Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 6x09 - Földalatti

2008. április 21. 15:50 - Tipca

A földeken járunk, ahol mexikói bevándorlók rabszolgamunkát végeznek. Javier, a fiatal fiú, aki anyjához jött Amerikába, szökni akar, és az akcióra rábeszéli barátját, Fransiscót is. A meggyőzésben nagy szerepe van annak is, hogy egy idősebb kolléga éppen mellettük esik össze holtan a munkától. A részeg vágó véletlen a Kukorica gyermekei egyik jelenetét vágja be, ahol két fiú menekül a kertek alatt járó szörnyeteg elől. Ja, nem, ez Javier és Fransisco, akiket a föld alatt száguldozó gaz üldöz. Fransiscót egyszer csak elnyeli a föld – szó szerint.

Lanának és Lexnek nem elég a vagyon, aranyat akarnak, ezért korán kelnek. Dörzsölhetjük a tenyerünket, most végre megtudjuk, mi volt a válasz A Kérdésre. Hát nem! Lana, jó szokásához híven, bizonytalan, és még nem válaszolt, Lex meg nem sietteti, inkább elküldi az asszonyt egy amszterdami múzeumba, hogy majd a romantikus várostól tisztára bezsong, és meg sem állnak a kápolnáig.

Javier a Kent farmon bujkál, mivel illegálisan van az országban, de ezt Clark nem bánja, inkább megeteti, megitatja őt, és még a gyanús sebeit is leápolja. Kiderül, hogy a szomszéd, Jed McNally farmjáról szökött meg, ahova egy hete érkezett egy csapat másik rabszolgával együtt. Granville-be akar menni, ahol az anyja egy mosodában dolgozik. Clark jó kiscserkészhez méltón megígéri, hogy segít, ahol tud.

Kezdetnek rögtön fel is keresi McNallyt, akinek a földjét egy éve szinte teljesen elpusztította a meteoreső, most mégis virul a termés. McNally holmi kemény munkáról hablatyol, s mikor Clark rákérdez, hogy mit keresett nála a seriffhelyettes, már-már gyanúsan gyorsan rávágja, hogy bevándorlókat keresett, de bezzeg az ő munkásainak rendben vannak a papírjai. Hogy ezt hangsúlyozza, még a paksamétát is megrázza Clark arca előtt, aki gyorsan témát vált, és traktorhoz való tengelycsapszegért küldi az öreget. Míg az távol van, megpróbál beszélni a munkásokkal, de azok egy szót sem értenek angolul, azonban Fransisco nevének hallatán nagyon mondanak valamit.

Martha főzőcskézik, s közben még az állam ügyeit is intézi. Micsoda nő! Clark éppen beszámolna neki Javierről, mikor beállít a seriffhelyettes, és itt is illegális bevándorlókat keres, konkrétabban Javiert. Clark annyira gyanúsan viselkedik, hogy egy valódi zsaru minimum rákérdezett volna, hogy nem titkol-e valamit, de hála az égnek, ez csak egy idióta mellékszereplő. Amint távozik, Clark előrángatja a szekrényből Javiert, és lefordíttatja vele azt, amit az öreg mexikói mondott neki, amiből értesül, hogy ötkor találkozója lesz a nagy fa alatt. Persze Martha is betoppan a csűrbe, és kicsit ledöbben, hogy az egy szem fia illegális bevándorlókat rejteget. Mondjuk az tuti, hogy ha kiderülne, nem nagyon örülnének neki szenátoréknál. Rögtön hívná is a zsarukat, de Clark azzal jön, hogy az ő örökbefogadási papírjait is meghamisították. Végül abban maradnak, hogy Javier átkerül Chloéhoz, és Martha vár egy napot, mielőtt a telefonért nyúlna.

A nagy fánál jól alakul a randi, Clark súlyos tapasztalatokkal lesz gazdagabb, hála annak, hogy az öreg mexikói gondolt a tolmácsra. Kiderül, hogy Fransiscót elnyelte a föld, ahogy a többieket is. Clark röntgennéz, és azt látja, hogy a talaj tele van emberi csontvázakkal. Na bazz!

Chloe és Javier granville-i mosodákat keres a neten, mikor beállít Jimmy, és homályosan arra utalgat, hogy ma estére vad és állatias szexet tervez a lakás minden egyes pontján, némi tejszínhabbal megspékelve. Ekkor veszi csak észre, hogy ott van Javier is, ezért gyorsan hülyét csinál magából, mikor hangosan és szélesen artikulálva közli a sráccal, hogy amíg nem kóstolta a pepperónis pizzát, nem is tudja, milyen az az Amerika. Clark jobbról be, mesél Chloénak a temetőről a szántóföld alatt, aki cserébe elárulja, hogy egy éve a meteorok által szétbombázott földet nem más vásárolta fel McNallytól, mint a Luthor Művek.

Clark a Luthor kastélyban, és látunk egy újabb biztonsági őrt. Csak meglesznek itt a sorozat végére! Lex közli régi barátjával, hogy ő úgy emlékszik, múltkor kihajította őt a birtokról. Clark nem zavartatja magát, rögtön a tárgyra tér: illegálisan bevándorolt mexikói rabszolgák milliárdjainak vére tapad a kezedhez, te gaz! Lex persze tagad és kiröhögi felváltva, és csak úgy mellesleg eldicsekszik vele, hogy Lana éppen az ő magánrepülőjén tart Amszterdam felé, bi-bi-bí!

