Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x19 - Az ostrom I.

2008. április 29. 14:06 - the black ball

Hogy is mondjam... ITT A FINÁLÉ. Legalábbis az első évad fináléja, ami eszméletlenül fasza harcjelenetekkel van tele, és nagyban felpörget minket a második évadra. Ugyanakkor búcsút is kell intenünk pár ismerős arcnak. De hát valamit valamiért. Mostantól csípős-magyaros címek is lesznek, modernizálódunk. Cselekményközpontú hogyvolt a mostani.


Korábban ugye már megcsodálhattunk egy ős-szatellitet Atlantisztól messze. Remélem senki sem gondolta, hogy csak úgy feledésbe merül. A katonai bázissá átalakított tárgyalóban vagyunk, ahol éppen erről van szó. A pontos útvonalnak hála tudjuk, hogy a lidércek pont az inaktív műhold mellett fognak kilépni a hipertérből. McKay szerint be lehet indítani, csak egy naquadah-generátor kell hozzá, nem pedig ős-duracell. Ha működik, kinyírja az összes rohadékot. Ugróval kell menni, 15 órányira van. McKay, Grodin és egy Miller nevű pilóta megy oda, Sheppard-ék pedig egy újabb Alfa-bázis után kutatnak. A műhold az utolsó esélye Atlantisznak.

Ugrunk. McKay és Zelenka. Zelenka szerint neki kéne menni, mert McKay többet tud a városról. McKay-nek ettől hízik a mája, megint sznob. Aztán észhez tér, és elbúcsúzik Zelenkától. Ugrunk. Sheppard, Weir és Bates bolygókat szelektál. Nagy nehezen találnak egy ilyen dzsungelbolygót, Sheppard megkukkantja. Bates szerint Teyla-nak nem szabadna menni, mert még nem egészen tiszta, hogy működik a képessége. Sheppard-öt nem hatja meg. Ugrunk. Zelenka megmutat egy szimulációt Weir-nek, ami az önmegsemmisítést mutatja be. A város jó sok darabra törik, és elsüllyed. Weir kissé kényelmetlennek érzi a látottakat. De Zelenka szerint ez nem lesz elég. Rohadtul nem lesz elég.


Ugyanis Atlantisz egy űrhajó! (Jó, a négy évad után ez már nem újdonság, de akkoriban biztos meglepődtem.) A lidércek simán összerakhatnak egy normális hiperhajtóművet Atlantisz maradványaiból, és akkor irány a Föld. És akkor még ott van az ősök adatbázisa. Valahogy le kell törölni mindent, nehogy megkaparintsák. Itt a gondolat félbeszakad, mert Sheppard-éket megtámadták. Bates állig felfegyverkezve és „én megmondtam” arckifejezéssel áll a kapu előtt. Jön Weir, Bates közli vele, hogy Sheppard-éket megtámadták a lidércek. Amikor átérnek, Bates kiosztja az őrnagyot, hogy mekkora felelőtlenség volt Teyla-t átengedni. És itt koppan egy nagyot Bates barátunk, ugyanis valami dinószerű vadállat volt a ludas. Ejnye-bejnye.


Ugró. McKay szkafanderben van már, mindjárt elérik a műholdat. Ugrunk vissza. Teyla felkeresi Bates-t. Kissé zokon vette, hogy megvádolta azzal, hogy informálja a lidérceket. Az athosiaknál ez a legnagyobb sértés, Bates közli, hogy tudja jól. Ezért Teyla behúz egy isteneset Bates pofazacskójába. Éppen egymásnak akarnak esni, amikor Ford és Sheppard szétszedi őket. Sheppard elküldi Bates-t, de végre Teyla-t is leordítja, hogy álljon már le.


Ugrunk. Az ugró dokkolt a műholdon, McKay már befelé igyekszik. Kicsit lassan halad ez a szál. Vissza a városba. Halling beugrott egy kis beszélgetésre Weir-hez. Kicsit nehezményezi, hogy el akarjuk pusztítani a várost. Szent hely, az ősök majd megvédik, blabla. Előadja az erkölcsi aggályait, majd megfontoljuk. Ugrunk. Zelenka egy számítógépes vírussal akarja törölni az adatbázist, ami az önmegsemmisítéssel töltődne be. Weir akar egy másolatot az adatokról, de még a McKay-zip is csak 8%-ot tudna lemásolni.


Műhold. Életet leheltünk bele, a fegyveren kívül minden működik. McKay zuhan 5 métert, amikor Grodin bekapcsolja a gravitációt. Még mindig lassan haladunk. Ugrás vissza. Sheppard és Ford újabb bolygók után néz, amikor is problémát jeleznek az egyik generátornál. A probléma Bates, aki véresen fekszik a padlón. Valaki rendesen helyben hagyta. Lehet tippelni. A gyengélkedőben vagyunk, Ford Teyla-ra gyanakszik. A doki megvizsgálja Bates ruháit, mi addig elmegyünk Teyla-hoz. Teyla természetesen tagad, végig a szobájában volt. Hm, érdekes.


Műhold. Az energia ugyan beáramlik a szatellitbe, de a fegyverig nem ér el. Valami nem stimmel. Ugrunk vissza. Weir-nek nem elég az a 8%. Hiszen fontos infók vannak ott a felemelkedésről, az ős-duracell felépítéséről, a csillagközi utazásról, a fegyverekről, szóval sok mindenről. Zelenka szerint a háborúban vannak veszteségek, el kell fogadnunk. Műhold. McKay talált egy tervrajzot. A műholdat anno találat érte, ami miatt az energia elosztó nem működik rendesen. Viszont csak kívülről lehet megjavítani. Na persze senki sem akar kimenni. Úgyhogy egy sikertelen kő-papír-olló után sorsot húznak, és naná, hogy McKay húzza a rövidebbet.


Atlantisz. Sheppard, Ford és Weir Bates támadóján vitatkoznak, amikor befut a doki, és olyan hírt hoz, hogy hűha. DNS-t talált az őrmester ruháján: egy lidércét. Egy lidérc van a városban. Zelenka szerint arról a felderítőről sugározta le magát, amelyik nemrég felmérte a várost. Attól kezdve voltak Teyla-nak a rémálmai, minden egybevág. És azóta szabadon mászkál. Ideje befogni. Műhold. McKay az ugróból átugrik a műhold külsejére. Bizony ugrunk is vissza. Zelenka a biometrikus szenzorral megtalálja a patkányunkat. Sheppard két csapatot akar. Kapjuk el!


Sheppard csapata hamar rátalál, azonban a lidérc elkábít mindenkit. Höhh, még esélyünk sem volt. Ritka az ilyen. Műhold. McKay megbuherálta az elosztót, úgy néz ki, működni fog. Atlantisz. A lidérc éppen enni készül Sheppard-ből, amikor Ford csapata lelövi. Műhold. (Ugrálunk össze-vissza.) Az ugró nem tud újra dokkolni, mert elvonták az energiát. Grodin meg még bent van. Azt akarja, hogy hagyják ott. Álcázzák az ugrót, aztán amikor végzett a műhold, visszamehetnek érte. Ráadásul addig le tudja kapcsolni az egészet, hogy ne lőjék szét rögtön a lidércek.


Atlantisz. Újabb lidérc a dobozban. Sheppard ezt is elnevezi, ez most Bob lesz. Számon kéri, hogy mégis mi a jó fenét csinált az utóbbi két hétben. Nincs válasz. Műhold! Megjöttek a lidércek! Grodin bekapcsolja a műholdat. 1 perc, és tűzijáték. Addig viszont Teyla megpróbál beférkőzni Bob tudatába, hogy rájöjjenek, miket csinált. A műhold feltöltődött! Célzás, TŰZ! Yeah! Kettévágja az egyik rohadt kaptárhajót, ahogy azt kell. Még van 2. A lidérc közben észreveszi, mit csinál Teyla, úgyhogy mentálisan kiüti. Erre Sheppard pár golyóval válaszol. Aztán még párral.


Hoppá. A műhold áramkörei kiégtek, nem tud újra tüzelni. McKay azonnal megy Grodinért, de késő. A lidérchajók darabokra lövik a műholdat. Grodin meghalt. A lidércek egy pillanatra megálltak, valószínűleg újra átveszik a terveiket. Weir hazarendeli McKay-éket, aztán kihangosítja magát. Elrendeli az evakuációt. A lidérc még utolsó szavaival átkozódik egyet, hogy úgyis megtalálnak minket, akárcsak a Földet. Aztán Sheppard átküldi a másvilágra a rovarfattyút. Folyt.köv.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása