Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 1x03 - Fulladás

2008. április 24. 10:58 - Annácska5

Most is visszatekintéssel nyitunk, aztán már Wisconsinban vagyunk, a Manitoc-tónál. Szép kis faház, ahol szöszi lány és bátyja csipkelődnek egymással, majd a lány úszni megy a kis tóba, ahol valami a víz alá rántja. Aztán már egy kis étkezdében vagyunk, Dean a bögyös pincérlánnyal flörtöl, de Sam durcás arckifejezéssel elrontja a szórakozást. Pont annak a lánynak a képét nézegették az újságban, akit az előbb valami a víz alá rántott. Kiderül, hogy a lány testét nem találták meg, sőt ő volt ebben az évben a harmadik, aki belefulladt a tóba. Tehát irány Wisconsin. De előtte Sam hisztizik egyet, de Dean leteremti.


Már a lány családjánál vannak, (Harrison) Ford és (Mark) Hamill ügynökként mutatkoznak be, mint vadőrök, akárcsak előző részben. Nagyon megy ez a vadőrködés nekik. A lány apja a stégen mereng bánatosan, míg a lány bátyja elmeséli, hogy a húga volt a legjobb úszó környéken. Aztán a seriffhez mennek, aki nagyon készséges mindent elmond, például, hogy a holtestet nem találták meg, és hogy a gát hamarosan le fog omlani. Közben megérkezik a seriff lánya Andrea, aki az Angel Fredje, a kisfiával, Lucas-szal, aki azóta nem beszél, amióta látta az apját belefulladni a tóba. Valahogy Dean együtt érez vele, hiszen tudja milyen végig nézni az egyik szülő halálát. Hamarosan egy játszótéren Jerry Maguire-eset játszik, ahogy Andrea mondja, és lerajzolja a kisrácnak a családját. De a gyerek még mindig nem szól, viszont mielőtt indulnának egy rajzot ad Deannek, egy szép kis faházról.

Halott lány házánál vagyunk, apu még mindig depizik, így a fia áll neki vacsorát csinálni. Megváltozik a víz színe ami a csapból folyik, srác persze elkezdi szerelgetni. Ezek soha nem néztek horrorfilmet? A srác biztos nem, mert könyékig belenyúl a lefolyóból visszabugyogó trutyiba, és valami elkapja a karját, és addig nem ereszti, míg meg nem fullad. Vészesen csappan a kis család létszáma. Közben az is kiderül, hogy Andrea férje, Bill Carlton, a két halott fiatal apjának volt a keresztfia. A Winchester fiúk indulnak is a gyászoló apához, aki viszont elhajtja őket. De a látogatás arra jó volt, hogy Deannek feltűnik, hogy a ház, amit Lucas rajzolt neki, az a Carlton ház.


Nem sokkal később Andrea minden aggodalma ellenére Dean megint Lucassal haverkodik, illetve haverkodna, ha a gyerek hajlandó lenne egyáltalán ránézni. Viszont furcsa módon a kissrác szinte minden rajzán egy piros bicikli, és fekete örvény van. De Dean nem hagyja magát, olyan szívszorítóan beszél Lucasnak anyjáról, és aztán a kissrác apjáról, hogy Samnek értelem gyúl a fejében, és rájön, hogy neki annyira nem is rossz, hanem Deannek ezerszer rosszabb, a gyerek pedig leteszi a zsírkrétát, ránéz Deanre, majd egy újabb rajzot ad neki, amin egy kis templom, egy aranyos házikó és a piros bicikli van. Már csak meg kell keresni, hol van ez a ház, talán minden kiderül.


Meg is találják a házat, ahol egy nénike él, aki elmeséli, hogy a képen lévő kék baseball sapkás kisfiú, az ő 35 éve halott Peter nevű kisfia, aki egyszerűen csak eltűnt, és teljesen véletlenül Bill Carlton és Andrea apjának volt a barátja. Akkor nyomás Bill Carltonhoz, aki éppen a stégen ül, és beszélget a tóval. De mire a testvérek odaérnek az öreg már a tó közepe felé hajókázik, annak a reményében, hogy ezzel mindent megold. Csakhogy nagyon rosszul hiszi, mivel még egy kevés hátra az epizódból. Winchesterék hiába üvöltenek a tó partján, Bill bácsinak esze ágában sincs visszamenni, és hoppsz a tó el is ragadja, csónakostól.