Jimmy azt hiszi, hogy Clark azért ment el már megint, mert szerelmes Chloéba, és ezért nem kedveli őt, Jimmyt, aki a lány barátja. Chloe biztosítja, hogy már megint zöldségeket beszél, szóval inkább fogja be. Azonban mire ezt tisztázzák, Javier kereket old az ablakon keresztül, és felpattan egy arra járó teherautóra. Míg Jimmy a srácot keresi, Chloe fel is hívja Clarkot, aki odahussan, és jól leteremti a lányt, hogy miért nem vigyázott jobban a bevándorló pajtásra.

Másnap Clark a „temetőben” fut össze Jimmyvel, pontosabban azon a helyen, ahol az a rengeteg hulla volt a föld alatt. Mostanra a zsaruk egész szépen kiásták őket, és nagyban megy a „nincs itt semmi látnivaló” duma. Clark beszél a seriffhelyettessel, aki elmondja, hogy a hullák illegális bevándorlóké, és a többi McNally farmján azért nem szólt, mert féltek a következményektől. De öröm az ürömben: McNally nem fog többet ölni. Ahogy azt Móricka elképzeli! A farmert éppen ekkor ráncigálja be két rendőr a képbe, s miután életveszélyesen megfenyegeti Clarkot, meg az elszökött fiút, fogja magát, és jó vakond módjára pillanatok alatt beleássa magát a talajba.

Lex is a kisásóval dolgozó zsarukat figyeli a monitorján, mikor beállít Dr. Bauer, akinek Jed McNally minden lépéséről be kellett volna számolnia neki, de a tömeggyilkosság eddig valahogy mindig kimaradt a meséjéből, s ennek Lex nem nagyon örül. Kiderül, hogy McNally képessége az, hogy kiválasztja a talajban az ásványi anyagokat, de nem valószínű, hogy Lex emiatt akarná visszakapni bármi áron.

Chloe mostanra mindent kiderített McNallyról, hogy hegynyi meteorkő alá temetve töltött három napot, és hogy valószínűleg a képessége miatt háromszorozódott meg a termése egyik évről a másikra. Hirtelen befut egy hívás a rendőrségi adón, miszerint fiatal mexikói potyautast találtak a Granville-be tartó buszon, amiből Clarkék rögtön Javierre ismernek. (A mókás kedvű magyar szinkronkészítők – ha jól hallottam – ezt nem tartották fontosnak lefordítani, úgyhogy a jelenet a következőképpen nézett ki: Clark és Chloe beszélgetnek, hirtelen sisteregni kezd a rádió, mire Clark: „Ez Javier!” Micsoda nyomozó!) Naná, hogy Javier az, akit Clark gyorsan ki is menekít a vérszomjas buszsofőr és a zsaruk markából, de ehhez fel kell fednie a szupersebességét a fiú előtt.

Chloe és Jimmy sorra járják a granville-i mosodákat, és rá is bukkannak Javier anyjára. Telefonon közlik az örömhírt a kocsiban ülő Clarkkal, aki boldogan közvetít a srácnak. Annak azonban ez nem elég, Fransiscóról kérdez, Clark pedig kénytelen bevallani neki, hogy a barátja meghalt. Javier megállíttatja az autót, és kiszállva a közeli búzamezőre szalad gyászolni. Kicsit sem bűzlik kilométerekről, hogy csak azért nem a kocsiban sírdogál, hogy megtörténhessen a leszámolás a heti gonosszal. Az jön is menetrendszerűen, és beszippantja Clarkot a föld alá. Rosszul tette, ugyanis néhány hatásvadász, feszültségkeltő másodperc után úgy repül ki a földből, mint Artu a Dagobah mocsarából. Hiába, Clark jobbegyenese ellenállhatatlan.

Nagy az öröm a Kent farmon, bevándorló anya és fia egymásra találnak, ráadásul Martha azt is elintézi, hogy Javier kapjon zöldkártyát, szóval csupa boldogság az élet. Nem kevésbé rózsás a helyzet a Luthor kastélyban. Lanát teljesen megbabonázta a vagyonnal járó hatalom. Na persze, nem kell félreérteni, még nem tör a világ élére, egyelőre csak jót akar tenni, segíteni a bevándorlókat a McNally farmról. Lexnek sikerül kipréselnie magából egy kényszeredett mosolyt.

Jimmy próbálja rábeszélni Chloét, hogy költözzön be Metropolisba, mert hát az nem járja, hogy kacsokat növesztő vadőrnők meg vérszomjas vakondemberek grasszálnak Smallville utcáin, pedig ha tudná… Chloe meggyőzi, ha az elmúlt tizenegy évben, amit a kisvárosban töltött, nem esett baja, akkor ezután sem fog, ráadásul Smallville szállítja neki a sztorikat, és ha nincs ott, hogy első kézből értesüljön róluk, könnyen lemaradhat. Befut Clark is, akit Jimmy kosarazni hív, hogy majd a pályán lerendezik a nézeteltéréseiket. Clark egy kukkot sem ért ebből, de belemegy a dologba. Jimmy távozik, Clark pedig sopánkodik egy sort Chloénak, hogy oly sok a megmentenivaló, és oly kevés az idő…

Lana a pajtában. Clark kicsit meglepődik, hát még akkor, mikor a lány közli, hogy igazából Marthához jött. A Luthor Művek támogatná a bevándorlók ügyét, és mindnek állást ajánl a gyárban. Clark próbálja bemocskolni Lexet, pedig most kivételesen tényleg nem tudott a gyilkosságokról, de Lanát nem lehet lebeszélni a kopaszról, sőt, még jól meg is sértődik Clarkra, amiért szerinte ő csak Lex egy bábja. Zárásként jó kis zenei aláfestés kíséretében láthatjuk, hogy azért Lexet sem kell félteni, és McNally mostanra már az előző részből ismerős 33.1-es szint vendége, számtalan bebörtönzött mutánstestvérével egyetemben.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása