Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The L Word 1x11 – Liberally

2008. április 30. 08:02 - Hartmann

A vetéléstől teljesen magábaroskadó Tinával kezdődik a rész, aki az előző részben történtek óta nem találja önmagát. Olyannyira, hogy szinte még Bette sem tudja jobb kedvre deríteni. Bettenek továbbra is meg kell küzdenie a családi problémák mellett a múzeum kiállításának ellenzőivel. Ez sem egy egyszerű menet, mivel mindent beleadnak, hogy a Provokációk-at eltávolítsák a szemlélődők elől. Belemegy abba is, hogy a tüntetők, ellenzők vezetőjével kiálljon egy nyílt vitára, ahol felsorakoztathatják az érveket. Keresztény erkölcsöktől kezdve, művészi szabadságokig.

Franceska kap egy munka felkérést és gondolkodás, Marinával történő egyeztetés nélkül igent mond rá. Szóval alig ért haza máris utazik el ismét hosszabb időre. Marinanak ez természetesen nem tetszik, hiszen közös nyaralást terveztek, ennek ugyebár ebben a felállásban lőttek. Veszekedés az van, puszi nincs. Kiderül, hogy Franceskának mennie kell, mert pénzt kell keresni, hiszen a kávézó csak viszi a lóvét, de az Marina nagy álma. A kibékülős szex, közben szóba kerül Jenny is. Marina nyugodtan folytathatja vele a viszonyát, amíg Franceska távol van. Érdekes egy párkapcsolat, nem vitás.

Alice bepasizott. És most nem egy leszbó érzületű pasival, hanem egy olyannal aki férfinak érzi magát. Dana és Shane nem repesnek az örömtől, attól meg méginkább nem, hogy úgy tűnik Alice havija jó nagy késésben van. Utánaszámolgatva kiderül, hogy az apa bizony Lisa, a leszbikus pasi. Agonizálnak egy sort, hogy mi van, ha tényleg terhes. A nagy ötlet, hogy a gyerkőcnek legyen hat anyja, és Alice adja örökbe Tináéknak, elvégre ők egy nagy család. De Don Juanita szokásához híven lelép, bár ezúttal kuncsafthoz. Pontosabban a kuncsaft jön el érte, hátha most be tudják fejezni, amit az előző részben a férj közbelépése miatt abba kellett hagyjanak. Nagyjából sikerül is, de Shane előbb ámuldozik a kuncsaftja ötletén, hogy segít neki egy saját fodrász szalont nyitni. A hely már megvan, a tervek a fejekben körvonalazódnak.

Tina és Bette folytatja a párterápiát, most méginkább rájuk fér a történtek után. De Bette szokásához híven, folyamatosan a telefonon lóg munkaügyben. Szinte minden figyelmét a vita köti le, az irodában a múzeum vezetőségével, jogászokkal készülnek is rá rendesen. Közben Tina beleássa magát valami önkéntes melóba, hogy kilábaljon a depresszióból, és közben kezébe akadnak információk Fae Buckelyval kapcsolatban. Ez a nő Bette nagy vitapartnere a kiállítás ügyében. Sőt, Tina még az önkéntes csapat egy videóra is rálel, amin Fae 17 éves lánya szerepel. Olyan filmben amiben csak nagykorúak szerepelhetnének.

Jenny és Dana egy leszbibárban futnak össze, mindketten egyedül. Jenny egyedül is érkezett, ellenben Dana elméletileg Aliceszel jött volna, csak a szöszit felhívta a pasija, így kimarad a buliból. Majd hamarosan Jenny írókuckójában kötnek ki, egy kis nyögvenyelős beszélgetés után Jenny lerántja magáról a felsőt Dana nem kis meglepetésére. Később ő is csatlakozik a topless klubhoz, de nem igazán találják a közös mozdulatokat, így abba is hagyják a dolgot szerencsére, mielőtt túl nevetségessé válna. Kiegyeznek egy barátságban.

Tim és Jenny vonalon sincs semmi rendben, és egyre inkább úgy tűnik nem is lesz. Tim randizgat, méghozzá nagyon jó hangulatban az egyik diákjával, ráadásul az úszócsapat legjobbjával, Trish-sel. Jenny ezt nem nézi jó szemmel, meg is fenyegeti a férjét, hogy megütheti a bokáját, ha kiderül valahogy, hogy egy diákkal szorosabb viszonyba keveredik, mint illene.

A vita meg úgy alakul ahogy az várható volt. Mindkét fél eléggé temperamentumos, mereven ragaszkodik az álláspontjához, és kötik az ebet a karóhoz. Fae továbbra is azt hangoztatja, hogy az összes kiállított mű szenny, istenkáromlás, pornográfia. De szerintem nem hiába Provokációk a címe. Aki nem kíváncsi rá nem megy el megnézni. Egyszerűbb mint a faék, de Fae erre nem akar rájönni. Bette sajnos kénytelen kijátszani a videókazetta nevű ütőkártyát is, mire Fae arcából kifut a vér, de felveszi a kesztyűt és előhozakodik Tina vetélésével, hogy ez Isten válasza volt a leszbikusságára. Olyannyira, hogy a sorozat egyik legmegdöbbentőbb képet kapjuk zárásnak. Bette, a mindig erős, sziklaszilárd Bette arcán patakzanak a könnyek.

Címkék: l
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.04.30. 09:15:03

Na ja, nincs is annár durvább, mint amikor két nő "vitatkozik" ...
süti beállítások módosítása