderül, hogy mindez Devilfőnök szemfényvesztéséhez kellett, s egy vonatbaleset helyszínén figyeljük a tűzoltók áldozatos munkáját. A síneken ugyanis egy kocsi állt, „bátorság-próbát” játszottak utasai, a vonat azonban soha nem hátrál meg, az eredményt pedig láttunk. Autó tönkrezúzva, a 2 utas lazán és sértetlenül elsétált. Hol a hiba? Igen, a 2 utas nem más, mint a két szökevény lélek, Kit és Holly. Ezúttal ketten vannak, egy szerelmes pár. Ördögpapának erről eszébe jut, hogy fejvadásza szerelmi életére is gondja legyen, Samet azonban nem érdeklik a jótanácsok. Ekkorra  totálkáros roncsból felhangzik a „Radar Love”. Valami köze van a szökevényekhez, le merném fogadni.

Ben magára vállalja a film beszerzését, a neten talál egy használtat, másnapra itt lesz. A híradóban egy szörnyű balesetről számolnak be éppen, tádádádá, csak nem a Szökevény Párocska járt ott? Sam megvilágosodik, rájön, hogy minden alkalommal egy oldschool tunning kék autóról van szó. De ki ért ezekhez? Megismerkedhetünk közelebbről egy nem kicsit bogaras munkatárssal, Russ-szal. Olyan fazon, akitől mindig tiltottak a szüleid. Nem százas a csávó, és nemcsak első ránézésre. Nem véletlenül kerülték eddig hőseink. Ám a szükség nagy úr, megegyeznek, hogy csak addig jófejkednek vele, amíg meg nem szerzik az infókat. Ez különösen Benre érvényes.É rdekbarátság a javából, de ilyen zizis srác esetében talán megbocsátható.

Kiderül, hogy Russ nem gyengén fanatikus a régi verdák terén, két lábon járó lexikon. Ráadásul a tulajdonában van Mandy, egy pont ugyanolyan autó, mint ami a kazin szerepel, csak kanárisárgában. Jobb lesz, ha elviselitek a srácot, szükség lehet még rá. Tippet is kapnak, az ilyen verdák tulajdonosai néha összegyűlnek, s egymásnak mutogatják gépeiket. Szerencsére Russ dupla műszakban van aznap, ám túlságosan beleéli magát a helyzetbe, és programokat szervez négyüknek. Nehezen fogjátok lekoptatni őt Sam, ha nem vigyáztok. Nincs rosszabb egy zakkantnál. Egy ragaszkodó zakkantnál.

A kis csapat elugrik a megadott címre, ahol eléggé lehangoló látvány fogadja őket: csupa a nyugdíj-és-a-halál-között álló emberke a velük egyidős verdáikat mutogatja, miközben megyőződése, hogy övé a legkirályabb. Benyomják egy rádióba a Radar Love-t, a dalnak hatalma van, meg is találják a Pokolbéli Párocskát. Azonban ők is kiszúrják Saméket, jobbnak látják menekülőre fogni a dolgot. A parkolóházban Sockék utolérik őket, mire a Szökevények leugranak a tetőről. Következő pillanatban pedig meg is értjük miért: hiper-szuper gyorsan gyógyulnak (mint Claire a Heroesból), kb. 10 mp múlva kézenfogva sétálnak el, barátaink meg leesett állal néznek utánuk.

A WB-ben feltűnik Taylor, Samet keresi, de csak Andyvel találkozik, rövid bájcsevej a közös barátjukról. Socknak közben az a nagyszerű ötlete támad, hogy lefotózza Russ kocsiját, feldobja a netre, kis photoshoppolás, és árulni kezdi az immár kék színű verdát – hátha ráharap Bonnie és Clyde. Meg kell hagyni, ez az ötlet korántsem olyan elmebeteg, mint azt Socktól várnák, hanem nagyonis ott van a szeren. Russt persze nem avatják be a dologba – végülis minek, hiszen csak egy fotóról van szó. Elvileg. A rövid bájcsevej ismét lejátszódik, ezúttal Andy és Sam között, a téma Taylor.

Újabb szemfényvesztés, a templomkertben Devilfőnök süteti magát egy padon. Cseppet sem zavarja Isten házának közelsége. A megállapodás szerint ugyanis ő nem megy be, cserébe játszhat a Nagyfőnök játékszereivel (értsd: velünk emberekkel). A világrend teljes. Ezúttal nem a szökevényekről van szó, szívügyének érzi, hogy fejvadásza magánélete rendben legyen. Kis eszmefuttatás a szenvedélyről, majd a templomból egy esküvői menet igyekszik kifelé, a koszorúslányok között pedig ott van Taylor. Sam lehet hogy túlöltözött, a WB-s kék munkaruha túl elegáns ide. Hadoválás, tétlenkedés, végül Sam nagy nehezen kibök egy meghívást egy italra. Kis lépés ez az emberiségnek, nagy egy embernek.

