Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x06 - Leon

2008. április 26. 16:02 - Sonrisa

Nem kell lehunynunk a szemünket az emlékek után kutatva, megteszik helyettünk a sorozatkészítők, mindenki felidézhet mindent. A gyorstalpaló után azonnal egy változás: nem reggel vagyunk, rögtön bele is csapunk a dolgok közepébe, barátaink épp cserkészik is be a Szökött Lelket (az érthetőség kedvéért ő lesz az 1-es számú). Az az érzésünk támad, mintha az epizód utolsó 5 percét néznénk. Lemaradtuk valamiről? Barátaink megpróbálják szép szóval meggyőzni Pokolszökevény Leont, nem segít, a srác egyik karja egy félautomata fegyverré alakul át, nyomatékot adva szavainak. „Sokat dolgoztam a mentális egészségemen, hagyjatok élni”. Brühühü, hát nem megható. Persze a Pokolba sem fog visszamenni. Az edény egy majmos havazósgömb. Király! Elfogás sikerül, megy ez fiúk. Főcim. Márcsak le kéne passzolni a Szökevény1-t. De nincs kinek, Gladys szabin van. A helyettesének meg fogalma sincs arról, hogy munkahelye a Pokol bejárata lenne. Na most mi lesz? Ezek szerint megtörik az eddig dramaturgia, az eheti epizódban a „Mi van, ha nem adjuk le a Lelket?”-szitut láthatjuk.

A WB-ben Ted Jack Sparrownak beöltözve demonstrálja alkalmazottjaink, hogy közeleg Halloween. Andy még mindig mérges Samre, kis kavarodás, és Sam megint önfeláldozó lesz, neki kell beöltözni egy „Jack-o-Lanternek” (töklámpás), osztogatni a kuponokat a bejáratnál. Sock is próbálkozott, valamiért őt elutasították. Kíváncsi vagyok, mi volt az indok. Ezt azonban már sosem tudjuk meg. Sock rájön, hogy az elfogott Lélek az hógömbben képes velük kommunikálni. Csak rájuk ne nyisson valaki, mert nem tudom, hogyan fogják megmagyarázni, hogy egy havazógömbbel folytatnak élénk diskurzust. Persze Leon ki akar jönni a gömbből, ám meglepő módon nem azért, hogy rendezzen egy kis ámokfutást. Már itt elkönyvelhetjük, hogy Sock majd a pártját fogja, Sam és Ben pedig képviseli az ellenkező (ez esetben jókisfiús) oldalt.

Andy még mindig duzzog, Sam fűt-fát ígér, ám hiába, Sam nagy eséllyel örökre elveszti helyét a jóbarátok-listáján. Egy korcs kutya tűnik fel a WB polcai között, Sam követi, szemfényvesztés és egy sötét sikátorban találkozunk Devilfönőkkel, aki nagymenően, haláli nyugalommal cigarettázik a lámpafényben. Nagyon stílusos, cool, egyszerűen tökéletes jelenet. Kiderül, hogy Ördögpapa rühelli az ünnepeket, kirázza a hideg, ha arra kell gondolnia, ami manapság „trükk-vagy-trakta” néven folyik (Amerikában vagyunk, ne feledjük!). A Halloween nem más, mint a gonoszság elüzletiesedése. Ó, hol vannak már a „holtak kikelnek sírjaikból és leigázzák a földet”-ünnepek. Ilyenkor senki nem fél a Sátántól, egy viccé válik az egész. Ez tényleg lehangoló, ha így nézzük. Halloween a Pokolban munkaszüneti nap, olyan mint nálunk május 1. Senki nem melózik, ergó az Edény Saméknél marad, Leonnak meg be nem áll a szája, egy csomó terápiára járt és van fogalma az életről, aminek hangot is ad.

