Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x04 – Zuhanás

2008. május 01. 14:04 - Deana W.

A Winchester saga-n kívül felidézni valónk egyelőre nincs, úgyhogy csapjunk is egyből a lovak közé. Pálmafás tengerparton vagyunk, illetve nem is, ez csak egy jól sikerült poszter, mint amilyen régen volt őszi tájjal a szobánk falán, a tenger morajlásának hitt hang pedig egy felszálló repülőgép turbinájából jön. Szóval tehát újra: egy repülőtéri váróban üldögélünk egy kissé frusztrált muki társaságában. Mint kiderül, barátunk rohadtul fél a repüléstől és ezen sem az arcára lötybölt hidegvíz, sem az utastárs „autóval utazva sokkal nagyobb esélye van meghalni” típusú statisztikái nem segítenek. És mielőtt számolni kezdenénk hogy valóban 20 000 az 1-hez az esélye a gép lezuhanásának, hirtelen valami fekete füstizé a szellőzőpanelen keresztül feltűnik, majd a félős fickó szemén keresztül eltűnik.

Na ettől megnyugszik végre a fickó, a gépbe legalábbis már halál magabiztosan lép be, az előbbi pániknak már semmi nyoma. A kedves légiutas-kísérőnek, Amandának is feltűnik, hogy valami nem teljesen stimmel a fickóval, legalábbis a szeme természetellenesen fekete. De Amandának nincs ideje paranormális jelenségekkel foglalkozni, így a gyanús alak kényelmesen elfoglalhatja helyét. Már vagy 40 perce repülnek, mikor a feketeszemű eltol egy szar poént (idefent repül az idő), majd testmozgásra hivatkozva átverekszi magát a soron, odasétál a hátsó vészkijárathoz és egy fiatal srác „maga meg mi a nyavaját csinál” felkiáltása közepette elfeketíti a szemét és egy laza mozdulattal kinyitja az ajtót. Muki kirepül, repülő ezerrel zuhanni kezd. Fura, hogy az OTP reklámban mindez olyan simán megy.

Pánik, sikítás, oxigénmaszkok, Amanda becsatolja magát, jajj most mi lesz. Hát az lesz, hogy a kamera apró részletességgel végig pásztázza Dean alvó testét. Azta! Mert hogy egy hirtelen vágással már egy hotelszobában vagyunk, ahol Dean kevéssé boldog Sam ¾ 6-os ébresztőjétől. Oké, hogy Sammy nem tud aludni, mert mindig Jessicáról álmodik, de azért másokat lógva hagyhatna. Bár így legalább kaptunk egy kis ízelítőt a hajnali kisgatyás morci Dean-ből (elbírnám viselni reggelente :)). Sammy ostoba kérdésére meg, hogy Dean semmitől nem fél-e, nem is kell válaszolnunk, ugye.

Nincs is idő ezen filózni, mert csörög Dean telefonja. Jerry Panowski hívja, Apa egy régi cimborája. Lassan Dean-nek is beugrik, hogy egyszer megszabadították az ürgét egy kopogószellemtől – de most valami egészen más ügyben hívja, amit csak személyesen mondhat el. Irány tehát Jerry.

Mr. Panowski – micsoda véletlen – annak a légitársaságnak dolgozik, aminek a gépe nemrég lezuhant. Jerry a feketedoboz hangfelvételén érdekes zajokra bukkant (kb. halálhörgést képzeljünk el), ezért hívta a fiúkat, hátha ők tudnak vele mit kezdeni. A gépen több mint 100-an utaztak és közülük csak 7-en élték túl a katasztrófát, tehát ennek a fele sem tréfa. De nem ám, ezért a srácok rögtön elvállalják az esetet, csak egy utas ill. túlélő listára van szükségük, na meg hogy bejussanak oda, ahova nem lehet, a gép roncsaihoz. De hát ez nekik nyilván nem jelenthet akadályt.

