Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Áldott jó nyomozó (Raines) 1x04 – Rosszfiúk

2008. április 22. 12:59 - Mr. Zippo

Gyerekként azt hisszük, hogy minden lehetséges. Azt hisszük sérthetetlenek vagyunk. A világban a jó uralkodik és mindig győz a gonosz felett. Raines ebben a részben két fiúval kerül kapcsolatba. Egy élővel – Jack, Charlie fia – és egy halott emlékképével – Jimmy Davis. Mindkettő elindult egy lejtőn, mely a gonoszhoz vezet. Talán az egyiket még megmentheti.

Jack épp az iskolából jön ki. Körülötte a többiek ugrálnak, fogócskáznak, de ő csak komor képpel gyalogol az utca felé. Raines várja. Mióta Charlie meghalt megpróbál azzal segíteni az özvegynek, hogy törődik a fiúval. Megpróbál úgy vigyázni rá, ahogy Charlie tette vele, amíg élt. De Jack nem jól fogadja a törődést. Keserűség feszül benne. Még mindig nem tudta feldolgozni apja halálát. És ez legalább annyira fáj Rainesnek, mint Charlie halála. Jack haragszik a világra. A világra, ami elvette tőle az apját. Minden emléke és minden ember, ami és aki az apjára emlékezteti, csak mélyebb és mélyebb sebet vág belé. Ezt már dr. Samantha mondja Rainesnek, aki vállalja, hogy segít a fiúban lévő harag feloldásában. És ez lassan sikerül is. Raines beszélget a fiúval. Kártyázik vele. Képregényt visz neki + nyalókát. Dr. Samantha rajzolásra bíztatja, s úgy látszik ez segít. A történet végére Jacknak sikerül elfogadnia, hogy Raines segíteni akar neki, és talán elindulhat visszafelé a lejtőn.

De mi legyen a másik fiúval, Jimmyvel? Rajta hogyan segítsen Raines? Hiszen ő már halott. Az utcán fekszik mellén szúrt sebekkel a tengerparthoz közel. A barátnőjétől megtudjuk, hogy Jimmy jó fiú volt. Főiskolára járt, s mellette képregényeket rajzolt. Isteni tehetség volt. Az apja meghalt, az anyja elhagyta, s a magánytól a rajzolásba menekült. Az egyetlen ember, aki igazán fontos volt neki Vally Anderson, egy képregény-bolt tulajdonosa. Régi motoros a szakmában. Igazi Jedi mester. Jimmy apaként és tanítóként tekintett fel rá. Raines el is látogat a boltba. Vallyt keresi, de csak egy morcos, kiégett vén rocker fazont talál. Azt közben megtudja, hogy a képregény nem csak a gyerekek olcsó szórakozása. Egyes darabok igazi befektetések, mint a régiségek. Ritkaságok. A boltban jó néhányat kapni belőlük. A fickó neve garanciaként is elég erős a piacon. Jimmy Vally szerint is jó fiú volt, de a fiatalok mind hülyék, így bármibe belekeveredhetnek. És Vally egyébként sem az a beszédes, barátkozós típus.

Jimmy lakása átlagos legénylakás. Kevés bútor, zűrzavar a konyhában, egy gitár, rajzállvány, rajta a legújabb képregény lapjai. Azért furcsa, hogy egy lakattal lezárt fémszekrény is van a hálóban. Meg egy vízipipa az ágy alatt. Raines gyorsan leveri a lakatot, és szép mennyiség füvet talál a szekrényben. Hát mégse volt olyan jó fiú ez a Jimmy! Raines még egy újságcikket is talál, amiben az áll, hogy Jimmy apja túladagolásban halt meg. Egy füvező díler. Ez sok jóra nem vezet. Ugyanezt bizonyítja a kedves, öreg, bohókás szomszéd hölgy is, aki aromás füstbe burkolózva fogadja Rainest. Tőle megtudja, hogy Jimmy a minap szóváltásba került bizonyos Szergej nevű fazonnal. Szergej is jófajta fűárus, aki dohányboltjában bonyolítja az üzletet. A vita tárgya nagy összegű készpénz volt, amivel Jimmy lógott Szergejnek. Egy kis kitérő dr. Samanthánál a kötelező egy órás beszélgetés. Raines bevallja, hogy sajnálja a füves srácot, és ezért nem ítéli el, még ha minden bizonyíték ellene is szól. Dr Samantha szomorúan néz, s felajánlja segítségét, miután Charlie fia is szóba kerül.

Szergej boltjában Raines Jimmy felöl érdeklődik, de Szergej sem túl közvetlen. Így van ez már a fűárusok és a rendőrök között. Hogy mégis rávegyék a közreműködésre Raines Boyerrel egy drogkereső rendőrkutyát hozat a boltba. Csak hogy egy kis baj van a kutyával, akit Boyer cipel be az ölében. A kutyus ugyanis már „nyugdíjas” és egy kicsit rozzant. Meg vak is eléggé. Így inkább összedönti a bolt berendezését, mint füvet talál. Azért hatásos az akció, mert Szergej inkább beszél, mielőtt a kutya teljesen leamortizálja a boltját. Boyer el a kutyával. Szergej megsúgja, hogy Jimmy nagy összeggel tartozott neki a fűért, de miután felemelte a hangját, a fiú fizetet. Szergej azt is elárulja, hogy Jimmy valami banda tagja, ezért nem erősködött vele nagyon. Ő volt a vezér a 420-as maffiánál. Érdekes.

Lance minden adatot összegyűjt a bandáról. Új fiúk a városban. Valahonnan északról jöttek, mert ott összetűzésbe kerültek más bandákkal. És lehet, hogy itt is ez lett a fű miatt. Még az is kiderül, hogy valami Szörfös nevű legény most a vezér, aki eddig a verőlegény volt a bandában. Raines meg is látogatja őket. Igaz, hogy előre bejelentkezett, de így is elég nagy riadalmat okoz. Ennek az is az oka, hogy a fiúk alaposan be vannak tépve most is. Csak Szörfös józan. Ez egy nagy család, mondja, és Jimmy a testvérünk volt. Azért akkora gyász nem látszik rajtuk. Azért Raines kiszedi belőle a konkurens banda vezérének a nevét. Hátha az ő keze van a gyilkosságban. De nem. A csillogó fogú Tray, aki a kemény 50-nek a feje, és a környék ura, csak elbeszélgetett Jimmyvel, és a fiú egyből vágta, hogy mi a szitu. Szívni lehet a füvet, de árulni nem. Oké, de akkor hogy fizetet Jimmy mégis Szergejnek? A megoldás Jolienál van, Jimmy barátnőjénél, aki minden szitunál ott volt a fiú mellett.

A lány sírva bevallja az őrsön, hogy minden igaz, amit Raines kiderített Jimmyről, de a srác azóta már felhagyott a fűvel és a bandával. Csak azok a fiúk nem akarnak leakadni róla. Jimmy ki is dobta őket, amikor Kaliforniába is követték. De közben Szörfös már megkötötte az üzletet Szergejjel és a füvet épp teríteni akarta, amikor Tray figyelmeztette Jimmyt a helyi erőviszonyokra. Ezért Jimmy elkobozta az anyagot, hogy ne legyen háború, és kifundálta, hogy értékes képregényeket eladva fog pénzt szerezni. És honnan lesznek értékes képregényei? Hát Vally boltjából. A kör bezárult. Jolie átadja a füzeteket Rainesnek, aki felkeresi velük jó ismerősét Stan Restot, a bűnügyi fantomkép rajzolót. Mert Stan hobbiként és üzletileg is képregények rajzolásával egészíti ki a havi fixet. Stan megvizsgálja a képregényeket és rájön, hogy hamisak. Ügyes másolatok, de csak azok. Nem érnek egy fabatkát se. Jimmy csalásának lényege az volt, hogy hamis füzeteket rakott Vally zárjegyével ellátott tasakokba, és úgy árulta őket. Mivel Vally hozzáértését senki sem kérdőjelezi meg a szakmában, ez így tuti biznisz. Közben Lance Vally honlapját tanulmányozza, ahol meg is találnak egy érdekes kétpengéjű kést. Sárkányfogak. Épp megfelelnek a Jimmy mellkasán talált sebeknek. Tehát mégis Vally volt a gyilkos, miután felfedezte, hogy átverték. De Vally nem vádolja Jimmyt. Tudja, hogy a banda vette rá a fiút az ügyeskedésre, mert az elárulta neki. A hülye, egy helyi gyűjtőnek adta el a hamis füzetet, aki rögtön Vallyhoz szaladt vele, amint kiderült, hogy hamis. Vally meg alaposan kirúgta Jimmyt. Előtte még adott pénzt a fiúnak az adósságra, és azt kérte, hogy semmisítse meg a többi hamisítványt. De most már bánja, hogy elzavarta a fiút, mert ő tulajdonképp szerette.

És ekkor beugrik Rainesnek, hogy mit mondott dr. Samantha Jacknek. Rajzolni azért jó, mert a rajzokban mindig ott az igazság. Hát rohan is Jimmy lakására, és láss csodát, ott vannak azok a lapok, amit a fiú a halála előtt rajzolt. Aztán a rajzokkal Vallyhoz rohan. A képregényben a hős megküzd a gonosszal, hogy megmentsen egy ártatlan embert. A hős maga Jimmy, a férfi, akit meg akar menteni Vally, és a gonosz egy rusnya hatalmas polip. Tehát Jimmy azon az estén betépet alaposan, ellopta a boltból a kést, és a gonosz ellen indul, aki egy tengeri lény, azaz Szörfös. De a másik sokkal erősebb volt nála, és így Jimmy maradt ott a vágásokkal a mellén.

Most, hogy már tudjuk ki a gyilkos, már csak bizonyítani kell a dolgot. De hát egy csapat füves csak nem fog ki Raines eszén. Be is gyűjtik a fiúkat, de Szörföst külön őrzik. Raines tálalja a fiúknak a sztorit, és hogy Szörfös a gyilkos. Azonban azt is hozzákanyarítja, hogy Jimmy az utóbbi időben rendőrségi besúgó is lett. Igaz, hogy a bandát nem adta fel, de azon az éjjelen be volt drótozva, és hát ott a bizonyíték mindenki ellen, amit ügye Szörfös a vallomásával meg is erősít majd. Hát a fiúk kellőképp be is tojnak ettől és elmondanak mindent, amit tudnak. Még a tőr is megvan az egyiknél. Régi trükk, de Raines alaposan bepalizta a fiúkat.

Lezárásként Vally kiállítást szervez a képregény-boltban Jimmy utolsó rajzaiból. Raines is ott van Jackkel, aki már nem búskomor. Sőt még Raines vicceire is vevő, majd közli, hogy most már elmehetnének moziba egy jó kis filmre.

Címkék: raines
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása