Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli hullák 1x07 – Adminisztrációs hiba

2008. április 23. 10:52 - Bruti

George-nak ma agy agymenése van, vagyis az agyunkról értekezik magában. De ez nem tart sokáig, mert jön Delores egy új munkatárssal, Fionával. Úgy dönt, hogy George lesz a mentora. Az új csajt kb. annyira érdekli a munka, mint George-ot, szóval akár még barátnők is lehetnének, bár nem hinném, hogy ez bekövetkezik.

Inkább lelép, és megkeresi a húgát, aki megint a WC-fa alatt üldögél. Ugrás. George és Mason már melóban. Mason egy ipari alpinistát kapott, akit le is kaszál, George viszont egy félbolond srácot. De valami történik. Rube visszahívja őket. A Gofriházban vannak és Rube közli, hogy itt bizony adminisztrációs hiba történt, a srácnak még nem kell meghalnia, ami minimum érdekes. Daisy-t is biztos érdekelné a dolog, ha nem azzal lenne elfoglalva, hogy nem akar használt autót, mert neki mindig újak voltak, illetve félzsíros túrót kapott reggelire, amitől besokallt. Hát, ja... mindenkinek megvannak a problémái.

Ronnie , a majdnem halott srác a pszichológusánál üldögél. Az lehet, hogy lökött, de az tuti, hogy látja a szörnyecskéket, így azt is, hogy a Mason által lekaszált ablakmosót éppen most nyírja ki egy. Sőt, lent az utcán azt is kiszúrja, hogy George is látja őket. Hősünk halad vissza a melóba és találkozik a kis tanítványával, aki már el is készült a rábízott melóval. George-nak gyanús a dolog, és nem véletlenül.A csaj gyakorlatilag semmit nem csinált, csak eltüntette a melót. Mikor számon kéri tőle, Fiona azzal védekezik, hogy George szerint is a legnagyobb baromság ez a munka, mert soha, senki nem veszi elő többet ezeket a papírokat, és végül is igaza van. George még büszke is magára, hogy példaképpé vált. Ezen felbuzdulva úgy dönt, foglalkozik kicsit másokkal is. Gyermekkorában sose azt kapta, amire számított, se fogtündér, se húsvéti nyuszi, se télapó nem jár felé, ezért most összedob egy kis ajándékot a húgának és kiakasztja a WC-fára.

Újra melóban. George-nak egy japán fickót kellene lekaszálnia, de ehelyett szóba elegyedik a „véletlenül” ott ücsörgő Ronnie sráccal. Se Ronnie, se George nem egy nagy flört spílerek, de a kölcsönös vonzódás azért megvan bennük. A probléma talán csak annyi, hogy lehet George-nak kell majd lekaszálni szegény srácot, ami lássuk be, hamar tönkreteheti bimbózó kapcsolatukat. Ronnie egyszer csak olyat mond, amitől George kiakad. Az egyik fickó a parkban meg fog halni. Hoppá! Ezt meg honnan tudja? Hát onnan hogy látja a szörnyecskéket? Egy baseballt játszó csapat túl messze üti a labdát, amit egy munkás lapáttal akar visszaütni, de helyette egy arra bicikliző japán fickót csap nyakon. Még szerencse, hogy George idejében kivette a bicajos lelkét.

Rube-nál vagyunk, és éppen lecseszi barátnőnket, amiért szóba állt a sráccal. Persze ő nem tudhatja, hogy Ronnie stikkje miatt látja a hantolókat, így arra gondol, hogy George hibázott. George meg arra gondol, hogy Rube egy pöcs. Na ennyiben maradnak.
Reggie George dobozában matat, a szülei közben a kiscsajért aggódnak. Főleg Joy. Új iskolába adná, hátha ott abbamaradnának a furcsa dolgai. Clancy nincs elragadtatva az ötlettől, de nem áll le vitázni. Viszont megjelenik Reggie és közli, hogy ő bizony lovagolni akar.

George éppen hazaér és ki van az ajtaja előtt? Hát Ronnie. Tudja, hogy valami nincs rendben a csajjal és azt is tudja, hogy hamarosan jön érte a halál, mert a szörnyecskék követik. George behívja, és a kanapén beszélgetnek. Ez már majdnem randevú, de a srác bolond, George meg élőholt szóval nem tervezgetnek. Inkább leszedálja egy Masontől kapott altatóval a srácot és nyugovóra térnek.

Reggel Ronnie kelti, hogy nézzenek valami kaját, de George inkább a kaszásokat választja. Daisy most éppen a tojása miatt nyafog és visszaviteti, de ha így folytatja, tuti beleköpnek a kajájába. Rube szól, hogy holnap közös meló lesz, valami esküvős buli, amire ki kell öltözniük (jut eszembe. már a második epizód, hogy Roxy sehol sincs). Persze elég gáz, hogy egy esküvőn tömeges elhalálozás történik, de ha elég messziről nézzük, akár még vicces is lehet. Legalábbis Chaplin így látta. Daisy itt fontosnak tartja közölni, hogy egyszer dugott Chaplinnel, aztán kiszúrja Ronnie-t, aki a pultnál üldögél. Rube odamegy, és finoman lekoptatja.

Egy pillanatra ugrunk Reggie-hez, akinek teljesült a vágya, a szülei elvitték lovagolni, majd vissza a Gofriházba, ahol Rube megint George-ot cseszteti a srác miatt, de sikerül meggyőzni, hogy ez a fiú tényleg csak egy csendes őrült. Snitt. George és Daisy vásárolni indulnak és Ronnie-ról beszélgetnek. Közben megint újabb adalékot kapunk Daisy szexuális szokásairól. Most éppen arról, hogy egyszer kiverte Errol Flynn farkát egy kabrióban, bár a szinkronban a sima „szexeltem Errol Flynnal” verziót használták, majd mellei segítségével megállít egy sportkocsis fickót és lenyúlják a verdát.

Joy kedveskedni akar Reggie-nek egy kis lovaglóöltözettel, de a kiscsaj nem kéri. Már nem akar lovagolni, hanem dobolni. Na ez nem lesz így frankó, legalább egy köszönöm járt volna, de ha szerencséje van, talán megkapja a dobszerkót is.

Már az esküvőn vagyunk és a kaszások készenlétben várják az eseményt, mikor megjelenik Ronnie. George félrerángatja és megkéri, hogy tűnjön el. Válaszul kap egy csókot, az első halál utáni csókját, majd a srác szól, hogy ne nagyon élje bele magát, mert ez egy búcsúcsók volt. Lelép a városból, mert unja, hogy gyógyszerezik, meg vizsgálgatják. Aztán észrevesznek egy szörnyecskét és Ronnie ordibálni kezd, hogy mindenki fusson, amerre lát, ha élni akar. Persze kidobják őket a francba, a srác pedig hamar rájön, hogy George-nak valami köze van a halálhoz. Hát igen, amolyan egyszerű melós. El lesz neki magyarázva, hogy kb. miként is működik a dolog, majd a karzaton, egy csók után George elveszi a lelkét. Mason és Daisy az ifjú párt kaszálja le, és mikor kifelé tartanak, Ronnie rájuk zuhan. Egy sírfajzat lökte le és végzett így velük.

George a WC-fához igyekszik és megtalálja a dobozát. Egy kép van benne a dobszerkóról és alatta az áll: köszönöm. Gondol egyet és elviszi a képet Joynak egy kis kiegészítéssel. Reggie veri az új dobokat, mint bolond, Joy pedig nem bír aludni tőle, de a párnája alatt talál egy papírt, ami mindenért kárpótolja. A dobszerkós kép az, és alatta a felirat: Köszönöm, szeretlek. Hát, ez de szép dolog volt George-tól!

Címkék: haláli hullák
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.04.23. 08:23:12

Amit Daisy művel a Gofriházban, az brutális. Hozzá miért nem megy ki a nagydarab szakács, mint a múltkor Rube-hoz, amikor ő reklamált?

candyperfumegirl 2008.04.23. 10:19:12

Roxyt én is nagyon hiányolom, főleg így, hogy Daisy meg van, a hülye3.14csa. Tudtam én, hogy ebben a sorozatban is lesz előbb-utább valaki, akit rühellni fogok. Valahogy jobban kedveltem, amikor ki sem nyitotta a száját, csak nézett pszichopatán Jack Bauer szemei közé.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.23. 11:09:02

Azért nem mindig lesz ilyen hülye picsa. Néha pl. lesznek értelmes megnyilvánulásai. :)

Ami engem idegesít, hogy szalonműsort csináltak ebből a jó kis szabadszájú sorozatból. Már a szinkronra gondolok.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.04.23. 12:21:02

Daisy tényleg nem ennyire hülye ribanc, amekkorának az elején látszik. Sokat fejlődik a továbbiakban.
Az viszont tényleg nagyon durva, hogy mennyire cenzúrázzák a szöveget. Ráadásul Daisy esetében még egy fontos dolog ki is marad ezáltal: az hogy SOHA nem büszkélkedik azzal, hogy lefeküdt valakivel. Arra egyik nagy prédája sem tartotta érdemesnek. Mindig csak "kiszolgálta" a férfiakat. És ennek szerintem jelentősége van az ő személyiségének megismerésében...

De a cenzúrát (erre viszont számítani is lehetett :( )leszámítva szerintem egész kellemes lett amúgy a szinkron. Igazán csak Delores hangjával fogtak mellé, azzal viszont nagyon.

