Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 02x15 - Angyalföldi utcák

2008. május 02. 11:18 - kiricsiz

Serény kis dílerek szorgoskodnak, adagolják, méricskélik a cuccot egy sötét szobában, mint a kismanók, közben odakint hemzsegnek a kommandósok. Akció lesz, ami jót tesz ennek a sorozatnak, hiszen az akció ólcsó, de vizuálisan mégis kielégítőbb, mint a rebiszes felvételek a Kékfényben. Be is hatolnak, le is nyomják a földre az összes pupákot. Amikor minden tiszta, Miller és a kábszeres nyomozó csajszi is fölvonul körbenézni. Eszem megáll, hogy a rendező megcsinál egy ilyen kommandós akciót, többé-kevésbé hitelesen, aztán meg elköveti azt a piti hibát, hogy a nyomozócsajszi nem gumikesztyűben fogdossa drogot, hanem puszta kézzel. Aztán gondolom, az lesz, mint a Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében című alapműben, hogy 'főfelügyelő úr, mindenhol az ön ujjnyomát találtuk'. A lényeg, hogy Millerék persze nem az afgán hernyót találták meg, hanem valami piti, jelentéktelen dílerek rejtekhelyét.

Kálmán bá nincs annyira szarul, csak egy kicsit vérzik a feje, Edit ápolgatja. Kálmán persze nem akar feljelentést tenni a rendőrségen, egyrészt mert cikinek tartja, hogy leütötték, másrészt azért mert Bordás hazaküldte, és ő ezen megsértődött. Egyébként Editnek se nagyon mondja el, hogy mi van, azt kamuzza, hogy többen bántak el vele, mert annyira égőnek érzi, hogy egy darab hülyegyerek verte le. Jó hír, hogy Kálmán bosszút forral Gergő bácsi ellen, úgyhogy reméljük, lesznek még jó poénok itt.

Eligazítás az őrsön. Bordás elmondja az állománynak, hogy Papát keresik ezerrel, úgyhogy tartsa nyitva mindenki a szemét, vagy a fülét, hátha bejön valami füles. Otyó szerint Kálmántól kéne megkérdezni. Aztán Bordás beszél Kendével négyszemközt, Denise hogy van, Alter vigyáz rá, meg ilyesmi. Bordás sejti, hogy Demsa bosszút akar állni rajta, úgyhogy a második széria második felében Bordás újból egy rosszember célkeresztjében lesz.

Loboncos hajú figura állít be a Dühösbe (Gyula szavaival élve: racka). Egyébként én jó pár percig nem is ismertem meg, hogy Láki az. Persze most nem gengszter egyenruhában van, hanem sutyerák álruhában és a haja az arcába van eresztve. Bejön egy másik sutyerák is, úgy tesznek, mintha itt helyben haverkodnának össze, pedig ez egy előre megbeszélt találka. Ennek a konspirálásnak nem értem, mi értelme, de végül is vicces jelenet sült ki belőle. Gyorsan megbeszélik az esti akciót, Demsa Angyalföldön fog bújkálni a szökés után, szóval Bordásék orra előtt lesz. De azt is megtudjuk, hogy az ukránok és az albánok is az eltűnt herkát keresik.

Befut Edit is a Dühösbe, ami csak azért fontos, mert Láki és haverja épp ekkor húznak el a kocsmából, Edit meg felismeri Lákit, gondolom, kurva korában volt vele dolga így vagy úgy. Az mindenestre biztos, hogy itt fognak összeérni a szálak, Edit a megfelelő dramaturgiai pillanatban infót adhat Bordáséknak Lákiról. Vagy nem...

Pircsi kíváncsiskodik Móricznál, hogy mi van Klárival, meg ilyesmi. Móricz először mondja neki, hogy ne kérdezősködjön, de aztán kiderül, hogy Pircsi igazából az Antigoné főpróba miatt haverkodik Móricz-cal, szóval közönséget akar toborozni, hogy legalább valaki üljön a nézőtéren, ne legyen töküres. Végül sikerül rávennie Móriczot, hogy eljöjjön egyedül. Aztán Johnny lecsap a maradék jegyre.