Dean a lehetetlen projekthez egy fénymásoló üzletben hamisít egy belbiztonságis igazolványt… Na mindegy, lépjünk túl ezen gyorsan. Sam lejátssza a megtisztított felvételt: kiderül, hogy a halálhörgésszerű hang egy szellemé, és azt mondja, hogy „Nincs túlélőőőő”. De van, 7. Nem értjük. Talán egy szellemjárat lehetett a gép, Sam mindjárt fel is sorol vagy fél tucat ilyen esetet. Ahhoz hogy ezt kiderítsük, beszélni kell a túlélőkkel. Kezdjük talán Max Jaffe-vel a sort: ő az a fiatal srác, aki látta a feketeszemű fickót, és jelenleg egy pszichiátriai intézet lakója.

Sam és Dean tehát belbiztonságis nyomozónak kiadva magukat meglátogatják Max-et és arról faggatják, a zuhanás előtt nem látott-e valami szokatlant: különös fényeket, hangokat, alakokat… Max egy idő után kiböki, hogy egy pasasnak tök fekete volt a szeme, és azt vélte látni, hogy kinyitja a gép ajtaját, de hát ugye ez teljességgel lehetetlen, hiszen vagy 2 tonna nyomás feszíti az ajtót. A fickó viszont nem délibáb volt, ahogy Sam-ék gondolták, hanem a srác előtt ülő utas. George Phelps, 20C ülés – a következő állomásunk.

Illetve hát nem ő, hanem az özvegye háza. George-ról megtudjuk, hogy egy gyomorfekélyes fogorvos volt, aki épp egy denveri konferenciára utazott és mellesleg rettegett a repüléstől. Tehát szó sincs arról, hogy valami szupererővel rendelkező, emberi külsőt öltött lény volna, ami képes kinyitni egy repülő vészkijáratát menet közben. A sztori egyelőre nem áll össze. Szóval muszáj lesz bejutni a légügyesek raktárjába, hogy megnézhessék a roncsot. Így hát Sam ötlete nyomán öltönybe bújnak (egy belbiztonságis mégsem járkálhat szakadt farmerban), ami egyébként roppant jól áll nekik, még ha kicsit Blues Brothers-ös is a jelmez – és irány a hangár.

Szerencsére az öltöny és a fénymásolt igazolvány simán megtéveszti az őröket, így a testvérek kedvükre kóborolhatnak a roncsok között. Dean egy házi gyártású, walkman-ből átalakított EMF mérővel keresi a szellemes nyomokat. Kicsit mintha MacGyver bőrébe bújt volna ebben a részben. No sebaj, a ketyere végülis működik, a vészkijárat kilincsénél ezerrel villog-sípol. Mintát vesznek róla, aztán szaladás, mert épp megérkezett két igazi belbiztonságis, ezért most minden őr az álnyomozókat keresi. Persze időben sikerül olajra lépni, így folytatódhat a nyomozás.

Helyszínt váltunk: ismét egy reptéren vagyunk, ezúttal a lezuhant gép pilótájával, Chuck-kal és annak egy barátjával, aki próbálja nyugtatni az előbbit, hogy ez a zuhanás dolog olyan, mintha leesett volna a lóról, csak vissza kell szállni mielőbb a nyeregbe. Tényleg tök olyan. Chuck kicsit még ideges, de belemegy a dologba. Másodpilóta örül, balra el, és ekkor megjelenik a fekete füst, és beleszáll Chuck-ba a szemén keresztül…

A pilóta immár teljes magabiztossággal felszáll a kisgépre. Barátja meglepődik ezen a hirtelen változáson, de örül is neki. Nem sokáig, kb 40 perc múlva ugyanis démon-Chuck elsüti megint a repül az idős poént, majd a föld felé irányítja a gépet, és pár másodperc múlva becsapódnak.

