Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x10 - Vízi

2008. április 28. 14:16 - Tipca

Ez a titkok epizódja lesz, és a titkok leleplezéséé. Rögtön egy divatos csizmába bújtatott lábbal nyitunk, amely Linda Lake-hez tartozik, a Daily Planet leleplező rovatának riporteréhez. Lake fénymásolni küldené Chloét, s mikor az döbbenten benyögi, hogy ő nem asszisztens, hanem újságíró, Lake rámutat, hogy az ő irodájából látszik Gotham (tök jó, hogy ha már Batmant nem hozhatják be a sorozatba, legalább a várost emlegetik), Chloe pedig jóformán az alagsorban dolgozik. Ebből rögtön világossá válik, hogy ezt a nénit nem szeressük. A legújabb sztorija egy szteroidozó sportolóról szól, aki meg is állítja őt az utcán. Lake azonban némi szópárbaj után menekülőre fogja, s a sportoló egészen egy szökőkútig követni is tudja, ott azonban nyoma vész. Hirtelen a férfit egy víztócsa berántja a kútba, és belefojtja a félméteres vízbe. Szívás.

Lana éppen azt panaszolja Chloénak, hogy Lex megkérte a kezét, és nem mer hozzámenni addig, amíg le nem zárja a Clark-aktát, hiszen mikor vele volt, neki gondolkodás nélkül igent mondott volna. A háttérben a víztartály békésen eregeti a buborékokat. Eközben a többiek is titokzatoskodnak, Jimmy titokban fotókat készített a vállán megsérült Zöld Nyilasról Loisnak. Persze ez csak az átadáskor derül ki, hiszen az üzletet neten intézték álnéven. A lány nem nagyon elégedett az eredménnyel, hiszen egyik fényképen sem látszik a Nyilas arca.

Chloe a másnapi újságban, Linda Lake rovatában látja viszont előző esti magánbeszélgetését Lanával. Clark ezt a pillanatot választja, hogy meglátogassa a lányt, aki gyorsan beavatja őt a részletekbe, nehogy az újságból tudja meg. Clarknak kicsit leesik az álla, rájön, hogy ha meglesz a lagzi, mindennek vége, így miután Chloétól megtudja, hogy Lana valószínűleg még mindig szereti őt, úgy dönt, megtorpedózza az eseményt.

Lex frissen sült cipóval, narancslével és a reggeli lappal ébreszti Lanát, s hogy hangulatot szolgáltasson az evéshez, kedves anekdotákat idézget Linda Lake cikkéből. Kicsit lelkére vette a dolgot, na! Lana épp csak egy „Sajnálom!”-ot tud kinyögni, mikor megcsörren a telefonja (Chloe az, de kinyomja), Lexet pedig az őr egy vendéghez hívja. A vendég nem más, mint a sugárzó képű Clark, aki Lanához érkezett, de Lex letagadja a lányt, mondván már elment itthonról. Clark sokat mondón megjegyzi, hogy visszatér, mire Lex biztosítja, hogy hiába, ő nagyon jól tudja, hogy Lana őt fogja választani. Végül egy utolsó, övön aluli ütést is bevisz, és felcsapja a baba-kártyát. Clark köpni, nyelni nem tud, öröm nézni.

Jimmy arról próbálja meggyőzni Chloét, hogy Mark Dawsont, a sportolót meggyilkolták, hiszen lehetetlen, hogy öngyilkos lett volna, mert még alá sem írta a még meg nem lévő baseball-kártyáját. Meg amúgy is, ki tud önszántából vagy véletlen belefulladni térdig érő vízbe? Linda Lake ideges, mert még nem fejezték be az irodájának a tatarozását. Ebbe a paprikás hangulatba toppan be Lex, és megbízza a riporternőt, hogy szedjen össze valami szaftosat Clarkról és Lanáról.

Oliver jógázni tanítaná Loist, de annak inkább egy másik fekve űzendő sporthoz lenne kedve, ami ellen a férfinak sincs kifogása. Neki is kezdenek az előkészületekhez, de miután lekerül Oliverről a póló és Lois megpillant egy sebhelyet a vállán, fogja magát és elrohan. Hogy mi is tudjuk, miért van ez, a liftben gyorsan meg is nézi a Jimmytől kapott fotókat, amiken a Zöld Nyilasnak ugyanott bibis a karja, mint Olivernek.

El is szalad a Kent farmra, ahol kis híján a szívbajt hozza Clarkra, mikor megkérdezi, hogy ő mit tenne, ha megtudná, hogy egy barátjának titkos, szuperhős alteregója volna. Miután a fiúnak leesik, hogy Oliverről van szó, Lois megkéri, hogy segítsen fényt deríteni a titokra. Clark kezdetnek betör Loishoz, hogy megszerezze azokat a bizonyos fényképeket. Sajnos Chloe rányit, mikor éppen könyékig Lois táskájában turkál, és a fotókra pillantva rögtön rájön, hogy Clark a hőstársán próbál segíteni. Hogy terelje a szót, Clark felrója Chloénak, hogy ő sem mond el mindent, mire a lány kifakad, hogy már a töke tele van azzal, hogy mindenki hozzá rohan a titkaival, aztán mások meg azért csesztetik, mert tartja a szavát, és nem mondja el a titkokat másnak. Szegényt totál meg lehet érteni. A nagy kirohanásban még a mágikus „te egy másik bolygóról származol” mondat is elhangzik, amit Linda Lake formás víztócsa alakjában hallgat ki a fürdőszobából.