Mankóin besántikál az őrsre Harmathné, az előző szériában aranylövéstől örökre elszállt kislány anyukája. Igazából segítséget jött kérni Bordáséktól. Kiderül, hogy Eszternek született egy ikertestvére is, akit szintén állami gondozásba adott a muter. Most persze rájött, hogy meg szeretné találni. Móricz persze megint lassú felfogású, 'nézze, mi nem tudunk ebben segíteni', 'ez nem a mi hatáskörünk', de szerencsére Bordás takarékra állítja a főhadnagyot és megígéri Harmathnénak, hogy mindent megtesznek. (Egyébként nem nagy poén, csak kicsi, de azért ideírjuk, hogy az 'úgy emlékszem, vannak ismerősei a gyámügynél'-mondatban az a vicc, hogy Bordás mindig elfelejti, hogy az Kálmán bá, akinek ismerőse van a gyámügynél).

Pircsi, Juli és Johnny közúti ellenőrizgetnek, amikor lélekszakadva jön Marácska drága, az örömleány. Asszongya, hogy egy hajlékony bevette magát a pincébe, ott bűzlik, és nem lehet elküldeni, mert nem reagál. Jóságos Johnny bácsi és szabadcsapata persze ahol tud, segít, úgyhogy lemennek a pincébe megnézni, mi újság. Hát az az újság, hogy a hajlékony inkább meghalt, és nem is hajlékony, hanem drogos, aki túladagolta magát. Illetve lehet, hogy megölték, hiszen le volt takarva egy rakás újságpapírral, meg dobozokkal.

Bordás közben bement Demsához. Demsa szerint az ukránok lőttek rá Denisre. Bordás szerint viszont Denise elsősorban azért van veszélyben, mert Demsa nem hajlandó elárulni, hol van a heroin, ezért most folyik a harc, és emiatt lett célpont Denise. Demsa kiküldi az ügyvédcsajt, kettesben maradnak, az őrnagy vádalkut ajánl fel. Demsa persze a képébe röhög az egész magyar rendőrségnek, bolond lenne vádalkut kötni. Aztán Bordást elküldi az irritáló ügyvédnéni, nem is tudtam, hogy az ügyvédek belepofázhatnak, hogy ki meddig maradjon a védencüknél. Bordás búcsúzóul beszól Demsának, hogy nem a nyomozók tartják távol tőle Denise-t, hanem a lánya nem akarja látni az apját, mert elege van belőle. Demsa erre meg azzal vág vissza, hogy megdugta Erikát. Na jó, nem ezekkel a szavakkal, de ez a lényege.

Móricz, amióta összeveszett Klárikával, megint hisztis lett, visszatért régi formájához, most éppen amiatt osztja ki Johnnyt és Julit, hogy miért nézték meg engedély nélkül a hullát, ha közúti ellenrőzésre és nem pincenézegetésre voltak beosztva. Juli be is szól Móricznak, aki egyre idegesebb emiatt, ráadásul elkapja, ahogy Juli a háta mögött szidja.

Johnnyt felhívja Anita a volt osztálytárs, régen nem hallottunk róla, most kimenőt kapott a sittről, úgyhogy szeretné látni a gyerekét. Johnny kénytelen lesz érte menni, emiatt viszont le kell mondania a színház okozta gyönyörről. A jegyet átpattintja Julinak, aki előre élvezi, hogy majd Móricz mellett ülhet, és ez milyen hülye helyzet lesz.

Kálmán bá betér a Dühösbe leragasztott fejjel piálni. Majdnem úgy néz ki, mint Herkules a képregényben, csak annak az arcán volt a ragtapasz. Le is húzza a napi kötelező feleseket, miközben megtudjuk, hogy szerinte Papa csak egy legenda, nem létezik és nem is létezett, már az Öreg is őt üldözte. De közben Edit azért jófej, és szól Móricznak, hogy Kálmánt megverték, és hogy megint iszik. Móricz ezt meg elmondja Bordásnak, aki meg úgy dönt, hogy beszél az öreg fejével.