Közben Sam és Dean Jerry-vel bevizsgáltatták a roncsról hozott mintát. Az eredmény: kén. Tehát valami démoni erővel van dolgunk, ami meg is magyarázza, hogy volt képes egy halandó feltépni az ajtót – megszállták. Már csak az nem világos, hogy ez a démon miért nem csak ijesztget, a földnek vezetni egy utasszállítót, elég durva húzás. Miközben azon filóznak, hogy vajon hány gép vesztét okozhatta már ez a szemét démon, és Sam az embert megszálló gonoszról tart kiselőadást, Jerry már telefonál is a szerencsétlenül járt Chuck halálhírével.

A srácok az új helyszínről hozott anyagban megint ként találnak. Kiderül az is, hogy ez a gép is a felszállás után 40 perccel zuhant le. Dean-től megtudjuk, hogy ez egy bibliai számmisztika (lásd Noé) és a halált jelenti. Az elmúlt évtizedben ráadásul 6 hasonló repülőgép katasztrófa is volt. A különbség csak az, hogy eddig egyetlen túlélő sem volt soha – ahogy azt a szellemhang is mondta a felvételen. Tehát esetünkben rájuk hajt a démon, be akarja fejezni, amit elkezdett.

Sorra hívják hát a túlélőket, de szerencsére egyikük sem tervezi, hogy újra repülőre szálljon. Csak egy valaki maradt: Amanda, a stewardess. Amanda pont ma áll újra munkába, ez lesz az első repülése a szerencsétlenség óta. 8-kor száll fel Indianapolis-ból, ami messze van, de ha Dean vezet, még pont időben odaérnek, hogy megállítsák.

Naná, még van is fél órájuk a felszállásig. Dean megpróbálja a reptéri telefont: felhívja Amandát azzal, hogy ő Dr. James Hetfield (rofl) és hogy Amanda húgát autóbaleset érte, azonnal oda kell mennie hozzá. Ez nem jön be, mert Amanda 5 perce beszélt a húgával telefonon, aki otthon tanul. Azt gondolja, a volt csávója egyik hülye barátja szórakozik vele, amit Dean készséggel magára is vállal, de Amandát ez sem hatja meg, ő bizony felszáll. A fekete füst meg ott lebeg az éterben...

Nincs mit tenni, a srácoknak is fel kell szállniuk a gépre. Csakhogy Dean fél a repüléstől, nem véletlenül megy mindenhova kocsival. Hát ez tök édes :) De Dean-t keményfából faragták, megembereli magát, hiszen azt mégsem hagyhatja, hogy lezuhanjon még egy gép. Amíg Sam vesz jegyet (és kiröhögi magát a bátyón), Dean A Kocsihoz megy, hogy összeszedjen minden szerszámot, amit felengednek a gépre. Hm, az a csomagtartó tartalmát ismerve nem túl sok minden lesz.

Felszállás. Dean retteg, és Metallicát dúdol, mert az megnyugtatja, Sam meg röhög. Na, nincs erre idő, már csak 32 percük van, hogy megkeressék, kit szállt meg a démon, kiűzzék és elpusztítsák. Hát ez nem lesz egyszerű ennyi ember között. Első számú tipp: Amanda, ő valószínűleg elég zaklatott az első útja miatt, így őt könnyen megszállhatta a démon. Ezt Dean-nek kell kiderítenie, a terv elég egyszerű: ha már belébújt a kisördög, akkor Isten neve hallatára összerezzen. Persze latinul kell mondani, ami Christo.

Szóval Dean béna társalgásba elegyedik Amandával a repülési félelmeiről, de a Christo-ra a nő szeme se rebben, inkább csak értetlenül kamillázik. Látszólag tényleg tök nyugodt, úgyhogy nem ő lesz az emberünk. De akkor ki? Jól jön most a walkman-nek látszó EMF mérő, amivel feltűnés nélkül végigjárhatják a gépet, hogy jelez-e valahol. Rövid keresgélés után meg is van akit keresünk: a másodpilótánál villog a cucc meg a Christo hallatán is összerezzen, ahogy kell.

Ezzel minden rendben is volna, hiszen Sam már megtalálta a megfelelő ördögűzést (Rituale Romanum), ami két részből áll: az elsővel kiűzik a gazdatestből a démont, ami által alakot ölt és még erősebb lesz, de a második rész örökre a pokol fenekére száműzi a gonoszt. Na a probléma már csak annyi, hogy a feketeszemű másodpilóta bement a pilótafülkébe, ahova nem annyira lehet utána menni.

Már csak 12 perc van hátra, úgyhogy sietni kell. Amandához indulnak, hogy előálljanak az őrült sztorijukkal és megkérjék, csalja hátra a másodpilótát. Hát ez érdekes lesz, végülis ki hinne el egy ilyen hülyeséget? De egész gyorsan túlesnek a dolgon, a nő fura érzése az előző „balesettel” kapcsolatban és Chuck halálhíre elég bizonyíték neki. Meg hát végülis belátja, hogy az állásán kívül többet is veszíthet, ha mégis a két őrült csávónak van igaza.

Ördögűzésre felkészülni: a másodpilóta megérkezik, Dean leüti, szenteltvízzel lelocsolják, amitől füstöl, Sam kántál, gonosz démon beszól neki (láttam Jessicát és még most is a tűzben ég), de végül csak sikerül kicsalogatni a füstöt. A nagy küzdelemben azonban Apa kisokosa a varázsige második felével elkavarodik, a megerősödött démon meg a géptestbe távozik, így meg is kezdődik a zuhanás. Mindenki sikít meg pánikol, de Sam megőrzi hidegvérét, elkúszik a könyvért, felolvassa az ördögűzés végét, miközben Dean épp összeszarja magát, és ezzel vége. A démon elűzettetett, a gép megmenekült. Amanda hálás, Jerry hálás.

De várjunk csak, Jerry honnan tudta Dean számát? Apától. Hogy mi van? Bizony, John W. rögzítőjén van egy üzenet, hogy vészhelyzetben hívják a fiát. Búcsúzóul Sam és Dean összedugják hát fejüket, hogy meghallgassák Apa hangpostáját. Ők szomorúak, mi viszont végre megkapjuk a számot, amit mindig tudni akartunk: (785) 555-0179.

Címkék: odaát
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kínaimasszőr (törölt) · http://kinaimasszazs.blog.hu 2008.05.01. 17:16:42

Írtál te le egész film? Nem is kelleni megnézem?

Deana W. 2008.05.01. 17:52:40

ezt most nem értem, nem ez lenne a hogyvolt lényege? mármint nem az, hogy ne kelljen megnézni, hanem ha mondjuk lemaradtál róla, akkor ne csak annyit tudjál meg: dean és sam ezen a héten is sikeresen leszámolt egy gonosz démonnal.

:)

Boise 2008.05.13. 11:39:18

Nincs cimke megadva a hogyvolthoz, így nem került be az Odaátos link alá és alig találtam meg...
A rofl mit jelent? - Dr. James Hetfield (rofl)
Megérte megkeresni, külön köszönet Dean számáért! :)

Deana W. 2008.05.19. 22:00:03

hm, én emlékszem hogy válaszoltam Blythe-nak, de nincs itt a bejegyzés... időcsapda vagymi.

szóval ROFL = Roll On the Floor Laughing - gurulsz/fetrengsz a nevetéstől

valaki fel merte már hívni a számot? :)

deku82 2011.02.20. 11:09:30

Amanda számának jobban örültem volna. :)

Katy Mersai 2012.07.04. 00:49:13

A sorozat alatt több Dean/Sam telefonszámot is megtudunk és a rajongók kedvéért ezek élő és hívható számok, ahol Jared és Jensen (a két főszereplő) üzenetét és köszönetét tudjuk meghallgatni :)
süti beállítások módosítása