Chloe Lanának is magyarázkodhat, aki nagy nehezen elhiszi, hogy nem a barátnőjének járt el a szája. Miután ez megtörtént, Chloe az ötletével is előrukkol: Linda Lake meteormutáns, hiszen előző évben testközelből tudósított a meteorzáporról, sőt, a meteorok el is ragadták egy kis időre.

Clark váratlan hévvel veti bele magát a „leplezzük le Olivert” akcióba, ami csak Loisnak nem gyanús, főleg, mivel ő meg már annyira nem is akarja tudni az igazságot. Persze ez csak amolyan begyulladás, mert mi van, ha mégsincs igaza, és nem Oliver a Zöld Nyilas? Clarknak nagyon jó terve van arra, hogy ezt kiderítsék, mely egy aznap esti közös filmnézésben gyökerezik. Lois leszalad jégért a koktélhoz, aztán felhívja Olivert, hogy segítsen rajta, mert megtámadták. Sajnos a kitalált „tolvajok” hirtelen valóban felbukkannak, és alaposan helyben hagyják Jimmyt, aki a bizonyíték megörökítése okán van ott. A helyzet már-már elmérgesedne, mikor megérkezik a Zöld Nyilas, és áthajítja az egyik rosszfiút a sikátoron, a többit meg egy felajzott íjjal elijeszti. Lois egy „nálam biztonságban a titkod, Oliver” kiáltással rögtön a karjaiba veti magát és lesmárolja, csakhogy ekkor befut az igazi Oliver, és nem nagyon tetszik neki, amit lát. Az összezavarodott Lois gyorsan felpofozza a Nyilast, aki elhussan. Természetesen Clark volt az, aki valamivel arrébb leveszi az álarcot, és úgy vigyorog, mint a tejbetök. Valamit Lois nagyon jól csinálhat…

A csajok is nyomoznak. Chloe betört Linda Lake irodájába, és éppen a számítógépében turkál, ahol is rábukkan a legújabb, még publikálatlan címlapra, mely az űrből jött farmerfiú esetét taglalja. Mivel élő kapcsolatban áll Lanával, visszanyeli a szitkokat egészen addig, míg meg nem jelenik a gép tulajdonosa, és Lana füle hallatára elkezd arról áradozni, hogy hogyan tarthatta ennyi ideig titokban a világ legnagyobb sztoriját Clarkról, aki egy… Ennél a pontnál Chloe kalapáccsal szétveri a nő számítógépét, így a Lanával való kapcsolat megszakad. Lake szögbelövővel támad Chloéra, aki eléri a liftet, és kirohan az épületből, csakhogy Linda Lake gyorsabban folyik, mint a lift megy, így már odalent várja a lányt az utcán. Csajbunyó kezdődik, aminek az lesz a vége, hogy Lana elgázolja Lake-et, aki szétplaccsan a szélvédőn – szó szerint. Viszont úgy tűnik, hogy ennek a szálnak még lehet folytatása, ugyanis az újságírónő Lana kocsijáról lefolyik a csatornába.

Jimmy és Chloe kölcsönös sebbámulással és tutujgatással rendezik le, hogy a lány nem hitt Jimmynek Lake-kel kapcsolatban, a srác meg nem mondta el Chloénak, hogy Loisszal dolgozott. Jimmy ezután boldogan mutatná meg a képet a Nyilas arcáról, csakhogy mire a gépe exponált, Clark már árkon-bokron túl járt. Viszont Chloe rögtön lecsap a tényre, hogy a Nyilas egy milliszekundum alatt kámforrá vált, hát még, mikor másnap Lois azt is elmeséli neki, hogy előtte áthajított egy embert a sikátoron. Erre már Clarkot is meghívja, hadd hallja az is a legjobb részt: Lois szerint Oliver is jól csókol, de a Zöld Nyilas eszméletlenül jó benne. Chloe persze húzza Clark agyát, mint az állat, régóta az egyik legjobb jelenet a sorozatban.

Lana a Planetben, nagyon szeretné megtudni, hogy Lake hogyan fejezte be azt a mondatot, amibe Chloe belevágott egy kalapáccsal. Chloe nem mond semmit, de hogy megbékítse barátnőjét, vesztére elsüti a „sosem tennék olyat, amivel megbántanálak” mondatot, amitől Lanában felmegy a pumpa, mert hogy Clark évekig ezzel a mondattal rázta le. Lana ezután a Kent farmra siet, hogy végleg lezárja a Clark-ügyet. A srácnak ez nem nagyon tetszik, de végül, úgy tűnik, belenyugszik. Elmondja Lanának, hogy tud a babáról, majd sok boldogságot kíván a lánynak Lexszel.

Lana végül hazaszalad, és megint tűzbebámulós estét tart, amit Lex zavar meg. A lány közli vele, hogy járt Clarknál, rájött, hogy még mindig szereti, de azért igen mond a házasságajánlatra. Lex azt sem tudja, hová kapja a fejét, de végül megöleli a menyasszonyát, közben pedig elgondolkodva a távolba mered, mintha az járna a fejében: biztos, hogy akarom, hogy bármi közöm legyen ehhez a csajhoz? Megértünk, Lex.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winnie 2008.04.28. 18:44:25

a címe hidró volt, nem vizi. warez alapján nem ér.

ahogy visszanézem a statikus cím és az őrjöngés cím és az incidens magyar cím sem stimmel.

egyszerűbb beazonosítani az epizódot, ha az igazi címmel jelzitek.

Tipca 2008.04.28. 19:19:31

A port.hu alapján szoktam írni, de akkor - ezek szerint - az is hülyeséget ír. Ezután az eredeti címet használom majd.
süti beállítások módosítása