Kriszta és Alter bekíséri Denise-t a Teve utcába, ahol egy csinos üvegkalickában Kolonics hallgatja ki a csajt. Persze rögtön azzal kezdi, hogy kiküldi Krisztát és Altert. Aztán mindenáron ki akar húzni Denise-ből mindent, de a csaj vagy tényleg nem tud semmit a heroinról, vagy nagyon nem akar beszélni erről pont Kolonicsnak.

Közben Pircsi Káosz színháza megy ezerrel. Kommentelőink egy része hülyét kapott ezektől a jelenetektől, nekem tetszett, mert ez elsősorban alternatív színház-paródia, pont az a lényeg, hogy Pircsi béna. Másodsorban poénkodás. Például, hogy Móricz mint rendőr kéri Horányi Picit, hogy folytassa ("Holnap bemutató, és jön a lakosság"), szóval olyan poénkodás ez, mint a Lindában Bodrogi és Pécsi kettőse. Harmadrészt, dramaturgiailag meg ez a marhaság ellenpontozza a másik szálakon futó durva eseményeket.

Szóval alternatív színház, Juli Móricz mellé ül, hogy idegelje a főhadnagyot. Horányi Pici pedig megszakítja az előadást, mert szar az egész, és Pircsi Móriczot hívja, hogy mint rendőr szólítsa fel Horányi urat az azonnali folytatásra.

Kolonics tehát eközben szadizgatja Denise-t, és mindent ki akar belőle húzni. De nem jut sokra, mert amikor Denise nagy nehezen elkezdene mesélni valamit, beront Bordás és kicibálja innen a kiscsajt.

Láki pedig két emberével megérkezik a kórházhoz, ahol Demsa fekszik. Rendőrnek álcázzák magukat, és azt a sztorit adják elő a lenti őrszemeknek, hogy átviszik Demsát nem tudom, hová.

Vége az előadásnak. Horányi Pici seggrészeg. Móricz, Kriszta, meg Juli megvárják Pircsit, gratulálnak neki, miegymás. Végül mindenki hazamegy, Móricz és Juli kettesben maradnak. Juli meg elkezdi szívatni Móriczot, gondolom, rájött Móricz milyen kis béna a nőkkel, és ezért így próbál visszaütni a különböző sérelmekért ("hazakísér?"), Móricz meg hozza a szokásos formáját, kurvára zavarban van, hogy egy csaj mit akar tőle. "Haza talál maga egyedül is." "És messze lakik?" Szóval a legjobb csajozós dumákat nyomja.

Lákiék a Demsa szobája előtt posztolókkal már nem szórakoznak, rögtön lőnek, de azért előtte köszönnek. Kiviszik Demsát, aztán kifelé menet a többi posztost is kinyírják. Meg a portást. (Poén: "Sanyi bácsi, nem látott semmit!")

Címkék: tűzvonalban
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darker_ 2008.05.02. 12:51:34

A Sanyi bácsis poén a végén nagyon morbid, de nagyon ütött. :)

Cinnouse 2008.05.02. 13:16:21

nekem is az alterszínház tetszett a legjobban. rájöttem, h az ilyenek miatt nézem a sorit. az akció uncsi, és néhol erőltetett, de a karakterek jók. juli és móricz beszélgetése 10 pontos volt. :)

kamarti 2008.05.02. 13:53:12

hát sztem meg nagyon régen nem láthattak a szerzők "alternatív színházat", de legalábbis a legalapvetőbb (és leginkább a tudatlanságra épülő) klisékből rakták össze ezt a vonalat. Ami önmagában is bosszantó, másrészt viszont a népeknek (=nézők) is ez jön le (mármint hogy az csak nevetséges, szánalmas, lila köldöknézegetés lehet, ami ugye még a bűnözéshez is közel van, merthogy a Juli valami kábszercsempészés nyomán haverkodott össze Horányi Picivel...). És ugye az egész nem másért van, mint hogy Pircsi megint villoghasson, ami meg egyrészt tényleg szánalmas, másrészt vicces is...
szóval engem péel ez a vonal jobban bosszant, mint az, hogy nem elég életszerűen durrognak a pisztolyok...