EasyFriend 2008.04.23. 13:24:32

Bruti 2008.04.23. 11:09:02
"szalonműsort csináltak ebből a jó kis szabadszájú sorozatból."
Ezért nem kell szinkronnal nézni... Régebben nem ezt propagáltam, most úgy vagyok vele, hogy ha már valamit szinkronnal kezdek el, akkor azt úgy nyomom végig, de amit valamiért nem sikerül (DLM) vagy megharagszom a csatornára (Lost), azt eredeti hanggal tolom. Mindkettőnek megvan a maga bája, de az összehasonlítás csak frusztrációt szül.

Gabba 2008.04.23. 16:29:16
"Hozzá miért nem megy ki a nagydarab szakács, mint a múltkor Rube-hoz?"
Gondolom, őt is leszopta :-)

Rendes George-tól, hogy egy kicsit próbál a családjával is törődni végre. Rájuk fér.

EasyFriend 2008.04.23. 13:38:44

Erre varrjatok gombot! Előbb válaszolok Gabbára, mint ahogy ő megírja!

Gabba 2008.04.23. 13:43:09

Mert felborult a tér-idő kontinuum!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.23. 16:26:37

Úristen Doki! Visszajöttem a jövőből! :D

Easy. Először én se szinkronosan néztem, de most direkt töltögetem le azt is, és abból írom a hogyvoltot. Csak akkor nézem meg az eredetit, ha valamire nagyon másképpen emléxem :)

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.23. 16:28:21

Hozzáteszem. Nagyon szenvedek vele. Egyszerűen ez nem az a sori, amiről jó hogyvoltot lehet írni.. vagy csak én nem tudok...

Porcelán az elefántboltban 2008.04.23. 20:36:50

Nem a te hibád. Tényleg nem jó alapanyagnak az ilyen ironikus, fanyar stílusú sori. Mert hát ez lenne a hogyvót lényege is.

A 24 és a Lost az első osztályú alapanyag. Nagyon komoly, ill. nagyon komolyra veszi mindenki, nagyon pörög, nagyfeszültség, kliffhenger hegyek: ezeket szinte kötelező "lazítani", irdatlan lecsapnivaló magaslabdák, ziccerhegyek, tocsoghatsz benne.
És persze kőkeményen nyomulnak a nézettségre, úgyhogy gyakran hozzák a nézőcsalogató kliséket. Aranybánya.

EasyFriend 2008.04.23. 23:48:19

Egyetértek buborékkal, és annyit tennék hozzá, hogy akkor is sokat jelent nekünk a hogyvolt, ha éppen nem tőle gurulunk a röhögéstől (hanem a sorozattól). Egyrészt mert meg lehet beszélni a kommentekben a történéseket, másrészt meg maga a tény, hogy hogyvoltot írsz róla, arra inspirál embereket (mint pl. engem is), hogy megnézze, gondolkodjon rajta, megmutassa másoknak is, és így tovább. Ha úgy tetszik, ez egy kultúrmisszió. Szóval ne szegje kedvedet, ha nehezen megy!

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.24. 00:10:33

Jaj.. hát nem sírni akartam én itt. ;)
Beáldozom magam a magas kultúrának :DD

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.28. 18:23:15

Help!
Aki látta a pénteki (04.25) epizódot kérem jelezze már, hogy a szakácsos rész ment le, vagy az amikor a főiskolán kaszáltak.
Mert, mintha a sulis részből láttam volna részletet, de akkor felcserélte a 9-es résszel a Cool.

holott 2008.04.28. 20:08:01

Pénteken a sulis rész ment le. (George barátnőt szerez egy főiskolai "munka" során Charlotte személyében, akit Mason is igencsak szeretne barátnőnek stb...)

EasyFriend 2008.04.28. 20:32:55

A csatornák sírnak-rínak, hogy sokan letöltenek, de hogy az epizódokat normális sorrendben adják le, vagy normális szinkronfordítóval dolgoztassanak, azt már azért nem. Csak így tovább, Magyar Televíziózás, nemsokára te is találkozol a kaszással.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.29. 11:59:18

Hát ja..
Én meg, ha megírom ide a 8-as rész, mert nem követem a Cool csavaros észjárását, akkor szülőztök itt nekem, hogy spoiler. :)

Gabba 2008.04.29. 12:57:30

Bruti
Esetleg írd meg, de csak a jövő héten tedd ki egyszerre a két rész hogyvoltját.
Most pénteken a honlapjuk szerint A szakács lesz a szokott időben, bár azt már tegnap éjjel leadták.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2008.04.29. 13:20:35

Hát nemtom.. lehet így lesz. Még megbeszélem sixxel.
süti beállítások módosítása