Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 13x17 - Végső elhatározások

2008. április 23. 09:05 - zaphodbb

Abby és Luka haladnak a kórház felé, megint az esküvőről van szó, most épp azon megy a problémázás, hogy templomban vagy sem. Luka templomban, Abby nem, nem túl izgalmas a téma. Neela és Ray épp beteget lát el, érkezik hozzájuk Dubenko és a kiskopasz, bemutatnak egy új sebész medikát, úgy tűnik ő lesz Dubenko új üdvöskéje. Helikopterrel hoznak egy családot, anya, apa és a kislány, a baleset után még két napig a hóban ragadtak, elég rossz bőrben van mind. Ray, Abby és Pratt megy őket menteni.

Sam és Alex otthon, reggelizés van. Sam pakolja össze a gyerek holmijait, bentlakásos suliba küldi, a kölök nem túl lelkes, duzzog és megint ajtót csapkod. Kis gyökér még mindig. A kórházban a balesetes családot ápolják, anya azt hajtogatja, hogy meg találni Spencert, ő a fia, nem találták meg a baleset helyszínén, ő kiszabadult a kocsiból és mindenfelé tüzet rakott, így találták meg a családot, a füst alapján. Morris egy spanyol betegnél, a fickó seggéből húz elő egy samponos flakont (az meg hogy fért oda be??) próbálja megértetni magát, de nem nagyon megy neki. Sam és Luka lelkiznek, Sam depizik, hogy el kell küldenie Alexet, nem maradt eszköz a kezében ésatöbbi.

Két néger fickót hoznak lőtt sebbel, Lukához kerülnek. Kis intermezzóként megnézzük, ahogy Tony lepasszolja Sarah-t a nagyszülőknek. Vissza a néger fickókhoz, az egyik magánál van, hozzá zsaruk jönnek, megtudjuk, hogy már 8x meglőtték és gyilkosság miatt ült 20 évet, pár hete szabadult. A balesetes családhoz ugrunk, mindenki él még, egyedül apának vannak komoly problémái az életben maradás terén. Sípol minden, ki kell ütni, de természetesen nem használ. A másik néger fickóhoz térünk vissza, aki Donnie és épp meghalni készül, az egyik meg, aki magánál van és Mario, nem hajlandó beszélni a zsarukkal. Mario szobájának ajtaja előtt tolnak el egy srácot, akit felismer, erősen izgalomba jön és felpattan az ágyról de Morris résen van és egy kevés közelharccal visszapaterolja hirtelen. Kiderül, hogy ő a fia. Közben Donnie a szomszéd szobában nem él túl.

Abby és Ray próbálnak a balesetes anyától beleegyezést szerezni egy Nagyon Komoly Beavatkozáshoz apa szívével, de ő hezitál, amin én meg felidegelem magam. Neela és Tony a táblánál találkoznak össze, Neela ebédelni hívja, de Tonynak csak munka után lesz ideje, úgyhogy megbeszélik, hogy majd hazaviszi Neelát. Kovac elkéri Morristól egy ismerőse számát, aki utazásokat szervez. Hope a háttérben tátja épp a száját, így hallja a párbeszédet és kilogikázza, miután reggel hallotta Abbyt esküvői tortákról elmélkedni, hogy ez nem sima utazás lesz bizony, itt esküvő és nászút szerveződik.

Ray, Abby és Pratt megkapta anyától az beleegyezést, elvégzik apán a Nagyon Komoly Beavatkozást, épp a mellkasát feszítik szét, amikor belép a kislány. Pratt kísérné ki, mikor a lány kiböki, hogy anya hibája az egész, mert anya megcsalta apát és ezen veszekedtek, miközben anya vezetett, ezért lett az egész baleset. Pratt megsajnálja a kislányt és megengedi, hogy ottmaradjon velük és végignézze ahogy az apját trancsírozzák. Neela jön, kiüti apa szívét és lám, a Nagyon Komoly Beavatkozás ért valamit, apa szíve ver. Dubenko is befut de nem hívja Neelát maga mellé a műtőbe, az új üdvöske megy vele, Neela lelombozódik ettől.

Mario fia megmarad, a zsaruk hozzá is bemennek, hogy kikérdezzék. Ám az apja elég izgulékony alkat, odakiabálja magához a zsarukat és bevallja, hogy ő lőtte le Donnie-t. Nyilván a fia volt, lehet, hogy túl sok CSI-t nézek, de ezt szerintem a vak is láthatja. Tony száguld át a következő képkockákon, lelép valami családi ügy miatt. Morris Marion problémázik Prattnek, azt szeretné, ha Pratt bemenne hozzá és kiszedné belőle, hogy miért vallotta be hirtelen, amit eddig tagadott és különben is, szerinte nem ő volt. Pratt felhúzza az orrát, hogy csak azért kell pont ő Morrisnak, mert fekete, egy rövid hegyibeszéd után faképnél is hagyja. Én nem egészen értem mit jojózik a témán a mi Morris barátunk, nem az ő dolga ez elvileg, hanem a zsaruké.

Abby tér be a pihenőbe, ahol Hope a szekrényébe tátja a száját épp. Abbyt kávé várja és pár esküvői lap, amikbe ahogy belenéz, Hope máris ráugrik, hogy ő tudta, és jujj de izgi, férjhez megy Abby. Ő először tagadna, de végül megtörik és bevallja. Hope erre bepörög, mint egy beszpídezett baltaarcú duracell nyuszi és csak mondja mondja mondja, hogy milyen ruha, milyen torta, húúú meg haaa, míg Abby rá nem szól, hogy kinyírja, ha bárkinek el meri mondani. Ettől szerencsénkre Hope-nak eláll a szava, mert a hangjától (az eredetitől) feláll a hátunkon a szőr.

Pratt mégis bemegy Mariohoz, és leül vele beszélgetni, hogy most ő lőtt vagy nem ő lőtt. Mario elsőre kigúnyolja, mert mit tudja ő, hogy milyen a gettó élet, aztán amikor Pratt elmondja, hogy ő is onnan indult, akkor belekezd, hogy de nehéz a börtönben meg a gettóban az élet és de szar neki. A fiáról is beszél, hogy megvédi mindenáron, ami szöget üt Pratt fejébe. Ami Grissomnak egy tizedmásodperc alatt ment volna, az nekik kicsit lassan esik le. Aztán elájul a fickó csipog minden. Tony érkezik egy csehóba, egy Mike nevű idősebb fickóért jött, mint családi vészhelyzet. Nem örül neki felhőtlenül az öreg, de Tony kicipeli onnan. Morris és Neela Mariot készülnek felnyitni, befut Dubenko az új üdvöskével és kiküldi Neelát, aki lassan kiborul, ha ez így megy tovább.

Mario fia és Pratt beszélgetnek, Pratt közli a fiúval, hogy az apja magára vállalta a lövöldözést. Aztán addig idegesíti a fiút, amíg kibukik belőle, hogy nem is az apja volt, hanem ő lőtte le ezt a Donnie pacákot. Ez is odainti magához a zsarukat és vallomást tesz, hogy Donnie-t és az apját is ő lőtte meg, ez utóbbit azért, mert meg akarta akadályozni a Donnie mészárlásosdit. Majd bepörög és átkiabál az apjához, hogy ő nem is az apja és hagyja őt békén, míg a zsaruk lefogják és megbilincselik.

Spencert hozzák, megtalálták. A kislány smsezett neki bőszen még a kórházból is, ami alapján be tudták mérni a telefonját. Hope és a kislány az üvegre tapadva figyelik mi történik Spencerrel. Közben Pratt bocsánatot kér Morristól és felajánlja a bármikori segítségét. Aztán egy ilyen vállösszekoccantós kézfogósdiba megy bele Morrisszal, aki persze nem tudja hogy is kell ezt és ölelgetni kezdi Prattet. Kín a köbön. Aztán Pratt bemegy Mariohoz, aki szomorkodik a fia miatt, de megköszöni, hogy megmentette őt Pratt minden szempontból, a de nehéz a kölkökkel bírni és a nem lehet őket megvédeni kérdéskört járják körbe.

Tony-ra váltunk, elviszi Mike-ot magával haza. Sarah és nagyszülők már otthon vannak, a ki ez kérdésre megtudjuk, hogy Mike Tony apja. A nagypapa félrehívja Tonyt, szeretné ha Sarah a tanév végén hozzájuk költözne. Tony nem ellenkezik, úgy tűnik ő is egyetért, pedig mi emlékszünk, hogy megígérte Sarah-nak hogy vele maradhat. Hope és Morris a kórházban: Hope nem bírja befogni a lepcses száját és eltátogja Morrisnak, hogy Abby és Luka összeházasodik. Morrisnak nincs elég ideje, hogy kicsodálkozza magát, mert jön Frank, hogy húzzanak a Spencer kölyökhöz, Luka hívja őket. A fiúnál nagyon sípol minden.

Alex és Sam megérkeznek a bentlakásos suliba, Alex húzogatja a száját, csak a szokásos, haladjunk. Pratt megy a börtönbe, meglátogatja egy barátját. Ő az, aki még régen elütött egy gyereket részegen és elhajtott, végül Pratt beszélte rá, hogy vállalja a felelősséget. Furdalja is a lelkiismeret miatta, de a fickó nem haragszik rá, ha Pratt nem veszi rá, hogy adja fel magát, akkor még mindig inna és csinálná a hülyeségeket.

Spencert megmentik, örömésbódottá. Pratt jön ki a börtönből, épp beül a kocsijába, amikor csörren a telefon. Abby hívja, gondolom azzal, hogy Spencer túlélt. Jókor jön a hívás, mert Pratt ki van borulva, ettől kicsit helyrezökken, aztán csak ül az autóban és néz. Neela és Ray érkeznek Neela lakásához, Ray hazavitte Neelát, mivel Tony ugye nem volt ott megint amikor és ahol kellett volna. Ray hirtelen lecsókolja Neelát, aki egy csöppet sem ellenkezik, sőt. Alex és Sam búcsúzkodnak, Alexet a szobájába kísérik. Alex sír, nem akar ottmaradni, kérleli az anyját, bocsánatért esedezik leígéri a csillagokat is csak ne hagyja ott. De Sam megy, könnyezve, a fia kérlelésétől kísérve.

Címkék: vészhelyzet
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2008.04.23. 08:11:24

Te is egy kocsmába vedelnél, ha börtönigazgatóságod alatt megszökne egy kupac anyagyilkos elítélt :)

Annyira sok új szereplő van, hogy a ragya se tudja már ki kivel van. A bögyös szőke Susan mikor lépett ki a sorozatból? Őt nagyon hiányolom :)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.23. 08:16:49

Ez a Hope olyan idegesítő, mint Meredith Gray... Hú, de képen vágnám!

Dubenko nem az az őrült, aki a Bone Collectorban borzolta az idegeimet? (jó volt ott is, ha ő volt...)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.04.23. 08:17:33

Jó az órája a hogyvoltnak... Délelőtt írom a délutáni hozzászólásomat?! Wow...

2008.04.23. 09:28:25

Hatalmas fantáziával újabb apát találtak a kocsmában! Innentől, ha egy újonnan felbukkant, idősödő figura vedel egy csehóban, és megjelenik egy állandó szereplő, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az idősödő az állandó szereplő apja/anyja.

Nem szeretem ezeket a nagyon amerikai érzelmes izéket, hogy azért, mert Pratt öszefutott a gyereke bűnét magára vállaló fekával, neki is RÖGTÖN lelkiismeret furdalása lesz, és már megy is vezekelni meg látogatni. Akár késő este, műszak után, szakadó hóban, jegesmedvék és pingvinek közt átküzdve magát...És persze, a világ rögtön helyre zökken, ha Spencerrel jó hírt kap...

Hope-nak nem csak az eredeti hangja idegesítő.... úgy látszik, jó a szinkron ;-)))

Dubenkó meg úgy látszik bukik a nem fehér csajszikra ;-) De a kopasz szövege jó volt, mikor Neela panaszolta, hogy neki senki nem szólt neki, hogy új medika érkezik.

2008.04.23. 09:29:01

Az óra hagyján, de hová tűnt a hsz-em????

2008.04.23. 09:29:38

Hehe, most állították vissza az órát, és úgy lettem első, hogy nem is voltam első...

evicska 2008.04.23. 10:03:58

Kekecke, azt hiszem, hogy igazad van Dubenko "előéletét" illetően, sőt, ő volt a Hetedik c. filmben a pacák, akinek azzal a pengés műpénisszel kellett megizélnie a prostit, mert a gyilkos (Kevin Spacey) fegyvert tartott a fejéhez.

Úgy tűnik, mostanában egy sorozat sincs meg "az idegesítő liba", "a gettóból kitört és sokra vitte fekete" valamint "a hű-de-menő-meleg" karakterek nélkül... Nagyon unalmas már!!!

Savafan 2008.04.23. 10:06:48

jól hallottam, hogy sam azt mondta az idegesítő fiának, hogy pár év múlva találkoznak? vagy pár hetet mondott?
remélem azt a kis köcsögöt kiírják egy jó darabig:)) bőgött, ahogy csak bírt, de sam fasza volt. otthagyta, ahogy kell!!! majd jól megnevelik és onnan kijőve vegzálhatja anyut amiért betette oda. de gondolom ez már másik sorozatban lenne:))

farman 2008.04.23. 10:10:50

alapvetően nem vagyok egy PC típusú fazon, de mostanában egyre gyakoribb, hát megkérdem: újra trendi négerezni?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.23. 10:33:56

ööö, nem tudom mire gondolsz négerezés alatt? nem szabad leírni hogy néger? magát a szót? vagy mijaszösz?

farman 2008.04.23. 11:26:10

konkrétan. ill nem illik - ezért soroltam a PC (pol.korr.) kategóriába. írtam ugyan, hogy sok esetben túlzásnak tartom, de a négerezés az bántja a fülem és, hogy hosszú idő után újra egyre gyakrabban hallom. ennyi lett volna csak.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.23. 11:30:38

és mit kéne írni? nekem tökmindegy, írhatok sötét bőrűt vagy feketét? az jobb? valahogy körül kell írnom, hogy melyik betegről írok, amíg ki nem derül a filmben a neve ugyebár. Nekem ez amúgy nagyon mesterkélt, mivel én pont az a fajta ember vagyok, akinek halálosan mindegy, hogy ki milyen színű, alakú, ki kivel dug, stb., úgyhogy az tuti, ha én azt írom hogy néger, abban semmi nincs, csak annyi amennyi le van írva: sötét a bőre.

2008.04.23. 11:42:29

A délutánra datált első hsz-eket nem lehetne átpakolni előre? Irtó gáz lesz eg idő után, hogy az utolsó hsz nem az utolsó, egésze délután fél ötig, míg utol nem érjük magunkat. Akkor viszont az a pár korai hsz fog teljesen kilógni a sodorból...


Sam pár HETET mondott a fiának, ami nekem még így is elég sok. Persze, lehet, hogy nem is lehet gyakrabban látogatni?
Amúgy, ilyen intézetek ügyében elég szkeptikus vagyok, még, ha ez nem is nézett ki rosszul.
Anyuci ettől még nem fog többet foglalkozni a gyerekkel és jobban nevelni az intézet után sem (szvsz Samet is be kéne valahová zárni nevelni, de legalább mindkettőjüket).
A gyerek viszont klasszul kitanulhat egy-két kriminológiai ágazatot a többiektől a meglévő mellé.

Persze, a kicscsákó inkább örülhetne, hogy megúszta ennyivel, amit nem igazán értek, mert még, ha véletlen balesetnek is minősítették, szvsz Samnek akkor is olyan kártérítési kötelezettsége keletkezett a háziúr és a sérültek felé, hogy belegebedne. (hacsak, nincs biztosítása, amit nem igazán nézek ki belőle)

farman 2008.04.23. 11:43:21

így kezdtem: "alapvetően nem vagyok egy PC típusú fazon".

és így fejeztem be:
"de a négerezés az bántja a fülem"

nem kötekszem, csak kérdeztem.

ennyi

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.23. 12:05:39

ok, nem veszem kötekedésnek. De azt tényleg elárulhatnád, hogy akkor mi a politikailag korrekt megnevezés, ami nem bántja senki fülét? Komolyan kérdezem, mert akkor jövő héttől majd úgy fogom írni, nekem tökmindegy.

Mostly Harmless 2008.04.23. 12:15:11

kicsit utána kéne nézni az idegen tulajdonnevek toldalékolásának, mert az ilyenektől, hogy "Morris-nak", feláll a hátamon a szőr.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.04.23. 12:32:56

no, utánanéztem most, eddig abban a hitben voltam, hogy jól írom, de tényleg nem. Jövő héttől jól lesz írva.

farman 2008.04.23. 13:45:16

na! újra itt. szóval én a feketét mondom, ha egyáltalán. viszont már az afroamerikaitól is kiütéses leszek - vagyis rád bízom, mit írsz :D
süti beállítások módosítása