kamarti 2008.05.02. 13:58:59

arról nem beszélve, hogy a fő- és mellékszereplők nagy része ún. alternatív színész - kezdve Jordánnal, aki sose járt a Színművészetire...

kamarti 2008.05.02. 13:59:45

jaj, nem nagy, hanem egy része! bocs, ha valakit megsértettem ... :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.05.02. 14:23:13

Nekem ez a Demsa-szöktetés annyira olyan volt a vaskorlátos lépcsővel, Láki két kísérővel, mintha egy nyilas-puccs jelenet lenne az Októberi vasárnapból... egyenruha, géppuska, tisztelgés... komolyan mondom már csak a karszalag hiányzott...

nitro1 2008.05.02. 17:14:00

Azt azért kétlem, hogy a földszinten nem hallani, hogy a harmadik emeleten géppisztollyal puffogtatnak. :)

Erzo 2008.05.02. 20:53:27

Enegm az kezd idegesíteni, hogy Bordás kicsit sokat enged meg magának, most pl. csak úgy kirángatta Denise-t egy kihallgatásról... Múltkor meg magasról lesajnálta a kerületi kapitányt meg az egész pereputtyot és levest kanalazgatva jópofizott. Már rég ki kellett volna rúgni!
Szerintem.

Morgiana 2008.05.04. 12:18:56

Jó volt az epizód.
Jó volt a hogyvolt.
Jók a kommentek.
És most jön a szokásos mantrám: nem lehetne kicsinykét korábban olvasni a hogyvoltot?;)

akyyy 2008.05.04. 22:18:18

pedig ez jó rész volt sztem csak a technikai része volt borzalmas.
egyik jelenetben szép tiszta a beszéd, a másikba meg a zúgás, meg egyéb háttérhangok, és a két vágás között váltakozott.

illetve a sajtótájékozón nem lehettett halanni szinte semmit

füredi (törölt) 2008.05.05. 08:50:47

A tegnapi részben kinek esett le a

"Milyen Feri?"
"Hát amelyik, ööö"

poén?

báró Csekonics 2008.05.06. 10:00:25

nitro1 2008.05.02. 17:14:00

Elvileg (nekem legalábbis a videotáron nézve úgy tűnt) hogy hangtompító volt a géppityukon is, nem csak a stukkeren.
Bár mindegyik akkorát szólt, mint egy patron (vagy az volt? :-))
Szóval ott a hangtechnikusnak fekete pont. Oké hogy a hangtompítóval is van hangja a fegyvernek, de azért nem ekkora talán.

dupi 2008.05.06. 19:43:12

hangtompítósok voltak sztem is.

az utolsó rész meg nagyon laza volt, főleg a buli a végén :D

dupi 2008.05.06. 19:44:21

füredi: jaja, általánosban mi is nyomtuk :) kár hogy az 20 éve volt.

Pius 2008.05.06. 22:47:14

Feri, aki a f***át a szádba veri (elnézést!), az tényleg komoly volt! :D:D:D
Nekem tetszett az új rész: Móricz részegen, kiszálló rendőrök stb. Faja!!

Morgiana 2008.05.07. 09:25:42

van egy Tűzvonalban honlap, bár nincs túl sok infó rajta, segédszerkesztőket szeretettel várnak;)
www.tuzvonal.gportal.hu

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.08. 09:07:53

ritka szar lett mostanában a széria, nulla színészi játékok (főleg a régi rendőrcsajok, brr!), szégyenletes szövegek, az nem vígasz hogy epizódinként egy poén akad...

el lett baszba, kedves stáb, de nagyonnagyon!
süti beállítások módosítása