 

Seriff irodája, a kis Lucas nagyon zaklatott, valamit Deannek akar mondani, de csak a rángatásig jut, és nyöszörgésig jut el, mert az anyja elviszi. Seriffnek nem nagyon tetszik a történet, miszerint Bill Carltont csónakkal együtt rántotta a víz alá a víziszörny. Ráadásul szembesíti is a fiúkat, hogy tudja ő, hogy nem a Vadvédelmi Hatóságtól vannak, és vagy eltakarodnak a városból, vagy letartóztatja őket. Természetesen inkább elhúzzák a csíkot. De nem úgy van ám az. Deant nem hagyja nyugodni ez az egész, meg őszintén szólva a gyerekkel is nagyon együttérez, úgyhogy inkább visszafordul, és meg sem áll Andrea házáig, ahol a lány ágyba dugja a vadul rajzolgató Lucast, aztán fürdeni megy. Persze csukott szemmel kell a teli kádban ejtőzni, hogy még véletlenül se vegye észre, hogy a víz zavaros lesz, aztán egészen sötét, végül valami a víz alá húzza. És miközben fuldoklik egy gyerekhangot hallunk, aki játszani hív.

De szerencsére a fiúk most is időben érnek oda, és Sam így megmenti Andrea életét, akinek még csak most esik le, hogy tényleg lehet itt valami. Lucas kezd megint furcsán viselkedni, most elindul kifelé, és megáll a kertben. Dean és Sam ásni kezdenek, és megtalálják a kis Peter piros biciklijét. De a seriff rájuk tör, ahol az öreg kis győzködés után elmeséli, hogy ő és Bill ölték meg 35 éve Petert. A győzködés pedig abból áll, hogy a fiúk pedig azt ecsetelik, hogy bizony Peter szelleme van a tóban, és addig nem nyugszik, amíg bosszút nem áll.


Seriff könnyezik, Andrea könnyezik, a tesók morcosan néznek, Lucas pedig hallja szellem Peter játszásra hívogató hangját. És nem kimegy? Kezét nyújtogatja a víz felé. Ahonnan kinyúl egy másik kéz, és berántja a vízbe. És hiába fut már nagypapi és a tesók, már csak a szellem hátborzongató tekintetét látják. Miközben a fiúk a gyereket keresik a víz alatt, seriffpapa gondol egyet, és begyalogol a vízbe, közben pedig bocsánatot kér Petertől, a tó szellemétől, és könyörög, hogy az unokáját ne vegye el, hiszen szegény kissrác nem tehet semmiről. A trükk beválik, papát elviszi, Lucast visszaadja, akit Dean hoz fel a víz alól, lassított felvételben.


Már csak az epizód zárás van hátra, ami talán még érzelmesebbre sikerül, mint az előző két részé. Dean bánatos, hogy a seriffet nem tudta megmenteni, Sam próbálja vigasztalni, de szerencsére mielőtt túlságosan elérzékenyülnék megjelenik Andrea és Lucas, pár szendvics társaságában, amit ő szeretne odaadni, főleg Deannek. Ja és a pláne, hogy beszél a kissrác. Dean gyorsan el is hívja a gyereket, hogy Sam és Andrea beszélgethessen egyet. A lány nem haragszik apucira, meg tudja, hogy azért őt és a fiát szerette, ez a lényeg. Búcsúzásként Andrea megcsókolja Deant, Lucas pedig bőszen gyakorolja, amit tanított neki. Vagyis: a Zeppelin a tuti!

Címkék: odaát
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2011.02.19. 20:29:50

Minden részben van egy jó csaj. :)
süti beállítások módosítása