Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 1x16 - The Brotherhood

2008. április 19. 15:58 - the black ball

Az előző részben ugye kaptunk 5 címet ős-duracellekhez, úgyhogy tisztességesen el is kezdjük keresni őket. De ennél többet is találunk. Végre (vagy éppen sajnos). Felhasználóbarát hogyvolt következik.

Egy pap fut egy kőfolyosón, odakint pedig lidércek szippantgatják fel az embereket. Lényegében ezért fut. Találkozik még egy pappal. Pakolnak mindenfélét a batyujukba. Az egyik megkérdi, hogy le van-e zárva valamilyen kamra. Le van. Kiderül az is, hogy valamilyen Testvériség elesett, csak ők maradtak. Aztán kirohannak, de pechjükre pont felszippantják őket is.


Ugrunk az időben. McKay hálálkodik egy Alina nevű széplánynak, hogy idejöhettek kutatgatni. Sheppard-ék egy asztalnál vihorásznak, erre oda megy McKay, mert ugye rajta röhögnek. Szerinte inkább folytassák a munkát. Ford nem érti, hogy könyvek olvasásától hogyan szereznek ős-duracellt. McKay mutat egy régi rajzot, amin voilá, egy ős-duracell van. Aztán igazságot tesz, és közli, hogy enélkül ugyan soha nem jutnak haza, vagy győzik le a lidérceket. Na akkor nosza, keressük meg.

Jöjjön a háttérsztori: a hely, ahol voltunk, Sudaria névre hallgat, és a Dagan bolygón található. Állítólag régen odautazott egy ős, és egy szektára (valószínűleg az említett Testvériségre) bízott egy kincset, a Potentia-t (ős-duracell), hogy rejtsék el a lidércek elől. És megtették. Weir zöld utat ad a keresésnek, irány a Dagan.


Ugrunk. Hoppá! A Genii bunkervárosban vagyunk. Megint az az edzőterem, két ember éppen nagy nehezen tápászkodik fel a földről. Ismerős jelenet. És ki, na ki gyűrte le őket? KOLYA! Ó, hogy rohadjon meg, még mindig él. De legalább még nyögi a golyó helyét. Jön egy katona, aki közli, hogy az atlantisziak megint Daganon vannak. Az is kiderül, hogy egy kém van a közelükben, így tudják, hogy az ős-duracellt keresik. Bár Cowen nem adott rá engedélyt, Kolya megy a Daganra.


Atlantisz. Zelenka egy konzolt javít, mert nem megy rendesen. Szerinte azért, mert rajtuk esznek-isznak. De az ott dolgozó fickó, Aaron szerint ők óvatosak. Zelenka ott hagyja a laptopját, átmegy egy másik konzolhoz, Aaron meg közben megkukkantja a masinát. Ekkor a fenti kivetítőn, vagy min, megváltozik a kép. Zelenka csehül szétkáromkodja magát, hogy mi az istennek nyúlkálnak a munkájába. Aztán nagyot néz. Ugrunk Weir-hez. Zelenka elmondja, hogy mélyűr-érzékelőnk is van. Csak eddig a háttérben futott. A kérdés csak az, hogy most miért jött elő.


Dagan. Újabb infók a Testvériségről: 15 papból állt és Quindozum-nak hívták magukat. Ők voltak a Potentia őrzői. Egy mester, öt védelmező, és kilenc kőhordozó. Ezeknek még szerepe lesz. A papok úgy hitték, hogy egyszer még visszatérnek az ősök, ezért nyomokat hagytak hátra, ha esetleg nem élnék túl a lidérctámadásokat. 9 követ csináltak, ami elvezet a Potentia-hoz. Ebből már hármat Alina megtalált. Szerinte egy térképet adnak majd. McKay azonban rájön egy helyi térkép segítségével, hogy ezek a kövek elvezetnek a többi kőhöz, mert egy négyszöget alkotnak. Két csapatba rendeződnek, és mennek ásni.


Ugrunk. Kolya jön a gorilláival. Úgy tervezi, hogy megvárja, amíg a csapat megtalálja a kincset, aztán elveszi tőlük. Ugrunk. A csaj (Suneera), aki Alinával van, nem bízik McKay-ékben, de Alina igen, mivel Atlantiszról jöttek. Ezután kapunk egy körkapcsolást arról, hogyan ássák ki a köveket. Aztán megint a monostorban vagy hol vagyunk, Alina megmutat egy nagy régi festményt Sudaria falvairól. Aztán megkérdi McKay-t, hogy milyen felnőni Atlantiszon. Erre McKay elmondja, hogy a Földről jöttek. Talán nem kellett volna.


Ugrunk. Az utolsó követ keressük, de nem találjuk. Illetve Ford talál valamit, egy kőtáblát a homokban, amin egy figyelmeztetés áll, miszerint csak a Testvériség tagjai léphetnek be a Quindozum kamrájába. Jó kincsvadászok módjára figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést, felfeszítik, és leereszkednek. Odalenn minden poros, a falban egy nagy kör tele mintákkal, előtte egy kőkori konzol, amibe beleillenek a talált kövek. Az oldalain pedig két kéznyom. McKay rögtön ki is próbálja, de nem reagál. Ford közben fent őrködik, Kolya meg távcsővel figyel.


Atlantisz. Zelenka fut Weir-hez, mint a meszes. A mélyűr-érzékelő szerint egy lidérc-sikló (vagy dárda, ha úgy jobb) közeledik a város felé. És 27 perc múlva el is éri. Weir kiküldeti az ugrókat. Vissza a Daganra. Fordot eltalálja egy kábítónyíl, és összeesik. Odalenn McKay szerint a kövek egy címet adnak, ezek szerint a kilencedik kő egy másik bolygón van. Fent megjelenik Kolya a gorilláival. Csakhogy Ford szívós, és lelövi az egyiket, majd túszul ejt egy másikat. De az orrba vágja, és Ford kidől. Sheppard felkiált, hogy mi van. Kolya üdvözli, Sheppard enyhén meglepődik.


Kiderül, hogy Suneera a kém, Alina ezért lekever neki egy kecses pofont. Sheppard mondja, hogy az ős-duracellt a Genii nem tudja használni, de Kolya még mindig hülye, nem érdekli. Teyla közli, hogy még nincs náluk, aztán meg McKay is felfedi magát, és ajánlatot tesz. Ő megkeresi a Potentia-t, cserébe Kolya elenged mindenkit. Belemegy. Elmennek a kapuhoz, de nem működik a cím. Alina szerint talán nincs is köze a kapuhoz. Ugrunk. Az egyik ugrót Carson doki fogja vezetni, aki már most ki van akadva. Bates-t - aki anno megvádolta Teyla-t kémkedéssel - azonban nem érdekli. Kirepülnek, megjelenik a dárda, és lelövi az egyik ugrót. Aztán egyenesen a város felé megy.


Dagan. Alina a falfestményhez visz minket, ami körül ott vannak a kapu jelei. Ha összekötik a címbeli jelekkel, megkapják a kő helyét. McKay beállít pár lézert, és kijön a Testvériség jele. Kívül 9 vonal (kőhordozók), belül 6 (védők és a mester). Középen pedig a kilencedik kő helye. Alina el tud vinni minket oda, de McKay még észrevesz valamit. Ugrunk. A dárda csak repked a város tornyai között, és amivel eddig embereket szippantgatott, azzal most letapogatja a várost. Aztán felszáll, az ugrók utána. Carson éppen rászánja magát, hogy tüzeljen, erre a dárda felrobban.


Bates örül, mint a fene, de a doki közli, hogy nem ők tették. McKay ezalatt kideríti, hogy magában a festményben van a kő, ahol a pontok összeérnek. Kifeszíti. Közben Sheppard próbál kijutni a kamrából. Van pár hanggránátjuk meg kajájuk. Előbbi még jól jöhet. Kolya jön vissza. McKay megkérdi, hogy Sora-t akarják-e ezzel visszakapni. Kolya-t nem érdekli Sora. Ugrunk. Zelenka szerint a dárda egy felderítő volt. Összegyűjtötte az adatokat, kiküldte az űrbe, aztán felrobbantotta magát. Zelenka azon ügyködik, hogy kiderítse, hová küldte.


A kamrában McKay a kövek sorrendjén gondolkozik, de az egy okostojás Genii katona szerint ez egyszerű. McKay szerint nem, mert... És itt Kolya megunja, utasítja a katonát, hogy csinálja, aztán mennének is el. A katona berakja az utolsó követ, tenyerek a helyre. Csakhogy az hirtelen lefogja, és belekarcol egy háromszöget a kezébe. Az eredmény -1 Genii katona. Ideje lenne hallgatni McKay-re. De még ő se tudja a kombinációt. Kolya szerint négy lehetősége van: Ford, Teyla, Alina és Sheppard. És naná, hogy Sheppard kezdi.


Egy kicsit szerencsétlenkednek, aztán Sheppard rájön, hogy minden irányból 15-nek kell kijönnie, a Társaság számának. Próba, szerencse. Sikerül, a falon lévő körből kijön az ős-duracell, hurrá! Kolya már megy is érte. Az őrnagy bólint Fordnak, akinek a lába alatt ott a hanggránát. Élesíti, és bumm. A gorillákat lefegyverzik, akárcsak Kolya-t. Felmarkolják az ős-duracellt, és távoznak. Sheppard életben hagyja Kolya-t, bár nem tudom, minek. Hazafelé azonban még koppanunk egyet. Egy csomó dagani körülvesz minket. Kiderül, hogy Alina az új mester. Sheppard szerint minket illet a Potentia. De Alina tudja, hogy nem vagyunk ősök, csak ott élünk Atlantiszon. Elveszi az ős-duracellt. A francba már. A városban Weir közli a történteket. De nem elég ennyi rosszhír mára, Zelenka kiderítette, hová küldte a dárda a jelet. Egy lidércflottának. Erre tartanak. Két hét és itt vannak. Épül a finálé rendesen.

Címkék: atlantisz
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása