Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x20 - Az ostrom II.

2008. május 03. 15:12 - the black ball

Elvesztettük a szatellitet és Grodint, de leszedtünk egy kaptárhajót. Ám ezzel még egyáltalán nincs vége. Évadzárásra fel! McKay visszatért a városba. Weir szerint nincs több lehetőségük, aktiválják az önmegsemmisítést, és a vírust. Rodney tárcsázza az Alfa-bázist. A tárcsázást megszakítja egy bejövő féregjárat. Nofene. Azonosító is érkezik. Azt a kurva! A Parancsnokság az! Átjön egy csomó katona kismillió ládával. Egy Everett nevű ezredes üdvözli Weir-t, és tudatja vele, hogy adios, le van váltva. Az otthoniak a fejükbe vették, hogy márpedig megvédik a várost mindenáron. Szóval megkapták az üzenetet. Most kezdődik csak igazán a buli.


Sheppard szerint tehetetlenek a lidércekkel szemben, még így is. Ja, hogy jöttek ide a Földről? Találtak egy ős-duracellt Egyiptomban. És egy kis csemege: az ős-duracell Atlantisz felé tart a Daedalus fedélzetén, ami egy új fejlesztésű földi űrhajó. A Prometheus-nál sokkal faszább, már csak kinézetre is. 4 nap múlva ér ide, addig kell megvédeni a várost. Everett tárcsáztatja Sheppard-del az Alfa-bázist, hogy hívjon vissza minden katonát, és azokat, akik hajlandók harcolni. Weir kicsit nehezen emészti, hogy most nem ő a góré. Ugrunk a tárgyalóba. Everett elmondja Fordnak, hogy milyen király gépágyúkat hoztak, és hát tényleg azok. A beszélgetést Sheppard és Weir szakítja meg. Sheppard nem tárcsázta az Alfa-bázist. Weir nem engedi ugyanis. Amíg nem ismeri Everett terveit, addig nem teszi ki veszélynek az embereket. Na lássuk a terveket.

McKay és Zelenka távolról duzzog, amiért nem lehetnek ott a tárgyalóban. Közben lent valamit pakolnak óvatosan. Hogy miket, azt már Everett-től tudjuk meg. 6 darab naquadah-val felerősített atombombáról van szó. Űraknákként akarják használni. Sheppard akar jelentkezni, de Everett azt akarja, hogy mutassa meg az ugrók használatát a pilótáinak, neki más dolga lesz. A széket kell irányítania. Azonban nem működik. De Everették hoztak egy újfajta generátort, a MARK II-est, azzal menni fog. Most már lehet tárcsázni az Alfa-bázist.


Kapunk egy körkapcsolást arról, ahogyan felállítják a gépágyúkat, Sheppard oktatja a pilótákat, és bütykölik a széket. Mindenkit ellátnak fegyverekkel, az ugrók kirepülnek. Ugrunk. Edzőterem. Teyla egy nagyra nőtt athosival bunyózik. Everett az ajtóban áll, és megkéri, hogy ne legyen útban. Na ehhez azért kell pofa. Ugrunk. A doki megint a székkel szenved. Nagy nehezen bekapcsolja. Viszont McKay-nek nem tetszik, amit lát. Már rohan is a vezérlőbe. Közli, hogy alig maradt pár darab rakéta a székhez.


A rosszhírt egy újabb rosszhír szakítja meg. Több száz aszteroida érkezik a bolygó felé. Naná, hogy a frissen kitett űraknákat célozták meg vele a lidércek. És ez még semmi, ugyanis az atombombák sugárzása miatt órákig nem működnek majd az érzékelők. Gratulálunk, Everett. Ugrunk. Everett és Sheppard a hologramos teremben van. Az ezredes tudni akarja, hogyan veszítettek az ősök, hogy mi elkerülhessük. Nos, mi már ismerjük a sztorit. Miután végeztek, Everett eltér a témától kissé. Közli, hogy Sumner ezredes jó barátja volt, és nem érti, Sheppard hogy hagyhatta meghalni. Illetve, hogy miért lőtte le. Bocsánat uraim, de ez most minket nem érdekel, Sheppard bánja, amit tett, meg kellett tennie, kész. Szólnak rádión, hogy egy csomó dárda jön a város felé.


Erről a részről nehéz hogyvoltozni, hiszen itt a látvány dominál. Ezen a linken meg lehet nézni egy kis összeállítást, sajnos nincs embed. Fontosabb mozzanatok: néhány dárda kamikáze módon támad, Shepard kilövi a székkel a rakétákat, a város több helyen kigyullad, de végül elhárítjuk az első rohamot. Na de hogyan tovább? Sheppard szerint az ugrókkal berepülhetnének a kaptárhajókba, és belülről felrobbanthatnák. Ehhez azonban az kell, hogy távirányítással működjenek az ugrók, mert senki sem szeretne öngyilkos akciót. McKay szerint a székkel talán lehetséges. Viszont az ugró magában nem tudna elég kárt okozni. Sheppard-nek erre is van ötlete: elkérjük a Genii atombombáit. Nos ez...elég hülye ötlet. Ekkor jön Teyla, akit Everett emberei nem akarnak átengedni. Aztán közli mindenkivel, hogy lidércek vannak a városban. Megint. És nem is kevés.


A kamikáze-dárdákról lesugározták magukat, mielőtt becsapódtak. Sheppard ad az ezredesnek egy életjel-detektort. Teyla és athosiak is segíteni akarnak. Everett megengedi. Kedves. Most ugrálni fogunk a város különböző pontjai között, amit Mátrixos zene vezet át. A szék: a doki ismét az alany, Zelenka elmegy az ugróterembe. Everett csapata: a város nyugati részén kutatnak. Teyla csapata: a város középső részén. A keleti részen Ford lopakodik magányosan, amikor elkapja egy lidérc. Sheppard azonban hátulról lelövi. Kiderül, hogy pecázva vadásznak, Ford csali volt. Vezérlő: megkaptuk a Genii válaszát. Hajlandók tárgyalni. Weir lesz a követ.


Odaát bekötik a szemét, és hozzákötözik egy székhez. Egy Prenum nevű fickóval tárgyalunk. Felajánljuk, hogy kockázat nélkül tesztelhetik az atombombáikat, és még C4-et is kapnak. Megtudjuk, hogy a lidércek már jártak a Genii-nál. Nem fedezték fel a földalatti városukat. A lidérceket már nem érdekli a bolygójuk. Csak azért hívatták ide Weir-t, hogy elcseréljék őt a C4-re. Weir szerint a Genii vagy túl büszke, vagy túl hülye, ha nem fogad el egy ilyen ajánlatot. Ugrunk. Everett csapata: a közelükben lévő generátort szétlövik a lidércek. A többiek ezért a maradék generátorok felé indulnak. Teyla van a legközelebb az egyikhez. A szék: a dokinak sikerül bekapcsolni az ugrót.


Vezérlő: Weir megjön a két atombombával, ergo elfogadta a Genii az ajánlatot. Teyla csapata: tűzharcba keverednek a lidércekkel, de Sheppard és Ford segítségével kinyírják őket. Ha minden igaz, nincs több belőlük. Ugrunk. A Genii bombák még koránt sincsenek készen, legalább egy nap, mire McKay-ék befejezik. Ezalatt a sebesülteket átküldik az Alfa-bázisra. Az egyik ugróból szólnak, hogy megjöttek a kaptárhajók. Weir elmond egy buzdító beszédet. Az atombombák rekordidő alatt elkészülnek, és viszik is az ugrókba. Megindul a második hullám a dárdákból. Azonban a szék nem működik! A rakétáknál teljesen lemerült a MARK II. Sheppard felpattan a székből és elrohan.


Sheppard átrohan a vezérlőn. Weir nem tudja lebeszélni, Sheppard-ben aktiválódott a hősgén, fel akarja áldozni magát. Everett csapata eközben egy lidércbe botlik. Everett szép lassan kilő rá egy tárat, de nem használ. Szerintem itt búcsúzhatunk is tőle. Lövések hallatszanak a vezérlő körül. Teyla-ék védték. Csak egy pár athosi hullát látunk, Teyla viszont sehol. Ford csapata is lidércekbe botlik, bekerítik őket. Weir újra aktiválja az önmegsemmisítést. Sheppard szól, hogy nem vették észre. A bomba élesítve. Támad. Folyt.köv.

VÉGE AZ ELSŐ ÉVADNAK

Címkék: atlantisz
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.03. 17:45:00

Valamit nem értek: hol adják/adták az Atlantiszt? :-o

the black ball 2008.05.03. 18:33:10

Tv2-n adták...és ott is fogják folytatni.

kla 2008.05.03. 19:27:43

Jaj de hiányzott már egy ilyen komment :D

Kár, hogy Everett ez után a rész után eltűnik, kéne egy normális katona is.

the black ball 2008.05.03. 20:41:43

Miután egy lidérc megevett belőle 20 évet, elnézzük neki. :)
süti beállítások módosítása