Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Áldott jó nyomozó (Raines) 1x05 – Az ötödik lépés

2008. április 29. 15:57 - Mr. Zippo

Az én házam az én váram! S ha kell meg is védem másoktól! Puskám is van, s jól fenéken durrantom azt, aki az engedélyem nélkül akar bejönni! Nyugodtan alszom. De mi van akkor, ha már ott is áll előttem a másik. Az ujj remegni kezd a ravaszon. Tényleg lőni fogsz? Le fogsz lőni egy embert? S ha a másik észreveszi a tétovázást, akkor pillanatok alatt elveszik tőled a puskád, s még le is lőhetnek vele. Hiszen ők nem hezitálnak, ők lőnek ha kell. Mint ahogy lelőtték azt a nőt is, aki a ház nappalijában, a dohányzóasztalon fekszik.

Lionel Webb a szigorú, és nagy tekintélyű bíró. Connie, a felesége, fekszik holtan és fej nélkül a házuk nappalijában. Puskával lőtték agyon. Raines, Lance és Boyer járőrrel tanakodik azon, hogy vajon ki tehette. Egyszerű betörő? Drogos? Ekkor Raines felhajtja a halott nő pólóját a hasáról, és egy késsel a bőrbe vágott horogkeresztet, valamint számokat talál. Újfasiszta jelképek. Webb nem olyan rég ítélte el az egyik ária szövetség vezérét, aki gyilkosságokkal akart háborút szítani. Szóval bosszúból történt gyilkossággal áll szemben Raines.

A bíró megerősíti Raines gyanúját. Az ária vezér halált kiáltott rá a bíróságon, mikor Webb lecsukatta. Nem vette fel a fenyegetést, de most már bánja. Raines együttérzően hallgatja, amikor az egyik ajtóban feltűnik a levágott fejű nő, majd a bíró mellé áll. Webb a vezér fejét követeli a feleségéért cserébe, de Raines inkább gyorsan kér egy képet Connie-ról. Így már jobb. Bár Raines azt mondja a nőnek, hogy neki mindegy hogy néz ki, csak az a lényeg, hogy legyen feje. A megbeszélésen a rendőrfőnök irodájában is csak kérdések vannak, válaszok alig. Nincs nyom, nincs gyilkos fegyver. Bár indok lenne, de az első számú gyanúsított börtönben ül. Bár a keze messzire elérhet. Mindenesetre a rendőrfőnök mindenre kiterjedő vizsgálatot kér. Reines meg a börtönbe indul. De az ária vezér inkább egy tomboló idióta, mint hidegvérű gyilkos, aki még a börtönből is tudná testvéreit irányítani. Bár bevallja a gyilkosságot, de Raines kételkedik ebben.

És mi van ha nem bosszúból öltek meg, kérdi Connie, miközben tökéletes sminkjét igazítja Raines kocsijának motorháztetőjén ülve. Mi van, ha ez nem Webb bíróról szól? De Raines azért tovább megy ezen a szálon. Rátörnek az ária testvérek kis csoportjára. Egy szemtanú bejelentése alapján talán ők lehetnek a valódi tettesek. Az akció jól indul. Sikerül a meglepetés, és mindenki a földön fekszik megbilincselve. Tiszta minden, jelenti Boyer járőr a belépő Rainesnek. De az egyik elfüggönyzött ajtó mögül puskás ember ugrik elő. Szerencsére Lance járőr résen van és lelövi. A kihallgatáskor a banda vezetője nem igen közreműködő. Raines próbál belőle kiszedni valami információt. De csak annyit tud meg, hogy biztos nem a börtönben ülő ária vezér ölette meg a nőt.

Sőt, a többiek dilisnek tartják. Egy viccnek. Tehát ez a szál zsákutca! Lance eléggé ki van akadva, mert a lelőtt ária testvér nem igazán van jó bőrben. Raines megpróbálja megnyugtatni, de Boyer feltűnik és fánkot osztogat elismerésül az ázsiai mesterlövésznek. Raines mégis jó lekeféli, mert a lövöldözés végül is az ő figyelmetlenségéből keletkezett. Boyer megszeppen kissé. Ráadásul a bandának volt alibije, és a fegyvereik is mások. Raines otthon beszélget Connie-val. Az ária testvéreken tanakszanak. Raines végül is arra a felismerésre jut, hogy nem közöttük kell keresni a gyilkost. Sőt, lehet, hogy az igazi tettes, csak álcázza magát velük. Mert végül is mit tud az áldozatról? Csak azt, amit a bíró elmondott neki. És mi van, ha más is van a háttérben? Felhívja Carolynt, hogy tudjon meg mindent Webb bíró feleségéről. Connie rendes lány volt.

A múltban semmi kihágás, semmi zűr. Hívogatni is csak a fodrászát szokta, meg egy ismeretlen számot. Raines kiadja Lance-nak, hogy találja meg az ismeretlen szám gazdáját, míg ő a fodrászhoz siet. A fodrász szerint Webb nem érdemelte meg a feleségét. Connie eleinte tündökölt, majd egyre halványulni kezdett. Mintha depresszióba süllyedt volna. Aztán egyszer csak újra kivirult. Ezt annak a nőnek köszönhette, akivel többször is feltűnt a fodrászatban. Szeretők lehettek. Raines szembesíti Webb bírót azzal, amit megtudott. Webb bevallja, hogy miután lanyhulni kezdett a házasságuk, Connie ötletén felbuzdulva felbérelt egy utcalányt, hogy színesebbé tegyék a hétköznapokat. Eleinte izgalmas volt, de aztán a bíró ráébredt, hogy ez nem helyes, hát leállította a dolgot.

Raines hiába kérdezi, nem hajlandó többet beszélni erről, és a titokzatos nőről sem. De Lance és Carolyn ügyesen kinyomozta, hogy ki ő, és már ott is van az őrsön. Várja, hogy Raines elbeszélgessen vele. Szvetlana nem szereti a rendőröket, de hajlandó segíteni. De Raines alig tud kinyögni egy kérdést is, mert folyton azt látja, amint Connie Szvetlanat ölelgeti és csókolgatja. A férfiak piszkos, erotikus gondolatai! De Conniet és Szvetlalat nem csak a szex kötötte össze. Szvetlana Connie szponzora volt a drogról való leszokásban. Eleinte csak üzlet volt. Webb szerette nézni, ahogy Szvetlana a feleségét kényeztette. Egyszer Connie megkínálta őt droggal, de nem kért belőle. Szvetlana már leszokott róla. Aztán Connie is le akart állni. Szvetlana elvitte egy találkozóra. Barátnők lettek. Connie őszintén kitárulkozott neki, és már elindult a gyógyulás útján, amikor megölték.

De Connie függősége még nem egyenes út a gyilkossághoz. Webb jobban szerette annál, hogy ezért, vagy mert kiderülhetne, megölje, vagy megölesse a feleségét. De mi van, ha Webb nem is a felesége gyengeségét akarta álcázni. Hanem a sajátját. Raines rádöbben, hogy Webb alkoholista, és gyógyszerfüggő. Nemrég volt egy balesete, amiből nehezen gyógyul. Az élete állandó stressz és túl gyakran nyúl a pohárhoz. Tehát Connie nem egy bosszú miatt halt meg, hanem egy titok miatt. És Raines szembesíti Webb bírót ezzel. Minden leszokót segít a 12 lépés, mely során megosztják titkaikat a többiekkel. Raines is elárulja titkát, hogy halottakat lát és beszélget velük, Webbnek, hogy rávegye, ő is árulja el a sajátját. Meddig mennél el, hogy megtartsd a titkod, kérdi tőle. Mert mi lenne Webbel, ha kiderülne, hogy függő? Kirúgnák a kamarából? Vagy több? Raines már tudja, hogy Webb ölette meg a feleségét. De kivel? Végül is Webb összetörik és bevall mindent.

Megbízott egy ismeretlent a gyilkossággal. Aztán megbánta, de már nem tudta visszacsinálni a dolgot, mert nem tudja, hogy ki a gyilkos. És nem azért tette, mert kirúgták volna. Hanem mert két évnyi ítéletét semmisítették volna meg. Bűnözők és gyilkosok kerültek volna szabad lábra. Mi lett volna az igazsággal, ha mindez megtörténik. Webb megölette a feleségét, akit szeretett, az igazság nevében. Raines szerint csak áltatja ezzel magát. Webb miután rádöbben erre, kirohan az irodájából, majd a WC ablakon kiveti magát az utcára. Mielőtt meghal még elmondja, hogy nem csak Connie nevét adta meg a gyilkosnak. Szvetlala-ra is halál vár! Raines száguld a nő lakására. De a lakás üres. Se a nő, se a gyilkos.

Raines sírást hall a folyosóról. Egy kisfiú. A gyilkos elrabolta az anyját, amikor a rendőrök megérkeztek, hogy fedezze a menekülését. Raines a nő nyomába ered. Az közben a rendőrkordon felé halad a kocsijával. Hátul a gyilkos fogja rá a puskáját, miközben megbújik a csomagtartóban. A rendőrök elengedik a nőt. Az az életéért könyörög, mikor hírtelen egy rendőrautó csapódik oldalról a kocsijának. A gyilkos elejti a fegyverét. Boyer megpróbálja kirángatni a nőt a volán mögül, de az öv visszatartja. A gyilkos lő, de nem talál. Ekkor Raines lép a kocsi mögé és az egész tárat beleereszti a csomagtartóba. Vége! A nap végén Raines egy bárban próbálja elmagyarázni Lance-nak, hogy tovább kell lépnie azon, hogy lelőtt egy embert, különben az örökre befolyásolni fogja a tetteit. Közben meglátja Charliet a pultnál. Odaül mellé, hogy igyanak egyet az igazságra és a titkokra.

Címkék: raines
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savafan 2008.04.29. 16:48:18

tud valaki valamit arról, hogy mikor folytatják?
vagy a halasok teljesen letaolják a nyolcas sorozatokat?
mert az szar lenne:((

Mr. Zippo 2008.04.30. 14:09:43

sajna lehet, hogy ennek a sorozatnak az itthoni adása itt kifújt! a nyolc részből sikeresen leadtak ötöt, és a közeljövőben nagyon a halasok nyomulnak helyette. s ha felidézzük, hogy szoktak a kedves kereskedelmi adók sorozatokat felfüggeszteni, akkor nincs sok esély a folytatásra. azért annak inkább örülnék, ha most nem nekem lenne igazam!! (8- )

Mogorva Belloq 2008.04.30. 21:23:46

Kész vagyok ettől a főzős műsortól és nem hiszem el, hogy csak így, a nagy semmiből betették a Raines timeslot-ba. Gondolom, nem húzta eléggé a krimi hétfőt. Mindenesetre nálam jobban húzta, mint ez a főzős borzalom, de hát ez van. Én már rég nem bízok a tévéadókban, csak remélem, hogy egy nyolc részes (bevallom, én csak hetet láttam, a nyolcadikat sehonnan sem tudom beszerezni) sorozatot nem hagynak abba öt rész után. Siralmas lenne.

Savafan 2008.05.06. 13:10:58

igen, azt a hármat még kibírhatták volna. tették volna későbbre de ne tüntessék el végleg. pláne ha csak ennyi van hátra.
ennyi hülye embert felelős vezetésben:(((
süti beállítások módosítása