Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Elnöknő 1x14 - The Price You Pay

2008. április 28. 16:06 - santinocorleone

Kapunk megint hogyvoltot az előzetes történésekből, majdnem a kezdetektől. Aztán máris ugrunk az elnöki konvojhoz, ahol a főautóban az elnöki házaspárral barátaik, Carl Brantley és becses neje is ott vannak. A fickó ráadásul nem csak barátként, de Mackenzie Allen igazságügyminiszter-jelöltjeként is funkcionálhat hamarosan, ha a döntéshozók elfogadják. Azonban, mivel már Bauer-papa és Szöszi asszisztense is dolgoznak az ügyön, az elfogadtatással még lehetnek majd problémák. Kiderült ugyanis, hogy az anno a Brantley által szabadlábra helyezett mintegy 15000 elítélt egy része visszaeső lett, némelyikük később gyilkossá is vált, ez lesz hát a házelnök aduásza. Az elnöknő is tudja, hogy nem lesz könnyű menet, így próbálja előre felkészíteni a támadásokra a régi barátot.

Bauer-papa és kis csapata jóvoltából a Brantley által szabadon bocsátottak áldozatainak hozzátartozói beszélnek a tv-ben, és ugye érthető módon úgy vélik, nem biztos, hogy az elnöknő régi cimborája lenne a legideálisabb választás a miniszteri posztra. A házelnök meg a szöszi röhögnek a markukba, az elnöknőnek megint szar napja lesz. Pedig ők még nem is sejtik, hogy Mackenzie Allen már a válságteremben van Keatonnal, aki tájékoztatja a főparancsnokát egy kiemelten fontos repülőgép eltűnéséről. Ebből is nagy ciki lehet, ugyanis a gépen volt 100 db a legújabb, hiper-szuper vállról indítható USA rakétákból, s mivel ezek kezelése olyan egyszerű, hogy egy 5 éves gyermek is elboldogul vele, mielőbb meg kéne találni. Na, ez tényleg szar nap, de asszonyunk nyilván megoldja, ahogy eddig mindig.

Újabb tv-műsor, melyben ezúttal az előző, már Mackenzie Allen által felmentett miniszter, a rövid hajú nő dumál arról, hogy Bentley igenis szar jelölt, az elnöknő pedig nem elég kemény. Mac szűkebb stábja érthetően nem repes az örömtől a műsor láttán, ráadásul ők is érzik, hogy a felháborodott hozzátartozók akár még nagyobb gebaszt is okozhatnak. Ráadásul még mindig nincs meg a gép, ami nem csak azt jelenti, hogy túlélők valószínűleg már nem lesznek, hanem azt is, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy a rakéták majd rossz kezekbe kerülnek. Az elnöknő jelöltje eközben egyre jobban izzad a szenátusi meghallgatáson, úgy is mondhatnám, hogy szorongatják a tökeit, főleg egy elengedett bolti tolvaj miatt, aki később fejbelőtt egy 82 éves nagymamát. Dickie épp az utóbbi ügy miatt nem helyesli a pasi jelölését, szerinte ugyanis a nagymama története meglehetősen rossz üzenet a kampány szempontjából. Mondjuk ebben van valami, Kelly mégis kitart Mac véleménye mellett.

Bár a gyerekek ebből az epizódból szerencsére teljesen kimaradtak, mégsem maradunk családi picsogás nélkül, nagyi ugyanis eltűnt. Senki sem tudja hova lett. A titkosszolgálatnak ugyan megadott egy címet, ahol vészhelyzet esetén elérik, de azt kérte tőlük, lehetőleg senki se zavarja. Gyanítom, hogy az öreglány bepasizott, de ennek kiderítésére még várnunk kell. A házelnök ezalatt egyre jobban érzi a győzelem mámorát, szöszivel és a rövid hajú ex-miniszterrel körbenyalják egymást, hogy milyen ügyes aknamunkát végeznek, ráadásul Bauer-papa még leendő kormányának igazságügyi miniszteri posztját is újra felajánlja a csajnak.

A válságteremben vagyunk, úgy tűnik, megvan az eltűnt gép, viszont egy olyan helyre zuhanhatott, ami nagy valószínűséggel hemzseg a terroristáktól. A tv közben nyomatja, hogy Mackenzie Allen bizony kiáll a jelöltje mellett továbbra is, majd bevágják a meggyilkolt nagymama lányának beszédét és magát a gyilkosságot is, amit a bolt biztonsági kamerája rögzített. Ennél a pontnál Brantley nejénél elszakad a cérna, ő már hagyná a francba az egész miniszteresdit. Hirtelen reggel lesz, és lám, előkerül a nagyi. A lánya nagyon ideges, hogy miért tűnt el szó nélkül. Attól tart, hogy nagyinak visszatért a szerencsejáték-mániája, és Atlantic City volt a célállomás, de nagyi lehűti, csak egy barátjánál volt. Mondom, pasi lesz a dologban.

Bauer-papának -mint tudjuk- mindenhol vannak emberei, s most az is kiderül, hogy a meghallgatást vezető szenátor is az ő embere. Kedélyesen diskurálnak a reggeli mellett arról, hogy miként végezhetnék ki véglegesen az elnöknő jelöltjét, s arra jutnak, az a legjobb, ha több fronton támadnak, és a fickó egész eddigi pályafutását felkutatják, hogy hibákat találjanak. Ennek jegyében folytatódik tehát a meghallgatás, az azt vezető szenátor nagyon elemében van, most azokat az ügyeket citálja, amelyekben a jelölt ügyészként nem emelt vádat, pedig talán kellett volna. Brantley kikészül, fel akarja adni, az elnöknő viszont egy újabb szívhez szóló beszéddel meggyőzi őt, tartson ki. Úgy dönt, kikerüli a meghallgatást, és megpróbálja egyből megszavaztatni a jelöltet, ehhez viszont több embert is meg kéne győzni a döntéshozók közül. Egy valóban szépen kivitelezett párhuzamos vágás során láthatjuk és hallhatjuk, ahogy az elnöknő szűk stábja és Bauer-papa is győzködi az illetékeseket. Egymás fölé licitálnak, de úgy tűnik, Mackenzie Allen többet tud ajánlani nekik, mert látszólag sínen van a dolog. Jah, a felderítők közben megtalálták a lezuhant gépet, de nem tudják megközelíteni, mert kézifegyverekkel lőnek rájuk a hegyről.

Kelly szerint minden rendben lesz, a jelöltet megválasztják majd, miután az elnöknő egy sajttájon minden kérdést ügyesen megválaszol. Lehet, hogy így lesz, de közben a házelnök mindent megtesz azért, hogy újfent megszívassa Mac-et. Keaton jelzi, hogy végre biztosították a helyszínt, úton van a mentőcsapat a fegyverekért, áldozatok nincsenek. Az elnöknő végre megnyugszik egy kicsit, így a nagyi elérkezettnek látja az időt arra, hogy bevallja az igazat: bepasizott. Előző éjjel egy hotelben volt. Hozta is az udvarlóját bemutatni, a fickó legalább 85 éves, ráadásul nős, bár a felesége már 8 éve szanatóriumban van egy súlyos agyvérzés következtében. Mackenzie Allen csak mosolyog kínjában, láthatóan nem tud mit kezdeni a helyzettel, de legalább a családi dráma kipipálva. A nyugalom nem tart azonban sokáig, Vince érkezik Jim üzenetével, miszerint a már meggyőzött 3 szenátor is visszatáncolt, nyilván a házelnök tanácsára. Az elnöknő tüstént hívatja a meghallgatást vezető szenátort, és visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: a soron következő választáson a fickó körzetében egy meglehetősen gazdag és sikeres fószer indul majd a szenátor ellenében, s ha nem iktatják ki, a gazdagember talán meg is nyerheti. Mackenzie Allen azonban, ha a jelenlegi szenátor a jelöltje mellett szavaz, a gazdagembert kinevezi pénzügyminiszterének, így az nem indul majd a szenátori posztért. A meghallgatást vezető ember -akit most már Pálnak is nevezhetnék a hirtelen jött változás nyomán- azonnal meggondolja magát, s hirtelen már ő is úgy látja, Brantley jó miniszter lesz.

A hír hallatán Bauer-papa szokatlanul derűs. Azt mondja, a háború megnyeréséhez tudni kell csatákat veszíteni, de innentől már folyamatosan támadni fog majd. Az elnöknő és az újdonsült miniszter szintén jókedvűek, hisz megnyerték az újabb csatát. Úgy tűnik, megint minden szép és jó, de ekkor érkezik Jim, aki többnyire a rossz hírek hozója ebben a részben, s most sem hazudtolja meg magát: közli, hogy a gép ugyan megvan, de a rakéták fele hiányzik, mire a mentőosztag odaért, valaki már elvitte azokat. Na, pont innen folytatjuk a jövő héten.

Címkék: az elnöknő
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.05.01. 08:03:47

Ez végre olyan rész volt, ami teljesen Bauer papa és az elnöknő közti csatározásra fókuszált, nemcsak a gyerekek maradtak ki, hanem a First Laddy is - aki még ki is szőrösödött ettől a helyzettől :-)

süti beállítások módosítása