Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Maffiózók 6x16 - Ha elkap a gépszíj (Chasing It)

2008. április 23. 12:02 - WUTM

Gurul a golyó, ki tudja, hol áll meg… a 23-ason, és ennek Tony nagyon örül. Egy kaszinóban nyitunk, barátaink szépen kiöltözve mulatoznak, és Tony épp nyert egy halom pénzt ezzel a téttel. Bobby bosszankodik, ő miért nem arra tett, a lánya születésnapja is 23-a. Na, miután mindenki kiörvendezte magát, Tony tovább játszik, ÉS MINDENT FELRAK MEGINT A 23-ASRA! OK, én még sose voltam kaszinóban, de ez oltári nagy baromságnak tűnik, nem? És persze imádom Tonyt, drukkolok neki, hogy jöjjön ki megint a 23-as, de természetesen nem, bukta az összes pénzt. Már nem boldog.

Kicsi Vito goth-osat játszik egy barátjával, és egy sírt tesz tönkre épp. (Érdekesség, hogy a síron David M. Heckel neve olvasható, aki az epizódíró Matthew Weiner társírója volt egy másik sorozatban, nem szép dolog volt kollégával ilyet tenni.) A mókát a rendőrség szakítja félbe, a fiúk elfutnak. Tonyt felkeresi Marie, Vito özvegye, akit különben Lorraine Bracco húga játszik. A nő siránkozik Tonynak, hogy milyen nehéz az élete Vito halála óta, a fiúgyermek is meghülyült, macskákat gyilkol, meg ilyesmi, és pont 100 000 dollárból (15 millió Ft) új életet tudnának kezdeni valahol messze. Tony nem nyúl egyből a zsebébe, először megpróbálja Marie-t Phil irányába terelni, kérjen attól pénzt, végül is Phil tényleg családtag. Végül azzal rázza le a nőt, hogy beszél a gyerek fejével.

Silvio egy lámpát ragasztgat épp össze (!!!) az irodában, és mélységesen egyetért Tonyval, nem neki kéne finanszíroznia a Spatafore család új életét, inkább vegyenek a gyereknek kutyát, az megold mindent. Este a Bingben amerikai focit néz a nép, Tony a Tampa Bay-re tett a Buffalo ellen, és lehet tippelni, ki nyeri a meccset, hát nem a Tampa Bay, Tony kicsit ideges lesz, még jó, hogy nem ver szét egy hangosan örömködő Buffalo-drukkert. Ehelyett az iroda dekorációján vezeti le a dühét, lesz ragasztanivalója Silnek.


Nancy Sinatra, aki úgy néz ki, mint Návai Anikó tíz év múlva, énekli Philnek a Bossman című számot a tisztelt NY-i és NJ-i egybegyűltek előtt, gondolom mert Phil lett a főnök, és ezt meg kell ünnepelni. A vacsora után Tony menne már, de még megemlíti az ünnepeltnek, hogy jó lenne, ha foglalkozna kicsi Vitóval, ha már az apját kinyíratta. Phil bölcs meglátása szerint a sz*r nem esik messze a buzi seggétől, erre majd még visszatérünk. Phil megígéri, hogy beszél a gyerekkel.

Tony a vacsoráról egyből Hesh-hez megy, panaszkodik egy kicsit Philre, az embereire, aztán előhúz egy Cleaver baseball-sapkát, amit ajándékba hozott. Hesh nem igazán erre számított, inkább a pénzre, amit Tonynak adott kölcsön, és ne tegyünk úgy, mintha Tony ezt nem tudná pontosan, itt egy játék folyik. Tony úgy tesz, mintha elfelejtette volna, aztán megjegyzi, hogy Hesh aztán jól fejben tart mindent, kissé sértődötten előrángat 3000 dollárt (félmillió Ft), Hesh vonakodik elfogadni, mert nem akar kamatot, végül azért békében válnak el, bár Hesh még morog a hálószobában a nőjének, Renatának, hogy Tony mindenre szórja a pénzt, amivel meg tartozik, azt meg nem fizeti vissza.


Tony is morog, csak ő Melfinek. Megbeszélik a zsidókról alkotott véleményüket (kissé eltérő), aztán a szerencsejátékra terelődik a szó. Vajon Tony a pénzért csinálja, vagy a nyerés mámorító érzését kergeti? Aztán az orvos felszólítja betegét, rendszeresen járjon a kezelésekre, különben kénytelen lesz felmondani a kapcsolatukat.

Carmela időközben igyekszik eladni a házát. Phil egy fagylalt mellett leül kicsi Vitóval beszélgetni, de nem viszi túlzásba. Egy perc alatt ledarálja neki, hogy legyen férfi, a családja számít rá, annyi megaláztatás után, és nincs fagyizás az autóban. Hát ettől nem fog a gyerek megváltozni. A sminkes meg kicsit túlzásba vitte szegény gyerek kidekorálását.


Tonyék a teraszon ünneplik, hogy Carmela már majdnem eladta a házat, mindenki boldog, csak AJ nője van kiakadva, hogy két ember költözik egy akkora házba (habár úton van a gyerek). Éjjel Carmela azért még felhívja az apját, hogy esik az eső, és mi van, ha beázik a ház, és a vevők elállnak a vételtől, de az apja aludni szeretne, és lerázza Carmelát.

Folytatódik a Tony-Hesh színi előadás: Hesh beállít az irodába, ahol éppen a megfáradt munkaerők közös ebéden vesznek részt. Tony azonnal támadásba lendül, és megjegyzéseket tesz: tudom jól, miért jöttél, zsidó, a pénzedért, itt van, kell az apró is? Mindenki kussol, Tony közli, hogy csak viccelt, de akkor miért nem nevet senki? Otthon Hesh kifakad a vejének, attól fél, Tony megöleti majd, olyan ellenséges vele mostanában, és egy gyilkosság mégis olcsóbb, mint visszafizetni a kölcsönt.

Tony végre nyerésben van, a kaszinóban nyer is vagy 18 ezret (majd’ három millió), de egy hirtelen ötlettől vezérelve felteszi mindet egy Meadow Gold nevű lóra, és persze, hogy veszít, ááááááá. Tony körül kicsit lelassul a világ, újabb ájulásra lehet számítani, de aztán összekapja magát a csendben álldogáló emberei előtt, megrántja a vállát, és továbbáll.


AJ eljátssza a klasszikus lánykérést: étterem, a pincér hozza a letakart édességet, a lány felnyitja, és hopp, ott egy gyűrű. Csakhogy Bianca nem túl boldog, hosszú percekig kell rábeszélni, hogy mondjon igent, de a gyűrűben lévő kő csillogása végül meggyőzi.

Eljött az idő, hogy Tony beszéljen kicsi Vitóval. Először a lelkére próbál hatni, de aztán feldühödik a gyerek közömbössége láttán, végül ő is oda lyukad ki, mint Phil: legyél férfi, a családodnak az kell most. Otthon jobb hírek fogadják Tonyt, Carmela végleg eladta a házat, keresett rajta 6-ot (gondolom ezret. Vagy az túl kevés?), Tony rögtön fel is tenné mind a Jets-re, tuti tipp, de legalább a Tonyra eső összeget tegyék meg. Carmela kiakad, nem tudta, hogy Tonyval kell osztoznia a bevételen, ez az ő projektje volt. Tony belátja, hogy Carm-nak igaza van, és bocsánatot kér.


Hesh otthonába látogat Tony és Bobby. Amint Hesh meglátja őket közeledni, megparancsolja a nőjének, hogy zárja magára a hálószoba ajtaját. De Tonyék nem akarnak semmi különöset, csak hívják Hesht egy hajóshowra (nem megy), plusz Tony átadja a heti részletet, természetesen vonakodás és sértődött arcvágás kíséri mindezt. A kocsiban aztán Bobby azt javasolja, ne fizesse vissza Tony az adósságát, de Tony szerint ez nem mutatna jó példát. Carlo, aki szintén a kocsiban van, a helyzetet egy Alkonyzóna részhez hasonlítja, Tony meg jól felhúzza magát: Carlo jobban tenné, ha elkezdene pénzt keresni, mert Vito háromszor annyit hozott, mint ő.