Elsétálunk egy nyomasztó helyre, ami valaha egy mészárszék volt. Devilfőnök újabb munkát ad, függetlenül attól, hogy az előző lélek leadás meg nem ment végbe. A delikvens egy mészáros (2es számú lélek), számtalan áldozattal, s már az új életében sem tétlenkedik. A korcs meg egyike azoknak, akik/amik a Tisztítótűzben kínozták a Hentest. Gyors vágás, vissza is jutunk a WB-be, az edény mellé ezúttal tehát egy kutya is társul majd, ő Spike. Sock közben mély barátságos épít Leonnal (aki a kívülállók számára nem más, mint egy havazógömb), beginning of a beautiful friendship.  Megjelenik Ted is, ezúttal egy ókori katonának (spártainak?) öltözve, és utasításba adja, hogy itt az ideje Samnek magára öltenie a tökjelmezt. Ráadásul frappáns kis beszólásokkal, szórólapot kell osztania a vásárlóknak. Erre csak egy dolgot lehet mondani: Önök a nyilvános leégés műsorát látják. Sock menti a helyzetet, előadja az „Én vagyok az Alsógatya-ember”-magánszámát, s közben elejt néhány Sock-esszenciát is.

Az aktuális weapon egy hús-hőmérő. Nem sok értelme van, de legalább elég rendesen le lehet szúrni vele valakit. Azért figyelitek, Sam néha azért már kap egész használható fegyvereket is, vagy legalábbis olyan tárgyakat, amiről azért fantázia nélkül is ki lehet találni, hogy hogyan kell használni. Ben, a nagy internetszaki, utánanéz a Hentesnek, s mint kiderül, korábban egy híres sorozatgyilkos volt, az áldozatok testét a mai napig nem találták meg. Elmennek a helyszínre, ám ott csak egy utcai vásárt találnak hőseink. Már épp feladnák a reményt, mikor meglátnak egy plakátot egy eltűnt lányról. Valószínűleg ő az áldozat, akire Devilfőnök utalt. Sock megvicceli Tedet Leon segítségével, egyre jobban bírom Sockot. Sam idegesen figyeli a kibontakozó barátságot.

A kis csapat éjszaka elmegy az egykori mészárszék helyszínére, ahol fel is bukkan Szökevény Lélek2 egy vicsorgó fenevad képében. Menekülés az életért, Sam karja megsérül, az edény persze elgurul, ám Spike megmenti a helyzetet. Nem néztem volna ki sokat abból a kis korcsból. Vágás, Téglaházban hőseink teljesen tanácstalanok, ám Sock beveti az egymilliódolláros-kérdést: Mi lenne, ha Leontól kérnék segítséget? Kiderül, hogy ő még a Pokolból ismeri a Hentes fickót, az infók pedig még jól jöhetnek. Sam vonakodik, Ben előadja a „még Isten is megbocsájtja a bűnöket”-dumát, egy pillanatra úgy tűnik, sikerült meggyőznie, ám Sam határozottan nemet mond végül. De sajnos nincs aki átvegye a Lelket, még mindig, így a nyakán marad. Devilfőnök felbukkan Sam házában, Sam a kezébe adná Szökevény1-t, vigye ahová akarja. Mit gondolt, majd Ördögpapa személyesen foglalkozik ilyen piti ügyekkel, mint az átvétel? Hát nem, neki a nagy dolgok, Armageddon, Világégés a fennhatósági köre. S Halloweenkor különben sem dolgozik senki, szóval Leon marad, ott ahol van.