Vissza a WB-be, Szökevény Párocska ráharapott a horogra és jelentkezett a hirdetésre. Sock frankó tervet eszel ki, folyamatosan változtat rajta. Hihetetlenül tud improvizálni a srác! Ám mivel a kocsi Russé, ő pedig nincs beavatva, a kocsit nem tudják megmutatni belülről. A páros férfi tagját Sam nagy nehezen elkapja az Edénnyel, Clyde még odakiáltja Bonnienak: „Találkozunk éjfélkor” („See you at midnight”), s a lánynak sikerül kereket oldania. A Téglaházban rövid ötletelés, hogy hogyan is lehetne elfogni a duó másik tagját, szóbakerül Sam randija is. Ebben a pillanatban befut Ben, kezében a Szerelem, golyók és aszfalt – véleményem szerint zs-kategóriás – filmmel. A film – a zenekazihoz hűen – egy őskori videoszalagon van, barátaink kénytelen elugrani Russhoz, ha meg akarják nézni a filmet. Nem lesz ennek jó vége.

Russ meg sem próbálja megcáfolni a róla kialakult előítéles képet, úgy viselkedik, mint egy nem normális. De legalább van neki egy pöpec videó- és zenelejátszó berendezése, minden fullos extrával, ami kell. Már éppen kezdene durvulni a helyzet, mikor Holly áthajt a falon keresztül, majd szívszerelmét követeli Samtől. Elég meggyőzően adja tudtára kérését, a kazetta átadásra kerül, majd ,mint aki jól végezte dolgát, lükvercbe vált, és kitolat a szobából. Hőseinknek másodszor esik le az álla ebben a részben. Vágás, WB-ben vagyunk, most már tényleg meg kéne nézni a filmet. Az egyszemélyes felmentő sereg ismét Andy, aki megmutatja a raktárban az igazán kreatívan kialakított –Ted-mentes TV-néző pihenőszobáját. Respect! Romantikus filmnézés következik. Megvilágosodás, a Midnight nem az időpontra utal, hanem egy hely neve.

A kis csapat elmegy a lerobbant útszéli büféhez, kellően be vannak rezelve, hiszen láthattuk, a csaj nem kispályázik. Észreveszik az ott parkoló autót, nem lehetnek messze a Szökevények sem. A műhelyben semmi mozgás, hirtelen feltűnik Holly, Bent és Samet fél mozdulattal padlóra külde. Szerencsére Sock félreteszi a lovagiasságot, és gálánsan kiüti a csajt. De elszámolták magukat, a köv. jelenetben hőseink gúzsba kötve a földön, Szökevény Kiscsaj pedig szerelmét próbálná meg kiszabadítani. Kevés sikerrel. (naná, hiszen eleve rossz kazit adott neki Sam. Ügyes!) Előveszi a jó öreg zsarolós trükköt. Kezd szorulni a hurok, feszült pillanatok. Sam megpróbálja előadni a túsztárgyalós-figurát. Nem jön be.

Sock és Ben valami furcsa ötlettől vezérelve elkezdik a Radar Love c. számot énekelni (höhö, a szöveget motyogni), s úgy néz ki, ez müködik, a csaj transzba esik, Sam visszaszerzi az Edényt, kis kavarodás, akció, a többi pedig már a szokásos. A világ megmenekült. A sikeres lélekvadászot piával ünneplik hőseink, feltűnik a színen Taylor is. Kedélyes beszélgetés, majd Sam igazolva, hogy tud spontán is lenni, szabályosan leteperi a lányt a Téglaház rakterében. De gyorsan felüti fejét az Erkölcs, és a „ez nem vagyok”-maszlag. Itt baltázta el az egészet. A pultnál ül a magányosan iszogató Devilfőnök is, aki lehordja fejvadászát,amiért ilyen életképtelen a magánéletében. A világ összes férfija Samen nevet. És jogosan. Még Ördögpapa is szánja. Hát még mi!

Címkék: reaper
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phédra (törölt) 2008.05.04. 21:46:17

Az első képen szereplő színész eredeti neve mi lenne? Ő szerepelt a Rejtélyek városában is, ugye?

Sonrisa 2008.05.04. 22:04:48

A sorozatban Bert 'Sock' Wysocki néven fut - Tyler Labine-nek hívják a színészt.
Nem néztem azt a sorozatot, de igen, ő volt az:)
www.imdb.com/name/nm0479527/
süti beállítások módosítása