A rész legintenzívebb jelenete azzal kezdődik, hogy a Jets nyert, ahogy Tony tippje állította. De ennek Tony (a szokásos reggeli szerelésében) nem örül, mert ha Carm pénzét is feltette volna, akkor sokkal többet kaszált volna. Dühét szegény asszonyon tölti ki, de mondjuk Carmelát sem kell félteni, így hamarosan oltári nagy üvöltözés alakul ki, és amikor Carmela fel akarna menni, Tony elkapja, és a ruhájánál fogva rángatja és üvölt az arcába két centiről. Nem életbiztosítás egy ekkora pasival élni, aki ráadásul elég hirtelen haragú is. Szerencsére Carmelának nem esik baja, sőt, ő vág a falhoz egy vázát, aztán dühösen felvonul az emeletre. Az egész jelenet fantasztikus, Gandolfini és E. Falco már megint a legjobbjukat hozzák.


Még meg se nyugszunk, és máris jön a rész legbizarabb jelenete. Kicsi Vito tornaóra után a közös zuhanyzóba igyekszik, és mivel a gyerekek kegyetlenek, a többiek azonnal megjegyzéseket tesznek, le ne hajolj, itt jön a buzeráns, stb. Kicsi Vito egészen sajátos módon reagálja le ezt, ugyanis fogja magát, és odaszarik a zuhanyzó közepére, ráadásul aztán még bele is lép a művébe. A többiek fejvesztve rohannak el, szóval végül is bevált Vito elképzelése. Tony, Chris, Paulie és Bobby között is ez a téma (miután Tony félbeszakítja Paulie soha véget nem érő történetét), mindenki a Vito húgát, Francescát sajnálja. Úgy tűnik, tényleg Tonynak kell kiköhögnie azt a 100 000 dollárt, amit Marie kért, a többiek viszont támogatásukról biztosítják – persze csak szóban, nem pénzzel.

Bianca szakít AJ-jel, ráadásul egy Puerto Rico-i parádé közepén. Így a legjobb mindenkinek.

Tony pakolja be a pénzét a széfbe, és közben meggyőzi magát, hogy a Miaminak semmi esélye a Philadelphia ellen, és milyen nagy ötlet lenne, ha a Spatafore családnak szánt 100 000 dollárt (15 millió Ft) mind feltenné a Philadelphiára. Se Chris, se Silvio nem mondja, hogy ez baromság, sőt, Silvio még helyesel is. Következő jelenet? Tony a kocsiban hallgatja a rádiót, persze, hogy nyert a Miami, ő meg jól elvesztette a pénzét. Így aztán a Spatafore család nem költözik, hanem kicsi Vito megy magatartásformáló táborba Idaho államba, mert az csak 18 000 dollár (majd 3 millió Ft). Tonynak az az érve, hogy érzelmi problémára nincs földrajzi megoldás, szerintem ezt a mondatot Melfitől tanulta. Vitót az éjszaka közepén rajtaütésszerűen két férfi el is viszi a táborba, az anyja és a húga egymásba kapaszkodva zokognak.


Tony a sporthíreket nézi a tv-ben, és az arckifejezéséből ítélve már megint vesztett. Carmela jön be a szobába, rá se néz Tonyra. Szerencsére Tony most a jobbik eszére hallgat, és bocsánatot kér a feleségétől, elmondja neki, hogy mostanában folyton veszít, de Carmelának nem kell aggódnia, az ő jövője nincs veszélyben, bármi is történjen, és különben is, nem fog történni semmi, a karmája is rendben van, hiszen túlélte a lövést is.

Hesh lefekvéshez készül, Renata már ágyban van. Hesh beszél hozzá, mi legyen a reggeli, blabla, aztán megpuszilja a nőt, és akkor fedezi fel, hogy a nő halott. Másnap a teljesen összetört Hesh-hez Tony nyit rá, visszahozta a tartozását, az egészet. De Hesh nem boldog.


Még öt rész.

Címkék: maffiózók
20 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jed 2008.04.23. 12:20:54

Nancy Sinatra úgy néz ki, mint Návai Anikó tíz évvel ezelőtt.

Tony Accardo 2008.04.23. 12:52:53

Ez a hogyvolt is jó lett. A Bianca gondolom elírás, mert AJ (ex) csaja Blanca. Nem mintha ezen sok múlna...

Tony-nak 1:38 sansza volt a ruletten (az emerikai rulettnél 38 szám van), de ha bejön, akkor elég nagy kaszálás lett volna, mert a tét 35-szörösét nyerte volna, mivel egy számra tett.

Volt egy csomó jó benyögés pl: "Uf. Itt van az élőhalott." + "Hogy betakard a kupoládat." + "Gondolom a gané nem esett messze a köcsög seggétől." + "Egy pinaszőrrel nyert." + "A tévézés helyett inkább kezdj el gyorsan faszt szopni, mert Vito háromszor annyit termelt, mint te eddig, baszod!" + "Néha leszopott egy-egy faszt, de azt megelőzően a barátunk volt..." + Sil a főnöknek, amikor nyert a ruletten: "Te faszszopó kis köcsög!" :D

Negatívum: a tévén nézett fogathajtós jelenetnél teljesen lemaradt a kommentátor hangja. Ez azért rossz, mert a jelenet végén pár másodpercre a képpel egyött a hangot is belassítják, sokat dob a képsorok hangulatán (szinte készülünk T. pánikrohamára, ami végül elmarad).

A szinkronban elég sok pontatlanság volt, de nem veszem át WUTM szerepét, csak azokat említem, amik leginkább b***ták a csőrömet:

Az amerikai fociban a "kicker" nem irányító, hanem "rúgó(játékos)". Lásd Delfinek esélyeinek megvitatása a Bing-ben a motorbalesetes játékos kapcsán.

T. és Carlo (+Carlo fia) a Satriale's előtt: az utcazajtól szinte semmit nem lehet hallani, de a szinkronban teljesen tisztán: "Akkor tudod, mi a teendő" + "Ne aggódj, elintézem")

Hesh zsidó terroristás vicce tök más: "He was gonna hijack a plane, but he didn't wanna use his miles." (itt az lett volna a poén, hogy mivel zsidó, a törzsutas jutalommérföldeken is spórolni akart...)

"Talán mert úgy viselkedsz, mint egy fogyatékos kiscsaj". Itt teljesen más van, T. arra utal, hogy Vito Jr. csinált valamit egy fogyatékos lánnyal ("The girl was developmentally disabled").

"Úgy tűnik, a kicsi Vito-val lesz egy kis gond." Itt konkrétan dilisnek nevezi őt T. ("Apparently Vito Jr. is a whack job").

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2008.04.23. 13:07:41

" Bianca szakít AJ-jel, ráadásul egy Puerto Rico-i parádé közepén "

Nem kubai ?

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2008.04.23. 13:10:47

ez de egy fos rész volt, túlképp az egész 6. évad úgy kuka ahogy van.

eccercsak előszedik h tony súlyos játékfüggő, kár h ezt 5 és fél évadon át elfelejtették...

nitro1 2008.04.23. 13:11:41

Igen, elég érdekes, hogy így előszedték. :)

Gn · http://www.google.co.hu 2008.04.23. 13:13:59

fogadások eddig is voltak, ez része az életüknek. szerintem ezekkel azt érzékeltetik, hogy mennyire stresszes az élete...

Carm tuti nem csak 6 ezret keresett azon a házon. valszeg 600 ezer lesz az...

Tony Accardo 2008.04.23. 13:37:14

Persze, hogy 600 ezer. Pont ezért dühös Tony, hogy akár 1 millát is akaszthattak volna a Jets meccsre vonatkozó tuti tippel és akkor még nem is tették fel az összes pénzt. 6 ezerből nem lesz 1 milla.

Sigismundus: Nem kubai. Csak nagyon hasonló a zászlójuk.

Lassan az egész Sinatra-klán feltűnik a sorozatban: Mr. Sinatra a Bing-ben lévő képről tekint le a srácokra (+ a dalai az évadok során), Frank Jr. a II. szezonban önmagát alakította a póker partin, most pedig Nancy...

Patrik 2008.04.23. 14:12:43

Én is úgy látom, hogy nagyon csapongó ez az évad. Összefüggés épp hogy van a részek között. Valahogy elveszett az a finomság, ami eddig jellemezte a sorozatot. A szálak sincsenek kibontva úgy mint eddig: történik valami, mi meg kénytelenek vagyunk elfogadni.
Carm szerintem is 600 ezret hozott haza, mert Tony 1 milliót akart keresni vele.

Dallas 2008.04.23. 14:29:05

Lehet, h fos ez az utolsó évad de én valahogy nem szeretném, h vége legyen. Kibaszik velem a retekklub, mert kib későn nyomja, de mindíg megnézem, mert meg kell adni az utolsó évadnak ami jár neki. Ilyen zseniális sorozat és ilyen kegyetlenül eltalált szereposztás nem tudom mikor íródik többet. És a szinkronja is nagyon odaver. Az itt jön az élőhalotton beszartam, konkrétan.. De azt nem vágtam hirtelen, h AJ csaja miért lépett le ilyen váratlanul. Lehet h nem figyeltem valamire? (kizárt)

Bandit81 · http://sunseaty.blog.hu 2008.04.23. 16:09:21

Sajnos lemaradtam róla, és fel sem vettem, de ezt a szerencsejátékos szálat egyáltalán nem értem, pár évaddal ezelőtt volt 1 rész amikor Tony visszaemlékezett, h az apja levágta a hentes ujjait mert nem fizetett neki, (innen jön a hús-pánikbetegség kombo) de volt még1 fontos, Tony apja elbeszélgetett Kis Tonyval, hogy a szerencsejáték ROSSZ dolog és sose játszon! Ezután néztem is h a pokerpartykon Sil Vito és a többiek mindig játszanak, de TONY sose...
Erre most jön ez, nem értem, hülyeség.

Tony Accardo 2008.04.23. 16:15:50

Amikor Tonyék Atlantic City-ben blackjackeznek, természetesen egyből eszembe jutott a Casino idevágó jelenete:

www.youtube.com/watch?v=028oD4CEw_U&feature=related

(Joe Pesci mellett Frank Vincent aka Phil Leotardo)

Gabba 2008.04.24. 09:52:44

Silvio beszólása nagyon jó volt lámpaszerelés közben a kutyáról. Hiába, ő az egyszerű megoldások híve :-)

És egy kis pontosítás: Hesh nem lefekvéshez készült, hanem fel akarta kelteni Renatát, mondván hogy már 1/2 11.

WUTM 2008.04.24. 14:10:57

köszi a kommenteket és a kiigazításokat (bár szerintem Hesh-ék aludni készültek) :-))

Tony szerencsejátékozásához: azért idonként felbukkant a motívum, és a múltkori részben már kért kölcsön Hesh-tol, mondván, hogy folyton veszít. láttam már ennél meredekebb dolgokat is más sorozatokban hajánál fogva elorángatni. :-)

Tony A., nyugodtan írhatsz a fordításról, mert nem láttam a részt az RTL-en, épp könnyes szemmel járok egy bizonyos városban a la Carm :-))) (sajna nem, mert dolgoznom kell itt... de az angyalos hídhoz el akarok menni, ahhoz, ahol Carm álldogált!)

WUTM 2008.04.24. 14:22:14

köszi a kommenteket és a kiigazításokat (bár szerintem Hesh-ék aludni készültek) :-))

Tony szerencsejátékozásához: azért idonként felbukkant a motívum, és a múltkori részben már kért kölcsön Hesh-tol, mondván, hogy folyton veszít. láttam már ennél meredekebb dolgokat is más sorozatokban hajánál fogva elorángatni. :-)

Tony A., nyugodtan írhatsz a fordításról, mert nem láttam a részt az RTL-en, épp könnyes szemmel járok egy bizonyos városban a la Carm :-))) (sajna nem, mert dolgoznom kell itt... de az angyalos hídhoz el akarok menni, ahhoz, ahol Carm álldogált!)

Tony Accardo 2008.04.24. 15:38:38

Ha találkozol Adrianával, akkor mondd meg neki, hogy ő már halott... ;-)

Amúgy sztem is reggel (délelőtt) van, amikor Hesh fel akarja kelteni a nőjét. Kérdezi is, hogy mit kér reggelire. Meg sztem természetes fény van a szobában, nem villanyfény.

Enjoy Paris! (és csomagold be a reggeli svédasztalt a la Paulie! ;-))

Brad-Cleaver 2008.04.24. 20:07:17

Hello,

Na, hát mit is irjak? Szerintem ez egy elég gyengus rész volt (persze ettől függetlenül tetszett, csak nem annyira, mint a többi), Vito Jr.-tól a belem kifordult, főleg,amikor beszart a tusolóba..na, az undorÍtó jelenet volt. Még undorÍtóbb, mint amikor Chris és Furio ledarálták Richie April maradványait..:))

Hogy ez a T. mekkora Gambler..mellesleg életszerű a dolog, az életben is lehet ekkorákat nyalni, én már csak tudom,:F

Amúgy Hesh fel akarta kelteni a kapucsÍnó csajt (aki szerintem transzvesztitákra hajazó megjelenésű volt) ezt mondja is neki. Azért kiváncsi lennék, miért dobta be a törölközőt, ezt nem ecsetelték...

Nektek is úgy tűnt, mintha a végén T. ajkán kárörvendő vigyor lett volna, mikor kijött Hesh házából?
Nem szép tőle, hisz Hesh mindig is jó cimbije/üzlettársa volt...
A veszekedős jelenet, tényleg jól sikerült, de emellett ez a rész nem tartogatott negyobb izgalmakat..
(Amúgy Paulie megint jó volt, ahogy finnyás fejet vágott, mikor meghallotta, hogy Vito Jr. bereccsentett a zuhanyzóba:D:D:D)

Tony Accardo 2008.04.24. 22:16:38

Érdemes Silvio-ra figyelni Tony pechszériája kapcsán. Rulett: "Meg kell játszani!" Fogathajtás - Meadow Gold: "Meg kell játszani!" A Dolphins rúgójának sérülése kapcsán: "Túl szép, hogy igaz legyen!" (ergo hülye, aki ebben a helyzetben nem tesz nagy lét az ellenfél győzelmére). Persze az összes fogadást bebukta Tony. Sil nem volt jó consigliere ezekben a napokban... ;-)

Sztem nem volt a végén kárörvendő, de nem is fogja telesírni a párnáját a csaj miatt. Viszont az, hogy emlékeztették rá, hogy tartozik, örökre tüske marad Tony-ban...

T. azért elég sokszor Hesh mellé állt a múltban pl. a rapperrel való vitában vagy amikor Jun bácsi le akarta vámolni az öreg zsidót, nem is beszélve Eli megveréséről/elütéséről, amikor Tony szép pénzt brusztolt ki nekik Phil-től kártérítésként. Az is igaz viszont, hogy a tartozást ki kell fizetni... Meg lehet sértődni, de ki kell fizetni...

WUTM 2008.04.26. 19:40:37

visszatértem, újra megnéztem, tényleg reggel van Hesh-éknél! totál úgy emlékeztem, hogy Hesh magára húzza a takarót, mintha aludni akarna, és ebből gondoltam az estét. de ilyen nincs is benne :-)))

jelentem, hídhoz elrohantam, álltam ott, ahol Carm, télleg szép a híd (meg a város) :-))

Brad-Cleaver 2008.04.27. 11:28:49

Szerintem kárörvendő volt..akár jó barátok, akár nem..elvégre is itt, leginkább üzleti kapcsolatról van szó köztük, és ha valaki több százezer dolcsit benyal szerencsejátékon, pluszba még tekergetik is a tökeit, hogy fizessen vissza egy rahedli pénzt, nos, Így már hihetőbb, hogy Tony magában kicsit göcögött, hogy: "Na látod, te vén majom!Itt a pénzed, barátom, de ha nem pattogsz annyit, a félvér macád lehet még ma is élne!Inkább vele lettél volna elfoglalva, minthogy az én toszogatásommal!" - - ez volt az arcára Írva, miközben ballagott ki a zsidó házából...
Más kérdés, hogy a tartozást vissza kell fizetni !( Erről jut eszembe, hogy még 4 embernek tartotok, nem számÍtva a BKV-t, a Pannont-t, meg a Cetelem-et, he-he)...

leisuresuitlarry 2009.11.02. 13:51:39

Most volt az ismétlés. :) Jó kis rész volt ez is.
süti beállítások módosítása