Elárul egy titkot is, amit eddig létezése során megtanult: az emberiség egyik legjellemzős vonása az árulás. A barátok jönnek, mennek, a lány is mindig el fog hagyni, szóval jobb lesz, ha Sam hozzászokik ahhoz, hogy a világ halad és változik. Tulajdonképpen ezért sem tudja elviselni Leont. Devilpapa átment dr.Csernusba. Majd ránk köszönt Halloween napja, boldog mindenki. Devilpapa azért, mert mindenki viccet csinál belőle, Sam Tökjelmezben pózol, Andy továbbra is duzzog és valami új szabályokról fecseg, ami végülis azt jelenti, hogy ezentúl minimálisra csökkenti a kommunikációt Sammel. A helyzetet fokozandó, Sock kiengedte Leont a havazógömbből. Aki segít elfogni a Hentest, cserébe a szabadságért. Mivel Samnek jobb ötlete nincs, elfogadja az alkut.

A kis csapat úgy okoskodik, hogyha nappal támadnak, akkor a meglepetés erejével talán sikerülne elfogni a Hentest. Sock és Sam épp mosolyszünetet tart, Leon meg terápiás jelleggel válogatott elméleteket hangoztat. Egy kínai kajáldánál Leon megpróbál alvilági kapcsolatai révén utánanézni a Szökevény2-nek, addig Sam és Sock egymást szidják. Kis idő elteltével – és meglepő módon – Leon visszatér, a következő út egy sztriptízbárba vezet, ahol fel is szed egy csini szőkét. Sock pedig elsorolja, hogy mi minden idegesíti jóbarátjában. Könnyebb lenne, ha inkább azt sorolná, hogy mi nem idegesíti. Így fog véget érni a barátságuk? A végén Sam kijelenti, hogy legközelebb már egyedül fogja csinálni az egész soul-huntingot. Az est végére Leon is meghozza a forró nyomot, ami végülis csak az elhagyatott mészárszék. Zseniális volt, fiúk!

Leon egy pince bejáratához vezeti hőseinket (Ben kivételesen kimarad az akcióból), ott szunnyad a Szökevény Lélek2. Mégsem verte át őket. Az öröm azonban csak kb. 2 mp-ig tart, a pincébe küldi Samet, az Edényt természetesen elveszi tőle. Mekkora egy szemétláda! Jópofizik itt mindenkivel, aztán hátbatámad. Tisztában van vele ugyanis, hogy nem menekülhet meg attól, hogy visszakerüljön a Pokolban. Sock azonban kiáll barátja mellett, ő is levonul a pincébe. Megkönnyezzük az igaz barátság ékes példáját, kár, hogy Leont nem hatja meg. Szerencsére a hátizsákban maradt a havazógömb, talán működhet a bestiánál is. Sajnos nem válik be, tövig rágjuk a körmünket, úgy néz ki, Samnek tényleg annyi, mikor felbukkan Spike, figyelemelterel, Sam kihasználja a pillanatnyi szünetet, a vadállatba vágja a húshőmérőt. Barátaink megrendülten állapítják meg, hogy ezegyszer igazán közel álltak a halálhoz, újra szent a béke köztük.

Minden jó, ha a vége jó, ám még hátravan Leon elfogása is. Szerencsére Socknak van egy tippje, ami beválik: a terapeutájánál kell keresni. Azért kicsit furcsa, hiszen ő az első Lélek, aki megpróbál tenni azért, hogy ne legyen az, aki volt korábban (az viszont nem derült ki, hogy ő mit követett el!). A Pokolba ezúttal sem akaródzik neki visszamenni, túszként tartja Sockot, ám Sam hideg nyugalommal közli, hogy úgysem lenne képes megölni. Hisz terápiára jár. Nem hinném, hogy beválna a módszer, ám kiderül, hogy mégis van szíve Leonnak. Sam kitűnő túsztárgyaló lenne. Egyre kevesebb okom van rá, hogy Lúzernek nevezzem. Ezúttal azonban már sikerült leadni az Edényt, Gladys kicsit megviselt, hatalmas party volt az Underworldben. Samnek még arra is marad ideje, hogy helyrehozza a dolgokat Andyvel. Devilfőnök is örül, hiszen vége a Halloweennek. Most már minden rendben, minden jó lesz, mindenki happy végre.

Címkék: reaper
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása